Web Analytics Made Easy - Statcounter

عربستان سعودی هفته گذشته پس از حمله حوثی‌های یمن به دو نفتکش آرامکو اعلام کرد صادرات نفت از طریق تنگه باب المندب در دریای سرخ را متوقف خواهد کرد.

 

به گزارش رویترز، تا به این تاریخ هیچ صادرکننده دیگری اقدام عربستان را دنبال نکرده است. بسته شدن کامل این آبراه استراتژیک، صادرات ۴.۸ میلیون بشکه در روز نفت و فراورده‌های نفتی به اروپا و آمریکا را متوقف خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

متحدان غربی که از ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ علیه حوثی‌های یمن حمایت می‌کنند، نسبت به حملات مذکور ابراز نگرانی کرده اند اما درباره اینکه آیا اقدامی برای تامین امنیت تنگه باب المندب انجام خواهند داد، صحبتی نکرده اند.

 

تهدید علیه صادرات از باب المندب موضوع جدیدی نیست و حوثی‌ها امسال دستکم دو نفتکش دیگر سعودی را هدف حمله قرار دادند. اینکه پس از چنین اتفاقی امنیت صادرات مورد ارزیابی قرار گیرد غیرمعمول نیست اما تصمیم ریاض برای توقف صادرات نفت از این تنگه، یک بعد سیاسی دارد.

 

تحلیلگران می‌گویند عربستان سعودی تلاش می‌کند متحدان غربی خود را تشویق کند تا خطر حوثی‌ها را جدی‌تر گرفته و از جنگ در یمن پشتیبانی بیشتری به عمل آورند.

 

حدیده که بندر اصلی یمن است، در ۱۲ ژوئن هدف حمله گروه ائتلاف قرار گرفت تا خط تامین اصلی نیازهای حوثی‌ها را قطع کند. اما پس از اینکه موفقیت چندانی عاید آنها نشد، عملیاتشان را در اول ژوییه متوقف کردند تا به سازمان ملل متحد فرصت دهند وضعیت را حل کند با این حال جنگ همچنان ادامه دارد.

 

تعلیق حمل نفت عربستان از تنگه باب المندب که خطر بالا رفتن قیمت‌های نفت را در پی دارد، ممکن است این هدف را دنبال کند که متحدان اروپایی را که پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران، همچنان از برجام حمایت می‌کنند، تحت فشار قرار دهد تا موضع جدی‌تری علیه تهران اتخاذ کنند.

 

هیچ تایید رسمی مبنی بر اینکه اقدام مذکور با واشنگتن هماهنگ شده است، وجود ندارد اما به گفته یک تحلیلگر، اگر غیر از این باشد تعجب آور است.

 

گزینه‌های نفت سعودی

 

عربستان سعودی اعلام کرده که تا زمانی که وضعیت روشن‌تر نشده و عبور دریایی از باب المندب ایمن نشود، حمل نفت از طریق دریای سرخ را متوقف می‌کند.

 

معلوم نیست چه زمانی این اتفاق می‌افتد اما عجله چندانی وجود ندارد زیرا عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان راه‌های دیگری برای تامین نفت بازارهای اروپا و آمریکا دارد.

 

هدایت کشتی‌ها به مسیر جنوب آفریقا پول و زمان بیشتری می‌برد و استفاده از این مسیر را به عنوان یک گزینه بعید می‌کند.

 

در عوض عربستان احتمالا از سیستم خط لوله شرق-غرب معروف به پترولاین استفاده می‌کند که نفت را از میادین شرقی به بندر یانبو در دریای سرخ برای صادرات به اروپا و آمریکای شمالی منتقل می‌کند.

 

به گفته منابع صنعتی و بازرگانی، این کشور همان طور که برای مشتریان آسیایی خود از مسیرهای مختلف استفاده می‌کند، می‌تواند کشتی‌های غیرسعودی را برای حمل نفت از باب المندب چارتر کند.

 

شرکت‌های کشتیرانی پیش از حمله هفته گذشته تدابیر احتیاطی را بکار بسته بودند که شامل استفاده از نیروهای مسلح و کنترل بیشتر وضعیت در دریا و تماس فزاینده با ناوهای بین المللی بود.

 

اما در گزارش ژانویه سازمان ملل متحد آمده است تدابیر فعلی از کشتی‌ها در برابر حملات دریایی با استفاده از دستگاه‌های انفجاری، موشک‌های ضدکشتی، موشک‌های هدایت شونده یا مینهای دریایی حفاظت نمی‌کند.

 

کارشناسان می‌گویند آمریکا و متحدانش می‌توانند اسکورت دریایی برای نفتکش‌ها فراهم کرده و اقدامات بیشتری برای کاهش توان حوثی‌ها برای هدف قرار دادن کشتی‌ها بکار گیرند.

 

گشت زنی فزاینده ناوها به حملات دزدان دریایی در خلیج عدن کمک کرد اما متحدان غربی عربستان بعید است این بار مشارکت مستقیمی داشته باشند زیرا مایل نیستند وارد جنگ یمن شوند.

 

الیزابت دیکینسون از گروه بحران بین الملل می‌گوید تنها راه‌کار واقعی، حل جنگ یمن است که همچنان دشوار مانده است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۵۴۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت‌پرده انتشار گسترده یک شایعه

با وجود همه اختلافات جزئی، این روزها حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین به نقطه کانونی وحدت‌بخش میان امت اسلامی بدل شده است. در این شرایط استعمار نو برای وارونه نشان دادن شکست‌های میدانی مار دست‌آموز خود در منطقه، باز هم به دسیسه همیشگی متوسل شده است؛ تفرقه بینداز و حکومت کن! 

به گزارش ایسنا، روزنامه قدس در مطلبی با این عنوان نوشت؛ به این خبر توجه کنید: وهابی‌های عربستان یک زن ژاپنی را به‌خاطر شیعه شدن کشتند! این تیتر، یکی دو روز پیش روی برخی از سایت‌های ایرانی قرار گرفت و با هدف آب و تاب دادن به ماجرا حتی عکس‌های ادعایی مربوط به قبر فرد مذکور هم به سرعت از فضای مجازی کشورمان سر درآورد. براساس گزارش منابع نامعلوم ماجرا این‌گونه روایت شده است: خانم ‌پرنیا ماتسوشیما، دختر دورگه ایرانی‌-ژاپنی و قاری و حافظ کل قرآن که به‌تازگی شیعه شده بود، توسط سه شهروند سعودی در توکیو به شهادت رسید.
سه فرد وهابی با تابعیت عربستان که از فعالان همان مسجدی هستند که این شهیده در آن فعالیت می‌کرد، پس از روشنگری ایشان و ترویج فضائل و معارف اهل بیت (ع) نقشه قتل وی را برنامه‌ریزی می‌کنند و زمانی که این نوعروس ۱۷ساله به قصد ورزش صبحگاهی از منزل خارج می‌شود، توسط خودرو زیرگرفته و از هوش می‌رود و وهابی‌ها رگ دست او را قطع می‌کنند. 

رد خبر شهادت دختر شیعه در ژاپن

اما در حالی که بسیاری با استناد به خبر منتشر شده در حال موضع‌گیری هستند، ناگهان اعلام می‌شود این موضوع صحت ندارد. خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ در این‌باره نوشت: براساس اطلاعات رسیده، هیچ دختر شیعه‌ای به نام پرنیا ماتسوشیما که مشغول فعالیت‌های شیعی در شهر توکیو بوده، وجود خارجی نداشته و تصاویر منتشرشده منتسب به این شخصیت در واقع مربوط به «صبریه انواری» یک دختر افغانستانی ساکن شهر دهلی نو پایتخت هند بوده است. شیعیان ایرانی ساکن ژاپن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ابنا، ضمن رد وجود این شخصیت، تمام اخبار منتشرشده در خصوص قتل او به دست وهابی‌ها و دستگیری قاتلان را نادرست می‌دانند.

پشت پرده ماجرا چیست؟

برجسته شدن چنین خبری در میانه جنگ غزه، که تمام حواس‌ها به این مسئله جلب شده و مسلمانان بر ضرورت مسئول دانستن رژیم صهیونیستی در کشتار نزدیک به ۴۰ هزار فلسطینی یکصدا و متحد هستند، بسیار پرسش‌برانگیز است. واقعاً منفعت انتشار این‌گونه اخبار با چه گروه یا کسانی است؟ موضوع اصلی اینجاست که چرا این خبر، با این مقدار از مستند و مدرک در این حجم رسانه‌ای تولید شده است؟

یک منبع مطلع در گفت‌وگو با قدس درباره مطرح شدن چنین ماجرایی، پشت پرده آن را پیچیده و یک سناریوی برنامه‌ریزی شده برای تخریب وحدت میان مسلمانان در جامعه ژاپن ارزیابی می‌کند. او می‌گوید: از ابتدای انتشار خبر در صفحه شخصی یک فرد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ساواوا روحانی ژاپنی شیعه و معاون مرکز جامعه‌المصطفی ژاپن به همراه ما قضیه را پیگیری کرد. در تحقیقاتی که انجام شد متوجه شدیم این داستان به‌طور کامل دروغ است. درحقیقت اصالت فردی به نام پرنیا زیر سؤال است؛ چراکه این فرد اصلاً ژاپنی نبوده، از سوی دیگر عکس‌هایی که از فرد مورد نظر توانستیم به دست آوریم مشخص کرد از عکس یک بلاگر افغانستانی استفاده شده است. این قضیه خیلی جالب است، از این جهت که این اکانت و ماجرا را تا این حد توانسته‌اند پرورش دهند و حالا به اینجا رسیده است. این مسائل همه از برنامه‌ریزی یک طرح پیچیده حکایت دارد؛ یعنی می‌خواهند با برجسته کردن ماجرا بر طبل اختلافات بکوبند.

اسلام‌ستیزی در سرزمین آفتاب تابان

این منبع مطلع ادامه داد: در تشریح این مسئله، نخست اینکه نباید از نظر دور داشت که در پنج، شش سال اخیر به سبب تغییر سیاست مهاجرتی و ایجاد برخی گشایش‌ها جمعیت مسلمانان در ژاپن رشد بالایی داشته و از ۳۰ هزار به ۳۰۰ هزار تن رسیده است. در این شرایط مطرح کردن مباحث اسلاموفوبیا (اسلام‌هراسی) یا اسلام‌ستیزی معنا پیدا می‌کند. اقدام افرادی ناشناس با انگیزه‌های نامعلوم در انتشار خبری دروغ به همراه چند عکس فتوشاپی در شرایط حساس جهان اسلام قطعاً فتنه‌انگیزی است. با توجه به حساسیت مسئله، به‌نظر می‌رسد موضوع یک سناریو تفرقه‌افکنانه و ایجاد حساسیت میان مذاهب شیعه و اهل تسنن باشد، آن هم در کشوری که مسلمانان از هر مذهبی برای مدت‎ها به‌صورت مسالمت‌آمیز در کنار یکدیگر زیست فرهنگی داشته، دارند و با حضور در مساجد و مراسم مذهبی یکدیگر، اتحاد خوبی را نشان داده‌اند. در یک بعد احتمال می‌رود خبر مذکور برای برانگیختن احساسات شیعیان، به‌خصوص شیعیان پاکستانی برای ایجاد تحرک ایشان منتشر شده باشد، با این نیت که در ادامه دولت ژاپن مجبور به واکنش شده و محدودیت بر فعالیت‌های شیعیان (و حتی اهل سنت مقیم ژاپن که عموماً  با شیعیان در فعالیت‌های اجتماعی و اسلامی و حمایت از فلسطین همکاری می‌کنند) قائل شود. ضمن اینکه ژاپن از دید ایرانی‌ها کشوری مورد توجه و قابل احترام بوده و بخشی از انتشار این خبر هم احتمالاً جامعه فارسی‌زبان را هدف قرار داده است.

از سوی دیگر همه می‌دانیم این روزها رژیم صهیونیستی اوضاع خوبی ندارد و تا خرخره در باتلاق غزه گرفتار شده است. گرفتاری اشغالگران تنها مربوط به ناکامی نظامی نیست، بلکه در حوزه سیاسی، کشیده شدن رژیم به دیوان بین‌المللی دادگستری و احتمال اعلام حکم جلب سران صهیونیست توسط دادگاه، قطع یا کاهش رابطه ۲۶ کشور با اسرائیل و رویگردانی حتی نزدیک‌ترین متحدان از تل‌آویو را نیز شامل می‌شود. مشکلات صهیونیست‌ها تا جایی بالا گرفته که این روزها دانشجویان ژاپنی از جمله در دانشگاه «واسدا» توکیو هم با برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز به کارزار گسترده حامیان فلسطین پیوسته و با سر دادن شعارهایی خواستار توقف جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین شدند.

با این تفاسیر، دلیل دیگر پشت پرده شکل‌گیری چنین تحرکاتی به روشنی قابل شناخت است. با اینکه به سبب سرمایه‌گذاری‌های کلان سعودی ممکن است گرایش‌های سلفی در ژاپن در میان مسلمانان و یا نومسلمانان گرویده اهل سنت وجود داشته باشد، با این حال فضای نسبتاً آرامی در جامعه همیشه آرام سرزمین آفتاب تابان و شکوفه‌های گیلاس میان جریانات اسلامی حاکم است. بنابراین ماجرای اخیر می‌تواند طرحی برنامه‌ریزی شده با هدف منحرف کردن افکار از جنایات غزه باشد، سناریوی نخ نمایی که از هم اکنون پنبه آن زده شده و با توجه به هوشیاری مسلمانان توطئه‌ای شکست خورده خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم| یک یوتیوبر از حقیقت وحشتناک صهیونیست‌ها پرده برداشت
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • دقیقی - اوزونیدیس: پرده دوم از یک درگیری
  • پشت پرده برکناری علی خطیر/ چه کسی مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شود؟
  • آینده بورس در چند پرده
  • پشت‌پرده انتشار گسترده یک شایعه
  • پشت پرده پلمب‌شدن دو طبقه باشگاه استقلال
  • پشت پرده انتشار بوی عجیب در بندرترکمن چه بود؟