Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- خواننده سالاری در هر شکل آن خطرناک است، خوانندگان این روز‌ها در تئاتر نیز ورود کرده‌اند و اگر در پایان‌ِ تئاتر، موسیقی و اجرای خواننده نباشد آن اثر دیده نمی‌شود، گویی تئاتر تبدیل به کنسرت شده است.

سعید ذهنی آهنگساز و موسیقیدان در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان درباره وضعیت آهنگسازی گفت: عرصه آهنگسازی وضعیت خوبی ندارد، باندبازی و مافیا این عرصه را احاطه کرده است و به نظر می‌رسد به شکل بسیار احمقانه و خطرناکی خواننده‌سالاری به راه افتاده، اهمیت موسیقی اصل و ضبط آگوستیک از بین رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نقطه مقابل موسیقی به شکلی شده که با استفاده از نرم افزارها، قطعاتی عمدتا متکی بر بیت و ضرب ساخته می‌شود، ملودی‌ها فقیرند و از هارمونی و ارکستراسیون که اصولی برجسته در آهنگسازی و موسیقی ست خبری نیست.

وی در همین راستا افزود: خواننده سالاری در هر شکل آن خطرناک است، خوانندگان این روز‌ها در تئاتر نیز ورود کرده‌اند و اگر در پایان‌ِ تئاتر، موسیقی و اجرای خواننده نباشد آن اثر دیده نمی‌شود، گویی تئاتر تبدیل به کنسرت شده است. اگر اثری بخواهد به خاطر صدای خواننده آن و اجرایش دیده شود و فروش داشته باشد به شکلی که همه عواملی که در ساخت اثر همکاری کرد‌ه‌اند دیده نشوند یعنی آن اثر بسیار ضعیف است.


این آهنگساز درباره مافیای موجود در عرصه آهنگسازی فیلم و سریال اظهار کرد: آهنگساز پس از گفت و گو‌ها و مذاکرات متعدد روی قطعات و موسیقی متن با کارگردان به یک فکر و هماهنگی می‌رسند، اما ناگهان در پایان کار یک خواننده با رابطه‌ای که معلوم نیست از کجاست وارد پروژه می‌شود، ترانه‌ای در تیتراژ پایانی فیلم یا سریال می‌خواند که نه به کار آهنگساز و نه به موضوع سریال ارتباط دارد و فقط چون آن خواننده طرفدار دارد و برایش کف و سوت می‌زنند مسئولیت خواندن تیتراژ به او واگذار شده است. فکر می‌کنم این بساط مافیایی باید برچیده شود.

‎ذهنی در همین راستا افزود: در سریال "تاریکی شب، روشنایی روز" با همکاری و موافقت کارگردان نگذاشتیم تجربه ورود تحمیلی و غیر اصولی خواننده تکرار شود، برای این سریال ٢٢ قسمتی ١١ تیتراژ پایانی ساختم که مبتنی بر ترکیب آواز، موسیقی سنتی و موسیقی الکترونیک است. یعنی برخلاف گذشته تلاش کردیم و از جان مایه گذاشتیم تا تجربه‌ تلخ حضور بی ربط خواننده در تیتراژ پایانی سریال "یاد‌آوری" تکرار نشود.

‎وی درباره دلایل وضعیت مافیایی موجود توضیح داد: مهم نبودن، ارزش نداشتن و نبود افراد با سواد و متخصص در تهیه کنندگی و عدم آشنایی کافی کارگردانان با کارکرد‌های غیر تزئینی و دراماتیک موسیقی، از دلایل وضعیت موجود است. در ٩٠درصد از فیلم‌ها و سریال ها‌ی ما کارکرد موسیقی در فیلم تهییج احساس و عاطفه است.وقتی فیلم‌ها و نمایش‌های ما از سطح بسیار پایینی برخوردار هستند آیا سطح موسیقی فیلم بالا می‌رود؟.

‎ذهنی اظهار کرد: چیزی به نام تئاتر خوب بسیار کم وجود دارد و کارگردانان یاد گرفته‌اند نمایش‌هایشان را با نام "موسیقی تئاتر" روی صحنه ببرند، وقتی هم به تماشای این نمایش ها می‌نشینید نه قصه و نه موسیقی آن هیچکدام معلوم نیست. هر کس یک قصه می‌نویسد و ۴ بازیگر روی صحنه می‌برد، قصه را تعریف می‌کنند و در میان آن هم آواز می‌خوانند، نتیجه آن هم کسب پول زیاد از نمایش و پرداختن به تفریحات پس از اتمام اجرای نمایش است. خروجی این فعالیت‌ها هنر و موسیقی نیست.


ذهنی درباره بهبود و اصلاح وضعیت موجود در عرصه هنر بیان کرد: باید دید چقدر از نیرو‌های تحصیل کرده و با استعداد به کار گرفته شده و می‌شوند. چرا باید عرصه‌های هنری محدود به چند نفر باشد. چرا باید وضعیت به گونه‌ای پیش رود که نیرو‌های مستعد به دنبال تیزر تبلیغاتی ساخت قرمه سبزی برای کسب در آمد بروند.

‎وی درباره فعالیت‌های جدید هنری‌اش خاطرنشان کرد: اخیرا همکاری‌ام با حجت قاسم زاده اصل در سریال "تاریکی شب روشنایی روز" به پایان رسید. "تاریکی شب روشنایی روز" سریالی وزین و سنگین است و در آخرین صحبت‌هایی که با کارگردان داشتم بعد مدت‌ها. قرار است احتمالا در ۱۰ روز آینده پخش شود، اما این که از کدام شبکه پخش شود هنوز مشخص نیست.


انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آهنگساز تاریکی شب روشنایی روز عطاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۶۲۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، امیر حسین سمیعی گفت: بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است، که می شود سال های سال در مورد به آن صحبت کرد و راجع به مشکلات آن به صورت اضطراری تر نشست و صحبت کرد و دغدغه ها را شنید و گلایه ها را گوش داد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تلاشمان این است که پهنای موارد بوروکراتیک کنار گذاشته شود و بی واسطه با شما صحبت کنیم، ما وافقیم اگر مشکلاتی وجود دارد آمده ایم برای اینکه بشنویم و تمام تلاشمان را به کار ببریم تا مشکلات کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: موسیقی در بوشهر زنده است، همین پویایی و دغدغه مندی که مطرح شد نشان از زنده بودن این شهر در حوزه موسیقی دارد، معتقدم در بوشهر موسیقی برای تمام ابعاد زندگی از جمله کار، سوگ، شادی، حرکت و امید در جامعه در نوع خودش گزینه دارد.

سمیعی یادآور شد: ما تلاش می کنیم که تمام کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت دارند نگاه تکریم و محبت به آنها داشته باشیم. تا جایی که قدرت داشته باشیم تلاش خواهیم کرد تا فاصله ما با هنرمندان کمتر شود و درصدد رفع مشکلات و دغدغه شما هستیم، و باید همت کنیم تنش ها را کاهش و ظرفیت های کاری را شناسایی و افزایش دهیم.

وی در خصوص مشکلات سامانه ای مجوزهای موسیقی گفت: ما نمی توانیم همه را با یک چارچوب مقایسه و بررسی نماییم و مشکلات ساختاری و فرایندی دارد که اینگونه مشکلات با همین نشست ها رفع خواهد شد.

وی در مورد سالن های موسیقی و سخت افزار تصریح کرد: باید تلاش کنیم با افزایش امکانات لازم و اساسی زمینه تسهیل اجرای کنسرت توسط شرکت های مجری را در شهرستان ها فراهم کنیم.

سمیعی اضافه نمود: ما باور داریم موسیقی به نشاط اجتماعی کمک می کند و همه تلاشمان این است که فضا را پویاتر کنیم.

وی در خصوص اینکه گروه‌های موسیقی در برخی فصول کم کار یا تعطیل می شوند، گفت: باید در این خصوص چاره اندیشی کرد و ایجاد رویدادهای اجرایی به تناسب آن ایام می تواند تاثیر گذار باشد و اگر در این مسیر موفق نبودیم باید از طریق صندوق هنر دنبال تدبیر و چاره اندیشی و راهکار باشیم.

در این نشست هنرمندان تک به تک با بیان مشکلات، دیدگاهها و نظرات خود خواستار حمایت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موسیقی استان بوشهر شدند.

کد خبر 6092840

دیگر خبرها

  • گریه ناگهانی آقای خواننده در هنگام اجرای آهنگ در کنسرت | فیلم
  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • خواننده اصلی یکی از عاشقانه‌ترین ترانه‌های ایران پیدا شد + فیلم
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • مشکل برگزاری کنسرت موسیقی در بوشهر حل شد؟
  • کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند