Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@15:12:35 GMT

علت افزایش قیمت محصولات باغی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۶۶۹۰۷

این روز‌ها قیمت میوه‌های رنگارنگ تابستانه به دلیل کمبود عرضه در بازار به اوج خود رسیده است و با تغییرات قابل ملاحظه‌ای نسبت به مدت مشابه سال قبل روبروست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بازار میوه و تره بار که میزبان میوه‌های رنگارنگ تابستانه همچون شبرنگ، هلو زعفرانی، هلو انجیری، سیب گلاب، گلابی، انگوریاقوتی، آلو زرد، آلو سیاه، آلوسانترا، گیلاس، آلبالو و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. است، این روز‌ها به دلیل کمبود عرضه قیمت آن‌ها به اوج خود رسیده است.


سرمای بهاره بخش قابل توجهی از میوه‌های سردرختی به ویژه در اطراف استان تهران را از بین برد و موجب شد عرضه میوه‌هایی نظیر گیلاس، زردآلو، سیب گلاب، آلو قطره طلا و بسیاری از محصولات باغی دیگر در بازار کاهش یابد و نرخ آن‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش چشمگیری داشته باشد این درحالی است که بسیاری از مسئولان بر این باورند که تقاضای محسوسی در بازار وجود ندارد و گرنه معلوم نبود که وضعیت عرضه و قیمت به چه شکلی باشد و در مقابل برخی دیگر می‌گویند که کمبودی در تولید محصولات باغی وجود نداشته و نوسان قیمت محصولات باغی هیچ ارتباطی به وضعیت تولید ندارد.

آخرین بررسی از بازار میوه و تره بار حاکی از آن است که هر کیلو گلابی ۲۳ هزار، گیلاس تک دانه ۲۶ هزار، انگور یاقوتی ۱۷ هزار، سیب گلاب ۱۷ هزار، هلو ۱۰ تا ۱۵ هزار، شبرنگ ۱۲ تا ۱۷ هزار، آلبالو ۸ تا ۱۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

براین اساس به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین وضعیت تولید و عرضه محصولات باغی در سال جاری با خبر شویم:

شکراله حاجی وند مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و نیمه سردسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با بیان اینکه قیمت محصولات باغی ارتباطی به وضعیت تولید ندارد، اظهار کرد: با توجه به آنکه در تولید تمامی محصولات باغی کمبودی وجود ندارد؛ بنابراین قیمت‌های موجود در سطح بازار ناشی از فعالیت واسطه گران و دلالان در بازار است.

وی افزود: شبکه دلالی و واسطه گری به سبب فعالیت گسترده خود در بازار، سود‌های هنگفتی به جیب می‌زنند که از این افزایش قیمت، سودی عاید باغدار نمی‌شود.

حاجی وند با اشاره به اینکه سرمازدگی بهاره تاثیر چندانی در میزان تولید محصولات باغی نداشته است، بیان کرد: سرمازدگی بهاره تنها در پیش بینی افزایش تولید تا حدودی تاثیر گذاشت و به هیچ عنوان در تولید کف محصولات باغی تاثیر گذار نبود.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و نیمه سردسیری با بیان اینکه سرانه مصرف محصولات باغی در دنیا ۹۰ تا ۹۵ کیلو است، اظهار کرد: اگرچه سرانه مصرف در ایران ۲ تا ۳ برابر بیش از این رقم است، اما با این وجود مشکلی در تولید داخل نداریم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۳ میلیون و ۷۰۰ هزارتن سیب در داخل تولید شد، بیان کرد: از این میزان بیش از ۷۵۰ هزارتن سیب به بازار‌های هدف صادر شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ماقبل خود بیش از دوبرابر افزایش داشت. این امر بیانگر آن است که هیچ گونه مشکلی در تولید محصولات باغی وجود ندارد.

به گفته حاجی وند علی رغم آنکه بسیاری از محصولات مرتبط با باغبانی از جمله نیروی انسانی و کود‌های شیمیایی منشا خارجی ندارد و ترکیبات باغبانی تا حدودی از طریق واردات تامین می‌شود، اما به هرحال مباحث سیاسی اخیر در افزایش قیمت محصولات باغی در بازار بی تاثیر نیست.
کمبود عرضه عامل اصلی افزایش قیمت محصولات باغی

حسن صابری رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، از افزایش چشمگیر میوه‌های باغی نسبت به مدت مشابه سال قبل در بازار خبر داد و گفت: علی رغم آنکه سال گذشته فراوانی عرضه محصولات باغی نسبت به تقاضا در بازار موجب شد که قیمت فروش میوه جوابگوی هزینه کشاورزان در بازار نباشد، اما امسال قیمت محصولات باغی ناشی از کمبود عرضه با نوسانات چشمگیری همراه است.

به گفته وی سرمازدگی بهاره منجر به کاهش عرضه میوه‌های هسته دار و قیمت بالای میوه در بازار شد.

صابری با بیان اینکه وضعیت تقاضا در بازار تعریفی ندارد، افزود: این درحالی است که با ازدیاد تقاضا در بازار، معلوم نبود که وضعیت قیمت‌ها به چه شکلی می‌شد چرا که با وجود نوسان کنونی نرخ ارز، واردات میوه مقرون به صرفه نبود.

رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی با اشاره به اینکه سرمازدگی بهاره به طور کامل محصولات هسته دار اطراف تهران را از بین برد، بیان کرد: با توجه به کاهش عرضه محصولات باغی باید تا اواخر شهریور و ورود میوه‌های پاییزه منتظر ماند.
کمبود چشمگیری در عرضه محصولات باغی نیست

محمد علی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، درباره دلایل افزایش قیمت محصولات باغی در بازار اظهار کرد:سال آور و ناآور تولید و برخی حوادث طبیعی ناشی از سرمازدگی، خشکسالی و ... در میزان عرضه و به تبع آن قیمت محصولات در بازار تاثیر بسزایی دارد.

وی با اشاره به اینکه میزان عرضه در افزایش و کاهش قیمت محصولات تاثیر بسزایی دارد، افزود: در شرایط کنونی وضعیت عرضه محصولات باغی به گونه‌ای نیست که با قحطی و کمبود چشمگیری در بازار روبرو باشیم.

طهماسبی در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه کشاورزی در فضای باز با ریسک بالا انجام می‌شود؛ بنابراین شرایط اقلیمی تاثیر بسزایی در تولید دارد. امسال در میوه‌های گرمسیری به قدری با فراوانی عرضه روبرو هستیم که برای باغدار، چیدن میوه صرفه اقتصادی ندارد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

 

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۶۶۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403

به گزارش صدای ایران،قیمت محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت دستخوش تغییراتی شده و برخی از مدل‌های این کارخانه با افزایش قیمت نسبت به پنجشنبه هفته قبل راهی بازار شده‌اند.

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته که یکی از مدل‌های گرانقیمت ایرانخودرو به‌حساب می‌آید، ۹۶۰ میلیون تومان یعنی پنج میلیون بیشتر از هفته قبل فروخته می‌شود و همین میزان افزایش قیمت را در ارقام پیشنهادی فروشنده‌های دنا پلاس اتوماتیک آپشنال و مدل‌های مختلف تارا مشاهده می‌کنیم.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما نیز که امروز ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده، افزایش قیمت دو میلیونی را تجربه می‌کند و امثال ۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته و ۲۰۷ با موتور TU ۳ نیز به همین اندازه گران شده‌اند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳،

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF۷ مدل ۱۴۰۳،

۸۱۸ میلیون تومان

۸۲۰ میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF۷ مدل ۱۴۰۲،

۶۳۰ میلیون تومان

۶۳۲ میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۹۵۵ میلیون تومان

۹۶۰ میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان

پارس سال XU۷p مدل ۱۴۰۲،

۶۶۵ میلیون تومان

۶۶۵ میلیون تومان

۲۰۷ با موتور TU۳ مدل ۱۴۰۳،

۶۷۳ میلیون تومان
۶۷۵ میلیون تومان

۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۸۰۳ میلیون تومان

۸۰۵ میلیون تومان

۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۵۰ میلیون تومان

۶۵۰ میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۹۰ میلیون تومان
۶۹۰ میلیون تومان

تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۲،

۸۱۰ میلیون تومان

۸۱۵ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳،

۹۷۰ میلیون تومان

۹۷۵ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۴ مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲،

۶۵۸ میلیون تومان

۶۶۰ میلیون تومان


قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد

اطلس G جدید‌ترین سواری سایپا در بازار آزاد است که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت به‌طور متوسط ۵۸۵ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد.

قیمت اطلس G در بازار آزاد نسبت به خریدوفروش‌های هفته قبل پنج میلیون ارتقا پیدا کرده و مدلی مثل پراید ۱۵۱ که ۳۴۲ میلیون تومان قیمت خورده، افزایش قیمت چهار میلیونی را تجربه می‌کند.

ساینا S دنده‌ای، کوئیک GX و کوئیک SR دنده‌ای نیز هر کدام با افزایش قیمت دو میلیونی درقیاس با هفته قبل راهی بازار شده‌اند. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودرو‌های سایپا

مدل ۱۳ اردیبهشت ۱۶ اردیبهشت
پراید ۱۵۱ تیپ DA مدل ۱۴۰۳،
۳۳۸ میلیون تومان

۳۴۲ میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،
۴۳۸ میلیون تومان

۴۴۰ میلیون تومان

کوئیک GX مدل ۱۴۰۳،

۴۴۸ میلیون تومان
۴۵۰ میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،

۴۴۸ میلیون تومان

۴۵۰ میلیون تومان

اطلس مدل ۱۴۰۳،

۵۸۰ میلیون تومان

۵۸۵ میلیون تومان

چانگان CS۳۵ پلاس تیپ ۲
یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان

چانگان CS۳۵ پلاس تیپ ۳
یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،

۷۶۵ میلیون تومان

۷۶۵ میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل ۱۴۰۳،

۸۶۰ میلیون تومان

۸۶۰ میلیون تومان

دیگر خبرها

  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟
  • قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • قیمت روز محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شود
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی