Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@04:02:04 GMT

اردوهای جهادی راهکار آبادانی/ محرومیت زدایی، مهمترین هدف اردوهای جهادی

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۶۹۳۲۵

اردوهای جهادی راهکار آبادانی/ محرومیت زدایی، مهمترین هدف اردوهای جهادی

جهادگران بی ادعایی که با حضور در مناطق محروم خراسان جنوبی علاوه بر رفع محرومیت ها زمینه ساز خودسازی خویش می‌شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، جوانانی کم ادعا اما پردغدغه نقاطی دوردست اما با صفا، فضایی مملو از بی‌امکاناتی اما صمیمی، مردمانی تنگدست اما گشاده رو، غذاهایی کم و البته کم هزینه اما دلچسب و همگی در کنار هم می‌شود بخشی از ذهنیتی که با رفتن به اردو‌های جهادی برایتان به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوهایی که در سال‌های اخیر با لبیک گفتن جوانان انقلابی کشورمان به فرمان رهبر معظم انقلاب به شکوفایی رسید و تبدیل شد به جبهه‌ای از جبهه‌های انقلاب که در آن در کنار نمایان شدن اخلاص این جوانان، سازندگی نقاط محروم کشور و صدالبته خودسازی جوانان متعهد ایرانی رقم می‌خورد.

 

از جمله موضوعاتی که قرآن کریم بارها در آیات مختلف بر آن تاکید کرده و مؤمنان را به آن سفارش کرده است، جهاد در راه خداوند است خداوند متعال در قرآن کریم در وصف جایگاه و اهمیت جهاد در دین مبین اسلام، می‌فرماید: آیا پنداشته‌اید که داخل بهشت می‌شوید، بی‌آنکه خداوند جهادگران و شکیبایان شما را معلوم بدارد ( آل عمران /142).

 

یکی از طرح‌هایی که در کشور در راستای رفع محرومیت و آبادانی مناطق محروم اجرا شد، طرح اردوهای جهادی و طرح هجرت دانشجویی است که توسط سازمان بسیج سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل گرفت و در مدت زمانی که از آن می‌گذرد، برکات خوبی را با خود به همراه داشته است.

 

اردوی جهادی برای هر فردی تعریفی خاص دارد یکی آن را آمیزه‌ای ازمهر، ایمان، عشق و برای خدمت رسانی به هم نوع در مناطق محروم می‌بیند و دیگری آن را آزمونی برای سنجش خود دیده که ببیند چقدر می‌تواند در برابر ناملایمات از نفس خود مایه بگذارد.

 

گروه های جهادی نامی آشنا برای جوانانی است که می‌خواهند راه جهادگرانی را ادامه دهند که روزگاری نه چندان دور پس از پیروزی انقلاب چه سختی ها که به جان نخریدند تا خنده ای بر لبان مردم مستضعف بنشانند.

 

مجید جاودانی مسئول گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خاورستان، اظهار کرد: گروه جهادی شهید وزوایی از سال 1395 به همت چند نفر از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی شده است.

 

وی افزود: نقطه هدفی که ما برای خود داشتیم در هر استان با توجه به ظرفیت و داشته ها و نداشته های استان‌ها متفاوت بود؛ ما برای کار خراسان جنوبی را با محوریت شهرستانهای کم برخوردار و روستاهای محروم تر انتخاب کردیم.

 

مسئول گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی بیان کرد: ما در اولین اردی جهادی روستاهای شهرستان زیرکوه را برای کارهای عمرانی انتخاب کردیم؛ محور فعالیت ما در روستاهای شهرستان زیرکوه کار در زمینه کانال های آبرسانی به مزراع کشاورزی بود.

 

جاودانی عنوان کرد: علت اینکه ما بحث آبرسانی و احیای کانالهای  آبرسانی  در روستاها را انتخاب کردیم هدف کمک به جامعه هدف بیشتری بود با این نگاه که مزیت حضور ما در روستاها شامل حال همه مردم شود؛ احیای قنوات و آبرسانی باعث رونق کشاورزی شده و در نهایت سود مثبت آن به همه مردم روستا می‌رسد.

 

 وی ادامه داد: با پیش بردن این هدف که منفعت ما در روستاها به همه مردم برسد، در شهرستان زیرکوه کانال آب را احیا کردیم و برای اینکه آبرسانی به مزارع کشاورزی مردم از طریق کانال های خاکی در زمین نفوذ می‌کرد به این نتیجه رسیدیم که مسیر کانال را سیمان کنیم؛ بر این اساس تبدیل کانال خاکی به سیمانی را برای رساندن آب به مزارع کشاورزی در برنامه خود قرار دادیم با این رویکرد که آب کمتری در خاک نفوذ کند و از طرف دیگر باعث افزایش آب و در نتیجه رونق کار کشاورزی مردم در روستاها شود.

 

مسئول گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی اظهار کرد: بعد از اینکه اولین اردوی های جهادی ما  در عید سال 95 به پایان رسید اردوی بعدی خود را در بخش شاه کوی شهرستان نهبندان آغاز کردیم.

 

جاودانی ادامه داد: در آنجا نیز پروژه هایی که  انجام شد سه مورد کانال آبرسانی و یک مورد ساخت مدرسه بود؛ که ساخت مدرسه نیز به دلیل اهمیت وجود یک مدرسه در روستا بود اما همانطور که قبلا هم گفتم محوریت کار ما کمک به رونق و بهبود سطح معیشت همه مردم  و نه تنها موضوعات عمرانی است.

 

وی خاطرنشان کرد: اردوی جهادی بعدی ما در منطقه شوسف نهبندان با محوریت روستای افضل آباد بود.

 

مسئول گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی گفت: روستای افضل آباد که هم اکنون ما در نیز در حال احیای کانال آبرسانی آن هستیم  قنات  روستا در آبان ماه سال قبل توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خراسان جنوبی پس از 15 سال احیا شده؛ و قبل از این کار کشاورزی به گونه ای که اکنون در این روستا وجود دارد، نبوده است.

 

جاودانی بیان کرد: کانال های آب روستا احیا شد و وضعیت آب برای کشاورزی نیز در افضل آباد بهبود پیدا کرد.

 

وی اظهار کرد: بر اساس بازدیدی که در ایام عید سال 97 در این منطقه داشتیم به این نتیجه رسیدیم که احیای کانال آبرسانی روستای افضل آباد می‌تواند کمک بسیار زیادی به رونق اقتصادی در زمینه کشاورزی در منطقه شوسف کند بر این اساس برای اینکه به هدف خود دست پیدا کنیم بحث سیمان کردن کانال آبرسانی این روستا را در دستور کار خود قرار دادیم.

 

مسئول گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی با بیان اینکه مشکل اصلی خراسان جنوبی و منطقه شوسف در زمینه آب است، یادآور شد: در این منطقه حدود 12 روستا اصلا آب لوله کشی اصلا ندارند و به وسیله تانکر های سیار آبرسانی می‌شود؛ لذا این موضوع باعث شده که وضعیت معیشت آنها تحت تاثیر قرار گیرد و آب قابل توجهی برای کشاورزی نداشته باشند.

 

جاودانی بیان کرد: خوشبختانه روستای افضل آباد با احیای قنات و کانال آبرسانی سیمانی که انجام شده وضعیت بهتری در زمینه کشاورزی نسبت به سایر روستاها دارد.

 

وی عنوان کرد: 800 متر از این کانال در ایام عید امسال سیمان شد و 800 متر دیگر از محل اصلی کانال تا مزارع کشاورزان باقی مانده است که انشاءالله در ایام تابستان انجام خواهد شد.

 

مسئول گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی اظهار کرد: محوریت اصلی گروه جهادی شهید وزوایی بحث عمرانی نیست اما با توجه به اینکه ظرفیت و مطالبه گری دانشجویان دانشگاه شریف در زمینه مباحث عمرانی بیشتر است ما موضوع عمرانی و آبادانی را در روستاها برای احیای زندگی و معیشت مردم انتخاب کردیم .

 

جاودانی خاطرنشان کرد: موضوعات فرهنگی را بیشتر دانشجویان بسیجی خواهر بر عهده دارند ضمن اینکه برادران نیز در زمینه فرهنگی تلاش می‌کنند؛ اما دانشجویان خواهر با آموزش مهارت هایی برای انجام کار در خانه به زنان روستایی به رونق وضعیت خانواده ها از طریق فعالیت در خانه مشغول کمک قابل توجهی به قشر روستایی دارند.

 

وی بیان کرد: مهمترین تفاوتی که گروه جهادی ما نسبت به سایر گروه های جهادی دارد بحث مطالبه گری تخصصی و اقتصادی است؛ یعنی ما در روستای افضل آباد با توجه به بررسی هایی که از خاک منطقه و سایر اقدامات انجام دادیم در صدد این برآمده که کار را به صورت علمی و بر اساس تحقیقات انجام دهیم که بتواتیم این منطقه را به قطب اقتصادی استان تبدیل کنیم.

 

مسئول گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی گفت: با توجه به بررسی های انجام شده از خاک و شرایط آب و هوایی در این منطقه مشخص شد که کشت محصولاتی از جمله زرشک،زعفران و پسته برای این روستا  و منطقه مناسب است.

 

جاودانی گفت: هدف ما این است که با همکاری جهاد کشاورزی در این منطقه مردم را به سمت تغییر الگوی کشت هدایت کنیم.

 

وی اظهار کرد: اغلب دانشجویانی که در این گروه جهادی عضو هستند دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف هستند و از طرف دیگر هر کدام از دانشجویان از یک استان کشور در اردوهای جهادی شرکت می‌کنند؛ هدف همه ما این است  که اعضای گروه جهادی با خلوص نیتی که دارند برای ریشه کن شدن فقر و محرومیت در روستاهای محروم و مرزی خراسان جنوبی تلاش کنند.

 

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۶۹۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمامی نیروهای امدادی خدماتی گروه های جهادی و مردمی در مناطق سیل زده پای کار بودند

خالد ایزدپناه رئیس شورای اسلامی شهرستان مرزی دشتیاری  گفت: در دو سیلاب اخیر نیروهای امدادی هلال احمر، هوانیروز ارتش، نیروی دریایی ارتش، نیروی زمینی سپاه پاسداران ، گروه های جهادی و مردمی ،بسیجیان همه پای کار بودند در منطقه سیل زده حضور داشتند و کار امدادرسانی تا آخرین روز سیلاب هم از راه زمینی و هوایی  ادامه داشته است. 

وی ادامه داد: دشتیاری همواره آماج سیلاب های سهمگینی بوده و خسارت های فراوانی را بر جای گذشته است و در دو سیلاب اخیر شهرستان دشتیاری در دو بخش راه های روستایی و کشاورزی بیشترین آسیب به خود دیده است.

خالد ایزدپناه اظهار داشت: با توجه به تجربه ای که در سیل دیماه ۹۸ بود انتظار داشتیم در سیل اسفند ماه ۱۴۰۲ و فروردین ماه ۱۴۰۳ خسارت ها باید به مراتب کمتر می شدند متأسفانه به علت ضعیف بودن زیرساخت مجدد شاهد حجم عظیمی از آسیب ها به زیرساخت راه روستایی و کشاورزی بودیم 

وی افزود: علاوه بر خسارت ها به زیرساخت های  راه و کشاورزی شاهد هدر رفت میلیون ها مترمکعب آب حاصل از سیلاب به دریا بودیم آبی که بدون هیچ هزینه ای به دست اومد و جلوی چشم مردم بدون هیچ استفاده ای به دریا رفت.

رئیس شورای اسلامی شهرستان مرزی دشتیاری در ادامه گفت: به علت گستردگی راههای روستایی و مواصلاتی بعد از گذشت ۲۰ روز از سیل اخیر متأسفانه بعضی از راههای روستایی ترمیم و بازسازی نشدند و مردم با سختی عبور و مرور انجام می شود بندسارهای کشاورزی بر اثر سیل تخریب شده و نیاز به مرمت و بازسازی دارند کشاورزی مردم از بین رفته است و نیازمند توجه به خسارت دیدگان است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • افتتاح ۶۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی در خراسان جنوبی
  • اجرای ۷۰ برنامه فرهنگی و محرومیت زدایی در هفته بسیج سازندگی
  • تمامی نیروهای امدادی خدماتی گروه های جهادی و مردمی در مناطق سیل زده پای کار بودند
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان کرمانشاه در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی
  • سال گذشته بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی اجرا کردیم
  • سردار زهرایی: بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی اجرا کرده‌ایم
  • آبرسانی به ۱۸۰ روستای خوزستان در قالب طرح محرومیت‌زدایی
  • آبرسانی به ۷۶۶ روستای خوزستان در جهاد آبرسانی
  • اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان