Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خرداد سید هادی سید افقهی کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به رویکرد جدید عربستان در پروژه نفوذ نرم به کشورهای منطقه از جمله عراق اظهار کرد: سعودی ها از رویکرد سخت که شامل تجهیز، پشتیبانی و حمایت تروریست ها در عراق و سوریه و حمله خونین به یمن در قالب ائتلاف عربی بوده، نتیجه ای نگرفتند و به دنبال اتخاد رویکرد نفوذ نرم در کشورهای منطقه برای پیشبرد اهداف خصمانه خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه با بیان اینکه رویکرد نرم در پروژه نفوذ اغوا کننده بوده و امتیازها و ویژگی های خاصی برای کشور متخاصم دارد، ادامه داد: آمریکا و برخی کشورهای غربی در پروژه های نفوذ نرم خود، موفق تر از رویکردهای سخت و پرهزینه بوده اند.
وی به تلاش عربستان برای نفوذ در عراق، لبنان و حتی برخی مناطق داخلی کشور مثل سیستان و بلوچستان و کردستان اشاره کرده و افزود: تلاش عربستان برای ورود از مرزهای مجاور کشور از طریق فعالیت های نرمی مثل ساخت مساجد، اعطای بورسیه به طلبه های اهل سنت برای ادامه تحصیل در مکه و مدینه و کمک های اقتصادی فراوان صورت می گیرد.
افقهی اعتراضات اخیر در شهرهای عراق را تلاش مردم این کشور برای اعمال فشار بر دولت در جهت مبارزه با فساد و بی عدالتی در عراق عنوان کرد و گفت: سعودی با خرج دلارهای فراوان موفق شدند، برخی سران عشایری را که سال ها دوست ایران بوده اند و ما نیز به آن ها کمک کرده ایم را مجبور به سر دادن شعار بر علیه ما کنند، همچنانکه همواره این عشایر وفادار به مرجعیت و حکومت عراق بوده اند.
وی با اشاره به بیشترین جنایت های صورت گرفته در عراق توسط عربستان به وسیله تکفیری ها و تحمیل خسارت های جبران ناپذیر آن ها به زیرساخت های این کشور تصریح کرد: عربستان نتیجه ثمربخش و کم هزینه حرکت در مسیر نفوذ نرم در عراق را در شعارهای برخی از تظاهرات کنندگان بر ضد ایران و همچنین نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق مشاهده کرد، در عین حال که خود و همپیمانانش بیشترین عامل محرومیت، فساد و کم و کاستی در کشور عراق هستند.
سیدافقهی تفکیک مردم ناراضی از کم کاری دولت عراق و کسانی که به دنبال تسویه سیاسی با جمهوری اسلامی هستند را امری لازم دانست و تاکید کرد: بدون شک عده ای از مردم به دلیل اهمال دولت عراق در رسیدگی به مشکلات کمبود آب و برق، خدمات زیر ساختی، بیکاری، رشوه خواری، فساد اخلاقی و سیاسی، سهم خواهی احزاب و چندین مشکل دیگر مطالبات به حقی دارند که در این میان عربستان با پروژه نفوذ نرم خود سعی در تخریب چهره ایران و تسویه حساب سیاسی توسط فرصت طلبان دارد.
کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه با بیان اینکه کسی در عراق توجهی به عواقب احداث یازده سد در مسیر رود های دجله و فرات توسط ترکیه نمی کند، ولی در عین حال در موضوع کاهش آب رودخانه های ایرانی به سمت عراق بزرگنمایی می شود، ادامه داد: ایران آب مردم هیچ کشوری از جمله عراق را غصب نکرده و فقط بر اساس حقابه قوانین بین المللی عمل می کند، همچنانکه هیچ گاه موفق به دریافت مبلغ برقی که نزدیک به ده سال به عراق صادر کردیم، نشدیم و صبر ایران در این مسئله به دلیل رافت و رحمت جمهوری اسلامی بوده است.
وی افزود: اعتراف عزت الدوری به گسترش شعارهای ضد ایرانی توسط او و همراهی برخی جریان های ناآگاه مثل صدری، بعثی ها و داعشی های سیاسی با توطئه سعودی ها، همگی در جریان پروژه نرم صورت می گیرند.
کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه کمک های اقتصادی عربستان به عراق را نمایشی خواند و گفت:کمک های اقتصادی سعودی ها در عمل تاثیری بر روی روند زندگی مردم عراق ندارد و هدف عمده آن برای نفوذ در بین مردم و کاهش محبوبیت ایران در بین آن ها، به ویژه پس از حضور موفق و تاثیر گذار جمهوری اسلامی در آزادسازی عراق از وجود تروریست ها است.
سید افقهی در پایان با اشاره به سخنان اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان درباره گسترش روزافزون روابط استراتژیک این کشور با عربستان تاکید کرد: سخنان اشرف غنی نوعی تملق گویی برای کسب امتیازات و کمک های بیشتر از عربستان به حساب می آید، ولی در عین حال عربستان می تواند همزمان با توسعه نفوذ آمریکا در عربستان پروژه نفوذ و محاصره ایران را جدی تر دنبال کند.
انتهای پیام/ منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: عراق ، شعار ، شعار ضد ایرانی

منبع: خرداد

کلیدواژه: عراق شعار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۶۹۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس

در روز‌های گذشته دوباره بحث میدان آرش داغ شد. ماجرا از این قرار بود که کویت و عربستان مناقصه توسعه این میدان را برگزار و هدف‌گذاری کرده‌اند روزانه ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت و فرآورش شود.

آن‌طور که در خبرها آمده این قرارداد‌ها تحت هدایت و نظارت شرکتی مشترک به نام «الخلیج» است که عربستان و کویت تاسیس کرده‌اند تا به صورت مشترک و واحد، به برداشت از میدان گازی آرش مشغول شوند. در کنار این موضوع، کنار گذاشتن ایران نیز مطرح شد که پیگیری جام‌جم نشان می‌دهد چنین موضوعی صحت ندارد. درباره ناگفته‌های میدان گازی آرش گزارشی تهیه کرده‌ایم که مشروح آن در ادامه آمده است. 

کویت و عربستان معتقدند ایران در میدان گازی آرش سهمی ندارد و این دو کشور عربی باید نسبت به توسعه آن اقدام کنند. نکته قابل توجه اینجاست که ایران تنها کشوری است که در میدان گازی آرش چاه حفر کرده و آن‌طور که مسئولان وزارت نفت پیشتر اعلام کرده‌اند، آماده نصب دکل حفاری در این میدان گازی هستند.

ایران همچنین اعلام کرده از حق قانونی خود در این زمینه کوتاه نمی‌آید و ثبت شرکت برای برداشت از این میدان، حق خاصی را به کشور‌های دیگر نمی‌دهد. سال گذشته هم وزرای نفت دو کشور کویت و عربستان از اقدامات ایران در میدان گازی آرش اعلام نارضایتی کرده بودند. آنها همچنین گفتند آرش، یا به قول کشور‌های حاشیه خلیج فارس میدان «الدره» ثروت طبیعی عربستان و کویت است و هیچ‌کدام از طرف‌ها تا ترسیم مرز‌های دریایی حق برداشت ندارند. نکته دیگر اینجاست که عربستان و کویت در حال اغراق در میزان ذخایر میدان گازی آرش هستند تا بهره‌برداری از آن را توجیه‌پذیر‌کنند. 

آرش، کشف ایران است 

چندی پیش محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره اختلاف ایران و کویت در میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما همچنان مثل گذشته حرف‌مان این است که باید این موضوع را با مسالمت حل کنیم. آرش یک میدان گازی و نفتی است که بخشی از آن متعلق به ما است. ما مرز دریایی با کویت نداریم، اما آن میدان را ما کشف کرده و چندین سال پیش در آنجا چاه زده‌ایم ولی به خاطر این‌که بین ما و کویت و همسایگان چالشی ایجاد نشود، تا الان از آن استفاده نکرده‌ایم. وی با بیان این‌که معتقد به برداشت یکپارچه از میدان آرش هستیم تا برداشت صیانتی از آن صورت گیرد، تاکید کرد: تاالان کویت نظرسازنده‌ای نداشته است و با عربستان توافقی کرده‌اند، چون بخشی از این میدان در آب‌های عربستان است ودنبال برداشت مشترک هستند. ما همچنان معتقدیم میدان آرش مشترک بوده و دنبال یکپارچه‌سازی هستیم ولی اگر قرار باشد که کویت از میدان برداشت داشته باشد، ماهم برداشت خودراآغاز می‌کنیم. 

پرونده روی میز وزارت خارجه ایران

وزیر نفت با تاکید بر این‌که ایران درباره میدان گازی آرش تأمین حقوق و منافع خود را پیگیری می‌کند، گفت: چنانچه تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران حقوق، منافع، بهره‌برداری و اکتشاف از منابع یادشده را در برنامه خود قرار می‌دهد و هیچ‌گونه تضییع حقوق خود را برنمی‌تابد. 

جواد اوجی با بیان این‌که ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی می‌کند، افزود: میدان گازی آرش در مرز مشترک آبی ایران و کویت واقع شده و این میدان میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. 

ماجرا از این قرار است که مقامات این دو کشور عربی معتقدند که ایران سهمی ندارد که البته وزارت خارجه ایران نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. 

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقام‌های این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند. 

ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعا‌های یک‌جانبه و بی‌اساس از سوی طرف کویتی را مایه تأسف دانست. وی ضمن تأکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک براساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین گفت: همانند قبل، از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت می‌کنیم. کنعانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه‌ای را رصد می‌کند و از دولت‌های ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند. 

تاریخچه حفر چاه توسط ایران

سید مهدی حسینی، معاون اسبق امور بین‌الملل وزارت نفت چندی پیش گفته بود، با توجه به مشخص نشدن خط مرزی در این منطقه و اثبات وجود مخازن هیدروکربوری در آنجا، ایران در سال ۷۸ درخواست خود برای تعیین خط مرزی را به شورای عالی خلیج فارس برد و با توجه به مصوبه این شورا، ایران توانست در سال ۷۹، روی خط مرزی فرضی، حفاری انجام دهد و ثابت کرد که این میدان مشترک است. حسینی تاکید کرد: در آن زمان با آغاز فعالیت‌های ایران و حفر چاه در آن منطقه، حساسیت در کویت ایجاد شد، اما جواب خوبی داد و کویت آماده مذاکره برای تعیین خط مرزی شد. بعد از آن وزارت نفت کویت اعلام کرد که برای تعیین خط مرزی می‌آییم و آمدند.

منبع: جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • (ویدیو) دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو ۳۵‌ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس