Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ بهمن مرادنیا روز پنجشنبه در جلسه ستاد بازآفرینی شهری کردستان که با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار داشت: هم اینک در اغلب نقاط استان پیمانکاران مشغول کار در حوزه راهسازی هستند.

وی به وجود مشکلات اقتصادی در کشور اشاره کرد و افزود: با این وجود در سه سال اخیر اقدامات بسیار خوبی از لحاظ اصلاح راه ها در کردستان صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



استاندار کردستان میانگین توسعه راه ها در استان را پایین تر از میانگین کشوری دانست و اضافه کرد: انتظار داریم دولت و وزارت راه و شهرسازی توجه ویژه تری به کردستان داشته باشند تا توسعه راه ها شتاب بیشتری بگیرد.

وی خواستار توجه بیشتر دولت برای بهسازی نواحی ناکارآمد شهری در کردستان نیز شد و گفت: با اختصاص اعتبارات معقول و مناسب می توان مشکلات جاده ای و بافت های فرسوده را برطرف کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه در استان بیشترین جمعیت در کمترین مساحت زندگی می کنند، افزود: 51 درصد کل جمعیت شهری در 25 درصد از مساحت شهرهای استان حضور دارند که این تراکم جمعیتی مشکلات زیادی بویژه در حوزه خدمات دهی ایجاد کرده است.

شهرام ملکی اظهار داشت: این شرایط در شهرهای سنندج و کامیاران حادتر است به عنوان مثال 49.7 درصد از جمعیت سنندج در 18 درصد از مساحت این شهر ساکن هستند.

وی با اشاره به فقر خدمات زیربنایی و رشد فقر در این مناطق تاکید کرد: در حالیکه شاخص سرانه آموزشی در ناحیه منفصل شهری نایسر 2 دهم مترمربع است این شاخص در سنندج 2.2 مترمربع و در کشور چهار متر مربع است.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان با اشاره به وضعیت راه های استان نیز یادآور شد: از سر ناچاری ترافیک بزرگراهی در کردستان را به جاده های فرعی هدایت کردیم که موجب تلفات و صدمات زیادی شده است.

وی گفت: در حال حاضر یکهزار و 200 کیلومتر راه بین شهری و روستایی با برآورد اعتبار 11 هزار میلیارد ریال در استان در دست اجرا است.

ملکی با بیان اینکه برای ساماندهی مناطق حاشیه ای و بافت فرسوده به اختصاص ردیف اعتباری نیاز است، اضافه کرد: لازم است برای افزایش سقف بودجه سال 97 از محل اعتبارات شرکت بازآفرینی به میزان 300 میلیارد ریال اقدام شود.

پرداخت مطالبات شهرداری ها، افزایش سهمیه قیر پروژه های بازآفرینی و کاهش سود دوران مشارکت از دیگر درخواست ها و پیشنهادات مدیرکل راه و شهرسازی کردستان به وزیر راه و شهرسازی بود.

شهردار سنندج نیز در این جلسه با اشاره به اینکه 51 درصد مردم این شهر در بافت های ناکارآمد زندگی می کنند، اظهار داشت: ساکن بودن این درصد جمعیتی در بافت های ناکارآمد جدا از به هدر دادن سرمایه ملی، جان شهروندان را نیز به خطر می اندازد.

حشمت الله صیدی به نیاز شهرداری به پنج هزار تن قیر برای آسفالت معابر مناطق منفصل شهری اشاره کرد و افزود: با تامین این مقدار قیر آسفالت 32 کوچه از نواحی منفصل نایسر، ننله و حسن آباد انجام می شود.

وی با بیان اینکه تنها درآمد شهرداری ها از محل ارزش افزوده است، تاکید کرد: پرداختی ناشی از ارزش افزوده با روح عدالت ناسازگار است چرا که نیاز است این مهم براساس توانمندی شهرها انجام گیرد.

شهردار سنندج از تاخیر در پرداخت حقوق پرسنل شهرداری سنندج به دلیل پایین بودن درآمدها نیز خبر داد و گفت: امیدواریم نمایندگان مجلس با تصویب درآمدزایی شهرداری ها از محل عوارض گمرکی، این نهاد را در خدمت به مردم و مدیریت شهری یاری دهد.

به گزارش ایرنا، سالانه 250 هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری در کشور هزینه می شود که 100 هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار از سوی بخش خصوصی، 70 هزار میلیارد ریال از سوی شهرداری ها و 80 هزار میلیارد ریال نیز از سوی دولت هزینه می شود که اعتبار تمام طرح های اجرا شده در کردستان از محل منابع دولتی تامین شده است.

هم اکنون 30 درصد جمعیت شهری کشور شامل 19 میلیون نفر از 56 میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می کنند و این میزان در استان کردستان حدود 50 درصد از جمعیت یک میلیون و 600 هزار نفری است.

در سال 90 و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیه نشینی و روی آوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک شایانی کرده است.

نایسر، ننله و حسن آباد، تقتقان، فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره) و محله در قلعه، محله تازه آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می شوند.

در استان کردستان می توان از سنندج و مریوان به عنوان 2 شهری که بیشترین میزان حاشیه نشینی را دارند، نام برد اگر چه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی صبح پنجشنبه به منظور بازدید از چند طرح بازآفرینی شهری و اطلاع از روند ساخت پروژه های راهسازی به کردستان سفر کرد.

آخوندی در این سفر از طرح های در حال اجرای بازآفرینی شهری در ناحیه منفصل شهری نایسر، حسن آباد، ننله و محلات فرجه، تقتقان و آغه زمان در شهر سنندج بازدید می کند.

شرکت در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان کردستان و بازدید از پروژه چهار بانده کردن جاده گردنه صلوات آباد و همچنین خط آهن همدان - سنندج از دیگر برنامه های سفر یک روزه وزیر راه و شهرسازی به کردستان است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مشکلات کردستان کاهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۳۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: قاچاق ۳۷ قطعه کبک وحشی به کشور عراق با هوشیاری ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج ناکام ماند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست کردستان، اقبال حمیدی اظهار کرد: مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج با رصد و شناسایی محل نگهداری کبک‌ها، با اخذ حکم قضائی و همکاری نیروی انتظامی و بازرسی از منزل یک شکارچی غیرمجاز، ۳۷ قطعه کبک که قصد قاچاق را کشف و ضبط کردند.

وی با اشاره به اینکه واحد حقوقی این اداره اقدام به تشکیل پرونده در این رابطه و معرفی فرد خاطی به مراجع قضائی کرده است، افزود: محیط‌بانان افزون بر این کبک‌ها، ۳۵ قفس چوبی و یک شبکه نگهداری پرندگان هم کشف کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: پرندگان کشف شده به اداره حفاظت محیط زیست انتقال داده شده‌اند و پس از بررسی‌های جسمانی، تغذیه و مراقبت‌های لازم در زیستگاه‌های طبیعی این شهرستان رهاسازی می‌شوند.

حمیدی اضافه کرد: کبک‌ها که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند ارزش اکولوژیکی بالایی در چرخه حیات دارند، در فصل پاییز و زمستان که حشره سن به زیر بوته گیاهانی مانند گون و درمنه روی می‌آورند کبک‌ها از این حشره تغذیه کرده و با کنترل بیولوژیکی آنکه آفت محصولات گندم و جو است کمک شایانی به حفظ کیفیت محصولات کشاورزی می‌کنند.

به گزارش ایمنا، کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار است.

کد خبر 748646

دیگر خبرها

  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج افتتاح شد
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان برپا شد
  • شناسایی مهم ترین عامل تصادفات درون‌شهری در کردستان
  • تجلیل از پهلوانان و پیشکسوتان ورزش پهلوانی در سنندج
  • برپایی نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج
  • دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است