Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، فردین خرازی، مشاور وزیر و رئیس حوزه حقوق شهروندی سازمان امور استخدامی کشور، امروز، ۱۱ مرداد در دومین روز از نشست مشترک مدیران کل دفاتر اجتماعی فرهنگی استانداری‌ها، هیأت نظارت بر سازمان‌های مردم‌نهاد و معاونین که در استانداری مرکزی برگزار شد گفت: مهندسی جوامع ملی و بین‌المللی سازمان‌های مردم‌نهاد در عرصه سیاست داخلی و خارجی نقش بی‌بدیلی دارند و منشأ اثربخشی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: سبقه سازمان های مردم نهاد مدرن به چند دهه اخیر باز می‌گردد اما در همین مدت در کشورهای توسعه یافته نقش سازمان‌های مردم نهاد با سرعت جهش‌گونه رو به افزایش است. سمن‌ها در عرصه داخلی می‌توانند در شش محور اصلی فعالیت کنند.
خرازی کارکرد مشارکت‌آفرینی را از جمله محورهای فعالیتی سمن‌ها برشمرد و اضافه کرد: سمن‌ها با استفاده از این ظرفیت می‌توانند در جهت پیشبرد منافع ملی مشارکت آحاد جامعه را به صورت نظام یافته و سیستماتیک جلب و مشارکت جامعه را در خدمت پیشبرد اهداف به میدان آورند.
وی دومین کارکرد را آموزش، جامعه پذیری و بسیج افکار عمومی دانست و ادامه داد: سازمان‌های مردم‌نهاد دنیا موظف هستند هنجارهای اجتماعی کشور را گسترش داده و افکار عمومی را در جهت اهداف ملی کشور بسیج کنند. سازمان‌های مردم نهاد در بسیج افکار عمومی نقش دارند و جایگاه دولت‌ها را تکمیل و حتی جایگزین می‌شوند.
این مقام مسئول اضافه کرد: کاستن از اختلالات و آسیب‌های اجتماعی سومین وظیفه سازمان‌های مردم نهاد است. دهها آسیب اجتماعی که اولویت‌بندی شده و لیست می‌شود سازمان های مردم نهاد نقش بسیار مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی دارد. کارکرد کمک به مهار بحران اجتماعی و جهت‌دهی به مطالبات از دیگر وظایف سازمان‌های مردم نهاد می‌باشد. امروز به دلیل گسترش فضای مجازی و افزایش میزان دانش و بینش سطح مطالبات عمومی بالا رفته است. اما اگر جامعه نتواند ابزارهای قانونی و مردمی لازم را برای جهت دادن مطالبات در راستای سازنده بودن و موثر بودن تهیه کند هجوم مطالبات منجر به تهدیدهای غیر قابل جبران می‌شود.
خرازی گفت: کارکرد ضربه‌گیری و ایجاد دیوار اسفنجی برای نظام سیاسی پنجمین کارکرد سازمان‌های مردم نهاد است. در مهندسی جوامع سازمان‌های مردم نهاد را از زاویه دیوار اسفنجی می‌بینند که مطالبات گوناگون مردم که گاه با شدت و عصبانیت همراه است را گرفته سازماندهی کرده آرامش بخشی می‌کند و به بدنه حاکمیت انتقال و پیگیری لازم را در چارچوب قانونی اعمال می‌کند.
مشاور وزیر در خصوص ششمین کارکرد سازمان‌های مردم به نقش نظارتی و دفاع از حقوق شهروندان اشاره کرد و گفت: اگر سازمان‌های مردم نهاد به وظایف خود عمل کنند در حوزه تخصصی خود می‌توانند نقش نظارت همگانی را به صورت سازمان یافته ایفا کنند. چرا در کشور این‌قدر قانون برای نظارت و دستگاه‌های نظارتی داریم اما در عمل اتفاقی نمی افتد. در نهاد ریاست جمهوری ۷۸ قانون، آیین‌نامه، دستورالعمل، ماده واحده و فرمان برای مقابله با فساد داریم اما اتفاقی نمی‌افتد یکی از دلایل موفق نبودن این است که سیستم نظارتی ما سیستم نظارتی مندرس و ناکارآمد برای شرایط امروز جامعه است. باید نظارت را از حیطه صرفا حاکمیتی به نظارت همگانی تبدیل کنیم. نظارت همگانی انفرادی فایده ای ندارد نظارت همگانی وقتیکه نظام یافته و در قالب نهاد جامعه مدنی تعریف شود.
وی اضافه کرد: متاسفانه در دهه‌های گذشته نگاه غالب نسبت به سازمان مردم نهاد امنیتی و مبتنی بر تهدید بوده است. هنوز نتوانستیم نگاه را در عمق ضمیر مدیران کشور تغییر دهیم. سازمان‌های مردم نهاد فرصت عظیم برای اصلاح وضعیت کشور و در فرایند دستیابی به اهداف برنامه‌های توسعه است.
خرازی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد استفاده کنیم باید حاکمیت هنر را داشته باشد از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد در نظارت همگانی استفاده کنند و از طرف دیگر سازمان‌های مردم نهاد باید به الزامات و ملاحظاتی تن دهد که ضامن حفظ هویت واقعی مردم ماست. ایراداتی وجود دارد که سازمان های مردم نهاد نسبت به کارکردهای خود دقت بیشتر داشته باشند.
این مقام مسئول در الزامات سازمان های مردم نهاد اظهار کرد: سازمان مردم نهاد در واقع امر باید دارای شخصیت واقعی غیردولتی باشد. در ایران تعدادی از سازمان ها در واقع مردم نهاد نیستند و هویت مستقل از نظام سیاسی و اداری کشور را ندارند. سازمان مردم نهاد نباید زودگذر و موقتی باشند و اهداف خود را در کوتاه مدت پیگیری کنند. دستیابی به اهداف در کوتاه مدت میسر نیست سازمان باید آنچنان استحکام و قوام داشته باشد که بتواند در برابر ناملایمات خود را حفظ و دست از اهداف بر ندارد.
خرازی با اشاره به اینکه فاصله تعداد سازمان های مردم نهاد ثبت شده نسبت به سازمان های فعال بسیار فاحش است، ابزار کرد: سازمان های مردم نهاد باید برنامه‌ها راهبردها و روش های خود را مدون و بر اجرای برنامه‌های کاری و روش های خود اصرار داشته باشند. سازمان ها نباید روش های خود را عوض کنند. تغییر روش باعث می شود حوزه فعالیتی خود را به درستی درک نکنند و به حوزه های دیگری که تعریف نشده است ورود پیدا می کنند.
به گفته خرازی سازمان‌های مردم نهاد به معنای واقعی کلمه باید غیرانتفاعی باشند. برخی سازمان های غیر دولتی در سطح بین‌المللی قادرند دولت ها را تحت تاثیر قرار دهند. رمز موفقیت سازمان های موفق و تاثیرگذار این است که مرز وارد نشدن به عرصه انتفاع مالی و مادی را حفظ کردند.
رئیس حوزه حقوق شهروندی سازمان امور استخدامی کشور افزود: سازمان مردم‌نهاد نباید دنبال کسب قدرت سیاسی باشد و نباید در دسته‌بندی‌های سیاسی ورود پیدا کند. نباید به جناح‌ها وارد شود. سازمان باید در راستای حفظ و تأمین حقوق همه مردم قدم بردارد. این مهم مشکلی است که در برخی استان ها به ویژه در زمان انتخابات شاهد آن هستیم. برای سازمان مردم نهاد فرصت‌های بی‌بدیلی وجود دارد که باز احیای نقش سازمان‌ها در اداره کشور یکی از آنان است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۳۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج،  مهدی رمضانی عصر امروز در دیدار با نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: شبکه کتابخانه‌های عمومی در کشور یک شبکه گسترده و اثرگذار است و قریب به 3800 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد.

وی با ذکر اینکه بعد از مساجد و مدارس، گسترده‌ترین شبکه فرهنگی جمهوری اسلامی کتابخانه‌ها هستند، گفت: خدمات متنوع و اثرگذار فرهنگی و اجتماعی امروزه در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود در حالی‌که قبلاً نگاه اینگونه بود که کتابخانه یک سالن مطالعه است!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و کتابخانه مرکزی سنندج نیز بر همین پایه و اساس  شکل گرفته است که تنوعی از خدمت در آن وجود دارد که همین تنوع خدمت اثرگذاری را هم به دنبال دارد.

وی با اشاره به تعداد قابل توجهی کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور عنوان کرد: ایران از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها جزو 20 کشور اول دنیاست و در منطقه جایگاه نخست و در آسیا هم جزو 5 کشور اول است. در حوزه توسعه خدمات اتفاقات خوبی را توانستیم رقم بزنیم و پیشروی مطلوبی داشته‌ایم.

تولید بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور

رمضانی از برگزاری محافل قرآنی در ماه رمضان امسال خبر داد و اظهار کرد: یکی از مواردی و مسائلی که راجع به کتاب هست مربوط به قرآن کریم است حتماً باید در این حیطه کار شود، ما در پی اهمیت آن محافل  قرآنی را در کتابخانه‌های عمومی کشور راه‌اندازی کردیم که با استقبال بی‌نظیری روبه‌رو شدیم.

وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان امسال بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور تولید و به دست مردم عزیز کشورمان رسید که بی‌شک اتفاق مهمی بود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح، ابراز داشت: تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

وی با بیان اینکه تمام تلاشمان فراهم کردن دسترسی آسان مردم به کتابخانه‌ها است، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم مسئله کتابخوانی را حل کنیم باید به حوزه مدارس و کودک نوجوان توجه کنیم.

نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به افزایش قیمت در حوزه کتاب و شعار دولت مبنی بر عدالت فرهنگی افزود: یکی از زمینه‌هایی که می‌تواند عدالت فرهنگی را برقرار کند، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار است که در حال پبگیری و جذب خودرو و تجهیزات هستیم که یقیناً با اجرای دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اختصاص خودروها، کردستان نیز ویژه دیده خواهد شد.

به گفته رمضانی، کردستان، استانی است که مردمان فرهنگی و نویسندگان و هنرمندان توانمندی دارد که نگاهمان توجه به این ظرفیت‌هاست، البته محدودیت‌هایی هم از حیث تولید منابع داریم اما نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است و امیدواریم بتوانیم منابع و قرینه‌سازی مناسب هر گروه هدف را فراهم کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • سردار سلیمانی: عملیات «وعده صادق» عامل خودباوری است
  • دستور رئیس‌ جمهور برای اختصاص ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • شکاف بین دولتمردان صهیونیست‌زده با افکار عمومی در غرب غیرقابل‌انکار است
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • افزایش شاخص‌های کتابخانه‌ای در ۲ سال گذشته