Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، «عبدالباری عطوان»، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» در سرمقاله امروز (پنج‌شنبه) خود با عنوان «دلایل تغییر موضع آمریکا در قبال ایران» به دلایل تهران در تحقیر پیشنهاد رئیس جمهور آمریکا برای گفت‌وگو با ایران و آینده اعضای پیمان ناتوی عربی پرداخت.

در این یادداشت آمده است: «هیچ کسی بیش‌تر از ایرانی‌ها دونالد ترامپ را نفهمیده و شیوه برخورد با غرور و خودخواهی او را بلد نیست و پاسخ محکم و قاطع ایرانی‌ها به پیشنهاد غیرمنتظره ترامپ که در آن از آمادگی خود برای گفت‌وگو با آنها سخن گفته بود، به جرات و آشکارا، منعکس کننده این واقعیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

رئیس‌جمهور آمریکا دوشنبه شب در یک کنفرانس مطبوعاتی با نخست‌وزیر ایتالیا درباره مذاکره با ایران تصریح کرد که تمایل دارد با مقام‌های ایرانی ملاقات داشته باشد.

به نوشته رای الیوم، سوالی مهمی که مطرح است درباره دلایل این تغییر لحن آمریکا از تهدید به تخریب ایران، اعمال تحریم‌های بی سابقه علیه آن، جلوگیری از صادرات یک بشکه نفت و تقاضا از عربستان سعودی برای افزایش تولید یک میلیون بشکه‌ای نفت برای رونق بازارها و کاهش قیمت‌ها، به یک درخواست صریح برای گفت‌وگو، همراه با مجموعه‌ای از مشوق های دیپلماتیک و سیاسی ایجاد شده است.

نویسنده آورده است: «قبل از پاسخ به این سوال باید توجه داشت که اکثر واکنش‌های ایران نسبت به این پیشنهاد تاکتیکی بزرگ آمریکا تنها به مقامات سطح پایین تهران محدود می‌شود که ترامپ و پیشنهادش را به سخره گرفتند و شرط گذاشتند ترامپ باید از تصمیم خود مبنی بر خروج از توافق هسته‌ای عقب نشینی کرده و همه تحریم‌های اقتصادی تحمیلی علیه ایران را متوقف کند.»

عطوان گفت: «استراتژی ترامپ برای مبتدی‌ترین افراد در دنیای سیاست رسوا شده است، او تهدیدهایش را شدت بخشیده تا دشمن خود را ترسانده و پای میز مذاکره بکشاند، این مرد شیر بی‌دندان است و جرات جنگیدن ندارد.  وقتی او چیزی جز معاملات تجاری بلد نیست، چگونه می‌تواند به عرصه نبرد نظامی ورود کند.»

رأی الیوم آورده است: «ما باید همیشه به یاد داشته باشیم که زیر و رو شدن موضع ترامپ و دولت وی پس از درک درست آنها از این قضیه صورت گرفت که تهدیدهایشان درباره محاصره اقتصادی  و اشاره به جنگ علیه ایران و تاسیس پیمان ناتوی عربی سنی با مشارکت اسرائیل به عنوان عضو نهم در آن برای آمادگی حمله به ایران هیچ کدام اصلا ایرانی‌ها را نترساند.»

نویسنده آورده است: «شلیک موشک انصار الله در مقام متحدان ایران به ناوهای جنگی عربستان در نزدیکی باب المندب این هشدار را به آمریکا و متحدانش داد که بیش‌تر خطوط دریایی بین المللی و نصف صادرات نفت دنیا در تیررس موشک‌های ائتلاف تحت رهبری ایران قرار دارد. شاید امروز در باب المندب و فردا در تنگه هرمز باشد.»

ترامپ پس از آنکه «حسن روحانی»، رئیس جمهور ایران او را تهدید کرد که در صورت حمله به ایران با «مادر جنگ‌ها» روبرو می‌شود، از موضع خود عقب نشست، بخصوص که سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران هم به رئیس جمهور آمریکا هشدار داد، اگر جنگ را آغاز کند، این ایران است که پایان آن را مشخص خواهد کرد و بستن تنگه هرگز بخش اندکی از پاسخ ایران خواهد بود.

نویسنده تاکید کرد: «ترامپ شاید یادش رفته در نشست خود با ودلامیر پوتین، رئیس جمهور روسیه  مثل یک دانش‌آموز کوچک و ترس برداشته در برابر استادش ظاهر شد و اعتراف کرد که کشورش هفتاد میلیارد دلار برای جنگ سوریه هزینه کرد و شکست خورد آن هم به دست چه کسانی، روسیه، سوریه، ایران و حزب الله.»

همین قضیه درباره جنگ آمریکا در افغانستان هم صدق می‌کند، پس از گذشت سیزده سال، آمریکا نمی‌داند چگونه از دام آن خارج شود و در حال حاضر به امید کاهش خسارت خود در حال مذاکره با طالبان در دوحه است، به هر حال آمریکا به لطف ترامپ منفورترین کشور نزد بیشتر دنیا و حتی متحدان اروپایی آنها شده است.

این روزنامه آورده است: «ترامپ تنها برای عرب‌ها و آن هم حاشیه نشین‌های خلیج فارس شیر است که مجبورند در برابر دیکته‌ها و فرامین او سر تسلیم فرود آورند و همه مطالبات مالی باج‌خواهانه او را پاسخ دهند، آن هم تنها در ازای حفظ تاج و تختشان که اگر حمایت‌های آمریکا نباشد یک هفته هم دوام ندارد.»

نویسنده آورده است: «روحانی گفته که هشت بار پیشنهاد دیدار با ترامپ را رد کرده چون به مردی که به امضای خود احترام نمی‌گذارد، اعتمادی ندارد تا موید کلام «سید علی خامنه‌ای»، رهبر عالی انقلاب ایران باشد که این گونه دیدارها را اتلاف وقت برمی‌شمرد و این فرق بین سران عربی که دیدار با ترامپ را گدایی می‌کنند با همتایان ایرانی آنهاست.»

رای الیوم نوشت: «البته ما بعید نمی‌دانیم، ایرانی‌ها اگر احساس کنند آمریکا به شروط آنها پاسخ داده است، انعطاف به خرج دهند و به دیدار ترامپ بروند تا حالا که پس از پنج سال مذاکره به توافق هسته‌ای دست یافتند، به مشکلات جمعیت هفتاد میلیونی خود کاملا پایان بدهند.»

«کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی دعوت همتای آمریکایی خود برای گفت‌وگو را پذیرفت و سربلند به نشست سنگاپور رفت و بسیاری پیش بینی کردند که او پرچم سفید را بالا بگیرد، در همین حال روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» خبر داد که کره شمالی کار اجرای برنامه موشکی جدیدی بسیار قوی‌تر از آنچه در زرادخانه نظامی خود دارد آغاز کرده است که می‌تواند با کارآمدی بیشتری عمق آمریکا را هدف بگیرد. ترامپ در قبال این قضیه یک کلام نگفته و سکوت اختیار کرده است.

به عقیده نویسنده، مطمئنا اعضای پیمان ناتوی عربی که ترامپ دستور تشکیل آن را با هماهنگی نتانیاهو داده تا به ایران حمله کنند هم خیس عرق شده و مثل ترامپ که دست گفت‌وگوی بدون پیش شرط را به سوی ایران دراز کرد، موضع خود را در قبال ایران تعییر می‌دهند، آن زمان آنها از اینکه امیدشان به حمله آمریکا و اسرائیل برای نابودی ایران برباد رفته و صدها میلیارد دلار برای خرید هواپیما و موشک هزینه کردند، احساس پشیمانی می‌کنند.

رای الیوم آورده است: «ما امیدواریم رهبران عرب ما که ثروت‌هایمان را برای سراب جنگ با ایران و نابودی آن به هدر داده‌اند، مثل آنچه در عراق، سوریه، یمن و لیبی با کمک آمریکا و اسرائیل و به نیابت از آنها برای انجام این ماموریت مرتکب شدند ، از هوشیاری ایران و شرافت و عزت نفس آن درس بگیرند؛ این یکی از راه های اصلی برای رسیدن به آرمان‌های واقعی اعراب، ایجاد موازنه راهبردی در منطقه و تاسیس نیروی بازدارندگی عربی منطقه‌ای فعال و تاثیرگذار در مقابله با اسرائیل، دشمن بزرگ امت عربی و همچنین ایجاد موازنه نظامی با ایران است.»

نویسنده در پایان آورده است: «اما آیا اعراب پاسخ خواهند داد، گمان نمی‌کنیم وگرنه به این وضعیت تاسف باری که از ما برای همه دنیا ضرب المثل کودنی ساخته شده است، نرسیده بودیم.»

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۴۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند

مشاوران اقتصادی دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه در حال بررسی راه‌هایی هستند تا کشور‌ها را از پدیده دلار زدایی که باعث می‌شود استفاده از دلار را کنار بگذارند، دور شوند.

در حال حاضر، تعدادی از کشور‌ها بطور فعال استفاده از دلار را کنار گذاشته اند.

گفته می‌شود این تلاشی برای مقابله با اقدامات بازار‌های نوظهور کلیدی برای کاهش استفاده از دلار آمریکا است.

این بحث شامل مجازات‌هایی برای کسانی است که به دنبال تعاملات جایگزین در تجارت دوجانبه با ارز‌هایی غیر از دلار آمریکا هستند. این مجازات‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، هزینه‌های دستکاری ارز و تعرفه‌ها باشد.

در ماه مارس، ترامپ در مورد دلار به CNBC گفت: با بایدن، شما دلار را به عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست در بزرگترین جنگی است که ما تا به حال حضور داشته ایم. من از زمانی که کشور‌ها استفاده از دلار را کاهش می‌دهند متنفرم. من به کشور‌ها اجازه نمی‌دهم استفاده دلار را کاهش دهند. زیرا وقتی این معیار را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.

او همچنین در مصاحبه با فاکس بیزنس گفت: «کشور ما دارد به جهنم می‌رود و ما دیگر نقش مهمی در جهان نخواهیم داشت. ما قدرت داریم، اما در حال کاهش است. در واقع پول رایج ما رو به تنزل است. من فقط در مورد ارزش پول‌مان صحبت نمی‌کنم بلکه بحث در مورد استفاده از پول ما (دلار) در سراسر جهان است». 

یادآور می‌شود: استفاده ابرازی آمریکا از دلار باعث شده عزمی جهانی برای پایین کشیدن این ارز به راه بیافتد. آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان «ابزار فشار سیاسی» بر سایر کشور‌ها استفاده می‌کنند که این امر، ناخواسته یک عزم جهانی برای سرنگونی پادشاهی دلار را به راه انداخته است.

در همین راستا، کشور‌های عضو بریکس نیز اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده از ارز‌های داخلی در معاملات خود استفاده کرده و پس از مدتی یک ارز دیجیتال مشترک را جایگزین دلار کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • 5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختار‌های جدید/ ۵ پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت جهانی اطلاعات
  • نکته حائز اهمیت در حمله کوادکوپترهایی که به سخره گرفته شدند
  • نکات اساسی سخنرانی «ابوعبیده» از نگاه عبدالباری عطوان
  • پیام‌های راهبردی سخنان «ابوعبیده»