Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-03-29@09:19:28 GMT

توضیحات قاضی شهریاری درباره سقوط هواپیمای تهران یاسوج

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۷۵۲۹۲

توضیحات قاضی شهریاری درباره سقوط هواپیمای تهران یاسوج

قاضی محمد شهریاری معاون دادستان تهران با انتشار پستی در اینستاگرام توضیحاتی درباره علل سقوط هواپیمای تهران یاسوج ارائه و نامه‌ای که به رئیس سازمان هواپیمایی کشور ارسال کرده بود را منتشر کرد.

خبرگزاری میزان: قاضی محمد شهریاری معاون دادستان تهران در آخرین پستش در اینستاگرام در رابطه باسقوط هواپیمای تهران - یاسوج نوشته است: دلایل و چرایی آن مشخص و هویداست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی که دوماه قبل از آسمان (به تاریخ مکاتبه دقت ATR حادثه سقوط دردناک هواپیمای شود) واضح و صریح و کتبا به رئیس فعلی سازمان نظارت سازمان هواپیمایی کشور کتبا اعلام که در مجموعه شما چه می‌گذرد؟! با جان مردم بازی نکنید، اما توجه نمی‌کند. چرا؟ چرایی آن نیاز به اندکی تامل دارد! حالا بگویید خلبان مقصر است.

- علت سقوط یخ زدگی بال هواپیماست. هواپیما مجهز به سیستم جلوگیری از یخ زدگی نبوده است.
- مجوز بهره برداری از هواپیما یا همان airworthiness قانونی صادر نشده است. شرکت بهره بردار در بکارگیری گروه کروی پرواز قصور کرده است.
- هواپیما نقص داشته وعمل نکرده است (دلیل elt سیستم فرعی)
مناسب شرایط اقلیمی ایران نیست و محدودیت ATR هواپیما داراست. (HOT& HIGH)‌های زیادی از جمله دما و ارتفاع و قصور شرکت فرودگاه‌ها هم مطرح می‌باشد.
- ربطی هم به تحریم‌ها ندارد
- هواپیما براساس دستورالعمل اجباری سیستم‌ها اصلاح میشده که MODIFIED می‌بایست مطابق با نیازمندی نشده است.
- دستور العمل اجرایی و اجباری دارای زمان، یعنی بعد از منقضی شدن زمان انجام باید هواپیما متوقف می‌شده و فعالیت پروازی نداشته است، اجرا نشده است.
نتیجتا عدم اعمال دستور العمل اجباری، صدور مجوز قابلیت مربوطه، انتخاب هواپیمای نامناسب A.D پرواز بدون در نظر گرفتن مسیر خطرناک، تمدید گواهینامه خلبان بدون در نظر گرفتن فردوگاه یاسوج، محدودیت پزشکی و خرابی فرودگاه یاسوج

قاضی شهریاری در پست خود تصاویر نامه‌ای که در تاریخ ۲۶ آذرماه سال ۹۶ نامه‌ای به عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشور نوشتهرا منتشر می‌کند.

متن این نامه به شرح زیر است:

همانطور که مطلع هستید، پرونده هواپیمای آنتونف ۱۴۰، هواپیمای توپولف کاسپین در قزوین و سایر سوانح دراین دادسرا در حال رسیدگی قضایی است، بررسی‌های انجام شده تا کنون نشان می‌دهد عدم رعایت نظامات و مقررات، نادیده گرفتن نظرات کارشناسی و توصیه‌های مبادی ذی صلاح و نهایتا ضعف‌های نظارتی و وجود تخلفات مختلف، زمینه ساز بروز این سوانح بوده و به عبارتی اسباب وقوع سانحه را فراهم نموده است.

از آنجایی که یکی از رسالت‌های اصلی سازمان هواپیمایی کشوری مطابق قوانین و مقررات جاری کشور و همچنین الزامات بین الملی ایکائو، ارتقاء ایمنی و پیشگیری از بروز سوانح است، لذا ضرورت دارد آن سازمان از سوانح گذشته عبرت گرفته و باعث ایجاد سوانح آتی نگردد.

عملکرد حضرتعالی بعنوان عالی‌ترین مقام نظارتی بر صنعت هوانوردی طی دوسال گذشته علی رغم تذکرات مبادی ذیربط از جمله این دادسرا نشان از اصرار برانجام و حمایت از تخلفات، نادیده گرفتن نظرات کارشناسی و الزامات مربوطه دارد که در ذیل به صورت اجمال به برخی از آن‌ها اشاره می‌گردد:

- حمایت صریح و مکتوب حضرتعالی از گروه فساد وارتشاء که در سال ۹۱ توسط وزارت اطلاعات دستگیر و پرونده آن‌ها در مرحله تجدید نظر خواهی قرار دارد و نخبه قلمداد نمودن افراد راشی و مکاتبه با وزیر محترم اطلاعات و دادگاه محترم تجدید نظر و گسیل دو نفر از پرسنل جهت اعمال نفوذ در پرونده مذکور توسط حضرتعالی که مکاتبه شما و صورتجلسه آن موجود است.

۲- آقای معاون وقت استاندارد پرواز منصوب شده از طرف حضرتعالی طی حدود یکسال ونیم گذشته از طرف مبادی زیربط قانونی تعیین نشده بود (نامه عدم صلاحیت هیئت مرکزی گزینش به شماره د/ ۵۶/۷۲۵ مورخ ۲۴/۵/۹۵) با وجود اینکه لازم بود حکم معاونت ایشان لغو گردد، ولی نامبرده تا چندی پیش بر پست مذکور تکیه زده و وظایف مربوطه را انجام داده است، که این اقدام خلاف مقررات مربوطه است و در ادامه یکی از متهمان سانحه سقوط هواپیمای آنتونف ۱۴۰ توسط حضرتعالی جایگزین ایشان شده است. نامه هشدار سازمان بازرسی کل کشور به شماره ۴۲۰۶۰ مورخ ۳/۳/۹۶ نیز تاثیری در قانون‌گریزی حضرتعالی نداشته است. بدیهی است تلاش و پیگیری شما در اخذ تاییدیه نامبرده بر خلاف نظر کارشناسی و نظامات دولتی، نافی تخلفات یک سال گذشته ایشان نخواهد بود.
۳- آقای معاون وقت استاندارد پرواز در سال گذشته اقدام به افشای سوالات امتحان خلبانی نمود که پرونده ایشان در دادسرای تهران در جریان بوده و ایشان پس از بازداشت به مدت حدود ۳۲ ساعت و انتقال به زندان اوین با قرارتامین ۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریالی آزاد شده‌اند. نامه شماره م. / ۱۰۲/۲۲۱۷۷۳۶ مورخ ۳۰/۳/۹۵ حراست آن سازمان، شهادت مدیر کل وقت دفتر گواهینامه‌ها امتحانات و امورپزشکی آن سازمان، شهادت معاون حراست آن سازمان و دو نفر از کارشناسان مربوطه و مستندات و گزارش کارشناسی این تخلف ضمیمه پرونده بوده و پرونده درجریان می‌باشد.

۴- مبادی نظارتی برای اینکه بتوانند نظارت‌های قانونی را اعمال نمایند نباید دارای تضاد و یا اشتراک منافع با شرکت‌هایی که بر آن نظارت می‌کند باشند. عدم تداخل منافع به عنوان یک اصل پذیرفته شده بین‌المللی در امور نظارتی در بخش هوایی مطرح است. پیشنهاد می‌گردد حضرتعالی به‌عنوان ریاست سازمان فصل سوم از سند Inspector munual Alnworthiness interest ایکائو را مطالعه فرمایید تا اگر ابهاماتی در این خصوص دارید برطرف شود. با وجود موارد فوق معاون وقت استاندارد پرواز شما (آقای تقوایی) از سهامداران شرکت کاموتک پرواز و شرکت‌های دیگری است که می‌بایست تحت نظارت سازمان قرار داشته و تداخل منافع مانع از انجام وظایف نگردد. ترغیب شرکت‌های دیگربه عقد قرارداد با شرکت کاموتک پرواز، نه تنها با مقررات و الزامات مربوطه مغایرت دارد بلکه زمینه‌ساز بروز فساد اداری و تضعیف ایمنی و نهایتا بروز سوانح خواهد بود.

۵- در پاسخ به مکاتبات و درخواست‌های این دادسرا در موارد متعددی سازمان هواپیمایی سعی در کتمان حقایق، عدم پاسخگویی و یا ارائه پاسخ‌های غیرمرتبط نموده است.

۶- آمار منتشره از سوی مبادی زیربط از جمله ایکائو، دفتر ایمنی آن و به ویژه گزارشات SAFA (آژانس نظارت بر ایمنی اتحادیه اروپا) سازمان نشان می‌دهد وضعیت ایمنی در کشور در سطح غیرقابل قبولی قرار دارد که تبعات نتیجه عدم توجه به قوانین و مقررات، الزامات بین‌المللی، عدم صحیح استفاده از ظرفیت سازمان هواپیمایی کشور به‌عنوان بازوی اصلی نظارتی حاکمیت دولت می‌باشد.

۷- قصور در امر تامین هواپیمای استراتژیک، بازرسی فرودگاهی علیرغم تخصیص مبلغ بیش از ۲۰ میلیون دلار از منابع دولتی در سال ۸۵ و در زمان تصدی شما در شرکت آسمان و به کارگیری این منابع در سایر امور مرتبط و تحمیل یک فروند هواپیمای فالکن ۲۰۰۰ به سازمان با تاخیر ۵ ساله بدون وجود سامانه بازرسی فرودگاهی، با واگذاری حقوق حاکمیتی در امر بازرسی فرودگاه‌ها به شرکت فرودگاه‌های کشور و اقدام مدیران آن مجموعه (فرودگاه‌های کشور) در خرید یک فروند هواپیمای kings air ۳۵۰ i. با قیمت حدود دو برابر که پرونده آن در نهاد‌های نظارتی در جریان است.

۸- بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که از سه ماه گذشته تا کنون حدود ۱۰ فروند هواپیمای MD-۸۰ در حین پرواز، یک موتور خود را از دست داده‌اند که این امر اسباب ایجاب رعب و وحشت در مسافران گردیده و ادامه این روند سوانحی را در پی خواهد داشت و سازمان هواپیمایی کشوری هیچگونه اقدام موثر و بازدارنده‌ای در این خصوص انجام داده است. موارد فوق موید این موضوع است که شما به‌عنوان رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نه تنها اقدامات خارج مقررات که ایمنی پرواز‌ها را به‌صورت جدی تهدید می‌کند، انجام می‌دهید بلکه بر انجام و حمایت از تخلفات و فساد اداری پرسنل پافشاری می‌نمایید.

در پرونده آنتونف نیز با توجه به تعیین عوامل فنی به‌عنوان علت سقوط توسط کمیسیون سوانح آن سازمان در یک فرایند دادرسی قانونی، متهمان به دادسرا احضار شدند. شما به حمایت از افراد متخلف کماکان ادامه می‌دهید و با ارسال احضاریه‌های قانونی افراد خاطی به دفتر مقام معظم رهبری و ریاست محترم قوه قضاییه در صدد تشویش مقامات بوده تا در لفافه آن به تخلفات خود ادامه دهند.

سخت در اشتباه هستید اگر فکر می‌کنید با این اقدامات اینچنینی خود خللی در عزم راسخ این مجموعه در برخورد با فساد ایجاد می‌شود.

اگر یکی از عزیزان شما هم دراین سوانح کشته شده بود باز هم این مکاتبات را جهت مبرا کردن متهمان انجام می‌دادید؟!

سخن پایان اینکه:

تحلیل سوانح گذشته نشان می‌دهد که این روند زمینه‌ساز بروز سوانح بعدی خواهد بود؛ لذا به این وسیله جهت پیشگیری اعلام می‌گردد در صورتیکه این روند ادامه یابد تمامی مسئولیت‌های ناشی از هرگونه سانحه یا حادثه هوایی بر عهده شخص حضرتعالی به‌عنوان مسئول سازمان هواپیمایی خواهد بود.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003ZtC

منبع: فردا

کلیدواژه: اینستاگرام سقوط هواپیما تهران یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۵۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عذرخواهی «هما» از مسافران پرواز ۷۱۸ استانبول- تهران

هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) ضمن پوزش از مسافران پرواز شماره ۷۱۸ مورخ ۹ فروردین در مسیر استانبول- تهران، اعلام کرد: پرواز فوق در روز هشتم فروردین ماه توسط اداره کل کنترل و عملیات پرواز هما باطل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «حسام قربانعلی» مدیرکل روابط عمومی هما درباره پرواز شماره ۷۱۸ در مسیر استانبول- تهران اظهار کرد: از آنجا که فروش بلیت‌های پرواز فوق به صورت چارتری انجام یافته، مسؤولیت کل پرواز از جمله اطلاع رسانی و پرواز جایگزین، برا ساس قرارداد منعقده بین هما و چارتر کننده، بر عهده شرکت مذکور است و هیچ گونه اطلاعات تماسی از مسافران در سامانه‌های هما ثبت نمی‌شود.

وی گفت: همچنین با وجود عدم مسئولیت اطلاع رسانی فوق، شعبه هما در ترکیه به‌صورت شبانه روزی ضمن پاسخگویی و حضور در نزد مسافران، تلاش کرده است تا حداکثر همکاری لازم با مسافران برای مراجعت ایشان انجام شود.

قربانعلی ادامه‌داد: همچنین برابر بررسی‌های انجام شده، تعداد مسافران این پرواز ۲۲۰ نفر بوده است که برای تعداد زیادی از این مسافران اطلاع رسانی به موقع انجام شده و بقیه افراد به‌علت سفر خارج از کشور تلفن همراه خود را از دسترس خارج و یا خاموش نگه داشته‌اند که این امر فرآیند اطلاع رسانی را با مشکل مواجه کرده است.

وی بیان‌داشت: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ضمن پوزش مجدد از مسافران گرامی، به صورت شبانه روزی در تلاش است تا ضمن ایجاد رضایتمندی و پاسخگویی به‌موقع، حداکثر ایمنی و آرامش را برای مسافران به ارمغان آورد.

منبع: ایرنا

کد خبر 740111

دیگر خبرها

  • عذرخواهی «هما» از مسافران پرواز ۷۱۸ استانبول- تهران
  • عذرخواهی «هما» از مسافران پرواز ۷۱۸ استانبول- تهران
  • توضیحات جدید سازمان منابع طبیعی درباره قطع درختان در الیمالات مازندران
  • سقوط یک هواپیمای نظامی روسیه در دریای سیاه
  • توضیحات دادستان در خصوص قتل ۲ نفر در یاسوج
  • افزایش پروازهای فرودگاه بین المللی اهواز در نوروز امسال
  • مأموریت جدید یاسین از زبان وزیر دفاع/ این جت چه ویژگی هایی دارد؟
  • تعیین تکلیف معوقات مالیاتی گروه امیرمنصور آریا
  • پرواز گرگان-مشهد-گرگان برای روزهای یکشنبه و سه شنبه هر هفته بر قرار شد
  • کناره گیری مدیران ارشد بوئینگ به علت مشکلات ایمنی