Web Analytics Made Easy - Statcounter



رویداد۲۴ بورس تهران پُربازده ترین هفته سال را در حالی پشت سر می گذارد که پُررنگ تر شدن احتمال آزادسازی نرخ ارز، موجی از هیجان خرید در اغلب نمادهای تابلوی معاملاتی را بوجود آورد. این موج که از ابتدای هفته با اخبار تایید نشده در خصوص آزادسازی نرخ ارز صادراتی حاصل از فروش محصولات پتروشیمی و فلزی آغاز شد، در ادامه با هم افزایی چرخش تویئتری ترامپ شدت یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این شدت در روز سه شنبه با جهش  بیش از چهار هزار واحدی شاخص به اوج خود رسید. همچنین گفتنی است بررسی خرید و فروش‌های اشخاص حقیقی بیانگر اقبال این گروه در اوایل هفته به خرید گروه معدنی-فلزی و در پایان هفته به گروه شیمیایی و پالایشی بود.

همچنین تمایل شدید معامله گران به سهامداری، سبب افت قابل ملاحظه دادوستدها در روز سه شنبه شد اما در آخرین روز معاملاتی هفته  در میانه های بازار عرضه ها افزایش یافت و سبب ثبت رقم 880میلیارد تومانی معاملات خرد سهام و حق تقدم در بورس و فرابورس شد.

در مجموع هفته معاملاتی جاری که شاخص کل کار خود را از پله 110 هزار و 800 واحد آغاز کرد پس از 13 هزار واحد افزایش نهایتا چهارشنبه در ارتفاع 123 هزار به کار خود در داغ ترین هفته بورسی سال پایان داد.

در این بین بیشترین بازدهی هفتگی به گروه فرآورده های نفتی با میانگین 23٫61 درصدی در صدر جدول پُربازده ترین گروه صنایع بورسی قرار گرفتند. بعد از آن گروه محصولات شیمیایی، کانه های فلزی و شرکت های چند رشته ای قرار گرفتند. در آن سمت بازار اما گروه محصولات کاغذی پس از سپری کردن روزهای بسیار درخشان در هفته اول مردادماه، این هفته را در استراحت به سر بردند ، با بازدهی منفی ۳٫۸ درصدی در قعر جدول بازدهی ها قرار گرفتند.

از نظر حجم اما گروه فلزات اساسی با 3۸ میلیارد سهم سکاندار پُرحجم ترین های هفته بودند. پس از این گروه، خودرو و ساخت قطعات و گروه شیمیایی ها قرار گرفتند. البته گفتنی است گروه خودرو و ساخت قطعات این هفته را با بازدهی منفی ۰٫۳ درصدی به پایان رساندند. به توافق نرسیدن شرکت های خودروساز با سازمان حمایت از حقوق مصرف کنند بر سر افزایش نرخ خودرو دلیل اصلی افت قیمت در نمادهای این گروه بود. امابه نظر می رسد نهایتا در این هفته خودروسازها موفق به جلب نظر سازمان مذکور جهت افزایش قیمت خودرو شوند.

اما در بین نمادهای پُربازده این هفته، «فایرا»، «شراز» و «شبریز» هرکدام به ترتیب با بازدهی 44، 36 و 31 درصدی در صدر جدول نمادهای پُربازده قرار گرفتند. گفتنی است شرکت پالایش نفت تبریز در انتهای هفته گذشته با ارائه گزارش بسیار جذاب از عملکرد سه ماهه ابتدایی سال جاری، توجه فعالان بازار را به خود جلب کرد تا جایی که در تمام روزهای هفته صف خرید را تجربه کرد و یک بارهم به دلیل افزایش بیش از 20 درصدی قیمت در پنج روز کاری متوقف شد.

از سوی دیگر، نمادهای گروه خودروبیشترین افت را در بین نمادهای حاضر در بازار داشتند. در این بین «خموتور»، «خاذین» و «سیستم» هرکدام به ترتیب با بازدهی منفی 49، 29 و 27 درصدی مواجه شدند.

در ادامه با بررسی رفتار حقیقی‌ها در هفته جاری، مشخص شد که بیشترین تحرک این گروه درنمادهای«شاراک»،«زاگرس»، «تاپیکو» و «فارس» اتفاق افتاد. از سوی دیگر در سمت حقوقی ها، بیشترین تحرک در نمادهای «پارس»، «شراز»، «پترول» و «پاکشو» صورا پذیرفت.

اما در مجموع «پارس» بیشترین ارزش معاملات هفته را به خود اختصاص داد. پس از آن «زاگرس»، «فارس» و «پارسان» قرار گرفتند که البته نمادهای مذکور همانطورکه گفته شد بیشترین بازدهی هفتگی را نیز به خود اختصاص دادند.

در نهایت باید گفت فعالان بازار سرمایه با وجود معاملات بسیار جذاب هفته جاری اما تعطیلات پُراسترسی را پیش رو خواهند داشت، چراکه در ابتدای هفته آینده باید منتظر ارائه بسته اصلاحات ارزی دولت باشند. در این بسته بطور کامل مشخص خواهد شد که نرخ ارز صادراتی محصولات پتروشیمی و فلزی به چه نحوه محاسبه خواهد شد؟

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بورس شاخص اقتصاد ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۶۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس در راه تصرف تاج و تخت؟

رشد خزنده نرخ دلار در سامانه نیما آغاز شده و با وجود انتقاداتی که روز گذشته در صحن علنی مجلس توسط رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به فرزین شد، افزایش رسمی این نرخ نزدیک‌تر از همیشه به‌نظر می‌رسد.

به گزارش دنیای اقتصاد، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند با افزایش نرخ دلار نیما، روند بازار سهام تا انتهای سال صعودی خواهد بود. بورس که بعد از فروکش‌کردن ریسک‌های سیاسی روند روبه‌رشدی دارد و اردیبهشت سبزی را می‌گذراند در سومین روز معاملاتی دومین ماه سال نیز صعودی بود.

در روزی که لیدر‌های بازار در حال استراحت بودند تقاضا برای سهام کوچک بهتر بود، به‌طوری‌که در بازار روز گذشته شاهد ورود ۷۹‌ میلیارد‌ تومان نقدینگی حقیقی به نماد‌هایی با ارزش بازار کمتر از ۴۰‌هزار میلیارد‌تومان و خروج ۲۴‌ میلیارد‌ تومان از نماد‌های با ارزش بازار بیش از ۴۰‌ هزار میلیارد‌ تومان بودیم. از طرفی با تصویب یک فوریت طرح اصلاح بند‌مالیاتی بودجه به‌نظر می‌رسد تمامی احتمالات مثبت برای بورس ۱۴۰۳ در جریان باشد.

بانک‌مرکزی در تقابل با صادرکننده

علیرضا تاجبر، تحلیلگر بازار سرمایه گفت: بعد از اتفاقات سیاسی شاهد تغییر کامل شرایط بازار بودیم و یک جو صعودی بر بورس حاکم شد، اما روز گذشته و روز قبل‌تر از آن شاهد عرضه‌های گسترده‌ای بودیم که مقداری ترس را به بازار تزریق کرد، اما بازار سرمایه پارامتر‌های اقتصادی و بنیادی خوبی از جمله افزایش نرخ ارز و افزایش نرخ فروش دارد، ولی سرمایه‌گذاران باید مطمئن شوند که دیدگاه دولت نسبت به بازار مثبت است، موضوعی که در سال‌های اخیر آن را ندیده‌اند.

وی ادامه‌داد: به‌نظر می‌رسد در حال‌حاضر بزرگ‌ترین محرک بازار بحث نرخ نیما است. اینکه این نرخ چقدر افزایش پیدا می‌کند در روند بازار اثرگذار است. علاوه‌بر آن تعیین‌تکلیف ریسک‌های تحمیل‌شده مانند ریسک مالیات اخیر و ریسک قیمت‌گذاری دستوری و تامین مالی دولت از بازار سرمایه نیز بسیار برای بورس مهم است و چنانچه این سه ریسک حل شود، در کنار افزایش نرخ ارزی که انتظار می‌رود رخ دهد، تداوم روند صعودی تا پایان سال را در بازار ایجاد می‌کند.

تاجبر ادامه داد: در حال‌حاضر اختلاف نرخ دلار نیما و نرخ دلار در بازار آزاد به حدی است که واقعا در حق تولیدکننده و صادرکننده اجحاف می‌شود. سیاست بانک‌مرکزی به‌جای اینکه از تولید و صادرات حمایت کند از واردکننده‌ها حمایت می‌کند، بنابراین به‌نظر من این روال به طول نمی‌انجامد و بانک‌مرکزی یا به آرامی و یا در یک وعده نرخ نیما را اصلاح خواهد کرد.

این تحلیلگر افزود: از طرف دیگر خیلی از عرضه‌کنندگان در بورس‌کالا در عرضه‌های یک ماه اخیر خود به نرخ بازار آزاد نزدیک شده‌اند و این هم سیگنال مثبتی برای بازار است، بنابراین پیش‌بینی من این است که نرخ نیما به‌زودی تغییر کند و بانک‌مرکزی به این موضوع تن دهد. شاخص بورس همواره همبستگی زیادی با دلار داشته و امسال هم دوباره می‌توانیم شاهد این همبستگی باشیم.

رشد دلار نیما، به‌زودی

ابراهیم سماوی، دیگر تحلیلگر بازار سرمایه نیز با اشاره به اینکه بازارسرمایه به‌رغم اینکه در فروردین روز‌های سخت و خاصی را به‌دلیل ریسک‌های ناشی از مسائل سیاسی تحمل کرده، پس از اینکه سایه این ریسک‌ها از سر بازار کم شد اردیبهشت خوب و پرتقاضایی را شروع کرد، گفت: بعد از مدت‌ها شاهد ورود نقدینگی حقیقی‌ها به صندوق‌های سهامی و سهام در بورس و فرابورس بودیم که نشان می‌دهد اقبال وجود دارد. در ادامه ما شاهد حرف‌هایی در چند مورد هستیم که احتمال محقق‌شدن آن‌ها بسیار بالاست. یکی از آن‌ها بحث مالیاتی است که بر اساس آنچه در بودجه آورده‌شده، قرار است از سود تقسیمی شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری بگیرند، اما قرار است این بند اصلاح شود. رئیس مجلس شورای‌اسلامی در مورد تخفیف مالیاتی برای شرکت‌های بورسی نیز صحبت کرده و باید منتظر باشیم این موارد در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شود و احتمال اینکه تصویب شود، وجود دارد که در این‌صورت محرک خوبی برای بازار سرمایه خواهد بود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر با فاصله بیش از ۵۰‌درصدی بین نرخ دلار نیما و نرخ دلار در بازار آزاد نرخ نیما رشد‌های بسیار کوچکی را به‌صورت خزنده آغاز کرده‌است، البته که این رشد‌ها کافی نیست و به‌نظر می‌رسد با توجه به انتقاداتی که در صحن علنی مجلس در مورد عملکرد بانک‌مرکزی مطرح شد، اصلاح نرخ نیما به‌زودی رخ دهد که احتمالا این نرخ تا ۴۸‌هزار‌ تومان افزایش پیدا می‌کند و اثر اهرمی بر سود خالص شرکت‌ها خواهد داشت.

سماوی ادامه داد: همچنین اواخر اردیبهشت موعد ارائه صورت‌های مالی شرکت‌ها است و بسیاری از شرکت‌ها صورت‌های مالی خود را در سایت کدال ارائه می‌کنند. برآورد می‌شود P/E بازار بین یک تا ۱.۵ واحد کاهش پیدا کند. از سوی دیگر با توجه به اینکه بازار سرمایه در این مدت از بازار‌های موازی جا مانده می‌تواند این جاماندگی را جبران کند. همچنین انتظار داریم همان‌طور که بسیاری از خودرویی‌ها مجوز افزایش نرخ خود را گرفتند، سایر صنایع‌ریالی هم مانند سنوات گذشته مجوز خود را بگیرند که این مورد هم محرک خوبی خواهد بود. به‌طور کلی در صورت تحقق این موارد و عدم‌تحمیل ریسک سیستماتیک مجدد، اردیبهشت سبزی را برای بورس متصور هستم.

بورس نیازمند تداوم رشد ارزش معاملات

مهدی ساسانی، تحلیلگر بازار سرمایه نیز با اشاره به اینکه بازار سهام در هفته آخر فروردین ماه با توجه به اتفاقات سیاسی که بیرون از مرز‌های ایران رخ‌داد شرایط خاصی به خود گرفت، گفت: با کاهش دامنه‌نوسان به یک‌درصد توانستیم فشار فروش‌هایی که حاصل ترس از احتمال افزایش تنش‌های نظامی بود را کنترل کنیم. با فروکش کردن شرایط خاص سیاسی شنبه این هفته بازار مجددا با تقاضا همراه شد و صندوق تثبیت که هفته گذشته مبالغ زیادی را صرف خرید سهام در بازار سرمایه کردند، روز‌های شنبه و یکشنبه با توجه به تقاضایی که به بازار تزریق شد، شاهد رشد قیمت‌ها بودیم و این صندوق در طرف فروش نقش پررنگ‌تری را ایفا کرد.

این تحلیلگر گفت: شیب بازار از ابتدای سال‌۱۴۰۳ به سمت بالا بوده و با هر فراز و فرودی توانسته اعداد بالاتری را ببیند.

مشخص است رشد شاخص الزاما منجر به رشد قیمت سهام پرتفوی سهامداران نشده و این موضوع باعث ناراحتی بسیاری از فعالان بازار شده؛ چرا که تقاضایی که ایجاد می‌شود تنها بر روی چند نماد شاخص‌ساز است که باعث رشد چند ۱۰ هزار‌ واحدی شاخص‌کل در یک روز می‌شود و در طرف مقابل سایر نماد‌ها رشد زیادی را تجربه نکردند و هنوز برخی از آن‌ها فاصله بسیار زیادی با سقف اردیبهشت سال‌گذشته و حتی مرداد ۹۹ دارند.

ساسانی ادامه داد: به‌نظر می‌رسد در روز‌های آینده شاهد ثبات بخشی به شرایط شاخص‌کل باشیم و این به سایر نماد‌ها و گروه‌های کوچک‌تر فرصت می‌دهد که بتوانند بخشی از عقب‌ماندگی خود را با رشدی که انجام می‌دهند، جبران کنند و این می‌تواند باعث جذب نقدینگی در بازار سرمایه و حفظ ارزش معاملات در محدوده‌های فعلی شود. یکی از مولفه‌هایی که می‌تواند بازار سرمایه را صعودی نگه دارد ارزش معاملات است، در دو روز گذشته ما شاهد معاملات بالای ۶ و ۷ همت بودیم و این نشان می‌دهد اگر بتوانیم ارزش معاملات را در این محدوده‌ها نگه داریم، می‌توانیم اعتماد را بار دیگر به سهامداران برگردانیم.

دیگر خبرها

  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بیش از ۷۲۰ هزار نفر کارت نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ گرفتند
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • گزارش روزانه بورس ۳ اردیبهشت؛ شاخص بورس ۴ هزار واحد رشد کرد