Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@12:02:44 GMT

کشور فقط به لیسانس، ارشد و دکترا نیاز ندارد

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۷۶۴۹۹

زمان اعتقاد به این باور فرا رسیده که کشور فقط به لیسانس و فوق لیسانس و دکترا نیاز ندارد، بلکه نیازمند نیروی کار ماهری است که آماده حل نیاز کارفرمایان صنعت و کسب و کار است. آفتاب‌‌نیوز : پریچهر قنبری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از چالش‌های اساسی کشور، بحران بیکاری است که  علی‌رغم  برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و اتفاق نظر در لایه‌های تصمصم‌گیری در کشور ، هنوز تبعات منفی آن بر بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور سایه افکنده است که درصورت کنترل نشدن می‌تواند به مشکلات حادی برای کشور در تمام زمینه‌ها منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: یکی از راهکارهای پیشگیری از این مشکلات گسترش کمی و ارتقای کیفی آموزش‌های فنی و مهارتی در کشور است چراکه ایجاد شغل در این زمینه‌ها، دو فاکتور مهم سرعت و کاهش هزینه‌ها خواهد بود.
او با بیان اینکه امروزه در زمینه توسعه همه‌جانبه بیش از هر چیز به نیروی انسانی ماهر، توانا و دانش‌محور نیاز داریم و در این راستا دانشگاه‌ها در تربیت نیروی انسانی ماهر نقش کلیدی را برعهده دارند، تصریح کرد: نیروی انسانی و فکری تربیت شده در دانشگاه‌ها دارای خصوصیات متفاوتی از حیث کاری و توانمندی هستند و درجات مختلف دانشگاهی بویژه مدارک کاردانی، کارشناسی تربیت شده در دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه فنی و حرفه‌ای، هر کدام نقش ویژه‌ای را در توسعه دارا هستند که با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری می‌توان جلوی خالی شدن جامعه از نیروهای توانمند مهارتی  را گرفت.
قنبری تصریح کرد: هرچند شاهدیم که گرایش جوانان به مشاغل حاکمیتی به دلیلی ضمانت شغلی قوی‌تر دارای طرفداران بیشتری است اما در جامعه همان‌قدر که به نیروهای متخصص نیاز است به همان اندازه نیز نیروهای تکنیسین و مهارتی مورد نیاز داریم و چه بسا از لحاظ کمی جامعه به نیروهای فنی و مهارتی نیاز بیشتری دارد زیرا این نیروها در سطح وسیع‌تری کاربرد و کارایی دارند.
وی ادامه داد: در حالی که با توجه به برنامه‌ریزی‌های بالادستی نمی‌توان نشانی از این موضوع یافت و متأسفانه امروزه با افزایش دوره‌های تحصیلات تکمیلی به ویژه دوره‌های دکترای تخصصی نظام آموزشی ما دارای رشد نامتناسب و ناموزون شده و از حیث تربیت نیروی انسانی کاردان و تکنسین، ضعیف و ضعیف‌تر می‌شود و به ویژه دانشگاه‌های بزرگ رغبت کمتری به تربیت این نیروها دارند در حالی که از حیث کاربرد این نیروهای انسانی، کاربرد گسترده‌تری در نظام تولید و خدمات کشور دارند. چراکه از ویژگی‌های مهم هر نظام‌ اقتصادی و آموزشی موفق، درهم‌تنیدگی ساختارهای آموزش و اشتغال است، به عبارت دیگر، ارتباط ارگانیک کار و آموزش همواره در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و اجتماعی مد نظر بوده و به‌عنوان یکی از راه‌های کاهش بیکاری مطرح بوده است.
رئیس آموزشکده فنی دختران ایلام با بیان اینکه امروزه تربیت نیروهای کارآفرین و ماهر و گسترش آموزش‌های مهارتی در سرلوحه اهداف نظام‌های آموزشی  کشورهای توسعه یافته  قرار دارد، تصریح کرد: بروز پدیده جهانی شدن در روند اقتصاد، افزایش رقابت‌های بین‌المللی و تحولات ناشی از توسعه و پراکندگی‌های جغرافیایی در بازار کار، اهمیت نیاز به استراتژی سیستم آموزش مبتنی بر مهارت را افزایش می‌بخشد.
قنبری گفت: سیستم آموزشی در جمهوری اسلامی ایران نسبت به گسترش آموزش‌های عمومی و دانشگاهی تمایل بیش‌تری نشان می‌دهد، در حالی که آموزش‌های مهارتی در این مقایسه جایگاه چندان با اهمیتی ندارند و ارزشیابی از این سیستم نشان می‌دهد که کارفرمایان از کیفیت این گونه آموزش‌ها راضی نیستند و غالباً از کیفیت ناچیز آموزش و فقدان مهارت‌های کاربردی فارغ‌التحصیلان و عدم تناسب محتوای آموزشی با شرایط و نیازهای بازار کار رضایت ندارند.
وی درباره اهمیت نیروی ماهر در تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند برنامه‌ریزی و تفکر نو در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات بوده و  توسعه این سه بخش نیازمند تربیت نیروی انسانی ماهر و کارآمد در زمینه‌های متناسب با بازار کار است.
این کارشناس تصریح کرد: با مطالعه نظام آموزش عالی کشورهای پیشرفته، درمی‌یابیم که حدود ٧٠ درصد آموزش‌های آنان مهارتی بوده و به منظور تربیت تکنسین‌ها، طراحی و اجرا می‌شود و صرفاً ٣٠ درصد آموزش‌های آنان نظری و در مرزهای تولید علم و دانش ماست، درحالیکه در کشور ما این موضوع بالعکس بوده و کمتر از ٢٥ درصد آموزش‌های عالی کشور، به آموزش‌های مهارتی (علمی – کاربردی و فنی و حرفه‌ای) اختصاص یافته است.
قنبری تاکید کرد: زمان این باور فرارسیده که کشور فقط به لیسانس و فوق لیسانس و دکترا نیاز ندارد؛ کشور به نیروی کار ماهر که آماده حل نیاز کارفرمایان صنعت و کسب و کار در رابطه با مهارت‌های مختلف باشند، بیش از همیشه نیاز دارد.

کد خبر: ۵۳۷۵۷۴ تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۲

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نیروی کار صنعت تحصیلات دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۶۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد عظیمی صبح سه شنبه در هشتمین همایش سراسری نشست مشترک مدیران سازمان فنی و حرفه‌ای کشور که در استان کردستان برگزار شد، به ظرفیت های بالای استان کردستان اشاره و اظهار کرد: کردستان سرزمین استعدادهای درخشان در حوزه‌های مختلف خدادادی و به ویژه نیروی انسانی است.

وی به اهمیت توجه مطالبات مردم کردستان اشاره کرد وافزود: مطالبات استان کردستان از دولت زیاد است که خوشبختانه بخشی از این مطالبات در این دولت به بهره‌برداری رسیده است و این امر باید به خوبی منعکس شود.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور عنوان کرد: ظرفیت های مهم استان کردستان باید به صورت ویژه در رسانه ملی منعکس شود.

بیش از ۴ هزار کارگاه و واحد آموزشی در سازمان فنی و حرفه ای وجود دارد

وی به تعداد واحد و کارگاه های سازمان فنی و حرفه ای اشاره کرد و ابراز داشت: سازمان فنی حرفه‌ای کشور دارای ۴ هزار و ۱۶۲ کارگاه و واحد آموزشی، ۲۲ هزار آموزشگاه آزاد در کشور دارد.

عظیمی به لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی تاکید کرد و گفت: این اقدام با هدف تربیت نیروی متخصص برای تولید از نیازهای اساسی کشور است.

وی ادامه داد: ارتقاء این مراکز و آموزش و سنجش صلاحیت از جمله اولویت های سازمان فنی و حرفه‌ای کشور طی امسال است.

وی از وجود ۴۰ هزار مربی و ۸ هزار کارگاه در بخش دولتی در کشور خبر داد و بیان کرد: این مهم نشان از تأثیر گذاری و اهمیت سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در امر تولید و مهارت دارد.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با تاکید بر اینکه استان کردستان باید عزم جدی تری برای مهارت آموزی داشته باشد گفت: تحقق شعار سال یکی از مهمترین راهکارهای کاهش بیکاری و افزایش اشتغال است.

وی اضافه کرد: جهش تولید با مشارکت مردم یک انتخاب راهبردی و خادمان کشور باید به برخی موضوعات با نگاه ویژه تری بنگرند.

وی اعلام کرد: با توجه به اینکه اقتصاد مسئله اصلی کشور است و دشمن همواره در حوزه هدف گذاری می‌کند، دولت باید با کار جهادی در حوزه تولید و با نگاه جهشی به تحقق شعار سال کمک کند.

کد خبر 6092953

دیگر خبرها

  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • هشدار جدی فرمانده ارشد ارتش به دشمنان: جواب هر تجاوز و نگاه نامناسبی را با قدرت می دهیم /پدافند هوایی در اوج آمادگی است
  • آموزش‌های مهارتی راهکار رفع بیکاری است
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است