Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:02:24 GMT

فصل سوم احیای بافت تاریخی ارومیه آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۷۹۰۲۷

فصل سوم احیای بافت تاریخی ارومیه آغاز شد

ارومیه - ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: مرحله سوم از مرمت، ساماندهی و احیای آثار تاریخی موجود در بافت تاریخی ارومیه آغاز شد.

جلیل جباری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در مرحله سوم مرمت و ساماندهی آثار تاریخی موجود در بافت تاریخی ارومیه چهار ساختمان قدیمی در حد فاصل خیابان عطایی تا میدان ولایت فقیه (مرکز) از محور خیابان امام، ساماندهی و مرمت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: اقدامات عمده ای که صورت خواهد گرفت شامل جداره سازی نمای خارجی این ساختمان ها با استفاده از مصالح همگن، اندودبرداری از سایر قسمت ها و اجرای درب و پنجره های چوبی به جای فلزی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اعتبار اختصاص یافته برای این مرحله از طرح را 2 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این میزان اعتبار از محل اعتبارات استانی تامین شده است.
جباری افزود: طرح احیای بافت تاریخی ارومیه یکی از طرح های بزرگ این اداره کل محسوب می شود که در آن علاوه بر مرمت و ساماندهی ابنیه تاریخی موجود در محدوده این بافت، قرار است جداره خارجی بناها و ساختمان های تجاری اداری موجود نیز شکل و شمایلی یک دست و همگون با وضعیت تاریخی و قبلی خود داشته باشد.
وی افزود: اجرای کامل این طرح زمانبر است و علاوه بر تامین اعتبار لازم، نیازمند همراهی و همکاری سایر ادارات مسوول، کسبه و تجار شاغل در این محدوده می باشد.
به گزارش ایرنا در مراحل قبلی طرح ساماندهی و مرمت آثار تاریخی در بافت تاریخی ارومیه، 11 بنای تاریخی فرهنگی موجود در مسیر محور خیابان امام، مرمت و بازسازی شد که از جمله آنها می توان به سردرب مدرسه 22 بهمن، سردر یونچی بازار، تیمچه نصیرزاده، راسته نظمی افشار و مسجد یوردشاهی اشاره کرد.
8135/3072

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي مرمت بافت تاريخي اروميه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۹۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: فرآیند احیای رشته چادر شب‌بافی از رشته‌های منسوخ شده استان آغاز شده است.
مهراب محمدی افزود: چادر شب‌بافی یکی از صنایع‌دستی سنتی جهارمحال و بختیاری بوده که در گذشته با پارچه‌های رنگارنگ به جنس ابریشم یا پنبه و به شکل چهارخانه بافته می‌شد.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: این در حالی است که سال‌هاست این محصول صنایع‌دستی رونقی نداشت و به دست فراموشی سپرده شده بود.
وی گفت: کارشناسان معتقدند یکی از کاربرد‌های چادر شب‌باف، به‌عنوان روانداز بوده که در شب از آن استفاده می‌‎شده و به‌همین علت با این عنوان نام‌گذاری شده است.
محمدی روپوش برای رختخواب‌ها، ملحفه‌ها، پرده و نورگیر از دیگر کاربرد‌های چادر شب‌باف دانست و یادآور شد: نخستین فرایند برای احیای رشته‌های صنایع‌دستی فراموش شده، برگزاری دوره‌های آموزشی است.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این رابطه ابتدا مربی مربوط به آن رشته انتخاب، سپس از هنرجویان ثبت‌نام می‌شود.
وی گفت: پس از آن با برگزاری دوره‌های آموزشی افراد می‌توانند با شیوه تولید صنایع‌دستی مربوطه آشنا و در گام بعدی خود اقدام به تولید محصول کنند.
محمدی تأکید کرد: هنرجویان پس از دریافت گواهی می‌توانند از مزایایی مانند بیمه و دریافت تسهیلات برخوردار شوند.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین علاوه‌بر تلاش برای رشته‌هایی مانند چادر شب‌بافی کاربری‌های جدید تعریف می‌شود تا بازاریابی و فروش محصولات هم موفق باشد.
وی گفت: تلاش می‌شود هر سال یک رشته صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری را احیا کرد.

دیگر خبرها

  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری