Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@11:53:57 GMT

تبعات قیمتگذاری دستوری در بازار ارز

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۸۱۰۳۳

تبعات قیمتگذاری دستوری در بازار ارز

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به ضرورت حذف قیمت‌های دستوری، گفت: نباید به بورس کالا، قیمت تحمیل کرد.

خبرگزاری مهر: محسن جلال پور، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران به تبعات قیمتگذاری دستوری در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آثار قیمت گذاری دستوری در کشور، به طور کامل نمایان است، از این واضح‌تر نمی‌توان تبعات قیمت گذاری دستوری را همانند دوره‌ای که اکنون در آن قرار داریم، در کشور ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: با توجه به جو موجود کاملا مشخص است که قیمت گذاری دستوری بر روی نرخ ارز، چه بلا‌هایی را بر سر بازار، فضا و بخش‌های اقتصادی اعم از صادرات، واردات و تولید وارد کرده است.

جلال پور با تاکید بر اینکه قیمت گذاری اجباری، بحث تعزیراتی کردن و نیز نظارت دولت باعث ایجاد سه مساله اساسی در بازار خواهد شد، افزود: در ابتدا قیمت گذاری دستوری، علاوه بر اینکه باعث برهم خوردن نظم و تعادل بازار می‌شود، به شدت بازار را دچار تنش‌های فراوان و تاثیر گذاری نامتعال می‌کند.

وی افزود: مساله بعد در قیمت گذاری دستوری، فراهم کردن زمینه ایجاد فساد بسیار جدی در کشور و باز کردن راه‌های فساد برای افراد واجد شرایط است که منجر به شکل گیری یک جریان فسادی در کشور می‌شوند و مساله آخر وارد شدن صدمه جدی بر بازار، رقابت، اقتصاد و تولید خواهد بود.

رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اکنون شاهد سه مساله مطرح شده در بازار هستیم، اظهار داشت: برخی معتقد بودند که ارز ٤٢٠٠ تومانی نوعی خدمت به تولید است و در واقع باعث حمایت و پشتیبانی از تولید می‌شود، اما در حال حاضر علیرغم صحبت‌های مطرح شده شاهد بیشترین لطمه به قسمت تولید هستیم.

به گفته جلال پور، اکنون با توجه به شرایط فعلی، تولیدکنندگان نسبت به باقی بخش‌ها بیشترین ضرر را متقبل شده اند و وضعیت حاکم در بازار منجر به شکایت و گله مندی تولیدکنندگان شده است.

وی خاطرنشان کرد: واردکنندگان و صادرکنندگانی که مسیر درست و واقعی کشور را طی می‌کردند و شرایط سالم کار را در نظر گرفته بودند در حال حذف از چرخه فعالیت هستند و تنها عده‌ای که قادر به دستیابی ارز ٤٢٠٠ تومانی بودند و از رانت‌های مربوطه برخوردارند در فضای بازار ماندگار خواهند بود.

جلال پور، خدشه دار شدن فضای تولید در کشور را نتیجه به کار گرفتن قیمت گذاری دستوری در کشور دانست و افزود: همه مردم ایران نظاره گر فسادی هستند که کل فضای اقتصادی کشور را فرا گرفته است، طی دو ماه اخیر عده‌ای خاص قادر به دستیابی چند صد میلیارد تومان رانت از طریق ارز ٤٢٠٠ تومانی بودند و شرکت‌هایی که واردکننده نبودند یا واردکننده کالای دیگری بودند از موقعیت کنونی و نیز قیمت گذاری دستوری به خوبی استفاده کرده اند.

رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه فضای امروز اقتصاد کشور مصداق بارز قیمت گذاری دستوری است، گفت: رانت و استفاده از منابع موجود به عده‌ای خاص تعلق می‌گیرد، تولیدکننده‌ای که عملا دستش از همه جا کوتاه است باید شامل قیمت گذاری دستوری شود که این امر باعث ایجاد ضربه واقعی بر پیکره تولید کشور خواهد شد و چنین جوی در کشور به دنبال قیمت گذاری دستوری و ایجاد فضای اجباری به وجود می‌آید.

وی با توجه به وضعیت کنونی کشور به نقش بورس کالا در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: به جای آنکه از کارایی بورس کالا در زمان‌های التهاب بازار‌ها بیشتر بهره ببریم، شاهد اعمال قیمت‌های دستوری در این بورس هم هستیم. بورس کالا به معنای کشف قیمت‌ها در تقابل عرضه و تقاضا و ایجاد بستری سالم و شفاف برای مبادلات است که شاهد هستیم با ارائه یک قیمت خاص و تعیین کردن کف و سقف قیمت، به بورس کالا لطمه می‌زنیم.

جلال پور اظهار داشت: اگر دستور و اجبار را از بورس کالا دور کنیم، آن زمان است که می‌توانیم کارایی بالای بورس کالا را در تنظیم بازار و جلوگیری از رانت گسترده در مبادلات کالا‌ها مشاهده کنیم که امیدوارم مسوولان در مسیر بکارگیری اقتصاد بازار و بهره گیری از ظرفیت بورس کالا قدم بردارند.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Zwa

منبع: فردا

کلیدواژه: بازار ارز قیمتگذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۸۱۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت جمع آوری ماهانه ۲۰ هزارتن مرغ از سطح بازار

علی ابراهیمی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۵۰ تا ۵۷ هزارتومان است، درحالیکه قیمت تمام شده به بالای ۶۵ تا ۶۶ هزارتومان می‌رسد.

به گفته او، روزانه پشتیبانی امور دام هزارتن تا ۲ هزارتن مرغ مازاد را از سطح بازار جمع آوری می‌کند، اما این میزان نتوانسته روند کاهشی قیمت مرغ را متوقف کند.

این مقام مسئول افزود: برآورد‌ها حاکی از آن است که میزان جوجه ریزی فروردین به ۱۳۵ میلیون قطعه برسد.

ابراهیمی ادامه داد: زمانی اقدامات پشتیبانی امور دام می‌تواند در تنظیم بازار موثر باشد که ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزارتن مرغ مازاد از سطح بازار جمع آوری شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی راهکار اصلی حمایت از تولید داخل را صادرات مستمر مرغ اعلام کرد و افزود: با توجه به جوجه ریزی ماه‌های اخیر، عرضه مرغ بر مصرف غلبه دارد که در نتیجه این امر منجر به روند کاهشی قیمت در بازار شده است.

به گفته او، بنابر آمار سال گذشته هزارتن مرغ به بازار‌های هدف صادر شده است، اما بدلیل مازاد تولید و در راستای حمایت از مرغداران باید برای صادرات مستمر برنامه ریزی شود؛ به گونه‌ای که قیمت تولید با بازار همخوانی داشته باشد.

ابراهیمی قیمت هرقطعه جوجه یکروزه را ۳۰ هزارتومان اعلام کرد و گفت: افزایش قیمت جوجه یکروزه فشار مضاعفی بر تولید وارد کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بورس سرخپوش شد، سکه آمپر چسپاند؛ آیا سفر مردم بی تاثیر از دلار آزاد است؟
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟
  • راهنمای خرید مانیتور ال جی و سامسونگ
  • قیمت جدید مرغ اعلام شد/ ابراهیمی: مرغداران با ضرر می‌فروشند
  • ضرورت جمع آوری ماهانه ۲۰ هزارتن مرغ از سطح بازار
  • خوداتکایی ۹۵ درصدی در صنعت شوینده و بهداشتی
  • ۱۰راهکار مقابله با قاچاق کالا و ارز
  • تامین به موقع و درست ارز توسط بانک مرکزی
  • پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد