Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@06:18:13 GMT

شیردهی چه اثراتی بر سلامت مادران دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۸۴۸۰۲

فرناز اهدایی وند متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران؛ اظهار کرد: ۴۰ درصد شیر خو‌ارگان تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند و ۶۰ درصد دیگر از شیرخشک و کمکی‌های دیگر استفاده می‌کنند که باید برای افزایش آمار شیرخوارگی انحصاری فرهنگ‌سازی بیشتری داشته باشیم.

وی افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد در سلامت مادر و نوزاد نقش بسزایی ایفا می‌کند به گونه‌ای که خطر سرطان سینه به ازای هر سال ۶ درصد کاهش پیدا می‌کند و با تغذیه انحصاری از شیر مادر این مادران از پوکی استخوان در سالمندی، افسردگی بعد از زایمان و سرطان تخمدان به نحو چشمگیری در امان خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر فواید شیر مادر اظهار کرد‌: یکی از شایع‌ترین علت مرگ و میر در جامعه امروز بیما‌ری‌های غیر واگیر است که اگر فرهنگ سازی خوبی برای ترویج تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشیم شاهد کاهش بیماری‌های غیر واگیر در مادران و نوزادان خواهیم بود.

اهدایی وند بیان کرد: با تغذیه انحصاری شیر مادر یک میلیون نوزاد از مرگ رهایی پیدا می‌کنند و این کودکان در سال‌های آتی زندگی از رشد تکاملی جسمی، روحی و روانی بهتری بهره‌مند خواهند شد و احتمال بیماری‌های عفونی برای کودکان  ۲ تا ۴ سال  به میزان چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

ویزیت و مراجعات بیمارستانی در شیرخواران انحصاری نصف سایرین است

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: مطالعات نشان داده است در کودکانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند ویزیت بیمارستانی و ابتلا به بیماری‌ها نسبت به سایر شیر خوا‌رگان به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند و این افراد در نوجوانی هم از چاقی رنج نمی‌برند و در بزرگسالی میزان ابتلا به دیابت و آلرژی برای آنها کمتر گزارش شده است.

وی گفت: طبق تحقیقات شیر مادر منبع غذایی منحصر به فردی برای نوزادان است که با هیچ غذای دیگری قابل جایگزینی نیست و با نوزادانی که در ساعات اولیه از مادر جدا می‌شوند درگیر بیماری‌های متعددی خواهند شد.

ضرورت تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد

مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: آغوز  موجب ایمنی بدن نوزاد و کاهش مرگ و میر در ساعات اولیه تولد خواهد شد، زیرا بسیاری از نوزادان با احتمال افت قند و کلسیم در ساعات اولیه تولد جان خود را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به هفته جهانی تغذیه با شیرمادر اظهار کرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر به این معنی است که در ۶ ماهه اول تولد نوزاد تنها از شیر مادر تغذیه کند و آب، سایر مایعات و شیر خشک به غذای نوزاد اضافه نشود که در صورت تغذیه انحصاری با شیر مادر می‌توانیم شاهد سلامت جسمانی و رشد مغزی نوزاد باشیم و در گام اول برای سلامت مادر و نوزاد برنامه علمیاتی داشته باشیم.

اهدای وند در پایان گفت: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد برای رشد و تکامل نوزادان یک ضرورت است و با توجه به نتایج گسترده تحقیقات در جامعه باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۸۴۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص تغذیه گفت: مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

دکتر یحیی پاسدار با بیان اینکه مطالعات متعدد در تمام دنیا نشان داده که مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را تشدید کند، افزود: از جمله این خوراکی‌ها، غذاهای سرخ کردنی است، زیرا در دمای بالا روغن ها سبب تولید یک نوع ماده اسیدی می شوند که احتمال ابتلا به سرطان را تشدید می کند.

وی گفت: باقی مانده سموم در میوه‌ها و یا مصرف سبزیجاتی که در محیط‌های آلوده پرورش داده شده‌اند نیز سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان خواهد شد.

این متخصص تغذیه مصرف ماهی یا دیگر فرآورده‌های دریایی که در آب های آلوده و یا آب هایی که فاضلاب کارخانجات وارد آن می شود، پرورش یافته‌اند را نیز در افزایش احتمال ابتلا به سرطان موثر دانست.

پاسدار با بیان اینکه توصیه می شود از مصرف خوراکی هایی که ریسک بیماری و عوامل سرطان‌زا را افزایش می دهند پرهیز شود، گفت: در مقابل پیشنهاد می شود از مواد غذایی ضدسرطان همچون سبزیجات سالم و مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین«سی» استفاده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان
  • برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرح تغذیه مصنوعی بندان
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • «طرح نفس» جان ۱۴ نوزاد کرمانشاهی را نجات داد
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم