Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@21:43:21 GMT

خبرنگار خوب مخاطب را به رسمیت می شناسد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۹۰۹۲۹

خبرنگار خوب مخاطب را به رسمیت می شناسد

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه گفت: خبرنگار خوب باید ضمن رعایت اخلاق رسانه ای با پرهیز از تحریف، واقعیت نگاری و به تنوع های مورد نظر مخاطب توجه کرده و به اصطلاح مخاطب را به رسمیت بشناسد.

صدیقه ببران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: امروزه وارد عرصه جدیدی از فضای حوزه اطلاع رسانی و بحث رسانه ها شده ایم، رسانه های امروز با رسانه های 20 سال پیش فرق می کنند اگر هر سال روز خبرنگار را گرامی می داریم لازم است توجه داشته باشیم خبرنگار امسال ما با خبرنگار سال گذشته باید فرق داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل روابط عمومی وزارت نیرو گفت: حوزه رسانه در جهان امروز عرصه رقابت بسیار فشرده ای است که این فشردگی بسیار بارز است، امروز به شکل های متعدد هجمه و بمباران پیام های رسانه ای را داریم که تولیدکننده آنان افراد بسیار متبحر، با تجربه، بسیار قوی و قدری هستند.
ببران افزود: بنابراین خبرنگار امروز باید در برابر این ماجرا و رقابت یک مزیت رقابتی داشته باشد تا دیده شود وگرنه از میدان رقابت حذف می شود، خبرنگار امروز باید با توجه به ویژگی های زمانی و مکانی خبر را تهیه کند.
مولف کتاب «اصول و مهارت های مصاحبه خبری» ادامه داد: خبرنگار ما اگر سال گذشته با یک روش کار می کرد امسال باید رویه خود را به روزتر کند و متوجه این نکته باشد که به تنهایی نمی تواند رسانه جریان حقیقی را با رسانه جریان مجازی توام کند.
ببران افزود: او باید متوجه باشد که این به روز شدن از طریق آشنایی با گونه و تکنیک ها و ترفندهای جدید حوزه روزنامه نگاری که خود برگرفته از تکنولوژی های نوین و تجربیات و فنون جدید روزنامه نگاری بین المللی است، میسر بوده و در این صورت است که می تواند در عرصه بین المللی دیده شود.
مترجم کتاب «مبانی رسانه ای» گفت: نکته مهم دیگری که خبرنگار امروز و بیشتر یک خبرنگار ایرانی و مسلمان باید مورد توجه قرار دهد و وی را از خبرنگاران دیگر ممیز می کند، حوزه اخلاق رسانه است.
ببران افزود: کسی که متبحرانه همراه با تکنولوژی و رعایت نگاه های رقابتی می نویسد در کنارش حتما ضرورت دارد از بخش مهمی از حوزه اخلاقی نظام اجتماعی جامعه هم محافظت کند و این منوط به رعایت تمام شاخص ها است.
وی تاکید کرد: خبرنگاری که اخلاق رسانه ای را رعایت می کند باید با پرهیز از تحریف، واقعیت نگاری کند، خبرهایش دروغ نباشد و در کنار آن حتما به تنوع هایی که در حوزه مخاطب است توجه کند و به اصطلاح مخاطب را به رسمیت بشناسد نه اینکه انتظار داشته باشد الزاما هرچه او گفت و نوشت مخاطب بشنود.
ببران افزود: خبرنگار خوب بودن وابسته به فنون خاص و تبحر حوزه روزنامه نگاری و در کنار آن وابسته به این است که بداند در جریان جدید هم، باید در حوزه اخلاق رسانه کار کند و هم مخاطبش خبر را بفهمد تا مخاطب خبرنگار را باور و به او اعتماد کند، بنابر این یکی از مهمترین شاخصه های خبرنگار خوب این است که روی سواد رسانه ای مخاطب خود کار کند.

**حوزه آموزش و مدرسان قدیمی یکی از دلایل اوضاع متزلزل کنونی
ببران گفت: این وضعیت در شرایط کنونی بسیار متزلزل است و دلیل آن عدم هدایت صحیح نسل جوان وارد شده به این عرصه است، این نسل در جهت پرورش خود با ویژگی های روز و همزمان کردن با ترفندهای بین المللی موجود و اثرگذاری هدایت نشده است.
وی افزود: بخشی از محقق نشدن این امر به حوزه های آموزشی ما مربوط می شود، حوزه دانشگاهی ما بسیار ایراد دارد چون بسیار قدیمی و درگیر فهرست های فرسوده است و از سوی دیگر مدرسان نیز در گذشته مانده و به روز نشده اند.
استاد ارتباطات ادامه داد: روزنامه نگاران ما نیز تجربه های بین المللی کمی دارند، این افراد چقدر اجازه حضور در عرصه های بین المللی و آخرین جریانات را دارند؟
وی گفت: لازمه مقایسه خبرنگاران ایرانی و فرنگی ایجاد و فراهم کردن شرایط یکسان برای آنان است.
ببران افزود: بخش دیگری نیز به اراده و خواست خود روزنامه نگار برمی گردد، عرصه جدید نرم نویسی ها، سخت نویسی ها، گونه های جدید تحقیقی بسیار مهم است، روزنامه نگار ما چقدر گونه تحقیقی را می شناسد و چقدر روی آن کار می کند؟.
به گفته ببران این در حالی است که روزنامه نگاری با جریان تحقیقی شناحته شد، در جریان واترگیت دو روزنامه نگار رییس جمهور قدرتمند ایالات متحده را از قدرت خلع می کنند، در حالیکه چنین چیزی را ما در عرصه روزنامه نگاری خود نمی بینیم و علت آن هم یک جانبه نیست و شامل موارد مختلف از جمله خود فرد، سیستم، حوزه آموزشی و فرصت هایی است که در برابرش خلق می شود.
فراهنگ**3009** 1701

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي استاد ارتباطات روز خبرنگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۰۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عصبانیت شدید ارگان دولت از مطرح شدن نام رئیسی در برخورد با بی‌حجابی

روزنامه ایران در مطلبی به توییت مهدی فضائلی درباره نظر رهبرانقلاب نسبت به برخورد با بی حجابی واکنش نشان داد.

این روزنامه نوشت: یکی از موضوعاتی که در چند روز اخیر به تیتر برخی رسانه‌های داخلی تبدیل شد، مسأله مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی بود. بویژه پس از آنکه در پی انتشار تصاویری از برخورد نیرو‌های پلیس امنیت اخلاقی با هنجارشکنان، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به صورت غیرمستقیم خبر داد که رهبر انقلاب دراین‌باره به برخی مسئولان تذکر دادند. این نقل قول بهانه‌ای شد تا یک جریان سیاسی خاص، رسانه‌های وابسته به خود را علیه قوای سه‌گانه و فراجا بسیج کند.

 

این درحالی است که رئیس‌جمهور در آخرین نشست هیأت دولت و حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رئیس دستگاه قضا در اظهاراتی مشابه تأکید داشتند که برخورد با بی‌حجابی و هنجارشکنی‌های سازمان‌یافته در جامعه، تصمیم مشترک قوا بوده و پلیس نیز وظایف مربوط به خود را در اجرای این تصمیم برعهده دارد، ضمن اینکه باید حقوق مردم رعایت شود.

در چنین شرایطی، یک جریان خاص سیاسی که به دنبال بازنمایی اختلاف میان قوا در موضوع حجاب است، تلاش کرد سخنان رئیس قوه قضائیه را به عنوان تقابل با رئیس‌جمهور بازنمایی کند. عجله این جریان و رسانه‌های آن در اختلاف‌افکنی به حدی بود که در تیتر‌های رسانه‌های خود، تحریف‌های مشخصی انجام داد. به عنوان نمونه، تاریخی را که رئیس قوه قضائیه به عنوان جلسات تصمیم‌گیری درباره موضوع حجاب بیان کرده بود، یک سال عقب برد.

به نظر می‌رسد هدف این تلاش‌های سیاسی و رسانه‌ای از القای اختلاف میان قوا، تلاش برای احیای پایگاه سیاسی و اجتماعی از دست رفته این جریان باشد.

دیگر خبرها

  • ۱۰ رسانه جدید به جمع پایگاه‌های خبری ایلام پیوستند
  • ژنرال انگلیسی: اوکراین با جنگ دشواری مواجه است
  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • جامائیکا نیز کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
  • عصبانیت شدید ارگان دولت از مطرح شدن نام رئیسی در برخورد با بی‌حجابی
  • برنامه‌های تولیدی رادیو بوشهر کیفی شود
  • طنز نقشی حیاتی در ترویج دموکراسی و عدالت اجتماعی دارد