Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

مدیر مرکزمطالعات اقتصادی دانشگاه علم و صنعت گفت: بنابر اعلام مدیرعامل راه‌آهن، ظرفیت ترانزیت کالا از کشورهای CIS به آب‌های آزاد در جنوب کشور ۶ میلیون تن است که با ساخت  راه‌آهن چابهار-سرخس به فعلیت خواهد رسید.

به گزارش تین‌نیوز،  سید میثم لاجوردی با تاکید بر اهمیت پروژه راه‌آهن چابهار-سرخس، اظهار کرد: طبق بودجه سال ۹۷ راه‌آهن چابهار-سرخس از دو قطعه اصلی تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملیات ساخت قطعه اول این پروژه از چابهار تا زاهدان از سال ۸۹ آغاز شده است و بودجه مورد نیاز آن ۴۵۰۰ میلیارد تومان است اما تا کنون تنها ۴۶۰ میلیارد تومان از  محل بودجه دولت به این قطعه تخصیص داده شده است و پیشرفت فیزیکی آن ۳۳ درصد است. برآورد بودجه راه‌آهن چابهار-زاهدان در سال ۹۷، در حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است.

این کارشناس حمل‌ونقل ریلی که د رمیزگرد هم‌اندیشی تعامل دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی برای تأمین مالی و تکمیل راه‌آهن چابهار ـ ‌سرخس که با حضور مسئولین شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور و نماینده مردم نهبدان در مجلس شورای اسلامی در خبرگزاری فارس برگزار شد، افزود:  قطعه دوم پروژه از زاهدان تا حوالی تربت حیدریه از سال ۹۳ دارای ردیف بودجه است و اعتبار مورد نیاز برای ساخت در قانون ۲۹۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است که تا کنون تنها ۱.۵ میلیارد تومان از محل بودجه به این قطعه تخصیص یافته است.

به گفته لاجوردی پیشرفت فیزیکی قطعه زاهدان-تربت حیدریه در حد صفر بوده و برآورد بودجه آن در سال ۹۷ تنها ۵ میلیارد تومان است.

‌این کارشناس حمل‌و نقل ریلی ادامه داد: این محور تنها بندر اقیانوسی کشور را با آبخور بیش از ۱۵ متر که مناسب کشتی‌های اقیانوس پیما است و همین موضوع امکان تبدیل بندر چابهار به هاب بندری در منطقه را فراهم می‌کند.

او افزود: همچنین با اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به شبکه ریلی، هزینه ۱ میلیارد دلاری که برای افتتاح فاز یک این بندر صورت گرفته است، توجیه‌پذیر خواهد شد چرا که در غیر این صورت زیر ساخت لازم در پس کرانه بندر برای حمل‌و نقل ۸.۵ میلیون کالا تخلیه شده در بندر امکان‌پذیر نخواهد بود.

لاجوردی فعال شدن ظرفیت معادن شرق کشور را از دیگر مزایای تکمیل خط چابهار-سرخس دانست و گفت: ۲۲۰۰ معدن در استان خراسان جنوبی و ۴۹۷ معدن در استان سیستان و بلوچستان به بهره‌برداری رسیده است که به دلیل نبود زیرساخت مناسب حمل‌و نقل با ظرفیت پایین در حال بهره‌برداری هستند.

مدیر گروه حمل‌و نقل مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در پروژه چابهار-سرخس عواید اقتصادی فراوانی دارد افزود: نباید این‌گونه فکر کرد که احداث این خط آهن فقط هزینه برای سازنده دربردارد بلکه با محاسبات کارشناسی صورت گرفته سرمایه‌گذاری در این پروژه، اقتصادی بوده و می‌توان از عواید حاصل از بهره‌برداری از خط ریلی در قالب قرارداد BOT بهره‌مند شد.

وی تأکید کرد: براساس این مدل اقتصادی، با جذب ۴ میلیون تن بار ترانزیتی در این محور و همچنین اخذ تعرفه فعلی حمل ریلی بار، نرخ بازده داخلی (IRR) برای سرمایه‌گذاری در این پروژه حدود۲۰ درصد ارزی خواهد بود. بنابراین هزینه‌های ساخت این پروژه پس از بهره‌برداری در مدت کمتر از ۸ سال مستهلک خواهد شد.

به گزارش تین‌نیوز، بر اساس خبری که  «عیار آنلاین» از میزگرد هم‌اندیشی تعامل دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی برای تأمین مالی و تکمیل راه‌آهن چابهار ـ ‌سرخس منتشر کرده است: «این میزگرد روز سوم مرداد ۹۷ با حضور مسئولان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور و نماینده مردم نهبدان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و مسئولان آستان قدس رضوی علی‌رغم دعوت و هماهنگی‌های قبلی در هم‌اندیشی که موضوع آن مهم‌ترین پروژه زیرساختی شرق کشور بود با توجه به ماموریت‌های این نهاد غیردولتی که محرومیت‌زدایی است، حاضر نشدند.»

به اساس این گزارش، «یکی از روش‌های مؤثر در حل مشکلات مالی پروژه‌ها استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی در قالب مشارکت عمومی ـ خصوصی (PPP) است. با استفاده از این روش می‌توان بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی را که حجم بالای سرمایه‌گذاری نیاز دارند، تأمین مالی کرد و یکی از رایج‌ترین قراردادها در این روش، مدل ساخت، بهره‌برداری و انتقال (BOT) است که معمولاً در توسعه زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای استفاده می‌شود.»

این گزارش می‌افزاید: «با توجه به مشخصات باری و ترانزیتی این محور، سرمایه‌گذار بخش غیر دولتی، انگیزه لازم برای حضور بلندمدت و بهره‌برداری از این محور را خواهد داشت و این امر سبب خواهد شد تا کیفیت ساخت خط تا حد بسیار زیادی نسبت به روش دولتی افزایش یابد و آستان قدس رضوی (ع) به عنوان یکی از نهادهای تاثیرگذار در آبادانی شرق کشور و در راستای اجرای بخشی از ماموریت‌های محرومیت‌زدایی خود به‌ویژه در شرق کشور، می‌تواند به عنوان متولی این پروژه، زیر ساخت لازم برای شکوفایی اقتصادی، اشتغال و ارتقای امنیت در این منطقه را با ساخت و بهره‌برداری از محور ریلی چابهار ـ سرخس، فراهم آورد. لازم به ذکر است تکمیل این محور ریلی زمینه‌ساز، دسترسی تعداد زیادی از شیعیان سیستان و بلوچستان، هند و پاکستان را به آستان مقدس ثامن الحجج (ع) فراهم خواهد آورد.»

بر اساس این گزارش«آنچه وجه تمایز آستان قدس با دیگر بخش‌های خصوصی فعال در زمینه عملیات‌های عمرانی کشور است،رویکرد این نهاد در هدف از انتخاب پروژه‌ها است. چراکه سایر بخش‌های خصوصی با هدف کسب درآمد حاضر به انجام پروژه‌ها هستند اما آنچه از آستان قدس رضوی انتظار می‌رود آن است که بدون آنکه معطل بودجه‌های دولتی بماند، نسبت به ساخت و تکمیل این محور ریلی راهبردی اقدام می‌کند.»

 

 

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: آستان قدس رضوی بندر چابهار راه آهن چابهار سرخس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۱۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متوسط سالانه ساخت راه آهن در کشور

تین نیوز

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: متوسط سالانه ساخت راه آهن در کشور ۱۹۰ کیلومتر است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، خیرالله خادمی در حاشیه بازدید معاون رئیس جمهور از راه آهن پروژه راه آهن اندیمشک خرم آباد دورود، اظهار کرد: در پروژه ریلی دو خطه کردن بندر امام تهران در محدوده لرستان قرار داریم که اولین مسیر ریلی کشور بوده که از بندر امام خمینی(ره) بتوانیم بار را به مرکز کشور برسانیم که در حال حاضر به عنوان قدیمی ترین مسیر ریلی است یعنی از شمال خوزستان وارد این استان می شود و به دورود می رسد.

خادمی خاطرنشان کرد: با طرحی که در قدیم و جدید آن وجود داشته این محور نزدیک ترین محوری است که هم به آستارا می تواند برسد و هم اینکه مرکز کشور با ۹۰۰ کیلومتر به بندر امام خمینی(ره) می رسد.

وی اضافه کرد: این محور یکی از با صرفه ترین مسیرها بوده که همان موقع قبل از انقلاب طراحی شده و بعد از انقلاب تاکید شده که این کار صورت گیرد.

خادمی بیان کرد: در دولت احمدی نژاد از جمله کارهای که صورت گرفت، دو خطه کردن راه آهن از بندر امام به اهواز و اهواز به اندیمشک بود که در سفر ریاست جمهوری به خوزستان بخش بین اندیمشک به اهواز افتتاح شد.

وی با بیان اینکه این محور بنای محور ریلی شمال به جنوب در غرب کشور است، افزود: این محور ۱۵۰۰ کیلومتر بوده که ۱۱۰۰ آن موجود است و با ۴۰۰ کیلومتر احداث مسیر جدید کریدور شرق به غرب کشور سرتاسر خواهیم داشت.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: هم اکنون ۱۵ هزار کیلومتر خطوط ریلی در کشور موجود و برنامه ریزی برای تکمیل ۲۰۰ کیلومتر دیگر تا پایان سال نیز صورت گرفته است.

خادمی ادامه داد: متوسط سالانه ساخت راه آهن در کشور ۱۹۰ کیلومتر است که سال گذشته برای احداث ۴۷۰ کیلومتر خطوط ریلی در کشور هدفگذاری شده که ۲۴۰ کیلومتر آن بهره برداری شد.

وی اظهار کرد: ردیف بودجه ای طرح های ریلی کشور ۳۷ هزار میلیارد ریال است که با توجه به هزینه اجرای این طرح ها کفاف نمی دهد در صورتی که چنانچه منابع تامین شود، ظرفیت احداث سالانه ۵۰۰ کیلومتر راه آهن در کشور وجود دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پروژه‌های بهداشت و درمان عقب ماندگی‌های قزوین را بهبود می‌بخشد
  • پیشتازی قزوین در مولدسازی دارایی‌های مازاد
  • سفر یک روزه معاون وزیر علوم به استان فارس
  • امتداد «زیارت» با تدارک ۳۸۰ برنامه / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت ۱۴۰۳
  • امتداد «زیارت» با تدارک 380 برنامه در دهه کرامت / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت 1403
  • متوسط سالانه ساخت راه آهن در کشور
  • جشن مومنانه‌ همراه با پیوست علمی و فرهنگی در دهه کرامت
  • ۳۳۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در حال ساخت در کشور داریم
  • اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان
  • قدردانی استاندار همدان از عملکرد بانک مسکن در تامین مالی ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن