Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-07@02:56:22 GMT

◄ کاهش تلفات جاده‌ای نیازمند هوشمندسازی جاده‌ها

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۹۷۳۶۰

◄ کاهش تلفات جاده‌ای نیازمند هوشمندسازی جاده‌ها

تین‌نیوز | 

پلیس در داخل شهرها و جاده‌ها نیاز به تجهیزات کنترلی دارد و طبق قانون وظیفه شهرداری‌ها و وزارت راه است که این تجهیزات را تامین کنند. سردار محمدحسین حمیدی، فرمانده پلیس‌راه کشور بابیان این مطلب گفت: اگرچه تاکنون اقدامات خوبی انجام‌شده است، اما انجام این اقدامات در حدود یک سال است که متوقف‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایلنا، سردار حمیدی با تاکید براینکه، هوشمندسازی باید ادامه داشته باشد و نباید متوقف شود گفت: درحال‌حاضر پلیس‌راه حداقل  به چهار‌هزار دوربین نیاز دارد. هوشمندسازی جاده‌ها باید به‌طورجدی ادامه داشته باشد و دورنمای این وضعیت اصلا مناسب نیست. با اقدامات سنتی و روش‌هایی که پلیس به‌صورت سنتی انجام می‌دهد، این روند قابل‌کنترل نیست.

او ادامه داد: ۳۰ میلیون وسیله نقلیه شامل موتورسیکلت و خودرو در کشور درحال تردد هستند؛ آیا می‌شود به تعداد سی میلیون راننده پلیس گذاشت، مسلما امکان‌پذیر نیست، در هیچ جای دنیا هم این‌گونه نیست؛ پلیس در داخل شهرها و جاده‌ها نیاز به تجهیزات کنترلی دارد. اگر این روند ادامه پیدا کند، روند کاهش آمار تلفات جاده‌ای به یک‌روند افزایشی تبدیل خواهد شد. متاسفانه فنر تصادفات که طی سالیان اخیر با زحمت فراوان همه بخش‌ها کاهش پیداکرده، درحال باز شدن است و به‌هیچ‌عنوان برای جامعه ما مناسب و به صلاح نیست.

رئیس پلیس‌راه کشور گفت: پلیس و همه سازمان‌های امدادی که در حوزه راه فعالیت می‌کنند، نیاز به حمایت‌های بالادستی و تقویت دارند و اگر مسئولان به این موضوع توجه نکنند، نباید توقع داشته باشیم که حوادث در سطح جاده‌های کشور کاهش پیدا کند.

سردار حمیدی افزود: در چنین شرایطی حوزه‌های زیرساختی و اطلاع‌رسانی باید جدی‌تر از گذشته کار کنند تا پلیس بتواند نظارت خود را به‌صورت گسترده‌تر و دقیق‌تر اعمال کند و بتواند از روش‌های سنتی خود فاصله گرفته و از تجهیزات و تکنولوژی به‌روز و پیشرفته‌ای که در سراسر دنیا وجود دارد به‌طور کامل استفاده کند تا دیگر هیچ خودرویی در جاده‌ها حرکت نکند، مگر اینکه توسط سامانه پلیس کنترل شود. در سال ۹۵ و ۹۶ نصب دوربین‌ها در جاده‌های کشور تاثیر بسیار مثبتی در کاهش تصادفات و تخلفات جاده‌ای داشت و در خیلی از محورها کاهش حوادث را شاهد بودیم.

او تصریح کرد: قرار بود ۳۴ هزار کیلومتر از جاده‌ها به دوربین مجهز شود، اما متأسفانه همین میزان هم انجام‌نشده است. پلیس چهار هزار دوربین برای تجهیز در جاده‌ها در همین مقطع فعلی درخواست کرده بود. سفرها درحال افزایش است، اگر کنترل‌ها و نظارت‌ها دقیق‌تر نباشد، متاسفانه افزایش حوادث بی‌شک طبیعی خواهد بود.

رییس پلیس‌راه کشور گفت: در همه کشورهای توسعه‌یافته با برنامه‌ریزی‌های مناسب درزمینه زیرساخت‌ها، پلیس در جاده‌ها حضور ندارد، درحالی‌که کنترل‌های پلیسی با استفاده از دوربین‌ها و سامانه‌ها وجود دارد. منطقی نیست که در شرایط سخت محیطی یک مامور پلیس به‌طور مداوم در جاده‌ها حضورداشته باشد، در حقیقت حضور پلیس به‌تنهایی کفایت نمی‌کند و دیگر دستگاه‌ها نیز باید وظیفه خود را در این زمینه انجام دهند.

سردار حمیدی تاکید کرد: توقیف خودرو، ضبط گواهینامه، ثبت نمره منفی و... از موارد قانونی است که دراختیار پلیس قرارگرفته و برای پیشگیری از وقوع حوادث از آنها استفاده می‌کند، اما همان‌طور که گفتم تقویت پلیس با تجهیزات پیشرفته می‌تواند در پیشگیری از بروز حوادث کمک‌کننده باشد.

او افزود: با توجه به افزایش ترددها اعمال قانون‌ها نیز افزایش پیداکرده، به‌طوری‌که توقیف خودرو و ضبط گواهینامه روبه افزایش است، اما اجرای این قوانین نمی‌تواند به‌تنهایی بازدارندگی در وقوع حوادث ایجاد کند و قطعاً باید اقدامات زیرساختی نیز همراه با اعمال قانون انجام شود.

سردار حمیدی بابیان این‌که درحال‌حاضر اقدامات عمرانی در جاده‌های اصلی و فرعی کشور به‌طور کامل متوقف‌شده است؛ اما در جاده‌های اصلی به‌دلیل حضور بیش‌تر نیروهای پلیس و فعالیت سامانه‌ها و همچنین اقدامات برخوردی پلیس شاهد افزایش تصادفات نیستیم افزود: روند افزایشی مربوط به محورهای فرعی و روستایی است و در محورهایی که مردم به مسیر آشنایی ندارند، آمار تصادفات درحال افزایش است.

او ادامه داد: این محورها زیرساخت‌های لازم ازنظر ساخت راه را ندارند و به‌طور اصولی احداث نشده‌اند، همچنین در بسیاری از موارد تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی در این مناطق وجود ندارد و پیچ و قوس‌های این جاده‌های فرعی در بیشتر موارد غیرمهندسی است و همین امر باعث شده تا این مناطق به محل‌های مستعد تصادف تبدیل شود. در چند ماه گذشته تصادفات در محورهای فرعی و روستایی افزایش داشته که کمتر به آن پرداخته و رسیدگی شده است. خانواده‌ها نیز وقتی در چنین جاده‌های ناایمنی رانندگی می‌کنند، باید بیش‌ازپیش مقررات را رعایت کنند.

رییس پلیس‌راه کشور گفت: سازمان راهداری اقداماتی درزمینه ستاره‌دار شدن جاده‌ها و خودروها در کشور به‌منظور ایمنی و کاهش تصادفات انجام داده است و باید براساس کیفیت راه، میزان تردد و شرایطی که وجود دارد، ارزیابی‌های کیفی انجام بدهند و این موضوع در دستورکار آنها قرار دارد، از همین‌رو سازمان راهداری حوزه ایمنی را به‌طور مستقل جدا کرده و زیرمجموعه هیات عامل خود قرار داده تا با جدیت بیش‌تری مباحث مربوط به آن دنبال شود. البته برای تحقق این موضوع نیاز به بودجه و اعتبار است تا سازمان راهداری بتواند استاندارد بودن جاده‌ها، ستاره‌دار کردن و درجه ایمنی جاده‌ها را تعیین کرده و سپس کیفیت جاد‌ه‌ها را ارتقا دهند.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: پلیس راه جاده ها هوشمندسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۷۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور

به گزارش خبرآنلاین، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا از ترافیک پرحجم در مسیر بازگشت از شمال در دو محور هراز و چالوس خبر داد.

سرهنگ احمد شیرانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت ترافیکی راه‌های کشور پس از پایان تعطیلات ۳ روزه در کشور گفت: در طول تعطیلات اخیر شاهد افزایش حجم سفرهای برون شهری بودیم و در همین راستا نیز همکاران من در پلیس راه و پلیس راهنمایی و رانندگی در آماده‌باش کامل قرار داشتند. روند سفرهای برون شهری نیز از روز چهارشنبه آغاز شده و در حال حاضر نیز شاهد تداوم روند بازگشت که از صبح دیروز آغاز شده بود؛ هستیم. در همین راستا نیز گزارش‌های دریافتی از مراکز کنترل ترافیک پلیس راهور در سراسر کشور حاکی از آن است که ترافیک در مسیر شمال به جنوب محور چالوس در حدفاصل ولی آباد تا هریجان و مسیر شمال به جنوب محور هراز در محدوده‌های وانا ، شاهاندشت، گزنک و آب اسک نیمه سنگین است.

وی ادامه داد:‌ در آزادراه قزوین – کرج – تهران در محدوده کمالشهر و حدفاصل مهرشهر تا پل کلاک و برخی از مقاطع محور شهریار – تهران ترافیک نیمه سنگین گزارش شده است. در محدوده حکیم آباد آزادراه قم – تهران نیز وضعیت مشابه گزارش شده است.

رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا درباره وضعیت جوی جاده‌های کشور نیز گفت: گزارش‌ها حاکی از جوی آرام در تمامی جاده‌های کشور است.

شیرانی با اعلام شماره تلفن ۸۸۲۵۵۵۵۵ و ۱۲۰ از رانندگان و مسافران خواست که پیش از آغاز سفر حتما با این شماره‌ها تماس گرفته و ضمن اطلاع از وضعیت جوی، ترافیکی و انسداد محورها، مناسب‌ترین زمان و مسیر را برای سفر خود انتخاب کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902956

دیگر خبرها

  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • افزایش شمار تلفات نظامی صهیونیست‌ها در حمله به پایگاه کرم ابوسالم
  • هوشمندسازی ۸۰ درصدی مشترکان برق در مازندران
  • افزایش تلفات عملیات ضدصهیونیستی کرم ابوسالم
  • آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • کاهش ۱۰ درصدی تلفات جاده‌ای در تعطیلات جاری/ فوت ۱۰۹ نفر 
  • فیلم/ وضعیت ترافیک جاده‌های کشور از زبان رئیس پلیس راهور
  • رسانه عبری: جنگ غزه شمار بیوه‌های ارتش را افزایش داد