Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم گفت: در بحث‌ها‌ی مدیریت و انتقال آب و سدسازی باید حقابه‌های زیست‌محیطی را لحاظ و احیای آن به‌صورت جدی پیگیری شود. ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۴ استانها قم نظرات

سید‌رضا موسوی‌مشکینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به موقعیت خاص جغرافیایی دریاچه نمک اظهار داشت: قرار داشتن دریاچه نمک قم در مجاورت کلان‌شهر قم و نزدیکی آن با پایتخت کشور نیازمند توجه دوچندان مدیران استانی و کشوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که دریاچه‌ی نمک در کفه‌ای نمکی قرار دارد  افزود: با توجه به وجود بادهای شرق به غرب در این ناحیه از کشور، در صورت خشک‌شدن دریاچه، استان قم شاهد گردوغبار همراه با ذرات نمک خواهد بود که این مسئله سبب آسیب‌های زیست‌محیطی فراوانی نه‌تنها به استان قم بلکه به مرکز کشور می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم دلایل کاهش رطوبت دریاچه را متفاوت دانست و بیان کرد: دلایل متفاوتی برای این مسئله می‌توان نام برد اما مهم‌ترین آن‌ها عدم رعایت حقابه زیست‌محیطی دریاچه و کاهش نزولات جوی در کشور به‌ویژه در استان قم در چند سال اخیر است.

وی به پایین رفتن سطح آب دریاچه به علت  مدیریت نادرست در زمینهٔ انتقال و ذخیره‌سازی آب اشاره و تصریح کرد: در چند سال اخیر با احداث سدها و آب‌بند‌های متعدد در مسیر رودخانه‌ها و انحراف مسیر آب نهرها کاهش رژیم آبی دریاچه را داشته‌ایم، در سال‌های قبل 450 میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه می‌شد که امروز با کاهش چشم‌گیر آن روبه‌رو هستیم.

موسوی مشکینی با اشاره به اینکه دریاچه نمک قم یک تالاب به‌حساب می‌آید خاطرنشان کرد: وجود تالاب‌ها در یک منطقه اهمیت‌ فراوانی دارد ازجمله اینکه سیلاب را مهار کرده و سبب تعادل زیست‌محیطی و کنترل ذرات گردوغبار در یک منطقه می‌شود که لازم است دولت برنامه مناسبی برای احیای تالاب‌ها داشته باشد.

وی همچنین به اهمیت رونق اقتصادی در استان قم اشاره و تصریح کرد: تالاب‌ها یکی از مراکز مهم جذب گردشگری برای هر منطقه به‌حساب می‌آید که  احیایی دریاچه نمک قم می‌تواند در جهت توسعه صنعت گردشگری و رونق  اقتصادی نیز تأثیر بسیاری داشته باشد.

انتهای پیام/ ز

R7854/P41362/S6,62/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۷۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 

 به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مجید رستگاری در این خصوص گفت: این مرحله از رهاسازی در فاز اول از محل سد سیلوه از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین و در ادامه پشت سد مخزنی کانی سیب رها سازی گردید.

وی افزود در این فاز ۱۲ متر مکعب بر ثانیه آب رها سازی می‌گردد و در فاز دوم و در ادامه تکمیل رها سازی میزان ۵ متر مکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپر آباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه گردید. 

رستگاری اظهار داشت در مجموع ۱۷ متر مکعب آب در حال طی مسیر از طریق سامانه‌های انتقال بین حوضه‌ای از حوضه زاب به سمت حوضه دریاچه ارومیه در حال رها سازی می‌باشد. 

وی خاطر نشان کرد: در مرحله اول رها سازی در سال آبی جاری میزان ۱۲ میلیون متر مکعب آب از محل حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از محل سد سیلوه رها سازی شده بود.

دیگر خبرها

  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم