Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

ایران و افغانستان برای توسعه ترانزیت ریلی و جاده‌ای میان دو کشور به توافق رسیدند. عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی با اعلام این خبر گفت: ظرفیت زیادی برای حمل‌ونقل و ترانزیت میان دو کشور وجود دارد.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، آخوندی در نشست خبری مشترک با محمدحمید طهماسی، وزیر حمل‌ونقل و هوانوردی ملکی جمهوری اسلامی افغانستان، با اشاره به مذاکرات دو طرف گفت: خوشبختم که میزبان جناب آقای طهماسی، وزیر محترم حمل‌ونقل و هوانوردی جمهوری اسلامی افغانستان در تهران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلسه بسیار خوب و مؤثری داشتیم و یک‌بار تمام مسائل حمل‌ونقلی و ترانزیتی را باهم مرور کردیم.

او به حجم بالای ترانزیت کالا بین دو کشور اشاره کرد و افزود: سالانه در حدود ۱۸۰ هزار کامیون از ایران به سمت افغانستان  و بالعکس عبور می‌کند و همین نشان می‌دهد مبادلات بسیار گسترده‌ای میان دو کشور وجود دارد.

آخوندی با اشاره به توافقات حاصله برای تسهیل حمل‌ونقل و ترانزیت میان دو کشور گفت: برای گسترش ترانزیت گفت‌وگوهای زیادی داشتیم و به نتایج خوبی برای کاهش هزینه‌ها رسیدیم.

او ادامه داد:  درحال‌حاضر هزینه‌هایی بابت تردد میان دو کشور اخذ می‌شود که برخی از این هزینه‌ها رسمی و برخی غیررسمی است. قرار بر آن شد که کلیه هزینه‌های غیررسمی شناسایی و کاهش‌یافته یا حذف شوند. هیچ دلیلی برای آن‌که کسی هزینه غیررسمی دریافت کند، وجود ندارد.

این عضو کابینه تدبیر و امید افزود: در مورد هزینه‌های رسمی باید گفت، در جمهوری اسلامی ایران ارقام براساس اقدام متقابل دریافت می‌شود. اگر دوستان ما در افغانستان تمایل به کاهش هزینه‌های رسمی داشته باشند، ما نیز به‌صورت متقابل این هزینه‌ها را کاهش خواهیم داد. قرار بر آن شد که کمیسیون مشترکی برای شناسایی این هزینه‌ها تشکیل‌شده و در جهت کاهش این هزینه‌ها گام برداریم.

راه‌آهن خواف-هرات در آستانه بهره‌برداری

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موافقت‌نامه ترانزیتی سه‌جانبه چابهار برای گسترش روابط ترانزیتی میان ایران، هند و افغانستان گفت: موافقت‌نامه چابهار خیلی خوب عمل کرده و اکنون بین سه کشور کریدور جدیدی را ایجاد کرده است.

او ادامه داد: ترانزیت بین هند، ایران و افغانستان کاملا فعال است. ما آمادگی داریم به بخش‌خصوصی و دولتی افغانستان امکانات لجستیکی را چه در بندر چابهار، چه دریای خزر و چه سایر بنادر دریایی و خشک اختصاص دهیم.

آخوندی با اشاره به حوزه حمل‌ونقل ریلی نیز گفت: در حوزه ریلی خوشبختانه سه‌فاز از راه‌آهن خواف به سمت هرات در جمهوری اسلامی افغانستان اجرایی شده است. این راه‌آهن اکنون به «جنو» رسیده است و می‌تواند به‌زودی افتتاح شود. منتظر تصمیم دولت افغانستان برای احداث فاز چهار میان جنو تا هرات هستیم.

او ادامه داد: امیدوارم براساس تصمیم قبلی رئیس‌جمهور افغانستان مبنی‌بر یکسان‌سازی استاندارد راه‌آهن در افغانستان با استاندارد بین‌المللی، نیازی به تغییر بوژی در داخل این کشور نداشته باشیم.

این عضو کابینه دوازدهم افزود: برای آن‌که بتوانیم این راه‌آهن را فعال کنیم، نیاز داریم مرز شمتیغ را هم از سمت ایران و هم افغانستان به‌عنوان مرز رسمی بشناسیم. آقای طهماسی گفتند مراحل تصویب این مرز در افغانستان طی شده و به‌زودی می‌توانیم این مرز را به‌عنوان مرز رسمی جدید بین دو کشور گشایش کنیم.

اعلام آمادگی برای جاده‌سازی در افغانستان

وزیر راه و شهرسازی در ادامه به مسئله حمل‌ونقل جاده‌ای نیز اشاره کرد و گفت: غیر از بحث راه‌آهن، علاقه‌مند هستیم تا حمل‌ونقل جاده‌ای به سمت فراه را نیز گسترش دهیم.

او ادامه داد: محورهای خوبی در افغانستان قابل‌تعریف است، که می‌توان از آزادراه کابل-دوغارون-مشهد، فراه-مرز ایران و پل دوم میلک نام برد. از افغانستان درخواست داریم هرچه سریع‌تر موافقت خود را با احداث پل دوم میلک اعلام کنند تا در جهت سهولت حمل‌ونقل مرزی اقدام کنیم.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: افغانستان عباس آخوندی ترانزیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۹۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان

اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان که از زمان خروج نظامی این کشور به طور عملی در بیکاری به سر می‌برد، هزینه‌های این کشور را کمک به افغانستان عنوان کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اداره بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) در گزارشی تازه‌ای مدعی شد واشنگتن پس از خروج نظامی از افغانستان تاکنون بیش از 17 میلیارد دلار به این کشور کمک کرده است.

با نگاهی به صورت هزینه‌های ارائه شده توسط اداره سیگار، به راحتی این ادعا مشخص می‌شود.

2.8 میلیارد دلار برای هزینه کمک بشردوستانه گفته شده است.

بر اساس گزارش سی‌گار، 5.35 میلیارد دلار برای برنامه پذیرایی از افغان‌های همکار آمریکا و پناهجویان به این کشور مصرف شده است.

این اداره همچنین 3.5 میلیارد دلار از انتقال دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان به صندوق امانی در سوئیس را نیز در جمع کمک‌های آمریکا محسوب کرده است.

این درحالی است که رسانه‌ها نیز حتی دارایی‌های افغانستان و سایر ارقام را پای حکومت کنونی کابل می‌نویسند.

اداره آمریکایی سی‌گار در این گزارش آورده است که آمریکا بزرگترین کمک‌کننده به افغانستان در شرایط کنونی این کشور است.

کمک آمریکا به فروپاشی اقتصاد افغانستانتاثیر بلوکه ماندن دارایی‌های افغانستان بر نظام بهداشت و درمان این کشورکابل: سازمان ملل به آزادی دارایی‌های افغانستان کمک کند

گروه بین‌المللی بحران پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود: تحریم‌های آمریکا پس از به قدرت رسیدن طالبان، مانع مهمی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان است.

بر اساس این گزارش، این تحریم‌ها فعالیت بسیاری از نهادها را نیز در افغانستان به توقف کشانده است. 

گروه بین‌المللی بحران تأکید کرده بود: تحریم‌ها به ابزار برجسته‌ای برای آمریکا در جهان تبدیل شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌ آلات ایران ممکن نیست
  • رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد