Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- ایرنا- پزشک متخصص اعصاب و روان گفت: برخی از مردم بر این باورند که داروهای روانپزشکی اعتیادآور هستند از این رو برای درمان بیماران خود به افراد فاقد صلاحیت از جمله دعانویس ها و جن گیرها مراجعه می کنند و این موضوع موجب تاخیر در روند درمان اصولی اینگونه بیماران می شود.

دکتر آرمان ضرغامی، شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شمار زیادی از بیماران اعصاب و روان به دلیل آمیختگی مسایل فرهنگی و خرافات، قبل از مراجعه به روانپزشک به افرادی که هیچگونه صلاحیتی برای درمان اینگونه بیماران ندارند مانند دعانویس ها و جن گیرها مراجعه می کنند و متاسفانه این کار و مداخله های بی مورد چنین افرادی، روند بهبودی این بیماران را به تاخیر می اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا اظهارداشت: کسانی که ازاعتیاد آور بودن داروهای روانپزشکی سخن می گویند این واقعیت را در ذهن خود پنهان می کنند که در بسیاری دیگر از بیماری ها شاید لازم باشد فرد مبتلا تا سال های طولانی یا حتی تا آخر عمر دارو مصرف کند.
وی، با بیان اینکه مصرف طولانی مدت داروی روانپزشکی، به خاطر نیاز به دارو است نه اعتیاد به دارو، گفت: در بسیاری از از بیماری های مزمن جسمی مانند دیابت، فشار خون، بیماری های غدد درون ریز و روماتیسم نیاز است که دارو برای مدت طولانی مصرف شود.
به گفته ضرغامی، درصد بیمارانی که مبتلا به بیماری های اعصاب و روان هستند و لازم است سال های زیادی دارو مصرف کنند به مراتب خیلی کمتر از بیمارانی است که مبتلا به روماتیسم، آسم و یا سایر بیماری های مزمن هستند.
این پزشک متخصص اعصاب و روان ادامه داد: داروهای اعصاب و روان به طور معمول 2 تا سه هفته به طول می انجام تا تاثیر آنها مشخص شود و داروها باید همانگونه که پزشک تجویز کرده مصرف شوند تا تاثیر مطلوبی داشته باشند.
وی بیان کرد: مصرف و قطع داروهای اعصاب و روان باید زیر نظر پزشک باشد و در صورت قطع ناگهانی و بدون مشورت با پزشک، با توجه به نوع دارویی که بیمار مصر می کنند ممکن است عوارضی همچون تهوع، استفراغ و سردرد به همراه داشته باشد.
این پزشک متخصص اعصاب و روان در مورد باورهایی مانند، همه بیماران روانی مثل هم هستند، بیمار روانی معمولا خطرناک است، اختلال روانی پدیده ای نادر است، بیماری روانی شرم آور است و بیماری روانی درمان ندارد، اظهار داشت: همه این موارد باورهای غلطی هستند که باید اصلاح شوند.
9653 /6118

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي علوم پزشكي بيماران اعصاب و روان جن گيرها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۰۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مخدر ماریجوانا از برگ‌های خشک شده و جوانه های گیاه Cannabis sativa ساخته می شود. گل، گرس و علف از مهمترین مشتقات این گیاه مخدر به شمار می روند. در واقع گل همان تغییر یافته ماریجوانا است که توسط بخش های مختلف گیاه شاهدانه به دست می آید. 

این مخدر معمولاً در کاغذی پیچیده شده و به صورت سیگار مورد استفاده قرار می‌گیرد، از همین رو به آن سیگاری نیز گفته می شود. گل بوی تندی ایجاد می کند.
اغلب عموم تصور می کنند مواد مخدر گل از مواد گیاهی و طبیعی درست شده و هیچ ضرری برای بدن ندارد، در حالی که مخدر حاوی بیشتر از 400  نوع ماده شیمیایی و خطرناک است.

ماده اثر گذار در ماری جوانا تتراهیدروکانابینول یا THC است. این ماده به مقادیر مختلفی در قسمت های مختلف شاهدانه یافت می شود. THC  با ایجاد تغییراتی در مغز، فعالیت آن را دچار اختلال می نماید که در نتیجه مغز در پردازش اطلاعات و نیز هیجانات دچار اختلال می شود.
اگر شما دچار اختلالات روانی هستید، از مصرف این مخدر پرهیز کنید. زیرا مصرف آن ممکن است علائم جنون را در افرادی که اختلال دوقطبی دارند، تشدید کند.

مواد شیمیایی در این ماده مخدر ۵ برابر سیگار است که می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های جدی به سلامتی و ایجاد انواع سرطان‌های حلق و ریه شود. مصرف این ماده به دلیل وجود مقادیر زیادی از مواد شیمیایی در آن می‌تواند سلامت ریه و دستگاه تنفس را به شدت به خطر اندازد.

بر اساس مطالعات انجام شده مصرف ماری‌جوانا احتمال ابتلا به انواع بیماری‌های بدخیم سر و گردن را در افراد افزایش می دهد و می‌تواند تا سه برابر حالت عادی سلامتی افراد را در معرض خطر جدی بیماری‌هایی مانند سرطان قرار دهد.

در صورت استفاده مکرر این روان‌گردان، خطر ابتلا به افسردگی افزایش می‌یابد. مصرف ماریجوانا همچنین ممکن است علائم افسردگی را تشدید کند، تحقیقات نشان می دهد که مصرف این مخدر خطر ابتلا به روان پریشی را در افرادی که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند، افزایش می دهد.

همچنین تاثیرات منفی بر حافظه و عملکرد شناختی، مشکلات تنفسی  و تاثیر منفی بر قلب و عروق مانند فشار خون بالا از عوارض مواد مخدر گل است.

این گیاه با تاثیر مستقیم بر سیستم عصبی مرکزی (CNS) می‌تواند تاثیر داروهای بیهوشی و سایر داروهای مورد استفاده در حین یا بعد از عمل را افزایش دهد. به همین جهت توصیه می شود، حداقل قبل از جراحی از مصرف آن پرهیز کنید.

علائم مصرف گل 

از مهمترین نشانه مصرف گل توهم زایی است که موجب شده، زمان برای فرد از آنچه که تصور می کند کندتر، بگذرد. 

سردرد و سرگیجه، احساس سبکی خواب آلودگی در حین مصرف، اختلالات خواب و خستگی، حالت تهوع، تحریک پذیری،  افزایش اشتها و از دست دادن وزن از دیگر علائم مصرف ماری جوانا یا همان گل است.

ترک مخدر ماریجوانا تحت نظر مشاور

از آنجایی که مصرف این ماده اعتیاد ذهنی ایجاد می کند، ترک آن نیز بر مبنای روش‌های ذهنی است. ترک این مخدر بیشتر از هرچیزی نیازمند اراده قوی است تا از مصرف مجدد پرهیز کنید. به علاوه مشغول کردن ذهن، عدم دسترسی به مواد و نیز پر کردن خلا عاطفی و روحی می تواند در درمان موثر باشد.

بهتر است روند ترک حتما تحت نظر متخصص و مشاور انجام گیرد. روان درمان با استفاده از برنامه‌ای مناسب و راهکار‌های صحیح می‌تواند به بهبود اضطراب و افسردگی بعد از ترک کمک نماید.

روند درمان هر فرد با فردی دیگر متفاوت است و روان درمان با توجه به شرایط فرد درمان مناسب را به او پیشنهاد می کند، البته نقش خانواده و دوستان را  نیز نباید در این روند نادیده گرفت.

تا به امروز هیچ دارویی برای ترک گل کشف نشده است زیرا ماده مخدر در ماریجوانا بیشتر از جسم بر روی ذهن اثر گذار است

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت