Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مهاباد- ايرنا- مدير امور فرهنگي، گردشگري و ورزش سازمان برنامه و بودجه با اشاره به وجود يک اثر تاريخي ثبت جهاني و بيش از 160 اثر ثبت ملي در تکاب گفت: راه هاي دسترسي به آثار تاريخي و اماکن گردشگري اين شهرستان از جمله جاده مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان مناسب نيست.

هادي جعفري نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در تکاب با بيان اينکه جاده هاي نامناسب از مهمترين مشکلات و کمبودهاي توسعه شهرستان تکاب به شمار مي رود، افزود: کيفيت نامطلوب و نامناسب جاده هاي منتهي به محوطه هاي باستاني و اماکن گردشگري تکاب از مهمترين نقايص اين شهرستان گردشگرپذير است و بايد با اصلاح و بهبود جاده ها، زمينه اي براي بهتر ديده شدن آثار تاريخي تکاب از جمله مجموعه تخت سليمان را فراهم کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به ضرورت توجه ويژه به توسعه زيرساخت هاي گردشگري تکاب بيان کرد: سال گذشته بيش از 22 ميليارد ريال اعتبار براي توسعه امکانات گردشگري، مرمت آثار و نگهداري مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان تکاب تصويب شد که 16 ميليارد ريال آن تخصيص يافت.
وي با بيان اينکه ميراث فرهنگي از جمله مهمترين نشانه هاي هويت فرهنگي کشور است، ادامه داد: تلاش مي کنيم امسال نيز همين ميزان اعتبار براي توسعه امکانات و زيرساخت هاي گردشگري تخت سليمان تخصيص يابد.
مدير امور فرهنگي و گردشگري سازمان برنامه و بودجه در خصوص اهداف سفر به آذربايجان غربي و بازديد از مجموعه آثار تاريخي اين استان گفت: بررسي وضعيت زيرساخت هاي گردشگري و کمک به ارتقاي اين زيرساخت ها از مهمترين اهداف اين بازديد است.
جعفري نژاد ابراز اميدواري کرد که اين سفر و بازديد ها زمينه ساز توسعه زيرساخت هاي گردشگري استان شده و مقدمات تخصيص اعتبار براي تکميل طرح هاي عمراني و زيرساختي محوطه هاي تاريخي و گردشگري آذربايجان غربي را فراهم کند.
وي بيان کرد: اعتبارات لازم براي ارتقا و توسعه حوزه فرهنگ، گردشگري و ورزش استان آذربايجان غربي به ويژه مشکلات و ضعف هاي مربوط به جاده هاي منتهي به آثار تاريخي تکاب از جمله مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان، پس از پايان سفر و جمع بندي نتايج بازديد ها، در شوراي برنامه ريزي استان آذربايجان غربي مطرح و پس از بررسي به تصويب خواهد رسيد.
وي اضافه کرد: آذربايجان غربي 2 اثر ثبت شده جهاني در فهرست آثار سازمان يونسکو در تخت سليمان تکاب و قره کليساي چالدران دارد و اين آثار ميراث فرهنگي فرصتي بالقوه براي توسعه حوزه گردشگري استان و منطقه است.
به گزارش ايرنا، مدير امور فرهنگي، گردشگري و ورزش سازمان برنامه و بودجه در سفر يک روزه به شهرستان تکاب از محوطه هاي تاريخي و اماکن گردشگري اين شهرستان از جمله مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان، مجتمع آبگرم احمدآباد، مجموعه تفريحي و درماني آبگرم قينرجه و هتل تالار تخت سليمان بازديد کرد و به بررسي وضع زيرساخت ها و امکانات آنها پرداخت.
مجموعه ميراث جهاني تخت سليمان با درياچه اي اسرار آميز در وسط بقاياي تاريخي در 45 کيلومتري شمال شرقي شهرستان تکاب در جنوب آذربايجان غربي واقع شده و در سال 1382 به عنوان چهارمين اثر ملي کشور در فهرست آثار جهاني سازمان يونسکو به ثبت رسيد.
به عقيده باستان شناسان محوطه تاريخي 12 هکتاري تخت سليمان قبل از اسلام آتشکده زرتشتيان و يکي از سه آتشکده مهم ساسانيان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستاني ايلخانان مورد استفاده قرار گرفته است.
اکنون نمونه آثار و بقاياي کاخ هاي ايلخاني تنها در مجموعه تخت سليمان تکاب به چشم مي خورد.
همچنين کوه ميان تهي زندان سليمان، چمن متحرک چملي گل، مجتمع آبگرم احمدآباد، مجموعه آبشار و آبگرم قينرجه از مهمترين جاذبه هاي گردشگري تکاب به شمار مي رود.
شهرستان تکاب با 80 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است و بيش از 160 اثر ميراث فرهنگي و گردشگري تاريخي و طبيعي ثبت شده ملي دارد.
7514/3093/2093
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۲۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید

مصطفی ده پهلوان فارس اظهار داشت: اصلی‌ترین کانون تمدنی ایرانی فرهنگی است.

به گزارش ایسنا، وی امروز، ۳۰ فروردین ماه در حاشیه مراسم رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در این مجموعه جهانی برگزار شد، گفت: ظرفیت آثار در حوزه میراث فرهنگی در استان فارس بسیار گسترده است و شهرت جهانی دارد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به شعار امسال روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی که به شکلی به تاب‌آوری در مقابل مخاطرات محیطی تاکید دارد، اشاره کرد و گفت: معتقدم این شعار به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان جهش تولید و مشارکت مردم مطرح‌شده گره می‌خورد چراکه اگر میراث فرهنگی پشتوانه مردمی نداشته باشد محکوم به فنا خواهد بود.

ده پهلوان افزود: برای نمونه برداشت بی‌رویه آب و فرونشست‌های زمین خطرات جبران‌ناپذیری را برای مجموعه‌های جهانی، چون تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار‌های ارائه‌شده حدود ۷۰ چاه غیرمجاز در دشت مرودشت پلمپ شده است، افزود: زمانی حفاظت و صیانت از آثار تاریخی به‌درستی رخ می‌دهد که علاوه بر میراث فرهنگی جامعه هدف، چون مردم و حتی ادارات و سازمان‌ها براین مهم تأکید داشته باشند.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در ادامه سخنانش اخذ سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید را اتفاق بزرگ و مهمی دانست و گفت: موضوع صیانت و پاسداشت از میراث فرهنگی وجوه مختلفی دارد که بخشی از آن به حفاظت‌های داخلی و علمی خود مجموعه‌ها و بخش دیگر آن به قوانین و مقررات موجود برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: سند مالکیت تخت جمشید اقدام ارزشمند و بزرگی است که باعث می‌شود حفاظت و صیانت از این مجموعه عظیم راحت‌تر صورت گیرد.

ده پهلوان ادامه داد: زمانی که میراث فرهنگی در پناه قانون قرار می‌گیرد بی‌تردید راحت می‌توان از آن‌ها حفاظت و حراست کرد.

وی به تعامل خوب وزارت میراث فرهنگی با قوه قضاییه در بحث حفاظت از آثار تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون برای رسیدگی به جرائم حوزه میراث فرهنگی شعبه‌ای ویژه در تهران فعال‌شده است.

امروز طی مراسمی که به مناسبت روز جهانی محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد، سند مالکیت تخت جمشید با حضور تنی چند از مسئولین کشوری و استانی و شهرستان مرودشت رونمایی شد و بیش از ۱۰۰ نفر از پیسشکسوتان، استادکاران، کنشگران و افراد موثر در تحقق مسئولیت اجتماعی و مدیران دولتی تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • موزه تخصصی تخت جمشید توسعه می‌یابد
  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • رهاسازی چاه عمیق بدون حفاظ در مجموعه باستانی گورستان سیراف + فیلم
  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • بازدید از اماکن و محوطه‌های تاریخی شاخص استان رایگان است
  • بازدید از اماکن تاریخی فارس، امروز رایگان است
  • بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است
  • امروز از بناهای تاریخی به‌صورت رایگان بازدید کنید
  • فردا بازدید از تمامی اماکن تاریخی استان فارس رایگان است