Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@17:52:27 GMT

سرچشمه همیشه جاری خوانسار روبه خشکی است

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۰۴۴۱۷

سرچشمه همیشه جاری خوانسار روبه خشکی است

خوانسار- فرماندار خوانسار گفت: سال گذشته خروجی آب سرچشمه خوانسار دو هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه بود، اما امسال این میزان به ۱۵۰ لیتر در ثانیه رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان خوانسار، کاهش بارندگی‌ها در سال زراعی و سوء مدیریت منابع آبی سبب به وجود آمدن مشکلاتی همچون کمبود آب در شهرستان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش عمده ای از منابع آبی به دلیل استفاده از شیوه‌های نادرست آبیاری در بخش کشاورزی هدر رفته و بخش زیادی از این منابع نیز در مصارف خانگی به علت مدیریت نادرست مصرف شده است.

در برخی نقاط کشور که از لحاظ منابع آبی وضعیت بهتری دارند نیز با وجود بارندگی‌های زیاد و آب فراوان امروز به دلیل سوء مدیریت منابع آبی با کمبود آب و قطعی آن مواجه هستند.

سید حسن شفعتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بحران کم آبی و اقدامات انجام شده در شهرستان اظهار کرد: بحران شدید آب در استان و به تبع در خوانسار بسیار نگران کننده است.

وی گفت: سال گذشته خروجی آب سرچشمه خوانسار دو هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه بود که امسال این میزان به ۱۵۰ لیتر در ثانیه رسیده است.

فرماندار خوانسار تصریح کرد: با توجه به وجود باغات و درختان بسیار در خوانسار نیازمند آبیاری با مدیریت صحیح هستیم.

وی افزود: در راستای مدیریت مصرف آب در شهرستان هفت جلسه مدیریت بحران از اسفندماه سال گذشته تا کنون برگزار شده است و  مصوبات خوبی در ستاد مدیریت بحران به تصویب رسیده است.

شفعتی ادامه داد: دو جلسه شورای حفاظت از آب و یک جلسه شورای تأمین در زمینه مدیریت مصرف آب در شهرستان برگزار شده است، تمام مسئولان به ویژه اعضای شورای تأمین برای رفع بحران آب شرب روستایی و شهری تلاش داشتند، که در این زمینه نقشه راهی ترسیم شد تا در مواقع بحران بتوانیم آب شرب شهرستان را تأمین کنیم.

وی با اشاره به اینکه استفاده از پساب فاضلاب شهری در بخش صنعت به جای آب شرب از دیگر اقدامات مدیریت مصرف آب است، گفت: با حمایت دولت و تلاش جهاد کشاورزی تجهیز شدن سیستم آبیاری کشاورزی به سیستم آبیاری نوین در دستور کار قرار گرفته است تا جایی که سال گذشته حدود پنج هزار هکتار اراضی کشاورزی به این سیستم مجهز شده است.

فرماندار خوانسار با بیان اینکه برای آبیاری درختان باغشهر خوانسار باید از روش نوین استفاده شود، افزود: برای آبیاری درختان ۱۱ گانه شهرستان خوانسار نیز کل آب خروجی سرچشمه شهرستان باید در اختیار ستاد مدیریت بحران قرار گیرد تا آب بین کشاورزان تقسیم شود.

وی با بیان اینکه از چاه‌های آب باید استفاده صحیح انجام شود، خاطرنشان کرد: در شهرستان خوانسار چهار حلقه چاه‌ آب شرب به دلیل فاضلاب شهری آلوده شدند که باید به چرخه آبیاری درختان اضافه شود.

۲۵۰ رشته قنات در شهرستان وجود دارد

شفعتی گفت: ۲۵۰ رشته قنات در شهرستان وجود دارد که بیشتر آن ها خشک یا کم آب شده اند و این موضوع یکی دیگر از معضلات کمبود آب در خوانسار است.

وی با بیان اینکه با فرهنگ سازی در بین مردم باید نهایت صرفه‌جویی در مصرف آب صورت گیرد، افزود: برای تأمین آب دام نیز جهاد کشاورزی مکان‌هایی را در نظر گرفته تا به صورت سیار آبرسانی صورت گیرد.

فرماندار خوانسار با بیان اینکه محیط زیست خوانسار ملزم به تأمین آب حیوانات زیست محیطی است، اظهار کرد: باید آبشخورهایی در بیابان ایجاد شود تا به صورت سیار آبرسانی صورت گیرد.

شفعتی خاطرنشان کرد: شهروندان بحران آب را جدی بگیرند زیرا در ۸۰ سال گذشته وضعیت بحران آب در شهرستان بی سابقه بوده است،  ۶۸ درصد بارندگی‌ها کاهش داشته است که این زنگ خطری برای شهرستان است تا همگان در استفاده از آب شرب نهایت صرفه‌جویی را انجام دهند.

وی با بیان اینکه آب ذخیره پست سد یک میلیون و ۷۰۰ متر است، ادامه داد: به دلیل کاهش بارندگی‌ها کشت صیفی جات از سال گذشته در شهرستان ممنوع شده است و کشت‌هایی که مصرف آبدهی کمی دارند از جمله گیاه زعفران و گیاهان دارویی جایگزین آن شده است که البته در زمینه اقتصادی نیز منبع درآمد خوبی دارد.

پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی پروژه آبرسانی گلسار

فرماندار خوانسار گفت: پروژه مجتمع  آبرسانی گلسار از محل سد کوچری تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت داشته است و با اتمام این عملیات ۲۳ روستا از جمله سه روستای شهرستان گلپایگان آبرسانی خواهد شد.

شفعتی افزود: اکنون این پروژه تا روستای حسن آباد، حاجی آباد، ویست، کهرت، ارجَنک، خُشکه رود لوله‌گذاری شده است و یک کیلومتر مانده تا به محل تصفیه خانه اصلی شهر برسد و به زودی آب پمپاژ و به مصرف شهروندان خواهد رسید.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بحران کم آبی خشکي رودخانه ها طرح ابرسانی قنات اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب ایلام

به گزارش خبرنگار مهر، حسن بهرام‌نیا استاندار ایلام ظهر روز پنجشنبه در دیدار با معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: سازمان‌های امدادرسان نظیر؛ سازمان مدیریت بحران و هلال احمر همواره در مواقع بحران در کمک‌رسانی به مردم نقش‌آفرین بودند.

وی افزود: استان ایلام ۶۳ درصد کوهپایه و کوهستانی و ۳۷ درصد دشت است که در مقایسه با سایر استان‌های کشور شرایط خاص خود را دارد. امسال از نظر میزان نزولات جوی با سال ۹۸ برابر و حتی میزان بارش بیشتر بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد اما امسال با نگاه فنی و کارشناسی و با تدابیر پیش‌گیرانه، پاک‌سازی و لایروبی و گابیون‌بندی امسال با وجود افزایش نزولات جوی، تلفات و خسارت نداشتیم و وزیر کشور اخیراً در نشست شورای راهبردی تصادفات و ستاد سفرهای نوروزی که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد از مدیریت سیل در استان ایلام قدردانی کرد.

نماینده عالی دولت در استان ایلام با اشاره به فرسودگی شبکه آب و فاضلاب و مسیل‌ها در استان ایلام، عنوان کرد: در نشستی مشترک با حضور دکتر مخبر معاون اول رییس‌جمهور و وزیر نیرو مصوب شد که ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل‌ها و شبکه آب و فاضلاب استان ایلام اختصاص یابد که این اعتبار به‌صورت مشترک و برابر بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو تامین می‌شود.

بهرام‌نیا با اشاره به صدای توأم با لرزش زمین در شهرستان چرداول، گفت: این صداها ناشی از حرکت و فعل و انفعالات صفحات و لایه‌های زیرین زمین است که تحقیقات این موضوع توسط دو تیم زمین‌شناسی و لرزه نگاری درحال بررسی است که امیدواریم اعتبارات این موضوع تامین شود.

وی از رییس سازمان مدیریت بحران کشور خواست تا تجهیزات و امکانات خاص و ماشین‌آلات مورد نیاز استان، در اختیار هلال احمر و نهادهای خدمات‌رسان قرار گیرد.

استاندار ایلام ادامه داد: انتظار داریم که خسارت‌های ناشی از سیل و دیگر بحران‌ها در موعد مقرر پرداخت شود.

بهرام‌نیا تاکید کرد: ضرورت دارد خسارات ناشی از سیل سال ۹۸، به خسارت‌دیدگان پرداخت شود.

وی با اشاره به نزولات جوی و خسارت به محصولات کشاورزی در شهرستان دهلران، یادآورشد: ۱۰ هزار و ۸۰ هکتار از اراضی بخش مرکزی، موسیان و دشت‌عباس در شهرستان دهلران در بارندگی‌های اخیر دچار خسارت شد که انتظار می‌رود در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه و به شیوه‌های دیگری به این کشاورزان کمک شود.

نماینده عالی دولت در استان ایلام بیان داشت: برای ایجاد ۱۰۰ سازه سنگی و ملاتی آبخیزداری، بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که درخواست تامین این مبلغ اعتبار داریم.

کد خبر 6088403

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری و تندباد برای ۱۱ شهرستان اصفهان تا آخر شب
  • اختصاص ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب ایلام
  • دستور تخلیه روستای نوده شهرستان زیرکوه صادر شد
  • تشکیل اولین جلسه کارگروه مدیریت پسماند مهاباد در سال جاری
  • تخلیه آب در کاشان همچنان ادامه دارد/آسیب به قنوات اردستان
  • سازماندهی بیش از ۴۰۰ تیم عملیاتی و امدادی برای مقابله با سیل در یزد
  • مدارس یزد چهارشنبه غیرحضوری شد
  • تمام مدارس شهرستان یزد چهارشنبه غیرحضوری شد
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های قزوین
  • خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد