Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@23:27:00 GMT

روحاني شفاف از پشت پرده بگويد

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۰۵۲۵۹

روحاني شفاف از پشت پرده بگويد

خبرگزاري آريا - تهران- ايرناپلاس- رئيس‌جمهوري حقوقدان دولت دوازدهم، به سؤالات نمايندگان مجلس دهم چگونه پاسخ خواهد داد؟ آيا او مانند نشست اخير هم‌انديشي مديران ارشد دولت، راه ميانه در پيش مي‌گيرد تا کسي را نرنجاند يا مانند رقابت‌هاي انتخاباتي صريح و شفاف سخن مي‌گويد؟

سابقه سخنوري حسن روحاني به روزهاي مبارزه عليه رژيم شاهنشاهي برمي‌گردد؛ آن زمان که شهر به شهر براي مردم انقلابي نطق و آيت‌الله سيد روح‌الله خميني را امام(ره) خطاب مي‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدرت کلامش بعداً در عرصه بين‌المللي هم به کمکش آمد و در عرصه داخلي هم در انتخابات سال 92 خودنمايي کرد و زمينه‌ساز غلبه او بر رقبا در مناظرات شد. تأثير کلام او طي سال‌هاي گذشته و همچنين انتخابات سال 96 از جمله ويژگي‌هاي قابل‌ توجه او بوده است. روحاني بدون لکنت از آمار و ارقام کشور مي‌گويد و به ابهامات و فرافکني‌هاي مخالفان پاسخ مي‌دهد.
حالا که وضعيت کشور در شرايط اضطرار قرار گرفته، انتظار دوچنداني از کلام روحاني هم در افکارعمومي ايجاد شده است. برخي با يادآوري حضور محمود احمدي‌نژاد در صحن علني مجلس و ادبيات نامناسب او براي پاسخ به سؤالات نمايندگان، مي‌گويند حالا انتظار اين است که روحاني اين خاطره نامناسب سؤال از رئيس‌جمهوري را تغيير دهد.
مسائل مربوط به قاچاق کالا و ارز، استمرار تحريم‌هاي بانکي، نرخ بيکاري، رکود اقتصادي و افزايش نرخ ارز خارجي و کاهش ارزش پول ملي محورهاي پنج‌گانه سؤال‌ها از رئيس‌جمهوري در مجلس شوراي اسلامي است.
با اعلام وصول اين سؤال، مردم و سياسيون کشور منتظر حضور متفاوت روحاني در صحن علني مجلس هستند. مسيح مهاجري، مديرمسئول روزنامه جمهوري اسلامي نوشته که «رئيس‌جمهور روحاني، به مجلس بروند و به سؤال‌هاي نمايندگان پاسخ بدهند، اما صريح و شفاف و بدون ملاحظه. سخن را آقاي رئيس‌جمهور، از تلاش‌هايي که در داخل براي خارج شدن آمريکا از برجام صورت گرفت شروع کند.»
**صداقت و شفافيت در بيان مشکلات
احمد شيرزاد، فعال سياسي اصلاح‌طلب معتقد است: روحاني در روز پاسخ به سؤال نمايندگان بايد درباره مسائل، شفاف و صادقانه سخن بگويد. او در حالي که تأکيد دارد در شرايط فعلي کشور «دست‌ به ‌يقه شدن» جناح‌هاي سياسي با هم، اوضاع را بدتر مي‌کند، به ايرناپلاس مي‌گويد: روحاني بايد در مجلس با شفافيت منشأ مسائل و مشکلات را توضيح دهد.
منظور شيرزاد از بيان مسائل و مشکلات با مردم به‌ صورت شفاف، تنها بيان پشت پرده اتفاقات نيست. او تأکيد دارد: رئيس‌جمهوري بايد در وهله اول تصميمات اشتباه دولت را بپذيرد و آن را بيان کند. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب در توضيح مي‌گويد: شايد برخي مسئولان و مديران تصور مي‌کردند کنترل نرخ ارز از طريق محدود کردن مبادلات ارزي صورت مي‌گيرد، اما در عمل نتيجه عکس مي‌دهد. آنان بايد صادقانه به مردم بگويند سياستي که اتخاذ کردند، درست نبوده و راهکار تخصصي و کارشناسي ارائه دهند.
**عوامل تأثيرگذار خارج از اراده دولت
شيرزاد تأکيد دارد: روحاني بايد از تأثيرگذاري عوامل خارج از اراده دولت بر وضعيت فعلي نيز سخن بگويد. اشکالات ساختاري و همچنين فشارهاي خارجي دو موردي است که به باور اين نماينده پيشين مجلس در به‌وجود آمدن وضعيت فعلي نقش مهمي دارند. او مي‌گويد: ما نيازمند بازنگري جدي در روش‌هاي اقتصادي خود هستيم. اين بازنگري نيز مسئله‌اي عمومي است و بدون همکاري همه نهادها و جناح‌ها ميسر نخواهد بود.
**ضرورت تغيير ساختار
ابوالقاسم رئوفيان، دبيرکل حزب اسلامي ايران زمين هم از روحاني مي‌خواهد در روزي که براي پاسخگويي به سؤال نمايندگان به بهارستان مي‌رود، بر ضرورت تغيير ساختارها تأکيد کند. رئوفيان معتقد است مشکلات فعلي کشور تنها بر گردن دولت دوازدهم نيست و براي بهبود اوضاع بايد دست به اصلاحات ساختاري زد؛ اصلاحاتي که به گفته او به‌تنهايي از عهده دولت برنمي‌آيد و عزم همگاني را مي‌طلبد.
**حفظ سعه‌صدر و پرهيز از حاشيه
اين فعال سياسي اصولگرا در حالي که سؤال از رئيس‌جمهوري را در شرايط فعلي به صلاح نمي‌داند، از روحاني مي‌خواهد با سعه‌صدر بالا پاسخ نمايندگان را دهد و از پرداختن به حاشيه‌ها خودداري کند. رئوفيان با يادآوري شرايط حساس کشور به لحاظ مسائل داخلي، منطقه‌اي و بين‌المللي، از نمايندگان مجلس مي‌خواهد سؤالات را به‌گونه‌اي مطرح کنند که رئيس‌جمهوري از کوره در نرود و در مقابل نيز از روحاني مي‌خواهد ضمن بيان شفاف مسائل و ريشه مشکلات، به حساسيت‌ها توجه داشته باشد.
** روحاني از فرصت استفاده کند
اسدالله قره‌خاني، نماينده علي‌آباد کتول در مجلس نيز مانند شيرزاد و رئوفيان بر لزوم صراحت رئيس‌جمهوري تأکيد دارد. به اعتقاد او سؤال از رئيس‌جمهوري فرصتي در اختيار روحاني قرار مي‌دهد که دلايل و ريشه‌هاي به‌وجود آمدن مشکلات فعلي را با مردم و نمايندگان آنان در ميان بگذارد. قره‌خاني به ايرنا پلاس مي‌گويد: آقاي روحاني بايد در اين جلسه بگويد علت نوسانات ارزي که منجر به کاهش ارزش پول ملي شده، چيست؟ اگر وزيري خطاکار بوده بايد پاسخ دهد که چرا وزير را عزل نکرده و اگر مسأله ديگري خارج از دولت است، بايد آن را بيان کند.
گزارش از زينب نورانيان
**اداره کل اخبار چندرسانه‌اي** ايرناپلاس**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس تا زمان انتخاب هیئت رئیسه جدید، هیئت رئیسه سِنی متشکل از مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان منتخب، جلسات را اداره خواهد کرد و این هیئت رئیسه مسئولیت مراسم تحلیف را برعهده دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، روز جمعه 21 اردیبهشت 1403، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در 22 حوزه انتخابیه در سراسر کشور برگزار خواهد شد تا تکلیف 45 منتخب دیگر مجلس دوازدهم مشخص شود. این درحالی است که تکلیف 245 نفر از منتخبین مجلس دوازدهم در 11 اسفند 1402 مشخص شده و قرار است این افراد به مدت 4 سال بر صندلی سبز بهارستان تکیه بزنند.

منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس

اما سوالی که اکنون قبل از انتخاب هیئت رئیسه و رئیس جدید مجلس مطرح است این است که چه کسی مجلس دوازدهم را اداره خواهد کرد.

طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن‌‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به ‌عنوان نایب‌رئیس و دو نفر از جوان‌ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، معین می‌شوند و در جایگاه هیئت‌رئیسه قرار می‌گیرند. در صورت تساوی سن، هیئت‌رئیسه سنی با قید قرعه از بین مسن‌‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد.

وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف ، اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیأت ر ئیسه موقت است که بعد از تعیین ترکیب هیئت رئیسه موقت، کار هیأت رئیسه سنی به پایان می‌رسد.

مسن‌ترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علی‌عسکر ظاهری متولد 1330 از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و حسینعلی شهریاری متولد 1330 از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.

از آنجا که هر دو نماینده همسن هستند طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس باید بین آن‌ها برای ریاست بر هیئت‌رئیسه سنی قرعه‌کشی شود.

جوان‌ترین نمایندگان مجلس دوازدهم هم روح‌الله نجابت متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، عباس قدرتی زوارم متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیروان و عبدالحسین همتی سراپرده متولد 1368 از حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان هستند که قرعه‌کشی مشخص می‌کند که چه کسانی می‌توانند در هیئت‌رئیسه سنی حضور داشته باشند.

اسامی مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگانی که در دور اول انتخابات موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شده‌اند به شرح ذیل است:

مسن‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

علی‌عسکر ظاهری

1330

مسجدسلیمان

حسینعلی شهریاری

1330

زاهدان

وحید احمدی

1331

کنگاور و صحنه و هرسین

سید محمد موحد

1331

کهگیلویه و بهمئی و چرام

محمدرضا محسنی ثانی

1331

سبزوار و جغتای و جوین

سید مسعود خاتمی

1332

گلپایگان و خوانسار

فداحسین مالکی

1333

زاهدان

کامران غضنفری

1335

تهران

مصطفی مطورزاده

1335

خرمشهر

عبدالغفور امان زاده

1335

گرگان و آق‌قلا

محمدمهدی مفتح

1335

تویسرکان

جبار کوچکی‌نژاد

1336

رشت و خمام

علی امامی‌راد

1336

کوهدشت و رومشکان

حسن قشقاوی

1336

رباط کریم و بهارستان

محمدصالح جوکار

1336

یزد و اشکذر

سید موسی موسوی

1337

لامرد و مهر

علی‌اکبر علیزاده برمی

1338

دامغان

حمیدرضا حاجی‌بابایی

1338

همدان و فامنین

بیت‌الله عبداللهی

1338

اهر و هریس

جعفر پورکبگانی

1339

بوشهر، گناوه و دیلم

 

جوان‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

روح‌الله نجابت

1368

شیراز و زرقان

عباس قدرتی زوارم

1368

شیروان

عبدالحسین همتی سراپرده

1368

زرند و کوهبنان

امیرحسینی ثابتی

1367

تهران

محسن فتحی

1366

سنندج، دیواندره، کامیاران

یاسر اسلام‌دوست

1365

طوالش و رضوانشهر و ماسال

زهرا خدادادی

1365

ملکان و لیلان

کمال حسین‌پور

1364

پیرانشهر

علی خضریان

1363

تهران

محمد سرگزی

1363

زابل

مهدی فلاح

1363

رشت و خمام

فاطمه جراره

1363

بندرعباس و قشم

مجتبی یوسفی

1362

اهواز

محمد خوش سیما

1362

گرمی و انگوت

زهرا سعیدی مبارکه

1362

مبارکه

ابراهیم رضایی

1361

دشتستان

مصطفی پوردهقان

1361

اردکان

بهشید برخوردار

1360

زرتشتیان

ولی داداشی

1360

آستارا

 

البته شایان ذکر است که بعد از برگزاری دور دوم انتخابات در 21 اردیبهشت ماه و مشخص شدن تکلیف 45 نماینده دیگر این دوره از مجلس، امکان تغییرات در لیست فوق وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • زندگی لاکچری قالیباف زیر ذره بین /رضاخان حزب اللهی‌ها، تکنوکرات می‌شود؟ /۵ پرده از زندگی سیاسی رئیس مجلس
  • رسالت معاونت پارلمانی تعامل گسترده، شفاف و سالم با مجلس است
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • کنایه به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره ردصلاحیت حسن روحانی