Web Analytics Made Easy - Statcounter

جاوید قربان اوغلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا در پاسخ به این سوال که آیا اکنون که ارتباط ایران و آمریکا حتی در خصوص توافق هسته‌ای در سطح وزرای امور خارجه هم قطع شده است، نیازی به برقراری رابطه با بدنه سیاسی این کشور وجود دارد یا خیر، گفت: بنده معتقد هستم نه تنها دستگاه دیپلماسی باید ارتباطش را با بدنه سیاسی مخالف ترامپ حفظ کند بلکه ارتباطات با همه NGO ها و حتی ایجاد لابی در میان نخبگان و روشنفکران و نهادهای تصمیم‌ساز و مطالعاتی مفید است و باید در دستور کار قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیپلمات پیشین افزود: ما پس از ورود ترامپ به کاخ سفید، دچار غفلت شدیم و ارتباطاتی که داشتیم و می‌توانست تاثیرگذار باشد را کنار گذاشتیم. ما باید حتی پیش از انتخابات آمریکا با پیش‌بینی این موضوع که احتمال دارد ترامپ پیروز انتخابات باشد، لابی‌های خود را آغاز می‌کردیم.

وی ادامه داد: برخی کشورهای همسایه ما که اکنون به ترامپ نزدیک شده‌اند در زمان انتخابات در اردوگاه هیلاری کلینتون بودند اما زمانی که ورق برگشت، با هوشیاری به جبهه رییس‌جمهور جدید پیوستند. 

قربان اوغلی گفت: آقای ظریف توانست با استدلال و منطق و به صورت حقوقی روی فردی مثل جان کری اثر بگذارد به شکلی که وی همچنان حامی مذاکره با ایران است بنابراین ظریف می‌تواند روی سایر مقامات و تصمیم‌سازان ایالات متحده هم تاثیر بگذارد.

وی افزود: من تابستان گذشته که اجلاس 1+5 در حاشیه نشست سازمان ملل برگزار شد، در ایمیلی به وزیر امور خارجه پیشنهاد دادم ملاقاتی با رکس تیلرسون وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده که موافق توافق هسته‌ای بود، داشته باشند. 

سفیر اسبق کشورمان در آفریقای جنوبی همچنین در خصوص اینکه برخی عدم اطمینان به دولت جدید آمریکا را دلیلی برای رد مذاکره عنوان کرده‌اند، گفت: در زمینه سیاست بحث اطمینان وجود ندارد و اگر مبنا را بر اطمینان بگذاریم، قطعا به نتیجه نمی‌رسیم. شما باید وارد میدان شوید و پنجه در پنجه بیندازید تا نتیجه مورد قبولتان حاصل شود؛ چراکه در دنیای سیاست تنها مسئله منافع ملی مطرح است. 

وی افزود: باید بدانیم که اولین گام برای حل اختلافات مذاکره است و در غیر این صورت باید به سمت درگیری و جنگ برویم که قطعا این جایگزین با بهانه عدم اطمینان به ترامپ قانع‌کننده نیست. ما باید بتوانیم به طریق دیپلماتیک که نه نشان از ضعف باشد و نه نشان از ذوق‌زدگی، باب مذاکرات را با ایالات متحده باز نگه داریم.

قربان اوغلی گفت:‌ رد کردن این پیشنهاد توپ را به زمین ترامپ می‌اندازد. ما باید بدانیم که در حال حاضر با  حرف‌های رییس‌جمهور آمریکا تا چه میزان در مسائل اقتصادی دچار مشکل می‌شویم. باید همان‌گونه که در برجام عاقلانه عمل کردیم و الان همه دنیا می‌داند ما به تعهداتمان پایبند هستیم، در این مورد هم عاقلانه عمل کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جاوید قربان اوغلی ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۵۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند

شبکه خبری «بلومبرگ» گزارش داد، دستیاران اقتصادی دونالد ترامپ به دنبال گزینه‌هایی برای جلوگیری از دور شدن کشورها از دلار هستند زیرا آمریکا با چالش فزاینده‌ای از سوی بازارهای نوظهور، از جمله کشورهای بریکس مواجه است.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان آمریکا برای انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر و تیمش، در حال بحث در مورد اعمال جریمه‌هایی علیه متحدان و مخالفانی هستند که به دنبال دور کردن تجارت خود از دلار آمریکا به ارزهای دیگر هستند. این رسانه به نقل از افراد آشنا گزارش داد، این گزینه‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، جریمه‌های دستکاری ارز و تعرفه باشد.

گرایش جهانی به استفاده از ارزهای ملی در تجارت به جای دلار، پس از قطع ارتباط روسیه از سیستم مالی غرب و مسدود شدن ذخایر خارجی آن در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان بخشی از تحریم‌های مرتبط با اوکراین، شتاب قابل توجهی پیدا کرد.

کارشناسان مالی هشدار داده‌اند که لایحه‌ای با مقرراتی که به آمریکا اجازه مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه را می‌دهد، که بایدن روز چهارشنبه آن را امضا کرد، می‌تواند باعث دلارزدایی شود. قانون موسوم به REPO، که در بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف گنجانده شده بود، به رئیس‌جمهور ایالات متحده اجازه می‌دهد تا دارایی‌های دولتی روسیه را که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شود، مصادره کند.

به گزارش بلومبرگ، ترامپ خطاب به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داده که «شما دلار را به‌عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست خوردن در بزرگ‌ترین جنگی است که تا به حال باخته‌ایم.» به گزارش این رسانه، مشاوران اقتصادی ترامپ و تیم مبارزات انتخاباتی او به طور خاص محدود کردن تلاش‌های دلارزدایی توسط کشورهای بریکس را در نظر گرفته‌اند.

این گروه که اخیرا گسترش یافته و اکنون شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، اتیوپی، ایران، مصر است، استفاده از ارزهای ملی را در تجارت متقابل تقویت می‌کند. بریکس حتی از احتمال معرفی ارز تک نرخی جدید در سال‌های آینده خبر داده است.

به گزارش راشا تودی، ترامپ بارها گفته است که می‌خواهد دلار ارز ذخیره جهانی باقی بماند.

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در ماه مارس به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «از زمانی که کشورها به دلار بها نمی‌دهند، متنفرم. من به کشورها اجازه نمی‌دهم دلار را دور بزنند، زیرا زمانی که ما این استاندارد را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری باعث ریشه کن شدن فساد است
  • عمل به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب از فساد جلوگیری می‌کند
  • عمل به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب باعث جلوگیری از فساد می‌شود
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز
  • حروف الفبا و تأثیرش در نمرات دانش‌آموزان