Web Analytics Made Easy - Statcounter

ائتلاف العامری، مالکی و العبادی در عراق، جزئیات نامه محرمانه روسیه به آمریکا در مورد سوریه، سفر بشار اسد به اوستیای جنوبی و ساخت 850 کیلومتر دیوار بتنی در مرز ترکیه و سوریه از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اظهارات ترامپ در مورد مذاکره با ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، رئیس جمهوری آمریکا با تکرار ادعاهای خود درباره ایران و وضعیت اقتصادی این کشور، گفت که دیدار وی با همتای ایرانی اش بستگی به تصمیم طرف مقابل دارد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری نوشت: ایران و اقتصادش بسیار بد و سریع پیش می رود! این که من دیدار کنم یا نه، مهم نیست، بستگی به آن ها دارد!

 

ترامپ دوشنبه گذشته در نشست خبری مشترک با جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا از آمادگی خود برای مذاکره با مقامات ایران خبر داد و گفت: اگر آنها آمادگی داشته باشند، حاضرم بدون هیچ پیش شرطی این کار را انجام دهم.

ائتلاف العامری، مالکی و العبادی در عراق

یک منبع سیاسی مطلع از به نتیجه رسیدن مذاکرات ائتلاف های انتخاباتی الفتح، دولت قانون و النصر برای تشکیل فراکسیون بزرگ که مسوولیت تشکیل دولت جدید عراق را به عهده دارد، خبر داد.

خبرگزاری الغدپرس عراق روز شنبه به نقل منبع یاد شده آورده است: ائتلاف های الفتح (هادی العامری)، دولت قانون (نوری المالکی) و النصر (حیدرالعبادی) با نیروهای سیاسی سنی و دو حزب کردستان عراق برای تشکیل فراکسیون بزرگ در پارلمان به توافق اصولی رسیده اند.

به گفته این منبع: بر اساس توافق بعمل آمده میان گروه های یاد شده، وزارتخانه های کشور و نفت به گروه های شیعه، وزارت دفاع به گروه های سنی و یکی از وزارت های دارایی یا امور خارجه در دولت جدید به ائتلاف های کرد عراق تعلق می گیرد.

این منبع افزود پیام اخیر مرجعیت عالی عراق گروههای سیاسی عراق را به بازگشت به گفتگوها برای تشکیل هر چه سریعتر دولت جدید واداشت.

منبع یاد شده گفت به نظر می رسد ائتلاف های الحکمه (سید عمار حکیم)، سائرون (سید مقتدا صدر) و الوطنیه (ایاد علاوی) نیز جبهه اپوزیسیون را تشکیل دهند.

جزئیات نامه محرمانه روسیه به آمریکا در مورد سوریه

خبرگزاری رویترز انگلیس به تازگی گزارش داد که روسیه از طریق یک کانال ارتباطی محرمانه از آمریکا خواسته است تا در بازسازی سوریه و کمک به بازگشت آوارگان همکاری کند.

این درخواست در نامه 19 ژوئیه (28 تیر ماه) توسط «والری گراسیموف» فرمانده ارتش روسیه به «جوزف دانفورد» رئیس ستادمشترک ارتش آمریکا مطرح شده است.

یادداشتی که دولت آمریکا درباره این نامه تهیه کرده، به رویت رویترز رسیده است.

رویترز در ادامه گزارش خود نوشته است که طرح روسیه در واشنگتن با سردی مواجه شد چرا که این پیشنهاد نشان می دهد روسیه، واشنگتن و سایر کشورها تحت فشار برای بازسازی مناطق تحت کنترل خود در سوریه قرار دارند و از این طریق باعث تقویت بیشتر بشار اسد رئیس جمهوری سوریه می شود.

در ادامه گزارش این رسانه انگلیسی آمده است: این پیشنهاد برای آن مطرح شد که «نظام سوریه فاقد تجهیزات، سوخت، سایر مصالح و بودجه لازم برای بازسازی کشور در راستای بازگشت و پذیرش آوارگان است.»

در یادداشت دولت آمریکا نیز آمده است: آمریکا تنها در صورتی از بازگشت آوارگان حمایت می کند که این بازگشت، امن، داوطلبانه و توام با حفظ شان آنها باشد.

آمریکا گفته که بازسازی سوریه باید مشروط به روندی باشد که در آن انتخاباتی آزاد زیرنظر سازمان ملل برگزار شود تا شاهد انتقال قدرت سیاسی در سوریه باشد.

دفتر دانفورد از اظهارنظر در خصوص نامه گراسیموف امتناع کرد اما «پائولا دان» یکی از سخنگویان ارتش آمریکا گفت: ژنرال ها توافق کردند که طبق روال گذشته جزئیات گفت وگوهایشان محرمانه بماند.

وزارت دفاع روسیه روز شنبه در بیانیه ای ارسال نامه «والری گراسیموف» (Valery Gerasimov) رئیس ستادکل ارتش این کشور به «جوزف دانفورد» فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره بازسازی زیرساخت‌ های سوریه و همچنین بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را تأیید کرد.

وزارت دفاع روسیه در این خصوص اعلام کرد: همچنین در این نامه پیشنهاد شده است تا مسائل مرتبط با اقدامات بشردوستانه به ویژه در الرقه، تسریع استقرار زندگی توأم با آرامش در سراسر سوریه و نیز از بین رفتن تلاش ها در راستای جذب تروریست ها در این کشور مورد هماهنگی طرفین قرار گیرد.

در بیانیه وزارت دفاع روسیه از این که طرف آمریکایی توافق های دوجانبه درباره افشای محتویات تماس ها را رعایت نمی کند، ابراز ناامیدی شده است.

وزارت دفاع روسیه گفته است: کانال موجود ارتباطی بین ستاد کل نیروهای مسلح روسیه و کمیته روسای ستادهای ارتش آمریکا امکان جلوگیری از حوادث بین نیروهای مسلح دو کشور و راه حل های قابل قبول برای دو طرف را فراهم می کند.

سفر بشار اسد به اوستیای جنوبی

«آناتولی بیبیلوف»، رئیس جمهوری اوستیای جنوبی اعلام کرد که بشار اسد همتای سوری اش قصد سفر به این کشور را دارد و اقدامات لازم برای آن در حال انجام است.

وی در ادامه افزود: ما توافق کردیم که در اوستیای جنوبی با یکدیگر ملاقات کنیم اما هنوز زمان این سفر مشخص نشده است.

بیبیلوف همچنین به افتتاح سفارت کشورش در دمشق و حضور هیأت دیپلماتیک سوری در اوستیای جنوبی در آینده نزدیک اشاره کرد.

به تازگی نیز «ولید معلم» وزیر خارجه سوریه و «دیمیتری مدویف» وزیر خارجه اوستیای جنوبی در دمشق توافق نامه ای درخصوص از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور امضا کردند.

ساخت 850 کیلومتر دیوار بتنی در مرز ترکیه و سوریه

کشور ترکیه با هدف کنترل تردد در امتداد مرز خود با سوریه، 850 کیلومتر دیوار بتنی احداث کرده است.

هم اکنون 850 کیلومتر از مرز 911 کیلومتری بین ترکیه و سوریه با استفاده از دیوار بتنی مسدود شده و تنها گذرگاه های رسمی بین دو کشور باز است.

رسانه های ترکیه امروز اعلام کردند که دولت این کشور تا آخر سال جاری میلادی 61 کیلومتر باقی مانده از مرز خود با سوریه را نیز با احداث دیوار بتنی مسدود می کند.

بنا به اعلام شبکه خبر ترک، در طول دیوار احداث شده در امتداد مرز ترکیه و سوریه، برجک های دیده بانی به ارتفاع 15 متر و نیز دروازه های خاص برای تردد مرزبانان تعبیه شده است.

ساخت دیوارهای مرزی در سرحدات جنوبی ترکیه از حدود دو سال پیش آغاز شده است و عملیات ساخت این دیوار را اداره انبوه سازان ترکیه(توکی) برعهده دارد.

دیوار مرزی ترکیه با همسایگان 2 متر عرض، سه متر ارتفاع و هر کدام از قطعات بتنی آن نیز هفت تن وزن دارد.

ارتفاع دیوار مرزی ترکیه با سیم خاردار نصب شده بر روی آن به چهار متر می رسد و علاوه بر این، قطعات دیوار بتنی احداث شده قابلیت حمل و انتقال دارد.

دولت ترکیه در خصوص هزینه احداث این دیوار اطلاعاتی منتشر نکرده است ولی کارشناسان هزینه احداث هر کیلومتر از این دیوار بتنی را بین 1.5 تا 2 میلیون دلار بر آورد می کنند.

ترکیه هدف از احداث دیوار در سرحدات خود را کنترل تحرکات روزافزون گروه های تروریستی و جلوگیری از عبور و مرور غیرقانونی از مرز اعلام کرده است.

ترکیه احداث دیوار در مرزهای عراق و ایران را نیز شروع کرده است و عملیات احداث آن ادامه دارد.

دیوار حائل مرزی بین ترکیه و ایران در استان های ایغدیر و آغری ترکیه و به طول 144 کیلومتر در حال احداث است که در مراحل نهایی ساخت قرار دارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه ایران آمریکا مذاکره برجام ترامپ عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۵۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، روز جمعه در دیدار با همتای ایرانی خود در حاشیه نشستی در قرقیزستان در حالی بر آمادگی مسکو برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران تاکید کرد که طی روزهای اخیر علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران نیز در سن‌پترزبورگ در دیدار با همتای روس خود، یک تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کرده بودند.

در چنین شرایطی وزرای دفاع ایران و روسیه روز جمعه در حاشیه نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه، پایتخت قرقیزستان، طی دیداری بر آمادگی دوطرف به‌منظور گسترش روزافزون مناسبات فی‌مابین در حوزه دفاعی – نظامی تاکید کردند؛ رویکردی که طی ماه‌های گذشته فضاسازی‌های گسترده‌ای را ازسوی دولت‌های غربی به‌همراه داشته‌است.

با این وجود اما، شویگو، وزیر دفاع روسیه در دیدار با امیر محمدرضا آشتیانی، همتای ایرانی خود، تاکید کرد که مسکو آمادگی خود را برای پیشرفت و گسترش بیشتر همکاری سودمند دوجانبه نظامی و همکاری نظامی- فنی اعلام می‌کند.

رایزنی‌های مهم ایران و روسیه

یک کارشناس مسائل روسیه در گفت‌وگو با همشهری آنلاین با اشاره به رایزنی‌های دفاعی – امنیتی اخیر میان ایران و روسیه گفت: طی دو سه روز اخیر شاهد برگزاری دو نشست مهم دفاعی – امنیتی با حضور مقام‌های ارشد ایرانی و روس بودیم که با رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای دوجانبه مهمی نیز همراه شد.

روح‌الله مدبر افزود: حضور علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت‌ملی ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ از یک‌سو و رایزنی‌های امیر آشتیانی، وزیر دفاع ایران با مقام ارشد روس در حاشیه نشست وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ازسوی دیگر، نشان‌دهنده برداشتن گام‌های مهم و تازه تهران و مسکو در مسیر تقویت همکاری‌های دفاعی – نظامی فی‌مابین است.

وی با تاکید بر تاثیر عملیات «وعده صادق» بر مناسبات تهران و مسکو عنوان کرد: پس از انجام این عملیات موفق ازسوی ایران، که براساس ماده ۵۱ منشور ملل‌متحد حق مشروع ایران به‌حساب می‌آمد، شاهد بودیم که روسیه جزو کشورهایی بود که از استفاده ایران از حق دفاع مشروع خود، حمایت کرد.

حرکت در مسیر تشکیل ائتلاف دفاعی

این کارشناس مسائل روسیه درباره چشم‌انداز همکاری‌های دفاعی تهران و مسکو اظهارکرد: آنچه از تحولات جاری برمی‌آید، گویای این نکته است که دوطرف درحال گام برداشتن به‌ سمت ایجاد «ائتلاف دفاعی مشترک» هستند؛ ائتلافی که برای ایران و روسیه از اهمیت راهبردی ویژه‌ای برخوردار خواهد بود.

مدبر با اشاره به نشانه‌های حرکت دوطرف دراین مسیر ادامه داد: سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه روز جمعه در دیدار با همتای ایرانی خود به دو موضوع مهم اشاره کرد. نکته اول این بود که او تاکید کرد مسکو آماده تقویت همکاری‌های نظامی – فنی است. نکته دوم و مهم‌تر نیز این بود که شویگو از آمادگی روسیه به‌منظور گسترش همکاری‌های دوجانبه نظامی با ایران خبرداد.

وی تصریح کرد: معتقدم موضوعات مطرح شده در جریان رایزنی وزرای دفاع دو کشور را باید در چارچوب تاکیدهای اخیر ولادیمیر پوتین در پیامش به نشست امنیتی سن‌پترزبورگ بررسی کرد. رئیس‌جمهور روسیه در پیام ویدیویی خود به دوازدهمین اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ، آمادگی روسیه را برای «همکاری نزدیک با همه شرکای ذی‌نفع در تامین امنیت جهانی و منطقه‌ای» اعلام کرد؛ راهبردی که در راستای شکل‌گیری نظم جهانی چندقطبی جدید مدنظر قرار گرفته است.

ویژگی‌های ائتلاف دفاعی

این کارشناس مسائل روسیه با اشاره به موضع‌گیری‌های اخیر مقام‌های عالی‌رتبه روس درباره توسعه همکاری‌ها با تهران تاکید کرد: معتقدم با توجه به شرایط موجود، اکنون فرصت مناسبی برای حرکت از «همکاری‌های دفاعی – نظامی معمولی» به سوی «ائتلاف دفاعی مشترک» مهیا شده‌است.

مدبر با اشاره ویژگی‌های «ائتلاف دفاعی مشترک» عنوان کرد: ائتلاف دفاعی میان تهران و مسکو در واقع یک همکاری دفاعی – نظامی ارتقا یافته است تا دو طرف در صورت رسیدن به تهدیدهای مشترک، از یکدیگر دفاع کنند.

وی با اشاره به تجربه‌های گذشته تهران و مسکو در همکاری‌های دفاعی ادامه داد: همکاری‌های ایران و روسیه در سوریه طی سال‌های اخیر، یک تجربه در چارچوب «ائتلاف دفاعی» که با دستاوردهای قابل‌توجهی در عرصه مبارزه موثر با تروریسم همراه بود.

مدبر با اشاره به فضاسازی‌های غربی در زمینه همکاری‌های دفاعی تهران و مسکو افزود: غرب در موضوع تبادلات تسلیحاتی میان ایران و روسیه تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌دهند. این موضوع نشان‌دهنده نگرانی‌های فزاینده آنها در قبال مناسبات دفاعی – نظامی ایران و روسیه است.

چرا غربی‌ها نگران شده‌اند؟

این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه غربی‌ها نگرانند مبادا همکاری‌های دفاعی – نظامی ایران و روسیه به «ائتلاف دفاعی» برسد، تصریح کرد: تحقق این موضوع برای آنها تهدید مهمی به حساب می‌آید و آن را برای خود «خطرناک» ارزیابی می‌کنند.

مدبر با اشاره به حمایت روسیه از حق دفاع مشروع ایران در برابر رژیم صهیونیستی، ادامه داد: غربی‌ها نگران این موضوع هستند که این دست همکاری‌های تهران و مسکو به تعامل در طراحی مدل امنیتی خلیج‌فارس برسد؛ موضوعی که درباره آبراهه‌های بین‌المللی نیز صدق می‌کند.

وی بیان کرد: «تبادل تسلیحات» یکی از موضوع‌هایی است که نگرانی طرف‌های غربی و به دنبال آن، خبرسازی‌ها و فضاسازی‌های گسترده به قصد تخریب همکاری‌های دفاعی را به همراه داشته‌است. این درحالی است که همکاری‌های تهران – مسکو در عرصه‌های دفاعی – نظامی به‌طور دقیق و براساس نقشه راه مشخص شده، درحال انجام است؛ راهبردی که براساس منافع ملی دو کشور تعیین شده‌است.

خط رسانه‌ای غربگرایان

این کارشناس مسائل روسیه اظهارکرد: برخی جریان‌های غربگرا از یک‌سو معتقدند «ایران و روسیه نباید تبادل تسلیحات داشته باشند» و ازسوی دیگر درباره سرنوشت جنگنده‌های سوخویی که روس‌ها باید به ایران بدهند، ابراز نگرانی می‌کنند. اینها در حالی است که معتقدم این یک بازی غربی است.

مدبر با تاکید بر اینکه مراجع مربوط درصورت صلاحدید درباره تبادل تسلیحات میان دوطرف اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام خواهند داد، ادامه داد: برخی آگاهانه یا ناآگانه به‌دنبال این هستند این‌گونه القا کنند که روس‌ها قرار نیست به تعهدهای خود دراین زمینه عمل کنند. این در شرایطی است که همکاری‌های دفاعی - نظامی میان ایران و روسیه براساس منافع‌ملی دوطرف در مسیر ترسیم شده خود قرار دارد و ستادکل نیروهای تنها مرجع اطلاع‌رسانی دراین زمینه به‌شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه آنچه غربی‌ها را دراین حوزه نگران می‌کند، اطلاعات نداشتن آنها از همکاری‌های دفاعی – نظامی ایران روسیه است، اضافه‌کرد: طرف غربی تلاش می‌کند با طرح برخی ادعاها، از این موضوع برای تحت‌تاثیر قرار دادن مناسبات تهران – مسکو استفاده کند.

کد خبر 847301 برچسب‌ها تسلیحات نظامی خبر ویژه ایران و روسیه حمله ایران به اسرائیل دفاع - جنگنده

دیگر خبرها

  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • لغو دیدار اردوغان و بایدن
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود