Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران، سجاد انتظاری: مدیرکل اسبق خاورمیانه وزارت امور خارجه و سفیر اسبق ایران در یونان و مالزی با تأکید بر اینکه ما باید از پیشنهاد مذاکره بدون قید و شرط استقبال کنیم، گفت: ما دستور کار مورد نظر خودمان و آنها هم دستور کار مورد نظر خودشان را مطرح می کنند. در مورد نقاط مشترک این دستور کارها گفت و گو می شود و نقاط اختلاف آنها را برای بعد می گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعتا یکی از مواردی که ما موضوع مذاکره  قرار نمی دهیم برجام است. چون برجام یک توافق با اعضای دائم شورای امنیت است؛ نه با آمریکا.

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با قاسم محبعلی را در ادامه می خوانید:

به نظر شما مسئولین ما چقدر می توانند به ادعای ترامپ که حاضر است بدون پیش شرط با مسئولین کشور ما دیدار کند، اعتماد کنند؟

در روابط بین الملل اصلا اعتماد مطرح نیست و هرکس دنبال منافع خود و دنبال این است که چطور می تواند این منافع را حفظ کند. صحبت آقای ترامپ ممکن است تبلیغاتی و یا واقعی باشد؛ همچنین ممکن است برای مقاصد داخلی و یا خارجی باشد. هر کدام از اینها باشد ما باید طوری برخورد کنیم که او نتواند از این مسأله به نفع خواسته های خودش بهره برداری کند. بلکه ما باید برای حفظ خواسته ها، منافع ملی و پیشبرد سیاست های خودمان بهره برداری کنیم و اجازه ندهیم وانمود که طرف ایرانی آماده مذاکره نیست، جنگ طلب است و ایران هراسی را در منطقه تبلیغ کند.

بنابر این، ما باید از این پیشنهاد ایشان، که مذاکره بدون قید و شرط است، استقبال کنیم. البته مفهوم استقبال این نیست که سریعا مذاکره اتفاق افتد یا اینکه حتما این مذاکره یک نتیجه فوری در پی دارد. اولا اینکه باید باعث شود قضیه را مدیریت کنند. دوم اینکه در دنیای امروز حل و فصل اختلافات با دیپلماسی و مذاکره امکان پذیر است. هر درگیری و اختلافی از طریق گفت و گو و مذاکره حل می شود. لذا ما قبل از اینکه هزینه بیشتری بدهیم باید اختلافاتمان با آمریکا را از طریق دیپلماسی حل کنیم.

حالا که رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد مذاکره بدون قید و شرط داده باید استقبال از آن را از طرف ایرانی شاهد باشیم. البته سطوح مختلف گروه های کارشناسی باید دستور کار  مذاکره را تدوین کنند. ما دستور کار مورد نظر خودمان و آنها هم دستور کار مورد نظر خودشان را مطرح می کنند. در مورد نقاط مشترک این دستور کارها گفت و گو می شود و نقاط اختلاف آنها را برای بعد می گذارند. طبیعتا یکی از مواردی که ما موضوع مذاکره قرار نمی دهیم برجام است. چون برجام یک توافق با اعضای دائم شورای امنیت است؛ نه با آمریکا.

 

بعد از این ادعای ترامپ، وزیر خارجه آمریکا مجددا برای این دیدار پیش شرط گذاشت. این تناقض در صحبت ترامپ و وزیر خارجه او چه توجیهی می تواند داشته باشد؟

به نظر می رسد مصاحبه پمپئو ضبط شده بوده و احتمالا پیش از گفته های آقای ترامپ ضبط شده باشد. اما حتی اگر چنین باشد، نشان می دهد که شکافی در دولت آمریکا وجود دارد و ما باید حرف بالاترین مقام آمریکایی را ملاک عمل قرار دهیم. دوم اینکه اگر این شکاف واقعی باشد باید از آن بهره برداری کنیم تا افکار عمومی آمریکا متوجه شوند که دولت ترامپ یک دولت از هم پاشیده است و تصمیم گیری درستی در آنجا صورت نمی گیرد. این امر باعث می شود که قدرت گروه ها و احزاب مخالف ترامپ افزایش پیدا کند و ما موفق شویم که خواسته های خودمان را در شرایط بهتری پیش ببریم.

 

برخی از تحلیلگران معتقدند هدف این ادعای ترامپ این بود که توپ را به زمین ایران بیاندازد. به نظر شما این تحلیل چقدر می تواند قرین صحت باشد؟

حتی اگر این باشد ما باید توپ را به زمین ترامپ برگردانیم. کسی می تواند افکار  عمومی دنیا را جذب کند که راه حل های صلح آمیز، کم هزینه و منجر به جلوگیری از جنگ را مطرح می کند؛ نه کسی که جنگ و درگیری را مطرح می کند.

وقتی صحبت از حل و فصل اختلافات می شود بلافاصله بازار ما واکنش مثبت نشان می دهد؛ قیمت ارز پایین می آید، افکار عمومی ما و همین طور منطقه و حتی داخل آمریکا آرامش پیدا می کند. بر عکس وقتی از جنگ، نابودی و بستن تنگه هرمز صحبت می شود بلافاصله نرخ ارز بالا می رود، افکار عمومی ما دچار تشنج می شود و مردم ما دچار نگرانی می شوند. بنابر این کسی برنده بازی است که صحبت از صلح و گفت و گو می کند. ما نباید این فرصت را به طرف مقابل بدهیم که ما را جنگ طلب و دنبال درگیری معرفی کند.

 

ما چطور می توانیم توپ را به زمین آمریکایی بیاندازیم؟

ما باید از دیپلماسی و مذاکره استقبال کنیم. دیپلماسی و مذاکره شرایطی دارد. طرف های مقابل باید دستور کار با مسیر مشخص تعیین کنند. در صورتی که روی این دستور کارها توافق شده مقامات عالی در جایی می نشینند و با هم صحبت می کنند. مفهوم مذاکره هم این نیست که حتما چیزی که ما می گوییم با طرف مقابل می گوید پذیرفته شود. مذاکره برای مدیریت کردن بحران چهارچوبی دارد. طبیعتا جاهایی که لازم است به توافق می رسند و جاهایی که لازم نیست مذاکره را ادامه می دهند.

در دنیای امروز همه کشورها با هم مذاکره و همکاری و جاهایی هم دعوا می کنند. ما هم در طی این سال ها در افغنستان، بوسنی و عراق با آمریکا همکاری کردیم و در جاهایی هم رقابت و یا دعوا داریم. روسیه، چین و اروپا هم با آمریکایی ها همین طور هستند. ما هم باید به این وضعیت جهانی عمل کنیم نه اینکه شیوه هایی را در پیش بگیریم که منافع ملی  ما و رفاه مردم را دچار مشکل کند.

 

از طرف دیگر در سال جاری انتخابات میان دوره ای مجلس آمریکا را در پیش داریم. به نظر شما این مسأله چقدر در این ادعای ترامپ اثر داشته است؟

اگر دموکرات ها و ترامپ ما را به عنوان تهدید برای آمریکا مطرح کنند طبیعتا می توانند شانس بیشتری در انتخابات داشته باشند؛ تا وقتی که ما بتوانیم این توپ را به زمین آنها برگردانیم و دموکرات ها دولت آمریکا را به عنوان یک دولت جنگ طلب معرفی کنند.

به هر حال از دست رفتن سنا و مجلس نمایندگان مشکل جدی ایجاد نمی کند؛ ولی به نفع ما است. چون انسجام و استحکام و اجماعی که در حاکمیت آمریکا به وجود آمده و همه یک دست جمهوری خواه هستند را از بین ببرد و امکان تصمیم گیری علیه ما را در دولت آمریکا کاهش دهد یا زمان بر کند؛ که همه اینها به نفع ما است. بنابر این در آن حالت هم پاسخ ما باید به گونه ای باشد که نتوانند از این مسأله بهره برداری کنند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت برجام ترامپ قاسم محبعلی پمپئو مذاکره ایران و آمریکا رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۶۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • امتناع افسران و سربازان صهیونیست از دستور آماده شدن برای حمله به رفح
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • نمایشگاه شهدا سمنان برای بازدید رهبر معظم انقلاب آماده می‌شود
  • رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند
  • کل غزه را نابود کنید | از حالا به بعد باید با موشک و بمب با حماس صحبت کنیم