Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@22:43:44 GMT

خواهرخوانده‌های اصفهان

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۰۶۸۴۳

خواهرخوانده‌های اصفهان

شهرهای بسیاری در سراسر دنیا، با وجود فرسنگ‌ها فاصله از هم و به دلیل شباهت‌های عمیقی که در زمینه های مختلف دارند، خواهر خوانده یکدیگر شناخته می‌شوند.

به گزارش ایمنا، پیمان خواهر خواندگی که در ابتدا با انعقاد قراردادی میان دو شهر از فرانسه و انگلیس، پا به عرصه گذاشت، قراردادی است برای ایجاد همبستگی و اتحاد انسانی و فرهنگی بیشتر میان شهرهایی که دارای منافع مشترک هستند که فرصت مناسبی را در جهت ارتقای کیفیت زندگی شهرها با استفاده از تجربیات و توانایی‌های دیگر شهرها برای مدیران فراهم می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرهای جهان برای خواهرخوانده شدن نیازمند وجود تشابهات فرهنگی، اقتصادی، تاریخی، جغرافیایی، زبانی، دینی و حتی وجود یک شاخص مشترک یا مشابه میان دو شهر بوده و ملزم به برقراری تعاملات همه جانبه در راستای شناخت طرفین و حمایت از سازمان‌های مختلف شهری همچون شوراهای شهر هستند. یکی از نتایج حاصل از امضای تفاهم نامه خواهرخواندگی، وجود خیابان‌هایی با نام شهر خواهرخوانده در سطح شهرها است، برای مثال وجود خیابان فرایبورگ، کوالالامپور و لاهور در شهر اصفهان خبر از خواهرخواندگی اصفهان با این شهرها می‌دهد.

اصفهان به عنوان یکی از زیباترین شهرهای جهان و مرکز فرهنگی ایران، اولین قرارداد شهر خود را در ۷ مه ۱۹۸۹ با شهر شیان در چین امضا کرد. با توجه به این امر که شهرهای خواهرخوانده با استفاده از تجربیات یکدیگر در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و ... زمینه تعمیق روابط میان خود را فراهم می‌آورند، اصفهان نیز با پذیرایی از هیئت‌های زیادی از این شهرها و استفاده از تجربیات کارشناسان این هیئت‌ها، تحولات بسیاری را به خود دیده است.

در ادامه به معرفی مختصر این شهرها می‌پردازیم:

شیان در کشور چین (۱۳۶۸-۱۹۸۹)

شیان، نخستین شهری که با اصفهان خواهرخوانده شد، بیش از ۳۱۰۰ سال قدمت دارد، یکی از زادگاه‌های تمدن انسانی در چین است. از این شهر به عنوان پایتخت تمدن کهن چین یاد می‌شود که همانند اصفهان به عنوان یکی از پایتخت‌های معروف تاریخ و فرهنگ باستانی در جهان عنوان می‌شود و جالب است بدانید که آن‌‎ها هم مانند اصفهانی ها به عنوان افراد اهل تعارف زیاد شناخته می‌شوند.

کوالالامپور در مالزی (۱۳۷۶-۱۹۹۷)

در سال ۱۳۷۶، اصفهان با «کوالالامپور» تفاهم خواهرخواندگی امضا کرد و یکی از خیابان‌های خود را به نشانی از این پیوند، به این اسم نامید. کوالالامپور یکی از شهرهای زیبا و از مراکز مهم فرهنگی شهر مالزی بر شمرده می‌شود که دارای بناهای تاریخی ارزشمندی است.

فلورانس در ایتالیا (۱۳۷۷-۱۹۹۸)

فلورانس زادگاه هنرمندان بزرگی چون لئوناردو دواینچی و دانته آلیگری، یکی از شهرهای تاریخی و زیبای اروپا است که از نظر زیبایی و غنای هنری و فرهنگی با اصفهان قابل مقایسه می‌باشد. قرارداد خواهرخوانده اصفهان و فلورانس در سال ۱۳۷۷ امضا شد و از مهمترین ثمرات آن مرمت کلیسای جلفای اصفهان از سوی کارشناسان ایتالیایی بوده است.

سنت پیترزبورگ در روسیه (۱۳۷۸-۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ و تمدید در ۱۳۸۴- ۲۰۱۴(

سن پیترزبورگ چهارمین خواهر خوانده اصفهان است که به لحاظ فرهنگی و تاریخی تشابهات فراوانی با اصفهان دارد؛ برای مثال این شهر همانند اصفهان شهر پل‌ها است. قرارداد این شهر و اصفهان در هشت ماده در حوزه های جهانگردی، تجاری، تیم های مختلف ورزشی و مؤسسات علمی و فنی بسته شده است.

یاش در رومانی (۱۳۷۸-۱۹۹۹)

یاش و اصفهان از سال ۱۳۷۸ خواهرخوانده یکدیگر هستند. این دو شهر از لحاظ تاریخی بسیار شبیه یکدیگرند. البته روابط این دو شهر صرفاً در حد یک قرارداد باقی مانده چرا که رمانی بعد از فروپاشی بلوک شرق دچار مشکلات داخلی شد.

بارسلون در اسپانیا (۱۳۷۸-۲۰۰۰)

بارسلون از نظر فرهنگی یکی از غنی‌ترین شهرهای اسپانیا است و معماری اسلامی و برج‌های بلند از ویژگی‌های این شهر بزرگ می‌باشد به طوریکه به تنهایی ۳ محوطه میراث جهانی اسپانیا را در خود جای داده است. قرارداد خواهر خواندگی اصفهان و بارسلون در تاریخ ۲۴ دی ۱۳۷۸ امضاء شد. براساس این قرارداد دو شهر اصفهان و بارسلون در زمینه های مختلف فرهنگی، ورزشی و تجاری با یکدیگر همکاری می‌کنند.

ایروان در کشور ارمنستان (۱۳۷۹-۲۰۰۰)

ایروان بزرگترین شهر و  پایتخت کشور ارمنستان، مرکز اداری، فرهنگی و صنعتی این کشور محسوب می‌شود. این شهر این دو شهر به واسطه اقلیت ارمنی که در اصفهان وجود دارد، خواهرخوانده شده اند.

کویت در کشور کویت (۱۳۷۹-۲۰۰۰)

کویت کشوری است که مرزهای خاکی اش به عراق و عربستان سعودی و مرز آبی اش از طریق خلیج فارس با ایران مشترک است. بازرگانی کویت در قدیم بیشتر بدست ایرانیان به ویژه مردم بوشهر و خوزستان انجام می‌شده است.

فرایبورگ در آلمان (۱۳۷۹-۲۰۰۰(

این شهر زیبای جنوب غرب آلمان هشتمین خواهرخوانده‌ی «اصفهان» است که یکی از نشانه‌های اصفهان را بر سنگفرش مقابل ساختمان شهرداری خود در ایالت «بادن وورتمبرگ» دارد. همچنین یکی از خیابان‌های فرایبورگ به نام اصفهان نامگذاری شده است. استراسبورگ با دارا بودن صنایع نساجی و ماشین‌سازی قطب غربی صنعت آلمان و همچنین دارای آثار تاریخی و توریستی فراوان همراه با کلیساهای باشکوه قدیمی است.

هاوانا در کوبا (۱۳۷۹-۲۰۰۱)

جمهوری کوبا دارای آب و هوایی گرم و در عین حال مرطوب است و به همین سبب است که در کوبا جنگل‌های فراوان مناطق حاره ای دیده می‌شود. این شهر دارای رودهای مهمی است که همه به دریای کارائیب می ریزند. البته به علت این که در یک قاره دوردست و کشور فقیر و تحریم شده قرار گرفته است، امکان این که سطح مطلوبی از ارتباط را با اصفهان برقرار کند، وجود ندارد.

لاهور در پاکستان (۱۳۸۳-۲۰۰۴)

شهر لاهور در لیست بزرگ‌ترین شهرهای پاکستان قرار دارد و در افکار مردم به عنوان قلب پاکستان مطرح می‌شود. این شهر بیشتر اوقات به عنوان باغ شهر خوانده می‌شود و به واسطه اینکه شهر تاریخی، دانشگاهی و مسلمان است زمینه‌های فعالیت زیادی در آن موجود است، اما به واسطه برخی مشکلات تاکنون برقراری ارتباط موثری میسر نشده است.

داکار در سنگال (۱۳۸۹-۲۰۰۹(

داکار یکی از اعضاء سازمان جهانی شهرهای دارای میراث فرهنگی بوده که به عنوان مبدایی برای تجارت به اروپا محسوب می‌شود و همین امر، رشد این شهر را به همراه داشته است.

بعلبک در لبنان (۱۳۸۹-۲۰۰۹(

یکی از شهرهای تاریخی کشور لبنان است و بخاطر وجود آثار باستانی در آن از جمله نیایشگاهی از دوره رومی‌ها، معبد ژوپیتر، مرقد خوله دختر امام حسین، مسجد راس الحسین، مزار شیث پیامبر شهرت دارد.

 

گیونگجو در کره جنوبی (۱۳۹۵)

یکی از شهرهای تاریخی کره جنوبی و پایتخت باستانی پادشاهی شیلا است که قدیمی‌ترین رصدخانه شبه‌جزیره کره را داشته و در اطراف آن مقبره‌های چندین تن از پادشاهان و اشراف شیلا به صورت تپه‌ای‌شکل قرار دارد.

یکی از منابع درآمدزای اصفهان، استفاده از ظرفیت قراردادهای خواهرخواندگی است که متأسفانه اصفهان هنوز موفق به استفاده بالقوه از تمام این ظرفیت‌ها نشده است و با توجه به نقش قابل توجه شهرهای خواهرخوانده در توسعه و پیشرفت شهرهای خواهر و با در نظر گرفتن ظرفیت بالای اصفهان در زمینه صنایع دستی، گردشگری و همچنین علم و صنعت، شایسته است که مسئولان با تغییر روند خود در راستای کمک به بهبود اوضاع و توسعه و پیشرفت شهر شرایط رفت و آمد را برای صاحب نظران و فعالان بخش‌های گوناگون علمی، اقتصادی، اجتماعی، هنری و فرهنگی میان شهرهای خواهرخوانده فراهم آورند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اصفهان شهرهای خواهرخوانده اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۶۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه چند سالی می‌شود موضوع ثبت جهانی محور ساسانی در دستورکار مسئولین میراث فرهنگی کرمانشاه قرار گرفته و چند باری هم وعده‌هایی برای تدوین پرونده آن با اعلام یک بازه زمانی مشخص داده شده، اما آنگونه که پیداست هنوز قدمی جدی برای آن برداشته نشده است. 

به گزاش ایسنا، چندسال پیش زمانی که منظر فرهنگی تاریخی اورامانات به ثبت جهانی رسید و کرمانشاه برای اولین بار توانست دو اثر ثبت جهانی شده داشته باشد، مسئولان میراث فرهنگی استان در بوق و کرنا کردند که می خواهند دو پرونده دیگر را از استان برای ثبت جهانی شدن آماده کنند. 

اسب کرد و محورساسانی دو ظرفیتی بودند که مسئولین میراث فرهنگی اعلام کردند با توجه به خاستگاه و پیشینه ای که کرمانشاه در این دو موضوع دارد، بنا دارند پرونده ثبت جهانی آنها را تدوین کنند. 

هر چند اولین بار در زمان محمدرضا سهیلی مدیرکل پیشین میراث فرهنگی استان روی تدوین پرونده ثبت جهانی این دو میراث تاکید شد، اما زمانی که او به هوای یک منصب دیگر همه وعده های زیبایش را برای گردشگری کرمانشاه رها کرد و به تهران رفت و داریوش فرمانی به عنوان مدیرکل جدید روی کار آمد، او نیز همین برنامه ها را به عنوان یکی از رویکردهای خود اعلام کرد. 

با وجود اینکه طی یکی دو سال گذشته مدیرکل میراث فرهنگی استان با حمایت مسئولین استانی سفرهایی به عراق برای رایزنی در خصوص ثبت جهانی اسب کرد داشته و حتی تاکنون دو جشنواره بین المللی اسب کرد در راستای تدوین پرونده ثبت جهانی آن برگزار شده، اما در مقابل برای تدوین پرونده ثبت جهانی محور ساسانی تاکنون اقدام جدی و عملی خاصی صورت نگرفته است. 

این پرونده در ابتدا قرار بود با عنوان «ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه»از قلعه فیروزآباد در اسلام آبادغرب تا عمارت خسرو در قصرشیرین تدوین شود، اما در ادامه مسئولین میراث فرهنگی اعلام کردند که برای اینکه بتوانند معبد آناهیتا و تاق بستان را نیز که از سالها قبل در فهرست موقت ثبت جهانی شدن قرار گرفته بودند را به ثبت جهانی برسانند، این دو اثر تاریخی را هم به این پرونده اضافه می کنند. 

از آنجایی که ایران هر ساله تنها می تواند یک پرونده را برای ثبت جهانی شدن به یونسکو ارسال کنند و از آنسو مسئولین میراث فرهنگی استان بنا داشتند تا هرچه زودتر این پرونده به سرانجام برسد، تصمیم گرفتند تا پرونده محور ساسانی را به شکل بین المللی با همکاری کشور عراق تدوین کنند و این‌گونه زمینه ای فراهم می شد تا پرونده در سازمان یونسکو خارج از نوبت رسیدگی و به ثبت جهانی برسد.

با توجه به اینکه در عصر امپراطوری ساسانیان بخشی از کشور عراق نیز جزو ایرانشهر بزرگ به شمار می رفته و آثاری تاریخی از دوره اشکانی و ساسانی در این کشور هنوز پا برجا است، قرار بر این شد که عنوان پرونده این بار به «ثبت جهانی منظر ساسانی - اشکانی از آناهیتا تا ایوان مدائن» تغییر یابد. 

در این محور، از شهر کنگاور تا استان دیالی عراق حدود ۴۰ اثر تاریخی قرار گرفته که از شاخص ترین آنها می توان به  معبد آناهیتا، تاق بستان، قلعه یزدگرد، عمارت خسرو، کانال ساسانی، چهارقاپی، چند آتشکده در ایران و بنای حوش کوری در شهر گرمیان و ایوان مدائن در استان دیالی عراق اشاره کرد.

هرچند که پرونده «ثبت جهانی محور ساسانی اشکانی از معبد آناهیتا تا ایوان مدائن» می تواند بسیاری از آثار تاریخی کرمانشاه از جمله تاق بستان را که همواره ثبت جهانی آن با حواشی زیادی همراه بوده را در فهرست آثار ثبت جهانی شدن قرار دهد، اما متاسفانه به مانند بسیاری دیگر از پروژه های گردشگری استان هنوز برای این مسئله قدمی جدی برداشته نشده است.

برای اینکه بفهمیم پرونده ثبت جهانی محور ساسانی - اشکانی هم اکنون در چه مرحله ای قرار دارد، به سراغ مدیرکل میراث فرهنگی استان رفتیم که او نیز اعلام کرد در حال رایزنی با وزارتخانه برای تعیین یک نفر به عنوان مسئول پرونده است و این در حالی است که طی حدود یک سال گذشته مرتضی گراوند مدیر پایگاه ملی آناهیتا به عنوان مسئول این پرونده در استان معرفی شده بود.

 انتخاب یک مسئول برای تدوین پرونده ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه به معنای آن است که تدوین این پرونده هنوز در همان خانه اول است و عملا اقدامی برای آن صورت نگرفته است.

از طرفی داریوش فرمانی در پاسخ به این سوال که امسال برای مقدمه سازی به منظور ثبت جهانی محور ساسانی چه میزان اعتبار به این محور اختصاص یافته تا برای برخی اقدامات همچون مرمت ها، کاوش ها، تعیین عرصه و حریم ها، نقشه برداری، جمع آوری مستندات و... صرف شود، گفت: جمعا امسال حدود ۱۲ میلیارد تومان به این محور اختصاص یافته‌ که با این میزان اعتبار می توانیم برخی اقدامات شاخص را در آن روی بناهای تاریخی انجام دهیم.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که طبق هدفگذاری انجام شده پرونده ثبت محور ساسانی کی تدوین خواهد شد، اعلام کرد: در تلاشیم تا پایان امسال این پرونده تدوین شود.

وعده مدیرکل میراث فرهنگی استان در حالیست که طی دو سال گذشته از مسئولین سابق تا فعلی میراث فرهنگی چندین بار برای تدوین این پرونده برنامه زمانبندی اعلام کرده اند که هیچکدام عملی نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه