Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج ، «علی هدایتی» یک رزمنده کارآفرین کرجی است که از ظرفیت‌‌های موجود بهره گرفته و با پرورش شتر مرغ در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی گام برداشته است.


هدایتی در گفتگو با خبرنگار بسیج اظهار کرد: در آغاز با حضور در دوره‌های آموزشی که از سوی سپاه استان کرج در عرصه پرورش شترمرغ برگزار شد، شرکت کردم تا با کسب دانش به سراغ این حرفه بروم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۹۵ با تجمیع سرمایه‌های اندک با همکاری برادرانم موفق شدم در روستای «گل کهریز- صفادشت» مکانی اقتصادی را در زمینی به مساحت 1 هزار متر مربع را آماده و کار را با پرورش 2 شترمرغ آغاز کنم.


امروزه مهمترین چالش کشور اقتصاد است و تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و معیشتی، تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ آری «اقتصاد مقاومتی» واژه‎ای نام‎آشنا که سال‎هاست به یکی از دغدغه‎های مهم رهبر فرزانه انقلاب اسلامی تبدیل شده است تا با نهادینه شدن آن در جامعه روح و جان کشور با اقتصاد درون‎زا و متکی به تولید داخل انس بگیرد.


پرورش شترمرغ یکی از بهترین راه های حصول و تحقق اقتصاد مقاومتی به شمار می رود چرا که از سودآوری بسیار خوبی برخوردار است.

با توجه به قابل استفاده بودن تمامی قسمت های بدن شترمرغ این موجود فاقد هرگونه مواد زاید و دور ریختنی است بنابراین با بهره برداری در صنابع مختلف می تواند یکه تاز در رقابت با سایر حیوانات پرورشی باشد.


این رزمنده کارآفرین کرجی به بخشی از مشکلات هم اشاره و خاطرنشان کرد: در عرصه پرورش شتر مرغ تهیه علوفه و خوراک بسیار مهم است و متاسفانه برخی از افراد با انبار کردن علوفه سبب افزایش قیمت آن می‌شوند که این موضوع برای پرورش دهندگان ممکن است به جای سودآوری باعث زیان دهی شود.


هدایتی با بیان اینکه برای شروع کار و راه اندازی کارگاه پرورش شتر مرغ مولد ناچار به تهیه تخم شترمرغ از سایر شهرها شده است، افزود: به دلیل اینکه تازه این فعالیت را آغاز کرده‌ایم هنوز شتر مرغ مولد نداریم که در تامین تخم شترمرغ خودکفا باشیم بنابراین تخم‌های مورد نیاز را از استان‌های اصفهان، شیراز و یزد تامین می‌کنیم و درنظر داریم که در این زمینه نیز خودکفا شویم.


وی یادآور شد:در صورت حمایت و واگذاری تسهیلات بیشتر از سوی نهاد های متولی با بهره‌بردای و توسعه کارگاه های پرورش شترمرغ برای بیش از 20 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در روستا شغل ایجاد خواهد شد.


به گفته این فعال اقتصاد مقاومتی یک شترمرغ مولد، چند برابر یک گاو ماده سود دهی دارد.


هدایتی در خصوص حمایت دولت از صنعت پرورش شتر مرغ گفت: لازم است از این صنعت نوپا بیشتر حمایت شود و علاوه بر این پرورش‌دهندگان شترمرغ باید با هم متحد باشند و در صورت بوجود آمدن مشکل برای هرکدام از رقیبان به او کمک کنند تا این صنعت پیشرفت داشته باشد.


هدایتی با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های پرورش شترمرغ اظهار کرد: محصولاتی که از شتر مرغ بدست می‌آید شامل گوشت، پوست، تخم، روغن، و چرم آن است.تهیه روغن شترمرغ بسیار مقرون به صرفه است و با کمترین هزینه می‌توان روغن شترمرغ را تهیه و به بازار عرضه کرد.


وی با بیان اهمیت فرآوری محصولات شترمرغ افزود: تولیدکننده نمی‌تواند صرفاً بر فروش گوشت شترمرغ اتکا کند، زیرا درآمد فروش گوشت آن اغلب هزینه‌های تولید را پوشش می‌دهد و آن چه به عنوان سود باقی می‌ماند روغن و پوست شتر مرغ است. از این‌رو به صورت خانگی چرم و روغن شتر مرغ را نیز فرآوری می‌کنم و برای بهره‌برداری بیشتر از این عرصه برنامه‌ریزی‌هایی کرده‌ام.


هدایتی با اشاره به دو نوع مختلف شترمرغ‌های مولد و پرواری اظهار داشت: برای بهره‌برداری از شترمرغ های مولد باید حداقل سه سال از عمر آن‌ها بگذرد و پس از آن هر چه سن آن‌ها بالاتر رود درصد سودآوری آن بیشتر می‌شود و درصورتی که پرورش شتر مرغ به طور اصولی صورت گیرد می‌توان از یک شترمرغ مولد در طول سال بیش از 20 جوجه سالم گرفت.


وی در خصوص شترمرغ‌های پرواری گفت: چنانچه تغذیه و و تیمار شترمرغ‌های پرواری به صورت صحیح صورت گیرد پس از گذشت حداقل هفت ماه تا یکسال این نوع شترمرغ‌ها به سن کشتار می‌رسند.


آقاي هدایتی درباره جذابيت هاي پرورش شتر مرغ در قياس با گاو و گوسفند، خاطرنشان مي كند: "پرورش شترمرغ نيازمند فضاي كمي است، در هر 500 متر مربع مي توان 40 شترمرغ كاملا رشد كرده را نگهداري كرد. گوشت شتر مرغ چربي، كلسترول و سديم بسيار پاييني دارد و در عوض سرشار از آهن است. به همين دليل براي بيماران قلبي و عروقي بسيار مناسب است و توصيه مي شود. گوشت شتر مرغ مثل گوشت گاو، قرمز رنگ است و طعم آن به ذائقه افراد بستگي دارد.

گاو هر ساله يك گوساله و گوسفند هر سال 2 بره توليد مي كند اما يك شترمرغ اگر در شرايط مناسب نگهداري شود، ظرف كمتر از يك سال 120 عدد تخم مي گذارد كه اگر نصف آن ها هم تبديل به جوجه شوند، اين شتر مرغ به تنهايي 60 جوجه توليد كرده است. شتر مرغ ظرف 8 ماه به وزن 100 كيلوگرم مي رسد در حالي كه روزانه حداكثر 2 كيلوگرم غذا مي خورد.

در حالي كه گاو و گوسفند به صورت مداوم غذاي بسيار زيادي مي خورند و فقط كود توليد مي كنند، شترمرغ اين 2 كيليو گرم غذا را به انرژي فوق العاده اي تبديل مي كند به گونه اي كه اين حيوان روزانه يك سانتي متر قد مي كشد تا به طول 2.5 تا 3 متر مي رسد. در حقيقت ضريب تبديل شتر مرغ بر خلاف گاو و گوسفند فوق العاده بالاست. پوست شتر مرغ دباغي مي شود و چرم بسيار زيبايي از آن بدست مي آيد كه در صنعت پوشاك بسيار كاربرد دارد. از پر و شاه پرهاي شترمرغ براي تزئينات و توليد محصولاتي نظير بادبزن استفاده مي شود. پوكه تخم شترمرغ نيز مورد استقبال قرار گرفته و از آن براي توليد لوستر، نقاشي و حكاكي استفاده مي شود. روغن شترمرغ نيز خواص درماني و دارويي بسيار زيادي دارد."


در کنار خواص کم‌نظیر گوشت شتر مرغ باید به این موضوع اشاره کرد پرورش این پرنده به‌علت مصرف آب کمتر نسبت به گاو و گوسفند دارای ارجحیت است؛ از این‌رو پرورش شترمرغ به عنوان یک محصول کم‌آب خواه بسیار مقرون به صرفه‌تر است.


این کارآفرین کرجی با اشاره به برنامه‌ریزی خود برای آینده گفت: ان شاالله بتوانم با استفاده از تسهیلات اقتصاد مقاومتی موفق به خرید یک دستگاه جوجه‌کشی شوم تا چرخه کامل پرورش شترمرغ را در اختیار داشته باشیم.

 

خبرنگار : فوج

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۸۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در هر عرصه‌ای مردم پای کار بیایند موفقیت حاصل خواهد شد.

آیت‌الله مصطفی محامی شامگاه چهارشنبه 5 اردیبهشت در جلسه شورای اداری شهرستان زاهدان ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای مدافع امنیت استان عنوان کرد: بنده در خطبه‌های نماز جمعه و سخنرانی‌های متعدد بیان کرده‌ام که مردم سیستان و بلوچستان نجیب، صبور، با معرفت و شایسته هر گونه خدمت هستند.

امام جمعه زاهدان افزود: با این وجود وقتی مشکلات استان و شهرستان‌ها را مشاهده می‌کنیم از مشکلات متاثر می‌شویم و زاهدان به عنوان مرکز استان نیازمند یک رسیدگی ویژه است و  البته نیمه پر لیوان و خدمات ارائه شده در طول دوران انقلاب را نیز نادیده نمی‌گیریم چرا که به گفته خود مردم، تفاوت استان با دوران قبل از انقلاب مانند تفاوت شب و روز است، اما با وجود همه تلاش‌ها و خدمات صورت گرفته همچنان جا برای کار و فعالیت بیشتر وجود دارد.

آیت‌الله محامی بیان کرد: برای خدمت به مردم باید نیت خود را خالص و با خداوند متعال معامله کنید، چرا که در این صورت کار شما برکت پیدا خواهد کرد و باید دقت کنید که با ظاهرسازی کار به جایی نخواهید برد.

وی ادامه داد: اگر به دنبال رضایت الهی هستید باید به مردم خدمت کنید و در روایات مختلف در این جهت تاکید شده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به نامگذاری شعار سال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند این نامگذاری‌ها در طی یک سال به اتمام نمی‌رسد بلکه باید در طول سال‌ها استمرار پیدا کند و در طول سال‌های اخیر همواره به محورها و زوایای مختلف اقتصادی پرداخته شده است چرا که مقام معظم رهبری از جایگاه رهبری جامعه اسلامی و با دید جامعی که نسبت به اوضاع کشور و وضعیت خارج از کشور دارند اولویت را اقتصاد و معیشت مردم می‌دانند چرا که دشمن سعی دارد از این طریق بین مردم و جامعه اسلامی فاصله ایجاد کند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در حال حاضر با جنگ ترکیبی دشمن در حوزه‌های مختلف  فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مواجه هستیم و باید ما هم در این جنگ ترکیبی یک جبهه متحد تشکیل بدهیم و در برابر هجوم دشمن دفاع داشته باشیم و مهمتر اینکه نقطه ضعف دشمن را ببینیم و ما هم به سوی او حالت هجومی داشته باشیم.

آیت‌الله محامی بیان کرد: در جهات فرهنگی نیز به همین شکل است و در هر عرصه‌ای مردم پای کار بیایند موفقیت حاصل خواهد شد مثلا در همین بحث عفاف و حجاب زمانی می‌توانیم به موفقیت برسیم که مردم پای کار بیایند و در خطبه‌های نماز جمعه هم مطرح کردم که باید مردم را با مبانی دینی آشنا کنیم.

وی گفت: راهکار به کارگیری مردم این است که احساس کنند شما از خود آن‌ها و آن‌ها از خود شما هستند، در غیر این صورت مشارکتی نخواهند داشت و زمانی چنین احساسی پیدا می‌کنند که شما را دلسوز ببینند که به دنبال انجام خدمت هستید و نسبت به شما حسن ظن داشته باشند و اگر غیر از این باشد مشارکتی نخواهند کرد.

امام جمعه زاهدان افزود: یکی از آسیب‌ها این است که با وجود ارائه خدمات در نقاط مختلف استان اما باز هم افراد ناراضی هستند برای مثال اجرای پروژه پتروشیمی در چابهار با هزینه‌ای میلیاردی در حال انجام است اما برخی متهم می‌کنند که اجرای این پروژه همراه با آسیب‌های زیست محیطی است و به همین دلیل در این منطقه اجرا شده و یا هدف از فعالیت‌های صورت گرفته جهت توسعه سواحل مکران را بر هم زدن ترکیب جمعیتی مطرح می‌کنند و همواره دنبال سوژه هستند و مسئولان در چنین شرایطی باید کار اقناعی انجام و در پروژه‌های مختلف خود پیوست فرهنگی داشته باشند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: بنده همواره در جلسات با مسئولان استانی و کشوری تاکید کردم که اگر به دنبال امنیت پایدار هستید باید به حوزه فرهنگ و اقتصاد توجه ویژه داشته باشید و اگر بخشی از بودجه‌های نظامی صرف رشد علمی، فرهنگی و اقتصادی شود بازدهی مطلوب‌تری خواهد داشت.

وی اضافه کرد: بنده همواره در خطبه‌های نماز جمعه مطرح کرده‌ام که ما منطق و استدلال خود را بدون توهین بیان می‌کنیم و معتقدیم در چنین حالتی وحدت جامعه هم حفظ می‌شود چرا که شیعه و سنی نسبت به اعتقادات یکدیگر شناخت بیشتری پیدا می‌کنند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: البته دشمن چنین چیزی را نمی‌پسندد و در تلاش است تا با واسطه یا بی واسطه شرایطی را فراهم آورد تا افراد تندی از سوی شیعه یا اهل سنت به یکدیگر توهین کنند.

وی ادامه داد: در یکی از این موارد فردی بیان می‌کرد که وقتی برخی از شیعیان به صورت تند و افراطی عمل می‌کنند آن را به حساب شخص شما می‌گذارند و در پاسخ مطرح کردم که مبانی بنده از نکات مطرح شده در خطبه‌های نمازجمعه و سایر سخنرانی‌ها مشخص است و همواره نکات خود را تبیین و با استدلال مطرح می‌کنم که تندروی و نگاه افراطی صحیح نیست و بنده هیچ سخنگویی ندارم تا با نگاه تند و افراطی به سخنرانی بپردازد.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: عملکرد مسئولان باید به گونه‌ای باشد که مردم نسبت به آن‌ها حسن ظن داشته باشند و گام مهم در این جهت این است که کار با مشارکت خود مردم صورت گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • موفقیت در اسپیکینگ آیلتس!
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف