Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در نشست سیزدهمین جشنواره تئاتر مسجد با اشاره به عدم حضور گروه شیرازی در این جشنواره گفت سال آینده به گونه‌ای رفتار می‌شود که استان‌ها مانع هنرمندان نشوند. ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نشست خبری سیزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد، صبح امروز باحضور کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، حمید نیلی، دبیر جشنواره و علی هوشمند، دبیر اجرایی جشنواره در حوزه هنری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیلی با بیان آنکه سال گذشته روش نو بچه‌های مسجد آغاز شده است، رویه کار دوره سیزدهم را همانند دوره دوازدهم برشمرد که در فراخوان برای نمایش‌ها ویژگی‌هایی چون سادگی، تک‌جنسیتی، مناسب محیط مسجد و اجرا شده در طول سال در نظر گرفته شده بود.

وی گفت: یازده گروه با یازده اثر به بخش نهایی راه یافته‌اند و در کنار بخش اجرایی کارگاه‌هایی آموزشی تدارک دیده شده است.

نیلی افزود شورای سیاستگذاری در جمع‌بندی خود به استان قزوین رسید که امام جمعه و استاندار این استان نیز با این مسئله موافقت کردند.

وی ادامه داد: راهیابی به جشنواره از طریق مدیر حوزه هنری استان رخ داده است و معرف کل هنرمندان مدیران استانی بوده‌اند. قرار است حسین فدایی حسین، کوروش سلیمانی و علی سلیمانی داوری این آثار را برعهده بگیرند و کارگاه‌ها نیز توسط این افراد صورت می‌گیرد.

سید مهدی متوسلی از فعالان حوزه تئاتر مسجد و نویسنده آثار مذهبی در کنار محمد ساربان، بازیگر تئاتر مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

هوشمند درباره برگزاری این جشنواره از جلسات با استانداری و دفتر امام جمعه. قزوین گفت تا این جشنواره در نیمه مرداد برگزار شود. وی گفت گشایش مراسم در سالنی برگزار نمی‌شود و در مزار شهدا برپا می‌شود که با عطر افشانی گلزار همراه می‌شود.

وی با برشمردن استان‌های حاضر در این جشنواره گفت: برنامه‌های این جشنواره شامل شب خاطره سیزده شهید تئاتری است که در این مراسم قرار است یک حسینیه به عنوان مرکز تئاتر مسجد گشایش یابد.

همچنین قرار است دو مجموعه نمایشی در مراسم اختتامیه رونمایی شود. وی گفت به هر گروه مبلغ بیست میلیون ریال ورودی داده است و به مساجد میزبان ده میلیون ریال کمک هزینه داده شده است. جایزه فرج الله سلحشور پنجاه میلیون ریال و جوایز برندگان نخست چهل میلیون، جایزه دوم سی میلیون و جایزه سوم ده میلیون ریال است.

در این جشنواره پنج مسجد شهر قزوین میزبان آثار خواهند بود. اجراها پس از فرایض دینی روی صحنه می‌روند.

کوروش زارعی این جشنواره را محلی برای تجربه‌اندوزی جوانان و آماتورها برسند که قرار است کار گروهی را در این مسیر بیاموزند. وی گفت قرار است در این مسیر اندیشه‌های مدنظر حوزه هنری در گروه‌ها نهادینه شود.

او این نگاه را به تجربه خود در قم و گروه آیین مرتبط دانست و مدعی شد در این گروه موفق به ارائه آثار بزرگی ر ایران و جهان شده است.

زارعی تاکید کرد جشنواره‌های استانی برایش اهمیت دارد و گفت براساس همین سیاست ساختار جشنواره نیز تغییر کرده است که بر همین مبنا جوایز به گروه‌ها اختصاص یافته است و به افراد جایزه فردی اهدا نمی‌شود.

زارعی اعلام کرد در این جشنواره از تندیس فرج‌الله سلحشور رونمایی خواهد شد که به گروه برتر تمام عیار براساس پارامترهای مدنظر اهدا می‌شود و حتی می‌تواند به گروه برگزیده نیز اهدا نشود.

این هنرمند تاکید کرد شبکه استانی قزوین شرایط را برای پوشش این جشنواره را مهیا کرده است و گروه‌ها هر شب روی آنتن رسانه ملی خواهند آمد.

زارعی درباره عدم حضور گروه شیرازی در جشنواره گفت: حوزه هنری استان موظف به اعزام گروه بوده و هزینه‌ها با او بوده است. استان از اعزام گروه انصراف داده است و گروه از حضور در جشنواره بازمانده است. وی گفت با اینکه ما موافق حضور گروه بودیم. ولی جدول و مسائل اسکان کاملاً بسته شده بود.
وی گفت قرار بود شیراز میزبان جشنواره باشد و شاید مدیر استان بر همین اساس مانع گروه شده باشد.

زارعی گفت: در فراخوان سال آینده به گونه‌ای رفتار می‌کنیم که حوزه هنری استان مانع حضور گروه‌ها نشود و سال آینده گروهی از حضور در جشنواره محروم نخواهد شد.

در این مراسم از تندیس فرج‌الله سلحشور و پوستر جشنواره رونمایی شد. تندیس این جشنواره نیز براساس معماری مسجد حوزه هنری طراحی شده است.

سیزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد از شانزدهم تا نوزدهم مرداد در شهر قزوین برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

R1369/P1356/S4,34/CT11 واژه های کاربردی مرتبط حوزه هنری تئاتر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حوزه هنری تئاتر حوزه هنری تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۱۰۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالب‌زاده با وجود اهانت‌های گروه‌های مختلف، هیچگاه نه مردد شد و نه ترسید/زیست شهیدانه در زندگی نادر دیده می‌شد

همایش «قدس از چشمان آقای نادر» روز گذشته ۹ اردیبهشت ماه به مناسبت سالگرد عروج نادر طالب‌زاده در سالن سوره حوزه هنری با حضور تعدادی از چهره‌های فرهنگی و هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، همایش «قدس از چشمان آقای نادر» روز گذشته ۹ اردیبهشت ماه به مناسبت سالگرد عروج نادر طالب‌زاده در سالن سوره حوزه هنری با حضور تعدادی از چهره‌های فرهنگی و هنری برگزار شد.

حسن رحیم‌پور ازغدی سخنران افتتاحیه این همایش در توصیف ویژگی های منحصر به فرد نادر طالب‌زاده گفت: یکی از موارد، قدرت شخصیت او بود. هرکسی نمی‌تواند در خود، انقلاب شخصیتی ایجاد کند. اینکه فردی در شخصیت خود انقلاب کرده و فاعل باشد و نه منفعل، بیانگر قدرتمندی بودن او است.

وی افزود: طالب‌زاده از چه محیط و جایگاهی به چه محیطی  آمد؟ چند نفر مانند او را می‌شناسید که مسیری از زندگی در آمریکا و تحصیل در دانشگاه کلمبیا تا حضور در جبهه جنگ را پیموده باشد؟ همینطور جبهه بعد از جنگ.

ازغدی اشاره کرد: طالب‌زاده  با وجود اهانت‌هایی که از گروه‌های مختلف به او می‌شد، نه هیچ گاه مردد شد و نه ترسید. منبع جوشان ایمان او واقعا حیرت انگیز است.

این نویسنده بیان داشت: همه چیز در زندگی‌ای که در آمریکا داشت، برای او محیا بود؛ همان چیزهایی که همه آرزوی آن را دارند و برای آن حاضر هستند حتی خیانت کنند. 

دکتر مجید شاه حسینی، رئیس فرهنگستان هنر از دیگر مهمانان این همایش بود که تصریح کرد: ویژگی جالب در شخصیت نادر طالب‌زاده این بود که هرچه از او می کندند، بی‌تعلق‌تر می‌شد. هرچه از او دریغ می‌کردند، روحیه او با نشاط‌تر می‌شد. 

وی بیان داشت: جمله حاج قاسم سلیمانی «که باید شهید زندگی کنی تا شهید شوی» در شخصیت آقای طالب‌زاده صادق بود و ما زیست شهیدانه را در او دیدیم. بنابراین بنده قطعا معتقد هستم که ایشان در میان شهدا هستند. طالب‌زاده حتی نسبت به کسانی که به او بدی می‌کردند نیز حسن نیت داشت.

شاه‌حسینی در ادامه خطاب به جوانان گفت: سلوک هنری نادر طالب‌زاده را روز به روز مرور کنید. هرچه او جلوتر رفت، موحدتر و انقلابی‌تر شد.

رئیس فرهنگستان هنر در پایان اظهار داشت: نادر طالب‌زاده با این شیوه زندگی، حجت را بر همه ما تمام کرد. نه حق خستگی، نه دلشکستگی و نه توقع برای کسی باقی نگذاشت.

دکتر سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه این همایش بیان داشت: این روزها که شاهد خیزش دانشجویان و اساتید آمریکا بخصوص دانشگاه کلبمیا محلی که نادر عزیز در آن تحصیل کرده بود، در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین هستیم که البته مدعیان آزادی بیان با برخوردهای خشن و بی رحمانه، اساتید و دانشجویان را به شدت سرکوب و صدها نفر از آن‌ها را بازداشت کرده‌اند، بیشتر به یاد نادر عزیز می افتیم.

دکتر حسینی تاکید کرد: اگرچه نادر طالب‌زاده در آمریکا تحصیل کرد اما مثل غربزده‌ها مرعوب و مفتون تمدن مادی غرب نشد چرا که با بینش عمیق ماهیت واقعی صهیونیسم و امپریالیسم را بخوبی شناخته بود.

وی اظهار داشت: طبق سخن امام علی (ع) که فرمود: «رُبّ کلام انفذ من صولة» چه بسا سخنی که نفوذش از یورش و حمله کردن (نظامی) بیشتر باشد، لذا تاثیر کلام هنرمندانه در مواردی می‌تواند از جنگ و قدرت نظامی بیشتر باشد، همچنان که رهبر معظم انقلاب تاثیر رسانه را از موشک و پهباد افزون دانستند و حاج نادر عزیز از جمله کسانی بود که این مسئله را بخوبی درک کرده بود و حضورش در عرصه رسانه و هنر برای تحقق این هدف بود.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: اسم «نادر» برای مرحوم نادر ظالب‌زاده کاملا با مسمی بود و بر این باوریم که ایشان نادره‌ای در حوزه رسانه بود و با خوش فکری و انتخاب هوشمندانه جریان سازی می‌کرد. او بسیاری از اندیشمندان و متفکران غرب را می‌شناخت و از ظرفیت آن‌ها برای نقد و افشای ماهیت نظام سلطه استفاده می‌کرد.

رضا برجی، مستندساز حوزه جنگ، از دیگر سخنرانان همایش «قدس از چشمان آقای نادر» و طی سخنانی گفت: نادر این را درک کرد که تا ما نتوانیم فرهنگ ایرانی-اسلامی را توأما در کشورها گسترش دهیم، با مشکل مواجه هستیم.

وی اشاره کرد: در زمان آقای احمدی نژاد التماس کردیم یک رقم معقول به ما بدهند تا با کمک بچه‌های جهاد و روی زمینی که خود اهالی بوسنی در اختیار ما می‌گذارند، یک مسجد بسازیم، اما این پول را به ما ندادند. در همان زمان، سرهنگ قذافی پیش از سقوط خود یک مسجد نیمه کاره ساخته بود که اگر بخواهیم این هزینه را به امروز محاسبه کنیم، ۳۵ میلیارد می‌شود.  

این مستندساز بیان داشت: شرایط مدیریتی حوزه‌های فرهنگی ما، خیلی وحشتناک است و نادر این موضوع را نیز درک کرده بود. ما شروع به آموزش بچه‌های لبنانی در باغ فردوس کردیم و آن‌ها با همین آموزش چهار ماهه، شبکه المنار را تاسیس کردند. سپس اقدام به آموزش بچه‌های افغانی و بعد، بوسنیایی کردیم. اما مسئولین باغ فردوس را بستند و آن را به یک موزه تبدیل کردند. ما مطمئن شدیم که این اتفاق، حاصل جریان نفوذ است. این شبکه نفوذ، دقیقا می‌داند که در وزارت ارشاد باید چه کاری انجام دهد و در نتیجه، باغ فردوس را نابود می‌کند.

وی در مورد اهمیت حوزه مستند خاطرنشان کرد: در دنیا، یکی از مهم‌ترین بخش‌های شبکه‌های تلویزیونی، «مستند» است. همین بخش در تلویزیون ما، یکی از بی‌عرضه‌ترین بخش‌ها است. در کشورهای دیگر گفته می‌شود که اگر می‌خواهی فیلمسازی یادبگیری، اول چند فیلم داستانی بساز و بعد سراغ مستند برو؛ اما این سیر در کشور ما معکوس است. 

برجی ادامه داد: در مورد فیلم سینمایی داستانی هم موضوع آن مهم است. آیا ما باید از این خوشحال باشیم که ۸۰ میلیون نفر در کشور «فسیل» را تماشا کردند؟ واقعا چنین مواردی خوشحالی ندارد.

وی اظهار داشت: یکی از دغدغه‌هایی که نادر طالب‌زاده داشت، این بود که چرا دانشگاه‌های ما نسبت به سایر دانشگاه‌ها عقب است؟ چرا الان تمام دانشگاه‌های آمریکا و اروپا، فریاد غزه سر می‌دهند اما دانشجوهای ما بی‌خیال هستند. این اتفاق به دلیل بی‌خیال بودن مسئولین دانشگاه‌های ما است. 

برجی در پایان اشاره کرد: من یقین دارم نادر طالب‌زاده، فرج‌الله سلحشور و جمال شورجه، خط قرمز نفوذ را رد کردند و باید حذف فیزیکی می‌شدند.

دیگر خبرها

  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر «بچه‌های مسجد»
  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • طالب‌زاده با وجود اهانت‌های گروه‌های مختلف، هیچگاه نه مردد شد و نه ترسید/زیست شهیدانه در زندگی نادر دیده می‌شد
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری