Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی گفت: در کشور ما به لحاظ تنوع فرهنگی و قومی مجموعه ای از موانع در تحقق حقوق بشر وجود دارد. باید متناسب با این شرایط راهکار ارائه بدهیم و از یک تجویز کلی برای این موانع پرهیز کنیم.

ایران آنلاین / شهیندخت مولاوردی،در نشست «حقوق بشر از موانع تا راهکارهای تحقق و توسعه در ایران امروز» که در سالن اجتماعات کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد، افزود: موانعی که ما برای تحقق حقوق شهروندی داریم با کشورهای توسعه یافته متفاوت است چرا که پیشرفت در ارتباطات رسانه ای و تکنولوژی به پیشرفت در اطلاعات در این کشورها منجر شده و انتظارات شهروندان در این کشورها بالا رفته است و تحقق نیافتن این حقوق موجب افزایش اعتراض ها می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه جامعه امروز ما از چیستی و چرایی حقوق بشر گذرکرده است، گفت: البته به دلیل تعارضات فرهنگی و بنیادهای فلسفی نامتقارن تعریف واحدی از حقوق بشر در دنیا نشده است ولی تعریف کلی حقوق بشر در واقع حقوقی است که برای تمام انسانها فارغ از فرهنگ، رنگ و نژاد تعلق می گیرد و متاسفانه هنوز شاهد هستیم که در برخی از جوامع این تعریف به رسمیت شناخته نشده و خود این مساله یکی از موانع تحقق حقوق بشر است.
وی اظهار داشت: مقدمه منشور حقوق شهروندی، تاریخ معاصر ایران را آینه ای روشن از مطالبات مردم می داند و مانند نهضت مشروطه و انقلاب اسلامی خواستار کرامت انسان و دستیابی به حقوق هر انسان است.
وی با بیان اینکه نخستین گزارش سالانه «پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی» امروز آماده شد و فردا در پورتال حقوق شهروندی منتشر خواهد شد، گفت: اگر در هر سال یک یا دو بار این گزارش منتشر شود، می تواند ماموریت خود را در راستای تحقق حقوق شهروندی به خوبی ایفا کند.
دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه در بحث حقوق بشر باید به سه گفتمان توجه کنیم، افزود: از منظر گفتمان نظری به فلسفه، تعریف و ابعاد حقوق بشر پرداخته شده و در گفتمان قانونی سعی شده از ایده به سمت عمل و قاعده گذاری در چارچوب گفتمان نظری توجه شود و سومین گفتمان در حقوق بشر گفتمان سیاسی - اجرایی است که به اراده ای که در حوزه سیاست برای تحقق و توسعه حقوق بشر شکل گرفته، می پردازد.
وی افزود: برای ارزیابی و ناکامی ها در عرصه حقوق بشر باید در این چارچوب حرکت کنیم که کدامیک از این گفتمان ها به خوبی شکل نگرفته است چرا که برای تحقق حقوق بشر این سه گفتمان باید به خوبی در جامعه اجرا شود.
مولاوردی تاکید کرد: حکومت ها مسئولیت اجرا و تحقق حقوق بشر را دارند. تمام حکومت ها باید برای احترام و کرامت انسانها و تحقق حقوق اساسی آنها برنامه داشته باشند و دولت ها هر چه در تقویت حکومت بر اساس قانون و مبارزه با فساد از خود جدیت نشان دهند، در سیاستگذاری برای استیفای حقوق بشر موفق تر خواهند بود.
وی در مورد تضمین حقوق شهروندی نیز گفت: در مرحله اجرا و بعد تضمین حقوق بشر اگر ساز و کارهای اداری و قضایی ضعف داشته باشد بر تحقق این حقوق تاثیر خواهد گذاشت البته در منشور حقوق شهروندی این موارد یادآوری شده است.
مولاوردی با بیان اینکه اکثر مواد منشور حقوق شهروندی همان مواد حقوق بشر است، گفت: یکی از اهداف در منشور حقوق شهروندی ارائه گزارش عادلانه از اقدامات و عملکرد دستگاه های اجرایی است. در مرحله اول مبنای ما در این گزارش خود اظهاری است و در مراحل بعدی بر اساس شاخص های مشخص ابلاغی برای دریافت گزارش عملکرد اقدام خواهیم کرد.
در ادامه این نشست علی اکبر گرجی، معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز گفت: در وضعیت امروز کشور اگر فردی برای تحقق مبانی جمهوری اسلامی ایران دلش می تپد باید بدون تعارف لوازم و الزامات یک دولت مشروطه را بپذیرد و اگر این شرایط را قبول نکند، بحران و آشوب دامنگیر او خواهد شد.
وی درباره ارتباط حقوق بشر و دولت گفت: دولت مشروطه الزاما یک دولت حقوق بشری است و نباید حقوق بشر را از حقوق بنیادین مردم و آزادی های عمومی و شهروندی جدا کنیم.
گرجی ادامه داد: اصولا محدود سازی دولت فلسفه اش آزاد سازی شهروند است، یعنی خط قرمزی را دور سلایق دولت می کشیم تا پای خود را از گلیم قانون فراتر نگذارد./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۱۰۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای رفع اشکال کارت منزلت شهروندی چه کار کنیم؟+ نشانی مراکز

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: شهروندان برای کارت منزلت باید تکمیل اطلاعات شهروندی و شخصی‌سازی کارت را با مراجعه به مناطق پانزده‌گانه شهرداری اصفهان انجام دهند، تا همچون قبل خدمات در شبکه حمل‌ونقل عمومی ارائه شود.

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به پروژه اصرو یا ارتقای زیرساخت مدیریت ناوگان حمل‌ونقل عمومی اظهار کرد: این پروژه با رویکرد هوشمندسازی است که سال گذشته بیش از ۲۵ جلسه هماهنگی در حوزه‌های کلان میان شهرداری و سرمایه‌گذار برگزار شد و در تاریخ هجدهم اسفند سال گذشته مقرر شد تا ارتقای زیرساخت انجام شود.

وی افزود: از این تاریخ به بعد هر چند مشکلاتی وجود دارد، اما پروژه به خوبی پیش می‌رود؛ در حال حاضر در فاز استقرار هستیم و سپس بهره‌برداری کامل انجام می‌شود.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با بیان اینکه سامانه اصرو ابعاد مختلفی دارد، گفت: دستگاه‌هایی در اتوبوس‌ها و ایستگاه‌های بی‌آرتی نصب شده است، همچنین ارتقای نرم‌افزارها، راه‌اندازی اپلیکیشن شهروندی و ارتقای الگوی خدمات‌دهی کارت انجام شده است؛ طبق این الگو در گذشته تمام کارت‌های حمل‌ونقل عمومی و اصفهان کارت به‌صورت آفلاین بوده که با ارتقای زیرساخت تبدیل به آنلاین شده است، قبلاً اطلاعات روی هر کارت ذخیره می‌شد، اما در حال حاضر اطلاعات شهروندی روی سرورهای اطلاعاتی یکپارچه ذخیره می‌شود.

فردانی تصریح کرد: مشکلی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم مربوط به تعدادی کارت منزلت است که در اختیار شهروندان است که یا اطلاعات کاملی نداشته یا درست نبوده و به این دلیل که اکنون اطلاعات به‌صورت آنلاین است و اطلاعات بر حساب شهروندی ذخیره می‌شود، موجب شده تا ارائه خدمات انجام نشود و شهروندان دچار مشکل شوند.

وی تاکید کرد: شهروندان باید احراز هویت کارت خود را انجام دهند، چرا که حساب شهروندی آنلاین بر کد ملی و شماره همراه شخص احراز هویت را انجام می‌دهد که بسیاری از آن‌ها یکی از این دو مورد را نداشته، برای کارت منزلت باید تکمیل اطلاعات شهروندی و شخصی‌سازی کارت را با مراجعه به مناطق پانزده‌گانه شهرداری اصفهان انجام دهند، تا همچون قبل خدمات در شبکه حمل‌ونقل عمومی ارائه شود.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: اگر کارت معیوب شده است، شهروندان می‌توانند برای رفع عیوب به دفتر اصفهان کارت مراجعه کنند، سایر موارد تا روزهای آینده در صورت لزوم به شبکه اضافه و اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی گفت: مراکز رفع اشکال کارت‌های منزلت شهروندی در مناطق مختلف شهرداری اصفهان دایر است و زمان مراجعه روزهای کاری از ساعت ۸:۰۰ تا ۱۴:۰۰ است.

کد خبر 749451

دیگر خبرها

  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا فراگیر شده است
  • ضرورت گفتمان سازی و تبیین راهبرد جامع برای تحقق شعار سال
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • این قورباغه‌های زیبا، سمی‌ترین موجود جهان هستند (فیلم)
  • برای رفع اشکال کارت منزلت شهروندی چه کار کنیم؟+ نشانی مراکز
  • انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز به استان با هم‌صدایی رسانه‌ها محقق شد
  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری به حوزه کار
  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عالت اداری به حوزه کار
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری برای احقاق حق کارگران