Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، حمید نیلی در ابتدای نشست رسانه‌ای سیزدهمین جشنواره تئاتر مردمی «بچه‌های مسجد» ضمن تبریک روز خبرنگار عنوان کرد: برگزاری جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در سال گذشته جریانی ایجاد کرد که باعث شد در انتهای آن دوره خودمان را برای برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره آماده کنیم. فراخوان جشنواره نسبت به محتوای دوره گذشته تغییر نداشته و تاکید ما بر اصولی چون تک جنسیتی، دکور ساده و قابل اجرا در فضای مسجد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن آن که آثاری به جشنواره راه پیدا می‌کنند که در هفته انقلاب اجرا شده باشند.

او درباره آثار راه‌یافته به جشنواره بیان کرد: ۵۷ اثر از سراسر کشور برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند که از این بین ۱۱ اثر را هیات بازبینی برای حضور در جشنواره پذیرفت. کاوه مهدوی، جهانبخش سلطانی و سیدعلی موسویان هیات انتخاب جشنواره را برعهده داشتند و آثار را دیده و انتخاب کردند.

دبیر جشنواره افزود: امسال نیز مانند سال گذشته برپایی کارگاه آموزشی نقطه‌قوت جشنواره است و سنت حسنه آموزش در جشنواره سیزدهم ادامه پیدا کرد. شورای سیاستگذاری جشنواره به این جمع‌بندی رسید تا  جشنواره را به صورت استانی برگزار کند و در این زمینه علی هوشمند؛ رئیس حوزه هنری قزوین قبول مسئولیت کرد تا جشنواره در این استان برگزار شود. ضمن این که راهیابی به جشنواره از طریق مدیر حوزه هنری استان برگزار می‌شود.

نیلی درباره داوری جشنواره اظهار داشت: داوری آثار را سیدحسین فدایی، کورش سلیمانی و علی سلیمانی برعهده دارند. کورش سلیمانی و علی سلیمانی همچنین در زمینه کارگاه‌های آموزشی فعالیت دارند که امیدوارم مثمرثمر باشند.

وی اضافه کرد: امسال از دو پیشکسوت مهدی متوسلی و محمد ساربان تقدیر به عمل می‌آید. از محسن مومنی‌شریف، فاضل نظری، کوروش زارعی، محمد زروعی و مدیران استانی حوزه هنری تشکر می‌کنم.

افتتاح جشنواره با عطرافشانی مزار شهدا

دبیر اجرایی جشنواره درباره فعالیت‌های صورت گرفته برای اجرای این دوره توضیح داد: در پی اعتماد شورای سیاستگذاری جشنواره ستاد استانی برگزاری جشنواره درقزوین برگزار شد و با حضور آیت‌الله عابدینی نماینده ولی فقیه نشستی را در استان تدارک دیدیم که از ۱۶ تا ۱۹ مرداد در استان قزوین برگزار می‌شود. در شورای سیاستگذاری به این نتیجه رسیدیم که افتتاحیه جشنواره را به صورت جلسه‌ای برگزار نکنیم و با عطرافشانی مزار شهدا زنگ افتتاح جشنواره به صدا در می‌آید.

علی هوشمند اشاره داشت: از برنامه‌های این دوره جشنواره برگزاری شب خاطره با حضور خانواده‌های ۱۳ تئاتری شهید در روز ۱۷ مرداد و در منزل شهید بابایی به عنوان مکان استقرار تئاتر مردمی قزوین است.  جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قزوین در ۵ مسجد برگزار می‌شود و مسجد رسول‌الله پایگاه جشنواره است.علاوه بر آن با همت و همکاری اداره هنرهای نمایشی، دو مجموعه نمایشی سه گانه تحت عنوان «خاک شیرین» و «پشت روزنه‌ها»  افتتاح می‌شود.

او اضافه کرد: گروه‌های راه یافته ۲۰ میلیون ریال به صورت ورودی دریافت می‌کنند و از هر مسجد با مبلغ ده میلیون ریال حمایت می‌‌شود. جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور به میزان ۵۰ میلیون ریال است. به گروه‎‌های اول، دوم و سوم به ترتیب ۴۰، ۳۰ و ۲۰ میلیون ریال اختصاص داده شده است.

تاکید به گروه‌محوری در تئاتر مساجد

کوروش زارعی درباره برگزاری مجدد جشنواره بچه‌های مسجد گفت: سال گذشته و پس از  دو دهه توقف جشنواره  سراسری بچه‌های مسجد را دوباره احیا کردیم. پس از آن ساختار تازه‌ای را در شورای سیاستگذاری ترتیب دادیم تا از گروه‌های تئاتری حمایت کنیم. من به عنوان کسی که سه دهه به عنوان بازیگر و کارگردان در تئاتر کشور حضور دارم متوجه شدم که مهم‌ترین بحث در تئاتر گروه محوری است. ما باید کاری کنیم که گروه محوری در بین بچه‌های مسجد سرلوحه تمام گروه‌ها قرار گیرد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی عنوان کرد: تئاتر مردمی بچه‌های مسجد یک تئاتر حرفه‌ای نیست بلکه یک جریان آماتوری تئاتر برای جوانان زیر ۲۵ سال است. ما اگر گروه‌محوری را در این جشنواره پایه‌ریزی و نهادینه کنیم کار بزرگی انجام دادیم  و می‌توانیم در زمینه فکری و فرهنگی حوزه هنری تربیت موفقی داشته باشیم. اگر گروه‌های تئاتری دوست، برادر، همدل و همزبان بودند می‌توانند در گروه‌های حرفه‌ای نقش مهم و تاثیرگذاری را بازی کنند.

این کارگردان و بازیگر تئاتر ادامه داد: ما در گروه تئاتر آئین در قم این تجربه را انجام داده‌ایم و توانستیم افراد بزرگی را به تئاتر ایران معرفی کنیم. در اولین قدم تصمیم گرفتیم جشنواره به صورت استانی و با برپایی ورک‌شاپ‌های مختلف راه اندازی شود. براین اساس ساختار جشنواره را تغییر دادیم تا به گروه‌های اول دوم و سوم که در این جشنواره خوش درخشیدند و حائز رتبه شدند جوایزی را اختصاص دهیم. بدین ترتیب جایزه را در گرایش‌های هنری حذف کردیم و این پول به همه اعضای گروه تعلق می‌گیرد. اگر اخلاق‌محوری و تفکر با هم بودن را در تئاتر بچه‌های مسجد راه بیاندازیم در آینده گروه‌های بزرگی خواهیم داشت.

او عنوان کرد: نگاه مرکز هنرهای نمایشی این است که جشنواره را از تهران خارج کنیم. جشنواره‌های مختلف از جمله فجر، شهر و مقاومت در تهران برپا می‌شود اما تلاش ما این است که علاوه بر جشنواره «بچه‌های مسجد» جشنواره سوره را دو سال یک بار در تهران برگزار کنیم و بیشتر به سمت شهرستان‌ها برویم. بدین ترتیب با مشارکت گرفتن از نهادها و ارگان‌های استانی می‌توان جشنواره را به بیرون از تهران هدایت کرد. جشنواره سیزدهم بچه‌های مسجد سرآغاز خوبی برای خروج از تهران است.

او درباره سردیس کارگردان سریال «یوسف پیامبر» در جشنواره گفت: فرج‌الله سلحشور کار خودش را از مسجد شروع کرد و توانست سریال‌هایی بسازد که مخاطبان زیادی در داخل و خارج از کشور داشته باشد و خودش را به عنوان هنرمند بین‌الملی و جهان‌شمول مطرح کند. از او به عنوان نماد انقلاب و بچه‌های مسجد سردیس را طراحی کردیم که به گروه‌های برتر تعلق می‌گیرد. این جایزه مربوط به گروه‌های تمام عیار و تمام و کمال است و الزاما به گروه اول تعلق نمی‌گیرد. امیدوارم جایزه سلحشور باعث خیر و برکت در تئاتر مساجد شود.

او در پایان اشاره داشت: تلاش می‌کنیم واحد سیار صداوسیما را در مساجد مستقر کنیم و بتوانیم با پخش زنده جشنواره از شبکه‌های مختلف پوشش رسانه‌ای خوبی داشته باشیم. سعی ما این است که در هرسال رویکرد و اتفاق روبه جلوی در جشنواره طراحی کنیم تا به این طریق به نشاط جشنواره بیافزاییم.

در پایان این نشست سردیس فرج‌الله سلحشور با طراحی علی اصغر یوزباشی از دوستان مرحوم سلحشور و پوستر جشنواره با طراحی صابر شیخ‌رضایی رونمایی شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تئاتر رسانه فرج الله سلحشور مسجد رونمایی از پوستر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۱۳۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداشت سعید امیرسلیمانی به بهانه رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» + تیزر مستند

مراسم پاسداشت سعید امیرسلیمانی بازیگر پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینما و رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» به همت شبکه مستند در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین پاسداشت سعید امیرسلیمانی، بازیگر پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینما و رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» تولید جدید شبکه مستند برگزار شد.

 

این مستند به کارگردانی و تهیه کنندگی ابوالفضل توکلی تولید شده است و شب گذشته ۱۰ اردیبهشت با حضور جمعی از هنر دوستان و علاقه‌مندان در فرهنگسرای ارسباران از این مستند رونمایی شد.


در ابتدای این مراسم ایرج راد بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با تشکر و قدردانی از خانم علی‌پور همسر استاد امیرسلیمانی عنوان کرد: همسر سعید امیرسلیمانی این بار عظیم را به دوش کشید تا او بتواند روی صحنه تئاتر و جلوی دوربین تلویزیون برود. او کار‌های ارزنده و اثرگذاری از خودش باقی گذاشته تا بتواند خدمت گذاری در زمینه فرهنگ و هنر این سرزمین باشد.


ایرج راد با نقل خاطره‌ای از هم بازی شدن با امیرسلیمانی گفت: اولین که باری بر روی صحنه رفتم و از نزدیک با ایشان آشنا شدم به سال‌های ۱۳۵۴ یا ۱۳۵۵ برمی‌گردد که اولین اجرا و نمایشی بود به نام «حادثه در ویشی» نوشته آرتور میلر که در سالن انجمن ایران و آمریکا بر روی صحنه رفت. به خاطر دارم با سعید امیرسلیمانی حتی در زمان جنگ در طبقه سوم اداره تئاتر لباس تمرین پوشیده بودیم و ایشان به خاطر عشق و علاقه‌ای که به تئاتر داشتند هر روز در آنجا حاضر بودند و تمرین می‌کردند.


در این مراسم سپند امیرسلیمانی، گوهر خیراندیش، مسعود فروتن، رضا بنفشه خواه و احمد درویشعلی پور، از این هنرمند پیشکسوت تقدیر و تشکر کردند.
در ادامه ابوالفضل توکلی تهیه کننده و کارگردان «دیدار در سنگلج» از روند آشنایی با سعید امیرسلیمانی و چگونگی تهیه این مستند گفت: در اولین تماسی که با استاد امیرسلیمانی داشتم ایشان با خون گرمی بسیاری که دارند از صحبت‌های من به خوبی استقبال کردند و این باعث شد من انرژی بالایی را برای تهیه این مستند داشته باشم.


توکلی در پایان از خانم علی‌پور، سپند و کمند، همسر و فرزندان این هنرمند و استاد ایرج راد تشکر کرد و گفت: ایشان با وجود کسالتی که داشتند لطف کردند بنده را در تکمیل این مستند همراهی کردند.


در پایان این مراسم با اهدای تندیس شبکه مستند و لوح تقدیر از بیش از نیم قرن فعالیت هنری استاد سعید امیرسلیمانی قدردانی و از مستند «دیدار در سنگلج» رونمایی شد.


«دیدار در سنگلج» تولید جدید شبکه مستند به تهیه کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی روایتی از سال‌ها فعالیت هنری و اجرای تئاتر در سنگلج است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر «بچه‌های مسجد»
  • پاسداشت سعید امیرسلیمانی به بهانه رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» + تیزر مستند
  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد