Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه چرخ  با موضوع «مدارس تیزهوشان و حواشی برگزاری امتحانات این مدارس» با میزبانی افتخاری، عضو هیئت مدیره آی پی ام، معاون ریاضی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، دانش آموخته مدارس علامه حلی و مدرس این مدارس روی آنتن شبکه چهار سیما رفت.

افتخاری در پاسخ به این سوال که اساس مدارس سمپاد وضرورت وجود این مدارس چیست گفت: از سه بعد می توان به وجود مدارس سمپاد نگاه کنیم؛ اول بعد روانشناسی وفردی که نیاز یک فرد را با استعداد‌های خاص درنظرمیگیرد وچگونگی برآوردن نیاز‌های آموزشی ومحیطی آن فرد رامیسنجد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بعد دوم عدالت آموزشی ومساله اجتماعی است که افراد نسبت به توانایی خود سطح انتظار مختلف از نظام آموزشی داشته باشند و بعد سوم مساله استراتژیک یک کشور یا سیاست گذاری برای پرورش استعداد‌های درخشان است که این ابعاد باعث می شود دولت‌ها به ایجاد مدارس استعداد‌های درخشان مبادرت ورزند.

افتخاری در مورد محیط وچگونگی گذران مدارس سمپاد ادامه داد: البته در کشور با آموزش وپرورشی سروکار داریم که با بضاعت کم مجبور به اداره مدارس سمپاد است در واقع مدارس سهم خاصی از نظر مالی دریافت نمی کنند و آنچه انجام داده می شود  مبتنی برنظر وسلیقه مدیر مدرسه یا هزینه اولیا دانش آموز است هرچند معلم‌ها در این مدارس نقش مهمی دارند وقدم‌های مثبتی درجهت استعدادیابی وپرورش این دانش آموزان دارند.

عضو هیئت مدیره آی پی ام گفت: نکته مهم، تعامل یا کنار هم بودن استعداد‌های درخشان و برآورده شدن نیازهایشان از این طریق است.

افتخاری در پاسخ به این سوال که درس خواندن در مدارس سمپاد در آینده روانی فرد چه تاثیری می گذارد، ادامه داد:  ۴۸ درصد سمپادی‌های موفق در المپیاد در کشور می‌مانند در حالی که ۴۲ درصد المپیادی‌های غیرسمپادی بعد از موفقیت از مهاجرت اجتناب می‌کنند.

اتخاذ شیوه تلفیقی برای دانش آموزان تیزهوش در برخی کشورها

معاون ریاضی پژوهشگاه بنیادی در مورد وجود مدارس سمپاد و تامین انتظارات استعداد‌های درخشان ادامه داد: وجود این مدارس از یک بعدنیاز‌های فرد را تامین می کند و از بعد در بعضی کشور‌ها نیاز‌های روانی وآموزشی یک استعداد درخشان رابه مثابه یک فرد کم توان ذهنی که رسیدگی خاص وصرف هزینه خاص میطلبد درنظر می گیرند هرچند بعضی کشور‌ها از شیوه تلفیق استفاده می کنند و این استعداد‌ها در مدارسی تحصیل می کنند که برای عموم آزاد است.

وی در مورد رعایت عدالت در پذیرش دانش آموزان مدرسه سمپاد گفت: آمار درستی برای بررسی وجود ندارد تنها داده اقتصادی که در مورد این موضوع دارم، در یک بازه زمانی آموزش وپرورش به دانش آموزان سمپادی که یکی از اولیاء آن‌ها کارمند آموزش وپرورش باشند سی درصد تخفیف می داد ولی در این مدارس دانش آموزان از شهرستان‌های کوچک هم دیده می شوند و امیدوارم این مدارس به اقشار خاص تعلق نگیرد.

موافق برنامه ویژه برای استعدادهای درخشان هستم

افتخاری در پاسخ به این پرسش که آسیب‌های اجتماعی وجود این مدارس چیست وآیا وجود این مدارس را ضروری می دانید گفت: قطعا موافق برنامه ویژه برای استعداد‌های درخشان هستم اما  اینکه بهترین برنامه چیست مساله مهمی است؛  برنامه تفکیکی یا غیر تفکیکی که به رویکرد جامعه برمی گردد.

وی افزود: اکنون در کشور‌هایی مانند هنگ کنگ و سنگاپور از رویکرد غیرتفکیکی استفاده می کنند همچنین در کره و ژاپن که جز آموزش وپرورش‌های نظام یافته وموفق هستند دانش آموزان شناسایی می شوند و درمدارسی که افراد معمولی هم حضوردارند درس میخوانند، ولی کلاس‌های فوق برنامه برای آن‌ها گذاشته می‌شود.

افتخاری تصریح کرد: چنین رویکردی تعامل بین افراد عادی جامعه و با استعدادویژه  را ایجاد می‌کند در نتیجه در آینده دچار مشکلات ارتباطی نمی‌شوند همچنان که تعامل و ارتباط بین استعداد‌های درخشان هم ایجاد می‌شود هرچند برای استفاده از برنامه‌های دیگران وتغییر برنامه باید برنامه جدیدی بیندیشیم وسپس برنامه قبلی را حذف کنیم.

دانش آموز تیزهوش نیازهای روانی خاصی دارد

وی در مورد رشد تفکر خاص بودن تلاش نکردن در مورد دانش آموزان سمپاد ادامه داد: این فکر عجیب وغریبی به نظر می‌آید و درجامعه وفضای آکادمیک گستردگی ندارد البته دانش آموز تیزهوش یک دانش آموز سربه راه نیست و نیاز‌های خاص روانی دارد واگر به این نیاز‌ها توجه نشود حتی از یک فرد عادی جامعه پایین‌تر خواهد بود.

دانش آموخته مدارس سمپاد در پاسخ به این سوال که آیا پژوهشی درنظام آموزشی صورت گرفته که از نظر اقلیم وجامعه نیاز وجود مدارس تفکیک شده و کارخاص برای استعدادهادر آن لحاظ شده باشد گفت: آموزش وپرورش با این رویکرد، پژوهشی را سفارش داده است که نمامی پژوهش‌ها را درسایر نقاط دنیا جمع آوری کنند و در یک جمع بندی سطوح مختلف بررسی می‌شود وامکان آن در نظام ما مهیا شود.

وی یادآوری کرد: البته متخصصانی داریم که بهتر است به نظراتشان بیشتر توجه شود و امسال خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصمیم خود به تداوم این مدارس کمک کرد و امیدوارم وزارت آموزش وپرورش با امتیازات بالا وهزینه‌های معقول امکانات بیشتری را در اختیار استعداد‌های درخشان بگذارد تا نتایج بهتری فراهم آید.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۱۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به هنرستان‌ها توجه ویژه شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا قاسمی‌فرزاد ظهر امروز در مراسم گرامیداشت و تکریم مقام معلم در شهرستان فامنین، گفت: اگر کشوری به سوی پیشرفت قدم بردارد، باید در آموزش‌وپرورش سرمایه‌گذاری کند تا نسلی همانند ۳۶ هزار شهید دانش‌آموز و ۴ هزار شهید معلم تربیت شوند که در راه مانایی ایران اسلامی جان خود را هدیه کردند.

وی افزود: معلم اول، خداوند باری‌تعالی است که به پیامبر اکرم (ص) علم و کتاب قرآن عطا فرمود و در قرآن (سوره جمعه) به شایستگی به عظمت مقام معلم اشاره می‌کند.

قاسمی‌فرزاد ادامه داد: همچنین جایگاه والای معلمان با روایت حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) که فرمودند؛ هرکس به من کلمه‌ای بیاموزد مرا بنده خود کرده، قابل تبیین است.

وی اضافه کرد: سطح فرهنگ‌ها، بینش‌ها و ارزش‌ها در خانواده‌ها متفاوت است از همین رو محلی که می‌تواند یک تعادل خاص بین دانش‌آموزان ایجاد کند، آموزش‌وپرورش است تا دلبستگی و وابستگی‌های دینی، ملی، اعتقادات و ارزش‌های جامعه اسلامی را سرلوحه دروس قرار دهد.

استاندار همدان تصریح کرد: دولت مردمی و انقلابی ایران قوی تمام تلاش و توان خود را برای تقویت آموزش‌وپرورش در زمینه ارتقای محتوا با تاکید بر اجرای سند تحول بنیادین و توسعه زیرساخت‌ها به کار بسته است‌.

قاسمی‌فرزاد با اشاره به اینکه نقش و حضور خیرین در ساخت مدارس بی‌بدیل و ارزشمند بوده و قابل تقدیر است گفت: باید به هنرستان‌ها توجه ویژه شود تا فارغ‌التحصیلان مهارت‌آموز در تخصص خود به کار گرفته شوند.

کد خبر 6090304

دیگر خبرها

  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • به هنرستان‌ها توجه ویژه شود
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • ضرورت برگزاری امتحانات نهایی در محیطی مناسب و آرام
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز
  • تعطیلی مدارس دهستان بخش سندرک میناب