Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@20:43:04 GMT

عدم بازنگری در اصل ۴۴ فساد و رانت را ایجاد کرده است

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۱۴۳۶۱

عدم بازنگری در اصل ۴۴ فساد و رانت را ایجاد کرده است

نماینده آیات عظام شبیری زنجانی و علوی گرگانی در تهران گفت: تا زمانی که بازبینی و بازنگری در این اصل صورت نگیرد ،هر گونه اقداماتی صورت گرفته نه تنها بی اثر خواهد بود بلکه آن‌موقع به غارت ملی تن در داده‌ایم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری میانجی، نماینده آیات عظام شبیری زنجانی و علوی گرگانی در تهران و عضو هیأت مؤسس شورای سیاست‌گذاری انجمن روحانیون کارآفرین کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسیتهران نیوز در مورد شرایط کنونی اقتصاد اظهار کرد: بنده معتقدم یکی از راهکارها بازبینی و بازنگری اصل ۴۴قانون اساسی می‌باشد چراکه مرحوم دکتر حبیبی و دوستانش از قانون اساسی اروپا و خاصه از فرانسه اقتباس کردند در آن هنگام  این قانون در فرانسه تصویب شده بود ولی عملا اجرای آن را شروع نکرده بودند و مانند همان در کشور ما با  نیم بند تعریف و بدون کار کارشناسی تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میانجی گفت:  تا زمانی که بازبینی و بازنگری در این اصل صورت نگیرد ،هر گونه اقداماتی صورت گرفته نه تنها بی اثر خواهد بود  بلکه  آن‌موقع به غارت ملی تن در داده‌ایم، چراکه اگر با روند فعلی اجرا شود این روند مجمل است و می‌بایست در قانونگذاری الفاظ صریح الد لا له باشد. علت بر اینکه اولا زمینه‌های فساد برای سوء استفاده کنندگان فراهم می‌باشد و ثانیا توانایی ورود و رقابت بخش خصوصی حقیقی از بین می‌رود و همچنین سبب ایجاد شرکت‌های خصولتی و شبه دولتی می‌گردد به همین منظور از هر حیث بر متن فعلی اصل ۴۴ قانون اساسی خدشه‌هایی وارد است و عمل به آن قبل از بازنگری و بازبینی محل اشکال می باشد.

وی در ادامه مطلب فوق بیان کرد: اگر با روند فعلی اصلل ۴۴ اجرا شود عملا خودمان بستر رانت و فساد را برای سوء استفاده کنندگان فراهم کرده‌ایم که فساد سیستماتیک در اکثر بخش‌های فعالیتی در کشور بوجود می‌آید، همچنین عدم اجرای آن اصل هم باز یکی از مولفه‌‌‌‌‌‌ هایش فساد می‌باشد به همین دلیل بهترین راه، بازنگری و بازبینی آن اصل می‌باشد و بی‌تفاوتی و بی‌مسئولیتی در قبال آن سبب ایجاد فساد می‌گردد.

این کارشناس اقتصادی و حقوقی نفوذ فساد را عامل غارت شرکت‌ها عنوان کرد و اذعان داشت:  زمانی که فساد رخنه کند شرکت‌ها را غارت می‌کنند و سپس همانند حال واگذاری به بخش خصوصی، بسیار بد و بدون کارشناسی واگذار می‌کنند، کما اینکه جناب طیب نیا  به همین امر معترض بودند

نماینده آیات عظام شبیری زنجانی و علوی گرگانی در تهران با بیان اینکه عدم بازنگری اصل ۴۴ خسارت‌زا است و اجرای بدون بازنگری به دلیل فسادهای پنهای در آن نیز باعث ایجاد ضرر می‌شود گفت: می‌بایست با بازنگری و بازبینی اصل ۴۴ شاه راههای فساد را ببندیم و نکته‌ی دیگر اینکه از تجربیات کشورهای موفق جهان استفاده کنیم.

*از تجربیات کشورهای دیگر باید استفاده کرد

وی عملیاتی کردن بنج مارکینگ پس از جنگ جهانی دوم را سبب موفقیت آلمان غربی دانست و بیان کرد:  در برخی کشورها، بعضی از دلایلی که سازمان‌ها به بنج مارکینگ رو می‌آوردند، عبارتند از برآوردن نیازها و انتظارات مشتری، یافتن روش‌ها و اقدامات مورد نیاز برای دسترسی به اهداف سازمان خود، دستیابی به عملکرد بهتر، پیاده سازی بهترین اقدامات ترویج تفکر خلاق، سنجش رقبا ،تسریع در بهبود فرآیندها و شناخت تکنولوژی‌های نوین کشور های موفق می‌باشد.

میانجی افزود:  در کشور کانادا شرکت‌هایی که به بخش خصوصی واگذار کردند معروف به شرکت های یک دلاری هستند، یعنی دولت وقت کانادا آنچنان مستأصل مانده بود بدان صورت واگذار کرد و البته پس از واگذاری هم ۱۰سال در کنار آنها بودند تا آنها بتوانند از گل و لای در بیایند. نحوی نظارت آنها یعنی همراهی با بخش خصوصی و نظارت در کشور ما به معنی مراقبت از دستگاههای اجرایی برای عدم عدول از قوانین و مقررات می‌باشد و در کشور ما هر دو نیاز است.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد:  تا اصل ۴۴ بازبینی و بازنگری نشود عملا ما راه فساد را برای سوء استفاده کندگان هموار کرده‌ایم و یکی از راه‌های مقابله با سوء استفاده کنندگان این است که افرادی که پیشینه دولتی و سابقه مدیریت در دولت داشتند اعم از وزارت، معاون وزارت خانه و مدیر کل و  مانند آن‌ها در این امر منع شوند و همانطوری که آن ۳۱۳نفر از یاران حضرت حجت علیه السلام که عهد و پیمان می بندند که از بیت المال چیزی به نفع خود استفاده نکنند، مدیران ارشد کشور ما نیز باید چنان باشند.

وی خاطرنشان کرد: اگر ادعا می‌کنند که محمدی(ص) و علوی و حسنی هستند چراکه سیره حضرات معصومین علیهم السلام چنین بود. مگر امام مجتبی علیه السلام کل زندگی خود را بین فقرا و مستمندان تقسیم نکردند و مگر الآن همه‌ی مسئولان نمی‌گویند که در جنگ اقتصادی هستیم، ما نمی‌گوئیم که ثروت نامشروع و بادآورده، اما مسئولی که ثروت هنگفتی دارد آیا شایسته نیست که مازاد ضرورتی ثروتش را به بیت المال هبه کند تا اقتصاد مملکت تقویت شده و اقشار آسیب پذیر جامعه این همه زیر فشار نباشند و قسمتی از زخمهای آنها التیام یافته و از رنجشان کاسته شود.

میانجی تصریح کرد: چنانچه ائمه اطهار زمان جنگ دیگران را بر خود مقدم می‌داشتند و در زمان قحطی ذخائر خود را با مردم تقسیم می‌کردند، چنانچه از تجربیات کشورهای موفق جهان استفاده نکنیم دیگر خودمان سبب شده‌ایم تا همانند کشورهای جهان سوم باشیم و نکته بعدی هم آسیب های پنهان را شناسایی و راه فساد های پنهان را مسدود کنیم. همچنین در استفاده از فاینانس نیز بجای استفاده از فاینانس نسل یک که بیشتر جهان سومی‌ها از آن استفاده می‌کنند، می‌بایست قوه مجریه راه را هموار کند تا از فاینانس نسل چهارم استفاده کنیم .

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۱۴۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مسعود مهدوی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهر الوند با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: امام صادق (ع) مرد مبارزه، مرد علم و دانش و مرد تشکیلات بود.

وی افزود: همه حرفهای درست اسلام و مفاهیم اصیل قرآن که در طول یک قرن و اندی به وسیله مغرضان و مفسدان یا جاهلان تحریف شده بود، همه آنها را امام صادق (ع) به شکل درست بیان و با تحریفات مقابله کرد.

امام جمعه الوند رهبر معظم انقلاب، تکریم و تشکر از معلم را وظیفه فرد فرد ملت دانست و با اشاره به اینکه آموزش وپرورش از لحاظ اهمیت و تأثیرگذاری با هیچ دستگاه دیگری قابل مقایسه نیست اضافه کرد: هویت سازی نسل نوجوان و جوان و ایجاد شوق و امید در او، تحول مستمر، توانمندسازی مادی و غیرمادی معلمین، حمایت از مراکز تربیت معلم، تقویت معاونت پرورشی و الگوسازی در جامعه معلمین، مهمترین سرفصل‌های کاری آموزش وپرورش است.

وی با بیان اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ در نظام آموزشی دولت سیزدهم رخ داد، ادامه داد: هنوز هم بودند کسانی که در بدنۀ دولت به این سند اعتقاد داشتند این سند به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود درحالیکه برای سند تحول بنیادین بودجه نداشتیم.

حجت الاسلام مهدوی ادامه داد: غرب برای نجات خودش هم که شده چاره‌ای جز حمله به مقوله حجاب و عفاف در ایران اسلامی ندارد.

وی عنوان کرد: فتنه زن، زندگی، آزادی یک اتفاق و رخداد صرف در پاییز ۱۴۰۱ نبود بلکه یک رویداد با برنامه حداقل ده ساله بود که دستکم از ابتدای دهه ۹۰ به تدریج شروع شده بود.

امام جمعه الوند ادامه داد: رهبر معظم گسترش تظاهرات حمایت از ملت فلسطین در آمریکا و کشورهای دیگر را نشانه استمرار اولویت مسئله غزه در افکار عمومی جهان دانستند و فرمودند جنایات رژیم صهیونیستی و همدستی آمریکا با او، حقانیت مواضع نظام و ملت ایران را در نفی رژیم اشغالگر و بدبینی به آمریکا اثبات کرد و همه بدانند هیچ راه حلی برای حل مسئله فلسطین جز بازگشت این سرزمین به صاحبان مسلمان، یهودی و مسیحی آن وجود ندارد و روابط با رژیم صهیونیستی و عادی سازی، مشکلی را حل نخواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مقام معظم رهبری ائمه جمعه را از ورود به کارهای اقتصادی منع کرده‌اند، ادامه داد: فشارها در رابطه درآمدها و هزینه‌های مصلی و نماز جمعه برای منصرف شدن ما از مبارزه با فساد در الوند است اما ما از مباره با فساد دست بر نخواهیم برداشت ولو بعضی‌ها احساس خطر کنند.

کد خبر 6095737

دیگر خبرها

  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد
  • احتمال بازنگری قانون ممنوعیت مسابقات ملی در خارج از کشور
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • نباید از اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات غافل شد
  • بازنگری الگوریتم اینستاگرام به «محتوای اصیل» پاداش می‌دهد و کپی‌کاران را جریمه می‌کند
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • دولت با کسی تعارف ندارد