Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-18@12:21:37 GMT

انتقال دانشگاه صنعت نفت به وزارت علوم غیر قانونی است

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۲۳۶۲۹

انتقال دانشگاه صنعت نفت به وزارت علوم غیر قانونی است

عامر کعبی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از دو سال پیش تاکنون وزیر نفت اقداماتی در جهت انتقال دانشگاه صنعت نفت به وزارت علوم را آغاز کرده که نمایندگان خوزستان و در راس آن نمایندگان آبادان با این موضوع مخالف اند.

وی افزود: پیگیری های مجدانه مجمع نمایندگان استان خوزستان و به خصوص نمایندگان آبادان و خرمشهر برای جلوگیری از اقدام وزیر نفت برای واگذاری دانشگاه نفت به وزارت علوم سبب شد تا وزارت نفت موفق به انجام این کار نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در شورای عدالت اداری ریاست جمهوری، محدود کردن بخشی از رسته ها نیز مصوب شده است، اظهار کرد: با پیگیری های انجام شده و تقاضاهای مختلف نمایندگان آبادان از وزرای علوم، نفت و معاون اول رئیس جمهور تاکنون این اتفاق رخ نداده است.

به گفته کعبی، موضوع الزام وزارت نفت در حمایت و توسعه دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی تحت نظر در مجلس گذشته به تصویب رسیده و از واگذاری آنها صحبتی به میان نیامده است.

به گزارش خبرنگار مهر،  همچنین مردم آبادان در قالب طوماری نگرانی و گلایه خود را از واگذاری دانشکده نفت آبادان به وزارت علوم اعلام کردند.

در این طومار که خطاب به روسای جمهور، مجلس شورای اسلامی و دیوان عدالت اداری نوشته شده از دانشکده نفت آبادان به عنوان موزه ای به قدمت تاریخ نفت ایران یاد شده و آمده است: «بافت تاریخی و سیمای شهرهای ایران گنجینه گران‌بهایی از فرهنگ و مدنیت این مرز و بوم به شمار می روند و هسته های متمرکزی هستند که کارکردهای مختلف شهری را در درون خود پاسخگو بوده اند؛ هویت شهری یکی از مهمترین مسائلی است که در شهرها باید به آن توجه کرد و حفظ هویت شهری را می توان در راستای دستیابی به توسعه پایدار قرار داد.»

در بخشی از این طومار ضمن اشاره به اینکه عوامل مختلفی همچون عوامل طبیعی، فرهنگی، اجتماعی و آموزش عالی، هویت یک شهر را تشکیل می دهند، آمده است: «شهر آبادان یکی از شهرهای مهم تاریخی و گردشگری کشور است که شاخص های زیادی در شکل گیری هویت این شهر موثر بوده اند که مهمترین این عوامل تاسیس و نقش دانشکده نفت آبادان (شهید تندگویان) است که با قدمت حدود ۸۰ سال و تقدیم ۳۱ شهید والا مقام است و باید توجه ویژه ای به حفاظت و نقش آن شود و به این مهم واقف باشیم لذا با عنایت به موارد فوق و نقش بی بدیل این مرکز علمی کهن در پرورش نیروهای متخصص صنعت نفت کشور، ما جوانان و مردم انقلابی شهر مقاوم آبادان مخالفت و اعتراض خود را به اقدام معاون وزیر علوم مبنی بر واگذاری دانشگاه صنعت نفت به وزارت علوم اعلام نموده و خواهان اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در نوزدهم اسفند ماه سال ۹۱، در خصوص وظایف و اختیارات وزارت نفت (بند ۳ مصوبه مذکور) مبنی بر الزام قانونی وزارت نفت به حفظ و تقویت مراکز و موسسات آموزشی و دانشگاهی خود را داشته و همچنین لغو مصوبه غیر قانونی شورای اداری و استخدامی کشور مبنی بر واگذاری این دانشگاه تاریخی که از نمادهای مقاومت و تاریخی این شهر و مرکز اساسی و اصلی تربیت نیروهای متخصص وزارت نفت محسوب می شود، را خواهانیم.»

به گزارش خبرنگار مهر، به رغم مصوبه شورای عالی اداری کشور، مبنی بر اینکه هیچ دستگاهی نباید دانشگاه مجزایی داشته باشد و اگر چنین است باید به وزارت علوم واگذار شود، اما وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیشتر در یکم فروردین ماه ۱۳۹۷ اعلام کرد که هنوز پروسه تحویل دانشگاه صنعت نفت به وزارت علوم آغاز نشده زیرا این دانشگاه شرایط خاصی دارد که بایستی حتما روی این شرایط فکر و برنامه ریزی شود.

منصور غلامی با اشاره به مصوبه شورای عالی اداری کشور گفت: اگر این اتفاق بیفتد و این دانشگاه به وزارت علوم واگذار شود، همچون سایر دانشگاهها زیر نظر این وزارت خانه به فعالیت خود ادامه می دهد.

کد خبر 4366557

منبع: مهر

کلیدواژه: ابادان دانشگاه صنعت نفت عامر کعبی نماینده مردم آبادان در مجلس وزارت علوم تحقیقات و فناوری بوشهر کرمانشاه خبرگزاری مهر گرگان مشهد شهرکرد شیراز خطبه های نماز جمعه یاسوج سانحه تصادف بیرجند مجلس شورای اسلامی کهگیلویه و بویراحمد لیگ برتر فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۲۳۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجوی باکیفیت هرجا که باشد باید حمایت شود

موضوع تخصیص بودجه میان دانشگاه‌ها و دانشجویان چند باری در برنامه گفت‌وگویی بالاتر مورد بررسی قرار گرفته و این بار نیز این موضوع با حضور  علی باقر طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم و حسین نصیری، سرپرست گروه آموزش عالی و مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی بررسی شد.

علی باقر طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم در این باره مطرح کرد: تعبیر آموزش عالی را نباید با وزارت علوم یکی کنیم. جمعیت دانشجویی ما در آموزش عالی کشور که شامل وزارت بهداشت هم می‌شود، حدود ۳ میلیون و ۲۴۰ هزار نفر است؛ از این تعداد حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دانشگاه آزاد هستند و حدود یک و نیم میلیون نفر وزارت علوم هستند که شامل دانشگاه‌های تخصصی مثل شریف و دانشگاه جامعی مثل تهران می‌شود. دانشجویان دانشگاه‌های ملی مثل فنی و حرفه‌ای، علمی کاربردی و پیام نور هم تقریبا یک و نیم میلیون نفر هستند و مابقی بین دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌ها و دانشگاه‌های غیرانتفاعی تقسیم می‌شوند. از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز حدود ۷۰۰ هزار نفر دانشجوی نوبت دوم هستند.

حسین نصیری، سرپرست گروه آموزش عالی و مرکز تحقیقات مجلس با انتقاد بر اینکه از حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو، بیشترین منابع صرف نیمی از یک و نیم میلیون نفر وزارت علوم که روزانه هستند می‌شود، گفت: حرف ما این است که دانشجو چقدر از منابع دولتی بهره‌مند است و این بهره مندی به یک میزان باشد. برای اصلاح ساز و کار‌ها روش‌های متعددی وجود دارد. در حال حاضر ۹ درصد دانشجویان دهک یک و دو از منابع و یارانه دولت برخوردارند درحالی‌که دهک ۹ و ۱۰، از ۳۸ درصد از منابع برخوردارند؛ این ناعادلانه است و باید آن را اصلاح کنیم. قانون اساسی ما این را نگفته است.

او با اشاره به سه اصل مالی آموزش یعنی کارایی، کیفیت  و عدالت، مطرح کرد: نکته مهم این است که اگر دانشجویی با کیفیت باشد، دهک درآمدی‌اش مشخص باشد و در راستای اولویت کشور باشد و در هر دانشگاهی که باشد باید از او حمایت کنیم؛ نه اینکه صرفا حمایت ما از دانشگاه‌های در چارچوب دولتی باشد.

طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم نیز تاکید کرد: اعتباری که به وزارت علوم یا بهداشت داده می‌شود صرفا برای آموزش دانشجو نیست. مسائل پزوهشی هم مطرح هستند. این اعتبار صرف خدمات توسعه منطقه‌ای و تربیت دانشجو هم می‌شود.

او همچنین گفت: در بحث مقایسه جمعیت دانشجویی در کشور‌های منطقه، ۲ رقیب داریم و آن هم ترکیه و عربستان که از نظر کمی بیشتر هستند.

او گفت: اگر شاخص ما عدالت اجتماعی یا مسائل اقتصادی و سود و زیان آن باشد، نتیجه چیز دیگری خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • ۵ مصدوم در پی انفجار کپسول گاز در یک ساختمان مسکونی در شادگان
  • سیزدهمین دوره جشنواره تیتر ۱۵ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • بودجه آموزش عالی برای همه دانشجویان؛ آری یا خیر؟
  • دانشجوی باکیفیت هرجا که باشد باید حمایت شود
  • سیزدهمین دوره جشنواره تیتر ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود
  • اعلام زمان شروع نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی
  • زمان شروع نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
  • یک کشته و دو مصدوم در حادثه رانندگی محور خرمشهر_اهواز
  • زمان شروع نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی اعلام شد
  • وزارت کشور در بحث واگن‌های وارداتی جهادی عمل کند نه اداری