Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست > رهبری - بیانات مقام معظم رهبری به مناسبت دستور اخیر ایشان به رییس‌جمهور برای برخورد قاطع با متخلفین اقتصادی بازمنتشر شد.این بیانات از سال 68 تا سال 97 را در برمی‌گیرد.

به گزارش خبرآنلاین پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌ خامنه‌ای این بیانات را که در سال های اخیر ایراد شده است را با عنوان «مردم استقبال می‌کنند» منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز چند ماه از آغاز رهبری آیت‌الله خامنه‌ای نگذشته بود که ایشان در دیدار با مسئولان قوه‌ی قضائیه، با تأکید بر اینکه باید مسائل کشور را «الاهم فی‌الاهم» کرد و به بااهمیت‌ترین آنها پرداخت چنین فرمودند: «الان مثلا در جامعه فساد و ارتشاء و جرایم ضدانقلابی و براندازی و خدعه و تزویر و جعل و امثال اینها وجود دارد. در میان این موارد، کدام از همه مهم‌تر است؟ من خیال می‌کنم اگر بخواهیم دنبال اهم بگردیم، همین مسأله‌ی فسادهای مالی و اخلاقی و ارتشاء و تزویر و امثال اینها، چیزهایی است که بخصوص از مردم سلب امنیت می‌کند و واقعا در رتبه‌های بالا قرار می‌گیرند.»(۱۳۶۸/۰۶/۲۰)

فرمان هشت ماده‌ای، آغاز فصلی نو در مبارزه با فساد

تذکرات رهبر انقلاب درباره‌ی لزوم برخورد مسئولان با مقوله‌ی فساد همچنان ادامه داشت تا نهایتا این تأکیدات منجر به تشکیل "ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی"، در ابتدای دهه‌ی ۸۰ توسط مسئولان ارشد نظام شد. دهم اردیبهشت‌ماه همان سال نیز رهبر انقلاب در پیامی که بعدها معروف به "فرمان هشت ماده‌ای" شد، به استقبال این موضوع رفته و خطاب به مسئولان قوا چنین نوشتند: «اگر دست مفسدان و سوءاستفاده‌کنندگان از امکانات حکومتی، قطع نشود، و اگر امتیازطلبان و زیاده‌خواهان پرمدّعا و انحصارجو، طرد نشوند، سرمایه‌گذار و تولید کننده و اشتغال‌طلب، همه احساس ناامنی و نومیدی خواهند کرد...»(۱۳۸۰/۰۲/۱۰) مبارزه‌ی با فساد، آنقدر برای رهبر انقلاب اهمیت و اولویت داشت که در بند هفتم این نامه، حتی منتسبین به خود را نیز از آن استثنا نمیدانند: «در امر مبارزه با فساد نباید هیچ تبعیضی دیده شود. هیچکس و هیچ نهاد و دستگاهی نباید استثنا شود. هیچ شخص یا نهادی نمی‌تواند با عذر انتساب به اینجانب یا دیگر مسئولان کشور، خود را از حساب‌کشی معاف بشمارد.»(۱۳۸۰/۰۲/۱۰)

چرا مبارزه با فساد اهمیت دارد؟

از آن زمان تا به امروز، رهبر انقلاب نزدیک به ۲۰ بار در بیانات خود، به این فرمان هشت مادهای ارجاع داده‌اند و نزدیک به ۱۵۰ بار، موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی، در بیانات ایشان تکرار شده است. سؤال این است که چرا مبارزه‌ی با فساد، تا این حد برای رهبر انقلاب بااهمیت است؟ برای اینکه «فساد در دستگاه اجرایی مثل این است که ما چندین لوله‌ی قطور آب به استخری وارد می‌کنیم؛ اما استخر پر نمی‌شود؛ این همه تلاش انجام می‌گیرد، درعین‌حال انسان زوایای خالی را مشاهده می‌کند، که بخش عمده‌ای از این، مربوط می‌شود به فساد مالی و به رخنه‌های اخلاقی که در مجموعه‌ی دستگاه در سطوح مختلف وجود دارد.»(۱۳۸۳/۰۶/۰۴) اما در راه مبارزه با فساد، چند نکته از نظر رهبر انقلاب مهم است:

اول آنکه در برخورد با فساد، نباید گرفتار نگاه‌های افراطی و تفریطی شد: «در مورد برخورد با فساد دو گرایش افراطی و تفریطی هست. بعضی‌ها وقتی صحبت از مبارزه با فساد می‌شود، تصوّر می‌کنند که مبارزه با فساد، یک بهانه‌ی سیاسی برای برخورد با این و آن است؛ این غلط است. مبارزه‌ی با فساد، مبارزه‌ی با فساد است! در هر جامعه‌ای اگر نقطه‌ی فاسد، شناسایی، کنترل و قلع‌وقمع شد، فساد متوقّف می‌ماند، والّا رشد پیدا می‌کند... بعضی هم در نقطه‌ی مقابل از آن طرف افراط می‌کنند؛ یعنی وقتی گفته می‌شود «فساد» خیال می‌کنند همه‌جا را فساد گرفته است؛ خیر، این چنین نیست. آنچه که ما را برمی‌انگیزد، وجود فساد، ولو در یک بخش، در یک گوشه و به وسیله‌ی افراد معدودی است.»(۱۳۸۱/۰۱/۰۹)

دوم آنکه مبارزه با فساد، برخلاف تصور برخی افراد، مخل سرمایه‌گذاری اقتصادی نیست. «بعضی خیال می‌کنند که برخورد با مفاسد اقتصادی، مخل امنیت اقتصادی است... این درست نقطه‌ی مقابل حقیقت است. برخورد با مفسد اقتصادی موجب امنیت اقتصادی است برای غیرمفسد. غیرمفسد کیست؟ اکثریت مردم. مفسد اقتصادی تعداد معدودی هستند؛ سوءاستفاده‌چی‌ها. با اینها برخوردِ سخت بشود تا اکثر مردم... احساس کنند دارای امنیتند...»(۱۳۸۶/۰۴/۰۷)

سوم آنکه برخورد با فساد، به "اقدام و عمل به هنگام" نیاز دارد، نه "شعار و حرف": اسم فساد زیاد آورده می‌شود. حرف زدن راجع به فساد که فایده‌ای ندارد؛ با «دزد دزد» گفتن، دزد از دزدی دست برنمی‌دارد... بله، روزنامه راجع به فساد ممکن است حرف بزند، من و شما که مسئول هستیم باید اقدام کنیم؛ حرف دیگر چیست؟ وارد بشوید؛ [اگر] بلدیم اقدام کنیم، جلوی فساد را به‌معنای واقعی کلمه بگیریم.»(۱۳۹۴/۰۲/۰۹)

و نهایتا اینکه مهم‌ترین بخشی که متولی برخورد با فساد است، "دولت و قوه‌ی مجریه" است: «مهم‌ترین بخشی که می‌شود با فساد مبارزه کرد، دولت است. خود دولت هم این را قبول دارد و دنبال کرده است...گلوگاه‌های فساد باید گرفته شود. اینکه شما می‌بینید جنسی نباید وارد شود، اما وارد می‌شود؛ نباید به کسی امتیازی داده شود، اما داده می‌شود؛ اولین چیزی که به ذهن انسان می‌رسد، باید گمان وجود فساد و اراده‌ی فاسدی باشد. بنابراین در دستگاه‌های دولتی باید گلوگاه‌ها گرفته شود.»(۱۳۸۳/۰۴/۱۹) به همین دلیل هم رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود با هیأت دولت، بر ضرورت برخورد قاطع با متخلفین از سوی دولت تأکید کرده و فرمودند: «وقتی کسی تخلف می‌کند برخورد قاطع کنید... در همین شرکت‌های صوری‌ای که درست کردند و آمدند به‌عنوان اینها ارز گرفتند، دستگاه امنیتی باید دنبال کند، فعال باشد، اینها را شناسایی کند، برخورد کند با اینها... برخورد جدی بکنید. مردم استقبال می‌کنند از این برخورد. آقای رئیس‌جمهور راجع به وارد کردن خودرو، یک دستور خوبی دادند که بسیار خوب است. آقای دکتر روحانی! هرچه می‌توانید از این کارها بکنید؛ این مردم را واقعا خوشحال می‌کند و کمک می‌کند به پیشرفت کشور... واقعا با فساد مبارزه بشود... باید برخورد کنیم بعد برخورد را به مردم بگوییم... برخورد قانونی قوی رضایت‌بخش بکنیم، بعد همین را به اطلاع مردم برسانیم، بگوییم این کار اتفاق افتاد؛ این خوب است؛ این درست است.»(۱۳۹۷/۰۴/۲۴)

2929

 

کلید واژه‌ها : آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب - فساد اقتصادی-مبارزه با مفاسد اقتصادی - دولت -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب فساد اقتصادی مبارزه با مفاسد اقتصادی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۲۵۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه رهبر انقلاب به دانشجویان منشا تحولات عظیم اروپا و آمریکا شد

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: علی معروفی آرانی نویسنده و پژوهشگر در ادامه نگارش یادداشت‌ها و مقالات خود درباره اسراییل و غرب، به‌تازگی نوشتاری درباره این‌روزهای دانشگاه‌های آمریکا و جنبش دانشجویی اعتراضی که در مخالفت با اسراییل و نسل‌کشی‌اش جریان دارد، نوشته است. این‌مطلب با عنوان رویش گفتمان انقلابی در دانشگاه‌های آمریکا در اختیار مهر قرار گرفته است.

در ادامه این‌یادداشت را می‌خوانیم؛

نامه‌های مقام معظم رهبری به دانشجویان و جوانان کشورهای غربی و آمریکایی اکنون به بار نشسته، و در سرتاسر آمریکا نصایح و پندهای آگاهی بخش معظم له موجبات بلوغ فکری و انسان دوستی دانشجویان را در کنار ساحت علم بارزتر و عینی ترکرده و این نتیجه تداوم گفتمان انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های آمریکایی است.

تأثیر نفوذ کلام مقام معظم رهبری در نامه‌ای که به جوانان اروپایی نوشته بود، امروز مشخص شده است، مقام معظم رهبری در این نامه از جوانان اروپایی خواسته بود که در رابطه با انگیزه سیاه نمایی علیه اسلام خود تحقیق کنند. منشا تحولات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نامه ۱۰ سال پیش مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی است که سر منشا تحولات مناسبی در اروپا و آمریکا شده است.

صدها دانشجو در سراسر دانشگاه‌های ایالات متحده دستگیر شده‌اند، زیرا معترضان همچنان خواستار آتش‌بس در غزه و جلوگیری از کشتار بی‌رحمانه ماشین جنگی رژیم صهیونیستی و توقف کشتار غیر نظامیان و توقف آتش بس شده‌اند در این چند روز در ایالت‌های این کشور، دانشگاه‌های بیشتری شاهد تظاهرات علیه ادامه بمباران نوار غزه و پایان دادن به کمک نظامی ایالات متحده به اسرائیل توسط دانشجویان متحصن بوده است.

پس از دستگیری بیش از ۱۰۰ تظاهرکننده در هفته گذشته در دانشگاه کلمبیا، اعتراضات دانشجویان به جنگ رژیم صهیونیستی علیه حماس در تعداد فزاینده‌ای از دانشگاه‌ها به راه افتاد. دانشجویان از دانشگاه‌ها خواستار پایان دادن به جنگ اسرائیل علیه غزه و قطع روابط دانشگاه‌های آنها با شرکت‌هایی هستند که به اسرائیل سلاح می‌فروشند تا صلح و آتش بس در غزه قوت گیرد. اعتراضات در بسیاری از دانشگاه‌ها توسط ائتلاف‌های گروه‌های دانشجویی سازماندهی شده است. این گروه‌ها عمدتاً مستقل عمل می‌کنند، اگرچه دانشجویان می‌گویند از همتایان خود در دانشگاه‌های دیگر الهام گرفته‌اند.

رفتار خشونت‌آمیز پلیس در دستگیری دانشجویان و ضرب و شتم آنها نتیجه معکوس داشت و باعث الهام بخشیدن به دانشجویان در سرتاسر آمریکا شد و معترضان در دیگر دانشگاه‌ها را تشویق کرد تا دوباره جمع شوند و روند اعتراض و فشار بر دولت آمریکا را آغاز کنند.

دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا از دولت خود می‌خواهند که درآمدهای کشور را صرف حمایت از رژیم جنایت‌کار صهیونیستی نکنند و سلاح و بمب در اختیار این رژیم قرار ندهند و در برابر از نسل کشی مردم غزه جلوگیری کنند، این خواست مردم آمریکا از نمایندگان خودشان است؛ اما در همین شرایط نمایندگان مجلس سنا طرح کمک مالی به رژیم صهیونیستی و اوکراین را تصویب می‌کنند. این اقدام بی‌سابقه، پایانی بر ادعاهای حقوق بشری از سوی آمریکاست، این موضوع مهر تأییدی بر صحبت‌های جمهوری اسلامی ایران در خصوص استانداردهای دوگانه آمریکا در قبال ملت‌ها است.

طبیعتاً یکی از مهمترین مطالبات دانشجویان معترض پایان یافتن خشونت علیه مردم فلسطین است، اما خواسته دوم که از سوی اغلب دانشجویان صراحتاً اعلام می‌شود، درخواست پایان دادن به هرنوع همکاری علمی، فرهنگی، مطالعاتی، مالی و عملی با اسرائیل است. دانشجویان می‌گویند تمایلی ندارند در سیستمی درس بخوانند که با اسرائیل همکاری می‌کند. دانشجویان دانشگاه سیدنی نیز از دانشگاه خود خواسته‌اند که روابط خود را با دانشگاه‌ها و سازندگان اسلحه در اسرائیل قطع کند.

شرکت در اعتراضات هزینه بسیار بالایی برای این افراد دارد؛ بسیاری از این دانشجویان از دانشگاه‌ها اخراج شده‌اند و همچنین برخی استادان نیز تعلیق شده و کار خود را از دست داده‌اند؛ با این حال، این افراد همچنان در اعتراضات شرکت می‌کنند.فشارهای ناشی از اعتراضات به تدریج حمایت آمریکا را از رژیم صهیونیستی تغییر داده و یا دست‌کم کاهش خواهند داد.

پدیده عجیب در این اعتراضات برخورد خشن پلیس با دانشجویان معترض است که این نشان می‌دهد که دموکراسی و حقوق بشر در غرب فقط یک شعار است. ابزاری برای سلطه طلبی غرب بر دیگر کشورها است.

برملا شدن ماهیت استکباری آمریکا مهم‌ترین دستاورد اتفاقات اخیر در دانشگاه‌های آمریکا بوده است، این موضوع از مدت‌ها قبل بر ملت ایران ثابت شده بود؛ اما با سرکوب صورت گرفته به بهترین شکل توسط مردم جهان درک شد.

محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در فلسطین و غزه عزیز مدت‌هاست که از مرزهای کشورهای محور مقاومت فراتر رفته و بویژه در کشورهایی که حاکمان‌شان با حمایت آشکار از ددمنشی‌های اسرائیل در غزه، نقطه سیاه دیگری بر عملکرد خود ثبت کرده‌اند، انسان‌های حق‌طلب و آزادی‌خواه را به میدان آورده است.

دانشجویان معترض شعار می‌دادند؛ «بچه‌ها را رها کنید» و شعارهایی نیز علیه جنگ در غزه می‌دهند. دولت آمریکا دانشجویان را تهدید می‌کند تا از توهین‌های یهودستیزانه از جمله "یهودیان را بکشید" استفاده نشود.

دولت آمریکا در دهه‌های گذشته همواره پشت نقاب آزادی‌خواهی پنهان شده بود، اما در نهایت با حمله وحشیانه به دانشجویان کشور خودش نقاب از چهره انداخت تا بار دیگر بر مردم و افکار جهانی ثابت شود که شعارهای آزادی‌خواهی تنها ابرازی برای سو استفاده از قدرت استکباری خود است.

در این راستا، سازمان عفو بین‌الملل با اشاره به اقدامات نیروهای امنیتی آمریکا اعلام کرد که این اعتراضات با واکنش سرکوبگرانه شامل بازداشت و اخراج دانشجویان نباید رو به رو شود. تازمانی که تأمین تسلیحات برای اسرائیل از سوی واشنگتن ادامه دارد، حق اعتراض برای دانشجویان از اهمیت بالایی برخوردار است. از دانشگاه‌های آمریکایی می‌خواهیم از حقوق دانشجویان در تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن حمایت کنند.

طبیعتاً یکی از مهمترین مطالبات دانشجویان معترض پایان یافتن خشونت علیه مردم فلسطین است، اما خواسته دوم که از سوی اغلب دانشجویان صراحتاً اعلام می‌شود، درخواست پایان دادن به هرنوع همکاری علمی، فرهنگی، مطالعاتی، مالی و عملی با اسرائیل است. دانشجویان می‌گویند تمایلی ندارند در سیستمی درس بخوانند که با اسرائیل همکاری می‌کند. دانشجویان دانشگاه سیدنی نیز از دانشگاه خود خواسته‌اند که روابط خود را با دانشگاه‌ها و سازندگان اسلحه در اسرائیل قطع کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا که مثل قارچ سمی در این کشور تکثیر و گسترده می‌شود برای جو بایدن در موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ نیز مشکل‌ساز خواهند بود چراکه این موضوع بسیار مهم و تأثیرگذار است. باید به این مسئله مهم و راهبردی اشاره کرد که هزینه‌های حمایت از رژیم صهیونیستی در حال افزایش بوده و این موضوع ممکن است بر آینده حمایت از رژیم صهیونیستی تأثیر داشته باشد.

امیدواریم روند مقاومت مردم غزه و محور مقاومت ادامه یابد و شاهد پیروزی مردم فلسطین بر رژیم غاصب صهیونیستی و فروپاشی این رژیم جعلی باشیم و علاوه بر آن مبارزات عدالت‌خواهان دانشجویان آمریکایی در حمایت از مظلومان جهان به سایر دانشگاه‌ها خواهد رسید.‌

کد خبر 6092074 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 
  • راه مبارزه با ناامیدی جهاد تبیین در عرصه‌های مختلف است
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • روایت خاندوزی از دستور رئیسی در پی تذکر رهبر انقلاب
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • نامه رهبر انقلاب به دانشجویان منشا تحولات عظیم اروپا و آمریکا شد