Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-06@13:59:15 GMT

زمان رصد معروف‌ترین بارش شهابی

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۲۷۲۰۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، علی آزادگان در خصوص بارش شهابی برساوشی با بیان اینکه بارشهای شهابی در کل سال وجود دارند و ماهیانه یک یا دوبار می توان آنها را در فهرست رویدادهای نجومی دید، گفت: اما تعداد شهاب های اکثر آنها در ساعت بسیار اندک هستند و رصد آنها به سختی انجام می گیرد.

وی با بیان اینکه بارش برساوشی را می توان معروفترین بارش سال دانست، گفت: بارش برساوشی با شهاب های زیاد خود در میانه تابستان بسیار چشمگیر و دیدنی هستند و به راحتی می توان آنها را رصد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس نجوم با تاکید بر اینکه نام بارشهای شهابی برگرفته از محل کانون آنهاست، گفت: کانون بارش شهابی نقطه ای از آسمان شب است که به نظر می رسد شهاب ها همه از آن نقطه سرچشمه می گیرند و در آسمان پخش می شوند؛ این بارش شهابی همانند رانندگی در شبی برفی است که به نظر می رسد همه دانه های برف از نقطه ای در انتهای جاده سرچشمه می گیرند و به سوی شیشه خودرو پرتاب می شوند.

به گفته آزادگان، کانون بارش برساوشی هم در صورت فلکی برساوش قرار دارد و اگر انتهای شهاب ها را امتداد دهیم به نظر می رسد که از این صورت فلکی سرچشمه گرفته اند. البته این روش برای تشخیص شهاب های برساوشی از سایر شهاب های متفرقه بسیار کاربردی تر است.

وی عنوان کرد: بارش برساوشی ناشی از ذرات به جای مانده از دنباله دار «سویفت-تاتل» است و از ۲۶ تیر تا ۲ شهریور می توان شهاب های آن را در آسمان رصد کرد؛ اما در ۲۱ مرداد زمین به متراکم ترین بخش از ذرات به جای مانده از این دنباله دار می رسد به همین دلیل می توان اوج بارش را در این تاریخ به وضوح مشاهده کرد.

این کارشناس نجوم اضافه کرد: امسال در اوج بارش می توان انتظار دیدن ۶۰ تا ۷۰ شهاب در ساعت را داشت که چون ماه هم در حالت نو است و در همان ابتدای شب غروب می کند هیچ مزاحمتی برای رصدگران بارش ایجاد نخواهد کرد.

آزادگان افزود: بهترین زمان برای دیدن بیشترین شهاب پس از نیمه شب ۲۱-۲۰ و ۲۲-۲۱ مرداد است؛ البته احتمالا شب ۲۲-۲۱ مرداد با شهاب های بیشتری روبرو خواهیم بود.

وی با بیان اینکه برای رصد بارش شهابی برساوشی فقط نیاز به آسمان تاریک است که این شرایط امسال مهیاست، بیان داشت: شهاب ها چیزی جز ذرات غبار به جای مانده از دنباله دار سویفت-تاتل نیستند که با سرعت ۶۰ کیلومتر در ثانیه به جو زمین برخورد می کنند و می سوزند. این دنباله دار هسته ای به قطر ۲۶ کیلومتر دارد و بزرگترین جسم شناخته شده ای است که متناوبا از اطراف زمین عبور می کند.

وی خاطر نشان کرد: در این شب تعدادی از سیارات را هم می توانید همراه با شهاب های بارش شهابی به نظاره بنشینید. مریخ درخشان و سرخ تا حدود ۴ صبح در آسمان خواهد بود.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۲۷۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین سامانه بارشی در راه آسمان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل؛ هواشناسی استان اردبیل اعلام کرد امروز ناپایداری‌ها بیشتر می‌شود و علاوه بر کاهش دمای هوا تا صبح فردا شاهد بارش باران و رگبار و رعد برق و گاهی تگرگ به ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی  استان خواهیم بود.

  بر اساس پیش بینی هواشناسی استان اردبیل با خروج سامانه بارشی کنونی فردا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت آسمان استان نیمه ابری تا تمام ابری همراه با وزش باد تند تا گاهی شدید در مناطق مرکزی و جنوبی استان همراه است، به همین دلیل با تاکید بر هشدار نارنجیِ هواشناسی و زردِ کشاورزی اعلام شده از پس فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت، آسمان استان به ویژه مناطق مرکزی و جنوبی تا اواخر این هفته ابری همراه با بارش باران و رگبار و رعد برق خواهد بود. هواشناسی استان اردبیل به شهروندان توصیه کرده با توجه به ادامه بارش و فعال بودن سامانه‌های بارشی، از حضور در بستر رودخانه‌های فصلی، مسیل‌ها و مناطق مرتفع تا اطلاع بعدی خودداری کنند.

 

دیگر خبرها

  • (ویدئو) ماجرای بارش شگفت‌انگیز ماهی از آسمان یاسوج چه بود؟
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • اولین مصاحبه شهاب زاهدی با شبکه معروف ژاپنی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • تصاویر بارش ماهی از آسمان یاسوج؟
  • آسمان خوزستان مه‌آلود می‌شود/ ورود سامانه جدید بارشی به استان
  • دومین سامانه بارشی در راه آسمان اردبیل
  • آسمان مناطق شمالی و مرکزی استان بوشهر بارانی می شود
  • آسمان زیبای کرج پس از بارش باران شب گذشته
  •  بارش باران در استان سمنان تداوم خواهد داشت