Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > اقتصاد سیاسی - ایلنا به نقل از استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه بوستون آمریکا گفت: به گمان من، اکنون فرصت خوبی برای مقام‌های ایران است تا بار دیگر خود را نشان دهند. ملاقات با ترامپ دست آخر ضرری برای کسی ندارد. در بدترین حالت، اوضاع همچنان که اکنون هست حفظ می‌شود، اما شاید بتوان گشایشی حاصل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پروفسور « ویلیام کیلور» استاد تاریخ و روابط بین‌الملل در دانشگاه بوستون آمریکا است. او آثار متعددی را در زمینه سیاست و تاریخ سیاسی به رشته تالیف درآورده است که از جمله آن‌ها می‌توان به «جهان قرن بیستم و فراسوی آن» و «جهان ملت‌ها: نظم بین‌المللی از ۱۹۴۵» اشاره کرد.

ویلیام کیلور با اشاره به دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران و اثری که بر اقتصاد ایران و منازعات منطقه‌ای دارد گفت: اقتصاد ایران در اثر تحریم‌های آمریکا ضربه سختی دیده است. این امر البته می‌تواند بر نفوذ ایران در منطقه نیز اثر بگذارد و به نارضایتی در داخل کشور بینجامد.

ترامپ درکی از پیچیدگی‌ها و موقعیت امنیتی حاکم بر خاورمیانه ندارد

وی ادامه داد: با این وجود، رویکرد دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، به ایران پر است از اغراق و اظهارات غلط. برای مثال، او گمان می‌کند ایستادن در برابر ایران یعنی مبارزه با تروریسم بنیادگرایانه. حال آن‌که گروه‌های تروریستی، مانند داعش، خود با ایران در حال جنگ هستند. انگار ترامپ درکی از پیچیدگی‌ها و موقعیت امنیتی حاکم بر خاورمیانه ندارد.

وی همچنین با اشاره اعلام آمادگی‌های پیاپی ترامپ برای مذاکره با مقام‌های ایران و در عین حال تاکید بر سیاست فشار بر تهران و رویکرد دوگانه کاخ سفید در این باره گفت: از قرار معلوم، ترامپ گمان می‌کند که با فشار به ایران می‌تواند این کشور را به پای میز مذاکره بکشاند، درست مانند کاری که با کره شمالی انجام داد. منتهی موضوع اینجاست که نه‌تنها وضعیت این دو کشور (ایران و کره شمالی) سراسر با یکدیگر متفاوت است، بلکه فرآیند این اقدامات نیز با هم یکسان نخواهد بود. شاید کره‌شمالی را بتوان تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا لحاظ کرد، اما تردید دارم بتوان همین منطق را نیز برای تهران به کار برد.

توافق هسته‌ای، ایران را در موقعیت برتری نسبت به آمریکا قرار داد

این نویسنده و استاد دانشگاه با اشاره به اختلاف مقام‌های آمریکا بر سر بدون پیش شرط بودن مذاکره با ایران ادامه داد: برخی مقام‌های آمریکا کاملاً مخالف هرگونه مذاکره با مقام‌های ایران هستند. به عقیده آنها، تا زمانی که تهران سیاست‌های فعلی خود را نسبت به واشنگتن حفظ کند، مذاکره فاقد معناست. این مقام‌ها همچنین با حمایت ایران از «بشار اسد»، رئیس‌جمهوری سوریه، نیز که بسیاری معتقدند اقداماتش مساوی با جنایت جنگی است مخالف هستند. از این رو رویکرد آنها در برابر برخی سیاست‌های گاه میانه‌رو دولت ترامپ قرار می‌گیرد. 

عربستان سعودی با ایران و قدرتش در منطقه احساس رقابت می‌کند

وی گفت: به طور کلی، ترامپ معتقد است که توافق هسته‌ای ایران را در موقعیت برتری نسبت به آمریکا قرار داده است. از سوی دیگر، عربستان سعودی و بسیاری از متحدانش در خلیج فارس با ایران و قدرتش در منطقه احساس رقابت می‌کنند. البته از اسرائیل نیز نباید گذشت. این‌ها هم خود می‌تواند به این دوئیت در سیاست خارجی آمریکا نسبت به ایران دامن بزند.

رد پیشنهاد دیدار با رئیس‌جمهوری آمریکا کمکی به بهبود اوضاع نمی‌کند

استاد تاریخ و روابط بین‌الملل دانشگاه بوستون در رابطه با رویکردهای احتمالی ایران برای مقابله با تحریم‌های آمریکا گفت: ممکن است این‌که ایران بکوشد روابط خود را با ایالات متحده در برخی زمینه‌های بین‌المللی بهبود بخشد در این قضیه بی‌تاثیر نباشد. با این وجود، کسی چندان نمی‌داند ترامپ به فلان اقدام چه واکنشی نشان می‌دهد.

وی گفت: با این وجود، گمان نمی‌کنم رد پیشنهاد دیدار با رئیس‌جمهوری آمریکا چندان کمکی به بهبود اوضاع بکند.

نمی‌توان ایران را در کنار کشورهای حامی تروریسم قرار داد

ویلیام کیلور گفت: در حالت کلی، ترامپ می‌کوشد با ایران مثل بسیاری از کشورهای قانون‌شکن و منفور دنیا، مانند کره شمالی، رفتار کند. این درست نیست. همان‌طور که پیشتر گفتم، نمی‌توان ایران را در کنار کشورهای حامی تروریسم قرار داد؛ ایران خودش درگیر جنگ با تروریست‌های داعش است.

مواضع قهری ترامپ کار را برای گفت‌وگو سخت می‌کند

استاد تاریخ و روابط بین‌الملل دانشگاه بوستون گفت: اصولا، ترامپ از همان آغاز شروع به کارش موضعی قهری نسبت به تهران اتخاذ کرد. این طبیعتا کار را برای گفت‌وگو سخت می‌کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، رئیس‌جمهوری آمریکا تلاش دارد با مقام‌های ایران مذاکره کند، حال آن‌که ورود شهروندان این کشور به خاک آمریکا را ممنوع کرده است. بنابراین اوضاع آنچنان هم که به نظر می‌رسد ساده نیست.

وی اظهار داشت: با این حال، به گمان من، اکنون فرصت خوبی برای مقام‌های ایران است تا بار دیگر خود را نشان دهند. ملاقات با ترامپ دست آخر ضرری برای کسی ندارد. در بدترین حالت، اوضاع همچنان که اکنون هست حفظ می‌شود، اما شاید بتوان گشایشی حاصل شود. 

عربستان سعودی ائتلافی علیه ایران به راه انداخت

ویلیام کیلور در پایان با اشاره به طرح پشتیبان کشورهای عربی در این خصوص گفت: به نظر می‌رسد که عربستان سعودی ائتلافی را در کشورهای عرب علیه ایران به راه انداخته است. از منظر آمریکایی، این شاید برخاسته از اختلاف کشورهای شیعه و سنی در منطقه باشد. با این حال، باید دید که آیا کشورهای عربی، به ویژه عربستان سعودی، می‌توانند در زمینه مسائلی چون تامین کسری نفت ایران در بازار جهانی تاثیرگذار باشند یا نه.

 

 

کلید واژه‌ها : دونالد ترامپ - تحریم اقتصادی - ایالات متحده آمریکا -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دونالد ترامپ تحریم اقتصادی ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۲۷۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاقات ورزشگاه‌ها به کرامت بانوان خدشه وارد کرد/ ظرف یک هفته گزارش دهید

به گزارش گروه ورزشی ایسکانیوز، در نامه کیومرث هاشمی خطاب به رئیس فدراسیون فوتبال آمده است: همانطور که مطلع هستید موضوع امکان حضور بانوان محترم علاقه‌مند فوتبال در ورزشگاه‌های کشور در شرایطی مورد موافقت مراجع تصمیم‌گیرنده قرار گرفت که فدراسیون فوتبال به عنوان متولی فوتبال کشور و همچنین باشگاه‌های حرفه‌ای فوتبال در جهت بهبود زیرساخت‌ها، ساماندهی هر چه بهتر هواداران زن و مرد و همچنین ارتقای جو اخلاقی و فرهنگی حاکم بر استادیوم‌های فوتبال تلاش کنند که متاسفانه نه تنها شاهد بهبود شرایط فرهنگی حاکم بر ورزشگاه‌های فوتبال نیستیم، بلکه شاهد بروز و ظهور صحنه‌ها و اتفاقاتی هستیم که هرگز در شان هواداران ایرانی نبوده و متاسفانه رفتار برخی هوادارنماها زمینه ایجاد خدشه بر منزلت و کرامت زن ایرانی را نیز فراهم کرده است که رصد و کنترل این افراد معدود وظیفه باشگاه‌هاست.

بیشتر بخوانید: وزیر ورزش به تغییر نام استقلال واکنش نشان داد

معتقدم بروز این نوع حوادث، ناشی از فقدان برنامه جامع فرهنگی برای بهبود جو حاکم بر ورزشگاه‌های فوتبال و همچنین ناشی از کم‌توجهی برخی باشگاه‌های فرهنگی ورزشی فوتبال کشور است که متأسفانه لفظ «فرهنگی» را به عاریه یدک کشیده و فاقد اهتمام لازم برای ساماندهی هواداران خود هستند. بر همین اساس باید تاکید نمایم مشاهده این نوع اتفاقات که دل مردم علاقمند به ورزش‌ کشور را نیز به درد آورده، به هیچ عنوان برای مجموعه ورزش کشور قابل قبول نبوده و همانطور که بارها تأکید نموده‌ام؛ «ورزش بدون ارزش برای نظام جمهوری اسلامی ایران فاقد اعتبار است.»

در همین راستا شایسته است با استفاده از ظرفیت قانونی در فدراسیون فوتبال، محرومیت خاطیان و همچنین ارسال گزارش آسیب‌شناسی با محوریت بررسی علل وقوع حوادث اینچنینی ظرف یک هفته، تدابیر لازم جهت ساماندهی دائمی هواداران با رویکرد قبول مسئولیت از سوی باشگاه‌ها پیش‌بینی شده و مراتب برنامه‌ریزی‌های عملیاتی در اسرع وقت به این وزارتخانه منعکس شود.

بدیهی است معاونت قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان، تحقق این ماموریت مهم را تا اخذ نتایج ملموس با جدیت هر چه تمام‌تر پیگیری خواهد کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229423 برچسب‌ها ورزش

دیگر خبرها

  • کره جنوبی در رزمایش سایبری آمریکا شرکت می‌کند
  • اخطار جدی و دستور وزیر به تاج درباره زنان تماشاگر
  • اتفاقات ورزشگاه‌ها به کرامت بانوان خدشه وارد کرد/ ظرف یک هفته گزارش دهید
  • ورود وزیر ورزش به حرکت جنجالی هوادار سپاهان
  • اتفاقات رخ داده در ورزشگاه‌ها به کرامت بانوان خدشه وارد کرد
  • واکنش مهم به توهین پیرمرد سپاهانی به زنان پرسپولیسی
  • لشکرکشی وسط اتوبان تیم امنیتی دونالد ترامپ برای اسکورت به دادگاه | فیلم
  • وزیر ورزش خطاب به تاج:کرامت بانوان زیر سؤال رفته،رسیدگی کنید
  • مقام اطلاعاتی اوکراین: اوضاع در خط مقدم از زمان آغاز جنگ هم سخت‌تر است
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است