Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@13:12:17 GMT

نقش بلک واتر در جنگ‌های سعودی و امارات

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۲۸۶۱۴

نقش بلک واتر در جنگ‌های سعودی و امارات

حقایق زیادی درباره تجاوزگری سعودی و امارات علیه یمن با استفاده از هزاران مزدور و شرکت‌های بدنام امنیتی بویژه شرکت آمریکایی "بلک واتر" از سال ۲۰۱۵ میلادی روز به روز برملا می‌شود.

خبرگزاری تسنیم: به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، ریاض و ابوظبی در ماه مارس ۲۰۱۵ میلادی تجاوزی همه جانبه را علیه یمن برای آنچه به زعم خود "بازگرداندن دولت مشروع یمن به قدرت" می‌دانستند، آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
پیش بینی می‌شد که این جنگ برق آسا باشد، اما طولانی شد و خسارت‌های زیاد مالی و جانی به این دو کشور وارد کرد. امارات و ابوظبی نیاز به تلاش بسیاری مزدور از جمله ریک پرنس بنیانگذار شرکت بدنام بلک واتر و شرکت کلمبیایی "گلوبال اینترپرایز" و نظایر آن پیدا کردند.

سایت "لوبلاگ" ویژه بررسی سیاست خارجه آمریکا نوشت: امارات و عربستان "ارتشی از بازنشسته ها" را در جنگ علیه یمن بکار می‌گیرند. امارات از زمان آغاز جنگ در بکارگیری "پیمانکاران نظامی" در یمن و لیبی فعال شده است، زیرا قدرت نظامی خودش ضعیف است.

گزارش‌های امنیتی و رسانه‌ای غربی اشاره دارد که بلک واتر از سال‌ها پیش شریک اساسی داخلی و خارجی امارات و در سطحی کمتر عربستان شده است. این همکاری در طول سال‌های بهار عربی تقویت شد، زیرا ابوظبی و ریاض از سرایت بهار عربی به خودشان هراس داشتند. همکاری سپس در جنگ علیه یمن نمایان شد.

شرکت بلک واتر بعد از رسوایی خود در قتل و شکنجه گری در عراق در پی تجاوز آمریکا به این کشور بدنام شد، اما بنیانگذار آن توانست فعالیت‌های آن‌ها را در پوشش اسامی دیگر احیا کند. این شرکت توانست به قرارداد‌های سودآوری برای حفاظت از تاسیسات و استحکام بخشیدن به سامانه‌های امنیتی امارات دست یابد و این همکاری با آغاز تجاوزگری علیه یمن تحت نام "طوفان قاطعیت" به مشارکت در این تجاوزگری گسترش یابد.

روزنامه نیویورک تایمز در نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی از ارسال ۴۵۰ مزدور از پاناما، السالوادور، شیلی و کلمبیا از طریق پرنس و شرکت او خبر داد که این تعداد بعدا به بیش از ۱۵۰۰ نفر افزایش یافت.

روزنامه تایمز انگلیس نیز در گزارش خود از اقدام ابوظبی در اجیر کردن صد‌ها مزدور کلمبیایی به عنوان بخشی از ارتشی خاص که بلک واتر آن را مهیا کرده بود، سخن گفت.

سایت آمریکایی کانتر پانچ نیز به نوبه خود نوشت: صد‌ها مزدور از کلمبیا، پاناما، مکزیک و شیلی در کنار امارات در یمن می‌جنگند.

روزنامه تایمز نوشت: بلک واتر در سال ۲۰۱۰ یعنی پنج سال قبل از جنگ علیه یمن، به قراردادی ۵۰۰ میلیون دلاری برای حفاظت از لوله‌های نفت و برج‌های مهم و تامین حمایت لجستیکی از ارتش امارات و مهار اعتراضات داخلی دست یافت.

روزنامه انگلیسی گاردین در گزارش خود در ۱۵ ماه مه سال ۲۰۱۱ میلادی نوشت که پرنس توافقنامه‌ای به ارزش ۵۲۹ میلیون دلار با محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی امضا کرد که براساس آن، شرکت بلک واتر ۸۰۰ نفر را برای نبرد تحت فرماندهی نیرو‌های اماراتی آموزش داد که اکثر اهل کلمبیا و آفریقای جنوبی بودند.

سایت لوبلاگ نوشت: امارات پرنس را در ظاهر برای اهداف دفاعی به خدمت گرفت، اما حوادث پیاپی در یمن و لیبی نشان داد که تکیه امارات به بازنشسته‌های خارجی برای اهداف نظامی و اطلاعاتی بسیار فراتر از آن چیزی است که گمان می‌رفت.

مجله "اینتلجنت آنلاین" ویژه پیگیری دستگاه‌های اطلاعاتی در جهان در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی نوشت: پرنس خلبانان مزدور را برای یک عملیات ویژه امارات از یک پایگاه سری این کشور در لیبی تامین کرده است.

برخی گزارش‌های خبری نیز از اقدام شرکت "اس. سی. ال" مستقر در لندن برای عملیات جمع آوری اطلاعات از ساکنان محلی در یمن به نفع امارات خبر داده اند.

از سوی دیگر، عربستان نیز شکل دهی به روابطی قوی با شرکت بلک واتر را آغاز کرده است و این همکاری بویژه بعد از به قدرت رسیدن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی توسعه یافته است.

شمار زیادی از گزارش‌های رسانه‌ای و اطلاعاتی نشان می‌دهد که ریاض از پرنس و شرکت امنیتی او برای تامین جنگجویان برای جنگ خود علیه یمن به منظور تلاش برای یکسره کردن این جنگ کمک گرفته است.

روزنامه کلمبیایی "ال تمبو" در اکتبر سال ۲۰۱۶ میلادی نوشت: ۴۰۰ نفر از عناصر بلک واتر از جمله از کلمبیایی ها، آمریکایی‌ها و مکزیکی‌ها در برخی جبهه‌های نبرد در یمن برای نیرو‌های سعودی می‌جنگند و برخی از آن‌ها در نبرد‌ها بویژه در استان تعز کشته شده اند.

روزنامه دیلی میل انگلیس نوشت: علاوه بر نبرد‌های خارج، تعدادی از عناصر شرکت بلک واتر به درخواست محمد بن سلمان از ابوظبی به ریاض منتقل شده اند. این عناصر همان کسانی هستند که شماری از شاهزادگان خاندان حاکم و تجار را در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی بازداشت و در هتل ریتز کارلتون ریاض نگهداری کردند.

سایت خبری عربستانی "العهد الجدید" در ژوئن سال ۲۰۱۷ میلادی فاش کرد که ۱۵۰ نفر از عناصر شرکت "آکادمی" (یکی از نام‌های تغییر یافته بلک واتر) به عنوان اولین گروه براساس قراردادی یک میلیارد دلاری وارد عربستان شدند. آن‌ها تنها بعد از گذشت یک هفته از برکناری محمد بن نایف ولیعهد سابق سعودی در ماه ژوئن و جانشینی محمد بن سلمان به جای او وارد ریاض شدند و بعد‌ها شمار آن‌ها به یک هزار نفر رسید.

روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" اواخر ماه ژوئیه سال ۲۰۱۸ میلادی نوشت: عربستان در جنگ یمن ۹۰۰ مزدور از آمریکای جنوبی و آفریقای جنوبی را به خدمت گرفته است و حدود پنج میلیارد دلار برای این مزدوران هزینه می‌کند.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز نوشت: حدود ۱۰ شرکت امنیتی خصوصی اسرائیلی و وابسته به وزارت امنیت اسرائیل راه خود به بازار‌های امارات و سایر بازار‌های عربی را تحت پوشش نام‌های غربی یافته اند.

با وجود توسعه تکیه ابوظبی و ریاض به شرکت‌های خصوصی امنیتی و بویژه بلک واتر در جنگ علیه یمن و هزینه کردن میلیارد‌ها دولار، اما به عقیده اکثر تحلیلگران، به نظر می‌رسد که یکسره کردن نظامی جنگ دور از دسترس است و همزمان خون مردم یمن با سلاح‌های مزدوران و نظایر آن‌ها به زمین ریخته می‌شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: عربستان امارات یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۲۸۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار امیرعبداللهیان و فیصل‌بن‌فرحان در گامبیا

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در گامبیا پس از حضور در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی با فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی ملاقات کرد.

آخرین دیدار امیرعبداللهیان و همتای سعودی اسفند ۱۴۰۲ در جده و در جریان اجلاس فوق العاده سازمان همکاری اسلامی به منظور بررسی تحولات جنگ غزه انجام شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی در اولین دیدار خود صبح امروز به وقت بانجول با سامح شکری وزیر امور خارجه مصر دیدار و گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم| برخورد پلیس سعودی با عکس گرفتن در مقابل کعبه با پرچم فلسطین
  • برخورد پلیس سعودی با عکس گرفتن در مقابل کعبه با پرچم فلسطین | ویدئو
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار امیرعبداللهیان و فیصل‌ بن‌ فرحان در گامبیا
  • دیدار امیرعبداللهیان و فیصل‌بن‌فرحان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان با یکدیگر دیدار کردند
  • رسانه سعودی: توافق آتش‌بس در غزه قریب‌الوقوع است
  • همکاری شرکت هواپیمای اتحاد امارات با کام‌ایر افغانستان
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد ؛ ۲ صرافی و ۲ شرکت در لبنان و امارات