Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@04:13:47 GMT

علی ربیعی؛ اولین قربانی!

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۲۸۹۷۰

علی ربیعی؛ اولین قربانی!

فرارو- تنها دو روز تا استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی باقی مانده است و صحبت‌ها در خصوص این استیضاح ابعاد مختلفی را روشن کرده اند. هرچند اکثریت بر این باورند که ربیعی از جمله وزرایی است که باید مدت‌ها قبل از دولت خارج می‌شد، اما معتقدند که این استیضاح کاملا سیاسی است و قطعا رای خواهد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به گزارش فرارو؛ علی ربیعی از جمله وزرایی است که از همان سال‌های ابتدایی دولت یازدهم، مورد انتقاد‌های بسیاری قرار گرفت و چندین بار هم از استیضاح نجات پیدا کرده است. بسیاری بر این باور بودند که او با روی کار آمدن دولت دوازدهم، از وزارت تعاون خارج خواهد شد و روحانی یک وزیر جدید معرفی خواهد کرد. اما این اتفاق رخ نداد و با وجود نارضایتی نمایندگان، او برای بار دوم در جلسه رای اعتماد شرکت کرد.

در ان ایام بسیاری از نمایندگان تاکید داشتند که او نمی‌تواند اعتماد مجلس را جلب کند، اما اتفاقاتی رخ داد که ناگهان نطر برخی نمایندگان تغییر کرد و به عقیده بعضی‌ها، وعده‌ها و امتیازاتی که ربیعی به نمایندگان داده بود، موجب تغییر نظر آن‌ها شده بود. با این حال او موفق شد رای اعتماد مجلس را به دست بیاورد، اما تنها چند ماه بعد میان سه وزیری بود که همزمان در مجلس استیضاح شدند.

البته همان روز‌ها هم برخی بر این باور بودند که استیضاح‌ها با اهداف سیاسی یا منطقه‌ای صورت گرفته است و به همین دلیل هم رای نیاورد و نمایندگان مجددا امتیازاتی دریافت کردند و به استیضاح رای ندادند. اما ماجرا به همین جا خلاصه نشد و حالا قرار است روز چهارشنبه ربیعی بار دیگر استیضاح شود که شائبه‌های بسیاری درباره آن وجود دارد. زیرا جدا از اینکه ربیعی مدت‌ها قبل باید وزارت تعاون را رها می‌کرد، اما این بار استیضاح او روند قانونی را سپری نکرده است و بدون بررسی در کمیسیون مربوطه به صحن آمده است و این یکی از انتقاد‌های ربیعی به استیضاح است.

از سوی دیگر نمایندگان مجلس دهم نشان داده اند که هربار بنا بر گفته برخی نمایندگان، امتیازاتی دریافت می‌کنند و به استیضاح رای منفی می‌دهند و حالا باید دید که اینبار نتیجه چه خواهد شد. اما آنچه که واضح است شرایط در این استیضاح کاملا متفاوت از دفعات قبل است و به نظر می‌رسد ربیعی نمی‌تواند از زیر تیغ تیز استیضاح نجات پیدا کند، اما اگر برخلاف گمانه زنی‌ها استیضاح ربیعی این بار هم رای نیاورد تاثیر منفی بسیاری در اعتبار و وجاهت مجلس خواهد داشت.

ربیعی اولین قربانی است
در همین خصوص حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو عنوان کرد: «بطور کلی ابزار‌های قانونی که در اختیار مسئولان یا در این مورد در اختیار نمایندگان مجلس قرار دارد مانند تیغ جراحی است. یعنی اگر این تیغ در اختیار یک جراح قرار بگیرد، می‌تواند جان بسیاری را نجات دهد، اما اگر همین تیغ را در اختیار یک فرد عادی یا نابلد قرار دهیم، ممکن است منجر به قتل یک نفر شود. استیضاح هم مانند همین تیغ جراحی است که باید در دستان اهل آن قرار بگیرد تا بتواند از ان به نحو احسن استفاده کند و مشکلات موجود در کشور را رفع کند.»

او ادامه داد: «اما بعضا احساس می‌شود که این اختیارات تبدیل به ابزار‌هایی می‌شود که برای تسویه حساب‌های سیاسی از آن‌ها استفاده می‌کنند یا حتی بعضا برای گرفتن امتیازاتی برای حوزه انتخابیه از این اختیارات سواستفاده می شود. این نه تنها از لحاظ شرعی و قانونی خلاف خواهد بود بلکه موجب می‌شود هزینه‌هایی برای کشور به بار بیاید و اعتبار مجلس نیز در افکار عمومی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.»

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: «بنابراین مجموع استیضاح‌های مجلس دهم تا امروز این شائبه را به وجود آورده است که بعضی نمایندگان برای کسب امتیاز، استیضاح را به جریان می‌اندازند و بعد زمانی که امتیازات مورد نیازشان را دریافت کردند استیضاح از دستور کار خارج می‌شود یا در صحن مجلس رای نمی آورد. البته استیضاح روز چهارشنبه کاملا متفاوت است و به عقیده من آقای ربیعی به طور قطعا برکنار خواهند شد و اولین وزیری خواهند بود که در دولت دوازدهم به وسیله استیضاح، از وزارتخانه خارج می‌شوند و این به نظر من زمینه‌ای برای سوال از رئیس جمهور در داخل مجلس خواهد بود.»

او تاکید کرد: «البته لازم است به این نکته هم اشاره کنم که این اقدام مجلس به هیچ عنوان مفید نخواهد بود و حتی معتقدم به صلاح هم نیست. زیرا در شرایط فعلی همه توقع دارند وزرای اقتصادی تغییر کنند تا تغییری در رویکرد دولت به وجود بیاید. به همین دلیل من احساس می‌کنم که ربیعی قربانی یک سری تعاملات سیاسی می‌شود که عمدتا به دنبال این هستند که فردی که بیشتر می‌تواند از نظر سیاسی روی دولت تاثیر بگذارد را حذف کنند. از طرف دیگر ربیعی وزیری است که از نظر سیاسی تابع سیاست‌های روحانی است و به همین دلیل اصطکاک او با برخی جریان‌های سیاسی داخل دولت زیاد است؛ لذا خیلی دور از ذهن نیست اگر بگویم برخی افراد در داخل کابینه هم ترجیح می‌دهد ربیعی از دولت خارج شود.»

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اینکه مجلس دهم به عقیده بسیاری از کارشناسان یک مجلس همسو با دولت است، اما تا امروز استیضاح‌های زیادی را کلید زده است، گفت: «به هرحال نمایندگان به خوبی می‌دانند که یک روزی باید پاسخگوی عملکردشان به مردم باشند. به همین دلیل معمولا زمانی که به انتخابات نزدیکتر می‌شویم سعی می‌کنند به گونه‌ای عمل کنند که نظر مردم را جلب کنند. یعنی به عنوان مثال الان می‌خواهند اینگونه القا کنند که آن‌ها نسبت به شرایط فعلی کشور بی‌تفاوت نبوده اند و یک وزیر را استیضاح و برکنار کرده اند. حتی ممکن است طی مدت باقی مانده تا انتخابات وزرای بیشتری استیضاح شوند.»

کنعانی مقدم در پایان گفت: «با همه این صحبت‌ها باید در نظر داشت که چنین اقداماتی شاید به گمان نمایندگان به نفع باشد، اما قطعا در روند فعالیت دولت تاثیر منفی خواهد داشت. به هرحال الان باید دولت بررسی کند و یک فرد مناسب معرفی کند و مدتی هم زمان نیاز است تا فرد جدید در داخل وزارتخانه مستقر شود و از کم و کاست‌ها با خبر شود. از سوی دیگر رفت و آمد در روز استیضاح و قبل از آن در داخل مجلس هم یکی دیگر از مسائلی است که دولت به دلیل آن‌ها نمی‌تواند به روند عادی خود ادامه دهد. در مجموع هر استیضاح سرعت دولت را کم و تمرکز آن را از روی مسائل مهم و جاری کشور دور می‌کند.»

استیضاح ربیعی قطعا رای میاورد
همچنین علی محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با فرارو اظهار کرد: «همانطور که می‌دانید استیضاح ابزار قانونی است که در اختیار نمایندگان قرار گرفته تا اگر جایی کجی و مشکلی دیدند با استفاده از این اختیار نظارتی، آن را رفع کنند. از سوی دیگر معمولا زمانی که یک وزارتخانه شفافیت لازم را ندارد هم نمایندگان از ابزار استیضاح استفاده می‌کنند تا یا وزیر مورد نظر اصلاحات لازم را انجام دهد و شفافیت را افزیش دهد یا برکنار شود و فرد مناسب‌تری در آن جایگاه قرار بگیرد.»

وی افزود: «اما اگر حالا در مجلس دهم از این اختیار در راستای اهداف سیاسی و منطقه‌ای استفاده می‌شود، ریشه آن به نحوه برگزاری انتخابات برمی‌گردد. به هرحال زمانی که شورای نگهبان تصمیم می‌گیرد تعداد زیادی از چهره‌های سرشناس و کارآمد را از میدان رقابت حذف کند، قاعدتا مجلس تشکیل می‌شود که نگاه مناسبی به ابزار‌های قانونی که در اختیارشان قرار گرفته، ندارند. به همین دلیل هم بعضا ممکن است برخی از این نمایندگان از این موارد برای گرفتن امتیاز استفاده کنند.»

او ادامه داد: «این ماجرا تا حدی در مجلس دهم پیش رفته است که حتی اگر اقای ربیعی روز چهارشنبه به بهترین شکل ممکن از خود دفاع کنند هم نمی‌تواند از استیضاح نجات پیدا کند و قطعا استیضاح ایشان رای خواهد آورد و اقای ربیعی از دولت خارج خواهد شد. این در حالی است که ما الان عمده مشکلاتمان، اقتصادی است و این انتقادی است که به مجلس می‌شود. چرا در زمانی که کشور درگیر مشکلات اقتصادی است و آن‌ها باید تیم اقتصادی دولت را هدف قرار دهند، به سراغ آقای ربیعی رفته اند؟ به همین دلیل است که احساس می‌شود این استیضاح کاملا سیاسی است.»

این فعال سیاسی تاکید کرد: «البته منظور من این نیست که آقای ربیعی عملکرد بسیار خوبی در وزارتخانه داشته اند. زیرا ایشان درست است که در برخی موارد مانند منافع بیمه شدگان و بازنشستگان و کارگران اقدامات زیادی انجام داده‌اند، اما در مواردی هم ضعف‌های جدی برخوردارند. به عنوان مثال نواقصی در شستا وجود دارد که ایشان تا امروز هم نتوانسته ان‌ها را رفع کند. به عنوان مثال در شستا می‌توانستند بهتر عمل کنند و یک باری از دوش دولت بردارند و تولید را افزایش دهند، اما این اتفاق رخ نداد.»

وی گفت: «از طرف دیگر یکی از انتقاد‌هایی که به عملکرد اقای ربیعی وارد است، عدم توجه ایشان به مراجعه کنندگان بود. من از بسیاری از شرکت‌ها شنیدم که آقای ربیعی یا اصلا جواب تماس آن‌ها را نمی‌دهد یا به طور کلی نسبت به آن‌ها بی‌توجه است. در صورتی که ایشان وزیر وزارتخانه‌ای است که باید با شرکت‌ها در تعامل باشد، اما آقای ربیعی کاملا عکس این مسئله رفتار کردند و نارضایتی‌های بسیاری را به وجود آورند.»

نمازی در پایان تاکید کرد: «بنابراین هرچند من معتقدم که آقای ربیعی باید زودتر از این‌ها از وزارتخانه خارج می‌شدند، اما به نظرم در شرایط فعلی استیضاح آقای ربیعی موضوعیت ندارد. مجلس اگر می‌خواهد مشکلات امروز را رفع کند باید به سراغ وزرای اقتصادی برود. الان اولویت مسائل اقتصادی است و تغییر وزیر کار هیچ تاثیری نخواهد داشت. البته من شنیدم که آقای روحانی هم بی‌تمایل نیستند که آقای ربیعی از دولت خارج شود و سعی دارد این را به گردن مجلس بی‌اندازد و از دوش خود باز کند. ولی فکر نمی‌کنم این صحت داشته باشد و اگر آقای روحانی تمایلی به برکناری اقای ربیعی داشتند قطعا خودشان وارد عمل می‌شدند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: علی ربیعی استیضاح مجلس شورای اسلامی وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۲۸۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جلسه علنی روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی، رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ و بخش دوم آن که به جداول بودجه مربوط است در دستور کار قرار گرفت و جدول شماره (۲۰) که از سوی کمیسیون تلفیق به لایحه بودجه ۱۴۰۳ الحاق شده و مربوط به مطالعه برای طرح‌ها پروژه‌های استان‌های مختلف است، به تصویب نمایندگان رسید.

نمایندگان همچنین جدول شماره (۱۶) که درباره ﺗﻌﺮﻓﻪ‌های درآمدی است را تصویب کردند.

حمیدرضا حاجی بابایی در توضیح جدول شماره ۲۰ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: جدول شماره ۲۰ جایگاهی است که هر پروژه‌ای شرایط مطالعه و اجرا دارد، طبق این جدول برای عملیاتی کردن آن پروژه وارد عمل می‌شود.

رییس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ افزود: کمیسیون تلفیق بودجه، امسال ۲۰۰ میلیارد تومان برای جدول شماره ۲۰ در نظر گرفته که هر پروژه‌ای نیاز مالی دارد، به اجرا برسد. به عبارتی جدول شماره ۲۰ جدول اعتماد و اطمینان نمایندگان و مسوولان است و این جدول در کمیسیون تلفیق احیا شده است.

علیرضا سلیمی در مخالفت با جدول شماره ۲۰ گفت: جدول شماره ۲۰ سرابی است که به نمایندگان نشان داده شده است. یعنی هر نماینده که یک پروژه‌ای به ذهنش برسد برای اینکه پاسخ آن فرد را بدهند آن پروژه را در جدول شماره ۲۰ قرار می‌دهند.

نماینده مردم محلات در مجلس ادامه داد: با توجه به تصویب برنامه هفتم و سیاست کلی که درباره این برنامه ابلاغ شده است، جدول شماره ۲۰ دیگر جایگاهی ندارد. اگر برای پروژه‌ای مقدمات فنی و مسیر مالی آن طی شده است که بودجه لازم به آن اختصاص داده شده و عملیاتی شود. اما هزاران پروژه‌ای که از گذشته مانده است به دلیل همین جدول شماره ۲۰ بودجه است.

وی خاطرنشان کرد: باید ارقام در بودجه کاملا مشخص شود که چه میزان و چه عددی برای کدام پروژه اختصاص داده می‌شود و جدول شماره ۲۰ با اصل ۵۲ و ۵۳ قانون اساسی مغایرت دارد.

محمدرضا میرتاج الدینی نماینده مردم تبریز در مجلس در موافقت با جدول شماره ۲۰ بودجه گفت: جدول شماره ۲۰ سبب خواهد شد خط ترانزیت شرق به غرب و نزدیک شدن ترانزیت کشور به اروپا فراهم شود.

مهدی نیازی به عنوان نماینده دولت در مخالفت با جدول شماره ۲۰ لایحه بودجه که توسط کمیسیون به آن اضافه شده است، گفت: این جدول به پروژه‌هایی که به دلیل کمبود منابع مجال رسیدگی نداشتند و حتی مطالعات برای آن صورت نگرفته، ضرورت ندارد و فقط یک فهرستی است که انتظارات را افزایش می‌دهد.

وی افزود: یک طرح به دلیل محدویت منابع سال‌ها در جدول شماره ۲۰ می‌ماند در حالی که امسال طرح‌های تملک دارایی سرمایه ۶.۷ درصد رشد دارد و در شرایط تورمی چند سال اخیر، اعتبارات عمرانی به شدت کاهش یافته است.

نیازی خاطرنشان کرد: ایجاد یک فهرست از طرح‌ها و پروژه‌هایی که اعتبارات عمرانی ندارد و باید به تازگی در فهرست مطالعه قرار گیرد، فقط ایجاد انتظار، عدم پاسخ گویی و کاهش اعتماد مردم را فراهم خواهد کرد و دولت با این جدول مخالف است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • واکنش علی ربیعی به حملات دولت به مرکز پژوهش های مجلس /نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • (عکس) اولین قربانی تصادف در ایران چه کسی بود؟
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود