Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@05:47:26 GMT

یک شهید با سه پلاک + عکس

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۳۲۳۵۴

یک شهید با سه پلاک + عکس

برادر شهید سید حسن محسنی صالحی منفرد گفت: وقتی پیکر حسن را پیدا کردند همراه او سه پلاک بود که 2 پلاک به افراد دیگری تعلق داشت و با بازگشت پیکر پلاک‌ها به صاحبانش برگردانده شد.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - پیکر سید «حسن محسنی صالحی منفرد» پس از 36 سال از شهادتش هفته گذشته به خانه بازگشت در حالی که خواهر و برادران شهید به همراه ده‌ها نفر از زائران شهدا طی مراسمی به استقبال پیکر رفتند؛ اما جای خالی پدر و مادر را که سال‌ها پیش از دنیا رفته اند، می شد در مراسم حس کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حاشیه وداع با پیکر 135 شهید تازه تفحص شده دوران دفاع مقدس و شهید سید حسن صالحی منفرد، سید علی محسنی صالحی منفرد در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع پرس به ویژگی های اخلاقی برادر شهیدش پرداخت و از 36 سال چشم انتظاری گفت. وی که پنج سال از برادر شهیدش بزرگتر است در آخرین اعزام با او تا پشت خط مقدم همراه شد؛ اما شهادت و گمنامی قسمت علی شد و او را سال‌ها از دیدن چهره برادر محروم کرد.

حضور در صحنه انقلاب از نوجوانی

سید علی در ابتدای صحبت هایش به سابقه فعالیت های انقلابی شهید اشاره کرد و گفت: حسن در دوران نوجوانی که مصادف با دوران پیش از انقلاب اسلامی بود در جریان فعالیت ها و مبارزات انقلاب حضور فعال داشت. از دوران دبیرستانش عکس هایی به یادگار مانده که یادآور آن دوران و فعالیت هایش است.

وی با بیان این نکته که حسن از همان ابتدای تشکیل سپاه پاسداران به این نهاد پیوست و مشغول به کار شد، افزود: اواخر سال 59 و اوایل سال 60 مورد سوء قصد منافقین قرار گرفت؛ اما جان سالم به در برد و فقط یک زخم مختصر برداشت.

برادر شهید محسنی صالحی ادامه داد: برادرم با شروع جنگ تحمیلی ابتدا حضور منظمی در جبهه داشت، اما چون مسوولیت های سنگینی به او واگذار شد پس از مدتی سپاه به او اجازه شرکت در جبهه نداد و یا به سختی با این موضوع موافقت کرد. حسن در عملیات فتح المبین و بیت المقدس شرکت کرد، در بیت المقدس مجروح شد و صورتش کامل سوخت به طوری که بعد از مداوای اولیه وقتی به تهران آمد او را نشناختم. روزی که او را دیدم، گفتم من شما را به جا نمی آورم، گفت من حسن هستم.

رسیدن به کاروان رزمنده ها در آخرین لحظه

محسنی صالحی به حضور برادرش در عملیات رمضان که منجر به شهادتش شد اشاره کرد و گفت: خیلی دوست داشت در عملیات آزادسازی خرمشهر شرکت کند اما به دلیل مجروحیت موفق نشد. برای عملیات رمضان قرار شد من به همراه چند تن از دوستان هم‌محله ای در عملیات شرکت کنیم. حسن هم خیلی دلش می خواست به عملیات برسد ولی اجازه نمی دادند. روز آخری که قرار بود از تهران به اهواز بروم به خانه مادرم آمدم تا خداحافظی کنم، مادرم به حسن خبر داده بود که به خانه بیاید. به شوخی به حسن گفتم: «برادر جا ماندی» جواب داد: «هر طور شده کارم را درست می کنم و می آیم.»

وی ادامه داد: آنجا با حسن خداحافظی کردیم و من به راه آهن رفتم و او هم به سپاه رفت. با دوستانم به سمت ایستگاه راه آهن حرکت کردیم و سوار قطار شدیم. ابتدای تهران نرسیده به پرندک بودیم که یک مرتبه قطار ترمز بسیار شدیدی کرد و متوقف شد. طوری که کیف هایمان از بالای کوپه به پایین ریخت و قطار متوقف شد. همه پایین آمدیم و متوجه شدیم سه واگن انتهای قطار از ریل خارج شده است.

برادر شهید تصریح کرد: در همین حین حسن را دیدیم. تعریف کرد: «سوار قطار شدم و خودم را به واگن آخر رساندم. کمی از حرکت قطار گذشته بود که به سمت واگن های وسطی قطار آمدم تا شما را پیدا کنم، واگن سوم را که رد کردم واگن ها جدا شد.» البته اتفاقی برای کسی نیفتاد ولی قطار بدون سه واگن آخر به سمت اهواز حرکت کرد.

محسنی صالحی تصریح کرد: در راه بودیم که حسن گفت «من پلاکم را تحویل نگرفته ام» اتفاقا ما هم پلاکمان را تحویل نگرفته بودیم. به حسن گفتم «پس پلاک من و اقای مهدیه (دوستی که اکثرا در جبهه با او بودم) را تو تحویل بگیر.» به اهواز که رسیدیم در ایستگاه راه آهن آخرین خداحافظیمان را کردیم.

وی بیان کرد: من و دوستم در گردان تخریب بودیم. شب اول و دوم عملیات موفق نبود، شب سوم هم عملیات ناموفق بود، با این تفاوت که شهید سقط فروش به من گفت حسن را در کنار نهر دیده که مجروح شده و به او آب داده است. آنجا با حسن خداحافظی کرده و این شد که ما دیگر حسن را ندیدیم.

بار 36 سال انتظار روی دوش مادر

برادر شهید محسنی صالحی به 36 سال انتظار خانواده برای آمدن خبری از پیدا شدن پیکر برادر اشاره کرد و ادامه داد: فشار اصلی تحمل این سال ها روی مادرم بود. من چند روزی بعد از شهادت حسن در جبهه ماندم. در بین شهدا جست و جو کردم اما چیزی نیافتم. با مادر که از منطقه تلفنی صحبت کردم از حسن پرسید، می دانستم که مادر در فکر حسن است. گفتم من از حسن بی خبرم و اظهار بی اطلاعی کردم. مادر خواست اگر حسن شهید شده بگویم ولی من سکوت کردم.

وی بیان کرد: پدر فردی با ایمان و صبور بود. در پی شهادت حسن همیشه سعی می کرد خودش را پایدار و محکم نگه دارد ولی مادر خیلی به فکر حسن بود و انتظار داشت در بین اسرا به کشور بازگردد.

محسنی صالحی افزود: برادرم که از مدیران ارشد وزارت خارجه بود از هلال احمر خیلی پیگیری کرد تا شاید خبری از حسن در بین اسرا پیدا کند؛ ولی مدتی بعد تصویری از شهدا را نشانمان دادند که با چهره حسن تطابق کامل داشت و مطمئن شدیم او به شهادت رسیده است.

وی به ماجرای بازگشت پیکر شهید و پیدا شدن پلاک وی و همرزمش اشاره کرد و گفت: موقعی که پیکر پیدا شد دیده شد که همراه شهید سه پلاک وجود دارد. در واقع تنها پیکری که سه پلاک داشت پیکر حسن ما بود. روزی که پیکر آمد با همرزمم تماس گرفتم و پرسیدم: «از پلاک جبهه ات خبری داری؟»، گفت: «دست حسن بود»، گفتم: «پلاکت را آوردند»، گفت: «پس پیکر حسن را هم آورده اند.»

منبع: دفاع پرس

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی برجام ترامپ شهید حسین پور دفاع مقدس شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۲۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هویت دو شهید البرزی شناسایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرحسین دانش کهن ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت: پیکر دو شهید دوران دفاع مقدس به نام های «محمدرضا غضبان احمدی» و «جهانگیر بیات» پس از سال ها دوری از وطن، تفحص، شناسایی و با همکاری امور ایثارگران سپاه و متولیان امر، مراتب شناسایی پیکر مطهر به خانواده شهید اطلاع‌رسانی شد.

وی افزود: پیکر شهید «محمدرضا غضبان احمدی» روز جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه پس از اقامه نماز جمعه مهرشهر از مصلی تشییع و در گلزار شهدای امام زاده طاهر (ع) به خاک سپرده و شهید «جهانگیر بیات» نیز روز شنبه ۱۵ اردیبهشت مصادف با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) از ساعت ۱۰ از میدان نماز ماهدشت تشییع و در گلزار شهدای بی بی سکینه تدفین می شود.

گفتنی است شهید «جهانگیر بیات» متولد یکم مهر ماه ۱۳۴۲، بیست و یکم بهمن سال ۱۳۶۱ در عملیات والفجر مقدماتی در فکه و شهید «محمدرضا غضبان احمدی» متولد چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۴۳، یکم مهر سال ۱۳۵۹ در عملیات تک دشمن در جاده خرمشهر به درجه رفیع شهادت نائل‌آمدند و سال‌ها پیکر مطهرشان جاویدالاثر بود.

کد خبر 6092964

دیگر خبرها

  • تشییع پیکر مطهر جانباز شهید سیلاوی در اهواز+فیلم
  • پیکر مطهر شهید اصفهانی بعد از ۴۲ سال شناسایی شد
  • هویت ۸ شهید در استان فارس شناسایی شد
  • شناسایی پیکر مطهر شهید جهانگیر بیات پس از ۴۱ سال
  • هویت دو شهید البرزی شناسایی شد
  • رفسنجان به عطر شهید گمنام دیگری عطرآگین می‌شود 
  • تفحص پیکر پاک شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده» پس از ۴۱ سال
  • تشکر خانواده شهید الداغی از وحید شمسایی
  • مادرم با هدیه وحید شمسایی روحیه گرفت
  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد