Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان، با اشاره به اهمیت بهره برداری صحیح از منابع آبی، افزود: تجهیز زمین های کشاورزی به آبیاری نوین جهت بهره برداری صحیح از منابع آبی ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، بهمن فریدونی، مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان، امروز (15 مرداد) در جمع خبرنگاران، افزود: مدیریت منابع و توجه به کشت براساس ظرفیت های موجود جهت مدیریت منابع آبی ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اهمیت تجهیز زمین های کشاورزی به آبیاری نوین، افزود: تاکنون حدود 48 هزار هکتار زمین کشاورزی لرستان به آبیاری نوین مجهز شده است.

 

فریدونی، با بیان اینکه از مجموع ۷۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان حدود  ۱۸۰ هزارهکتار آبی است، افزود: توسعهآبیاری قطره ای یا کلاسیک بستری برای مدیریت منابع و بهره برداری بهینه از زمین های کشاورزی است.

 

وی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری حدود 10 هزار هکتار از اراضی استان به ستستم آبیاری نوین مجهز می شود، ابراز کرد: این مهم در سایه تامین به موقع اعتبار محقق خواهد شد.

 

فریدونی، تصریح کرد: طی سال گذشته بالغ بر پنج هزار و ۳۰۰ هکتار از  اراضی کشاورزی استان به سیستم های آبیاری نوین تجهیز شده است.

 

وی از برنامه ریزی برای ارتقای سیستم نوین آبیاری در باغات استان خبرداد و گفت:  تلاش می شود با تجهیز باغات استان به سیسنم آبیاری قطره ای در مدیریت منابع آبی گامی مهم برداشته شود.

 

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان، اظهار کرد: طبق آمار هم اکنون کمتر از شش هزارهکتار از باغات استان به سیستم آبیاری قطره ای مجهز است.

 

 فریدونی، اظهار کرد: با روش های آبیاری مدرن موضعی می توان ضمن جلوگیری از تبخیر آب، بهره وری از منابع آب و جلوگیری از فرسایش، حدود 240 هکتار دیگر از زمین های کشاورزی را به روش های آبیاری نوین موضعی مجهز کرد.

پایان پیام/85

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس روز خبرنگار تحریم حج روزنامه های ورزشی فوتبال ایران داعش کنکور سراسری خبرگزاری شبستان دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد مدیریت منابع آبیاری نوین کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۲۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آب دریاچه ها در زمین فرو نمی رود؟

مقداری از آب دریاچه در هر صورت به داخل زمین نفوذ می‌کند؛ با این حال ما اغلب متوجه آن نمی‌شویم، زیرا آبی که از دست می‌رود به سرعت با منابع دیگر نظیر باران پر می‌شود. ناطقان: هرچند دریاچه‌ها نقش بزرگی در اکوسیستم طبیعت بازی می‌کنند، با این حال ممکن است برای بسیاری این سوال پیش بیاید که چرا آب آن‌ها به داخل زمین فرو نمی‌رود و تمام نمی‌شود؟

به گزارش خبرآنلاین، برای جواب به این سوال ابتدا باید اشاره کنیم که مقداری از آب دریاچه در هر صورت به داخل زمین نفوذ می‌کند. با این حال ما اغلب متوجه آن نمی‌شویم، زیرا آبی که از دست می‌رود به سرعت با منابع دیگر نظیر باران پر می‌شود.

این در شرایطی است که میزان آب جذب شده در بسیاری موارد خیلی زیاد نیست. دلیل را می‌توان با یک مثال نشان داد: تصور کنید که شخصی تکه‌ای تخته سنگ را در دست گرفته و شما مقداری آب روی آن می‌ریزید. همانطور که خواهید دید، آب قادر به عبور از سنگ نیست و در نتیجه نمی‌تواند به کف دست شخص نفوذ کند.

این همان وضعیت بستر دریاچه‌های کف‌سنگی است. اگر جنس کف دریاچه صخره‌ای باشد، آب زیادی نمی‌تواند از آن عبور کند و روانه سفره‌های زیرزمینی بشود. حتی در مواردی که میان سنگ‌های بستر دریاچه شکاف وجود دارد، رسوبات زیادی مانند ماسه، سیلت و خاک رس به مرور انباشته می‌شوند که به پر کردن آن فضا‌ها کمک می‌کنند.

دکتر جوآن وو، استاد هیدرولوژی در دانشگاه ایالتی واشنگتن، در این باره می‌گوید: «در طی یک زمان طولانی، بستر حوضچه خود تکامل می‌یابد و تغییر می‌کند. مواد به مرور زمان ته‌نشین می‌شوند و ذرات کوچک یا رسوبات، منافذ بزرگ را پر می‌کنند.»

با این حال، آب می‌تواند از راه‌های دیگری نیز نظیر تبخیر خارج شود. دکتر وو اضافه می‌کند: «در نهایت فرار آب از سطح دریاچه و نشت از ناحیه کف حوضچه می‌تواند باعث شود دریاچه خشک شود. ولی به لطف پدیده بیوژئوشیمیایی مفیدی که به عنوان ‘چرخه آبی’ شناخته می‌شود، هر میزان آبی که در اثر تبخیر از بین می‌رود به لحاظ نظری باید با بارش دوباره جبران شود.»


نحوه کارکرد چرخه آبی

در جریان چرخه آبی که نقطه آغاز و پایانی ندارد، آب از حالت مایع به بخار یا به یخ تبدیل می‌شود و دوباره به حالت اولیه بازمی‌گردد. این چرخه میلیارد‌ها سال است که در زمین در حال کار است.

این فرآیند باعث می‌شود مقدار آب بر روی سطح کره ما در نهایت تقریبا ثابت باقی بماند، اما شکل آن تحت تاثیر تحولات اقلیمی یا فعالیت‌های انسانی عوض شود و برای مثال از آب شیرین به آب شور، بخار آب در جو و یا یخ تبدیل شود.

یافته‌های یک مطالعه که در ماه مه سال گذشته منتشر شد نشان داده است که بیش از نیمی از دریاچه‌های بزرگ جهان (شامل دریاچه‌های طبیعی و مصنوعی) در حال خشک شدن هستند.

به گفته محققان، ۵۶ درصد از این نابودی دریاچه‌ها به دلیل فعالیت‌های انسان نظیر مصرف بی‌رویه منابع آبی و همین‌طور تغییرات اقلیمی از جمله گرم شدن هوا است که باعث افزایش مقدار آب از دست رفته در اثر تبخیر می‌شود؛ بنابراین هرچند ممکن است دریاچه‌ها با تبخیر یا نشت آب به زمین تخلیه نشوند، اما حدود ۲ میلیارد نفری که در سراسر جهان در نزدیکی دریاچه‌ها زندگی می‌کنند تهدید بزرگتری را برای موجودیت آن‌ها ایجاد می‌کنند.

دیگر خبرها

  • افزایش خروجی سد زاینده رود از امشب
  • آمار غم انگیز از نابودی جنگل های ایران
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • تجهیز ۳۹۱ هکتار اراضی کشاورزی ساری به سامانه نوین آبیاری
  • چرا آب دریاچه ها در زمین فرو نمی رود؟
  • رهاسازی آب سد نهب با هدف بهره برداری کشاورزان پایین دست سد
  • رهاسازی آب سد نهب به سمت اراضی پایین‌دست
  • رهاسازی آب سد نهب قزوین
  • مبارزه با دسته های ملخ مراکشی در بستر تالاب پریشان
  • تجهیز ۸ هکتار کشاورزی بهشهر به سامانه نوین آبیاری