Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-06@22:21:08 GMT

قاچاق سوخت به تولید ملی و اشتغال آسیب می‌زند

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۳۳۰۵۹

قاچاق سوخت به تولید ملی و اشتغال آسیب می‌زند

عضو کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران با اشاره به موضوع قاچاق سوخت و آسیب آن به وضع تولید و اشتغال گفت: قاچاق سوخت در عمل تولید را در کشور به چالش کشیده است.

به گزارش خبرنگار شانا، علی شمس‌اردکانی، عضو کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران در ابتدای نشست مشترک کمیسیون انرژی و محیط زیست و کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران با موضوع توسعه صنعت پتروشیمی گفت: روزانه حدود 10 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود که در عمل این موضوع تولید را در کشور به چالش کشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این نشست افسانه شفیعی، عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، به آموزه‌هایی از توسعه صنعت پتروشیمی در کره‌ جنوبی و مقایسه آن با صنعت پتروشیمی ایران اشاره کرد و گفت: ایجاد همزمانی و تناسب میان سیاست‌های تنظیم بازار خوراک، تولیدات واسطه‌ای پتروشیمی و تحریک تقاضا یکی از این آموزه‌هاست، همچنین بازتنظیم فضای ‌سرمایه‌گذاری در صنایع پتروشیمی به منظور جلب ‌سرمایه‌گذار خارجی، اتکا به سازوکار بازاری در تعیین قیمت‌های خوراک و مواد واسطه‌ای پتروشیمی پس از یک دهه اجرای سیاست‌های تقویت‌کننده بخش واردات (ایجاد تناسب میان سیاست‌های آزادسازی قیمتی و تجاری)، تغییر جایگاه مداخلات دولت از ‌سرمایه‌گذار به واحد برنامه‌ریز ارشادی و پایه‌ریزی سیاست‌های خوداتکایی بر صادرات‌محوری با ارزش افزوده بالا از یافته‌های مهم این پژوهش است.

در ادامه این نشست، محمدمهدی مهدوی عادلی، دیگر عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی گفت: برای افزایش توازن در زنجیره تولیدات پتروشیمی ‌می‌توان نسبت به تکمیل و توسعه ظرفیت‌های ‌سرمایه‌گذاری در تولید محصولات میان‌دستی و به منظور توسعه زنجیره ارزش با استفاده از ظرفیت معافیت‌های پیش‌بینی شده در ماده 6 آیین‌نامه اجرایی ماده 156 قانون برنامه پنجم توسعه اقدام کرد.

وی ادامه داد: در این باره ‌می‌توان از ظرفیت منابع صندوق توسعه ملی و بانک‌ها به اتکای اخذ وثیقه سهام یا محصول شرکت‌های پتروشیمی استفاده کرد و  به تقویت فرآیند تامین مالی خارجی توسعه صنایع پتروشیمی میان‌دستی و پایین‌دستی با تاکید بر تضامین دولت پرداخت.

عادلی افزود: برای کاهش هزینه‌های عملیاتی صادراتی با بهبود عملکرد زیرساخت‌های پشتیبان نیز ‌می‌توان نسبت به تسهیل حضور شرکت‌های پتروشیمی در بازار‌های صادراتی از طریق تامین بخشی از هزینه‌های ایجاد نمایندگی فروش، راه‌اندازی مراکز تجاری دائمی، نمایشگاه‌های تخصصی و اختصاص پاویون در نمایشگاه ‌بین‌المللی و توسعه شرکت‌های بازاریابی محصولات پتروشیمی در کشورهای هدف با استفاده از درآمدهای موضوع ماده 8 قانون هدفمندسازی یارانه‌ها اقدام کرد.

در پایان این نشست، رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران نیز تصریح کرد: برای دستیابی به راه‌حل‌های عملیاتی در حوزه توسعه صنعت پتروشیمی کشور، کارگروهی متشکل از کمیسیون انرژی و کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران و با محوریت انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی تشکیل خواهد شد که راه‌های متفاوت توسعه و هزینه و فایده هر کدام را به طور دقیق و کارشناسی بررسی خواهد کرد.



منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۳۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر بنزین می سوزانند که این میزان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی است. - اخبار سیاسی -

غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور و راه حل هایی که می توان برای برون رفت از این شرایط به کار برد، اظهار داشت:  مشکل اصلی ما این است که خودروهای تولید داخل مصرف بسیار بالایی از بنزین دارند و این امر باعث بروز معضل ناترازی بنزین شده است.

واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت

وی ادامه داد: دولت باید خودروسازان را مجبور کند که در تولیدات خود اصلاحاتی انجام دهند و خودروهای با کیفیت تولید کنند، اما متاسفانه خودروسازان به دنبال اصلاح تولیدات خود و تولید خودروهای با کیفیت نیستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ما معتقدیم که بهترین راه کار برای بهبود ناوگان حمل و حمل در کشور در این شرایط که خودروسازان زیر بار اصلاح تولیدات خود نمی روند واردات خودروهای خارجی است.

شریعتی تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه ملی کشور را به خاطر حمایت از خودروسازان داخلی از بین می بریم، امسال مجبوریم به میزان زیادی واردات بنزین انجام دهیم و این به معنای کسری بودجه بیشتر است.

وی با بیان اینکه مصرف بالای بنزین در خودروهای تولید داخل در ردیف اول متهمان ناترازی بنزین است، بیان داشت:  باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر 100 کیلومتر 12 لیتر بنزین می سوزانند که این میزان 2 تا 3 برابر بیشتر از میانگین جهانی است.

شریعتی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه ملی خودمان حفاظت کنیم، ادامه داد: علاوه بر بی‌کیفیتی خودروها، حجم بالایی از خودروهای فرسوده در سطح شهر در حال تردد هستند که این امر هم بر استفاده بیشتر از بنزین افزوده است.

عضو کمیسیون عمران بیان کرد: باید برای برون رفت از این شرایط اقدام به متنوع سازی سبد سوخت نیز بکنیم و از خودروهای برقی و هیبریدی هم در چرخه استفاده کنیم تا میزان  خودروهای استفاده کننده از بنزین کاهش پیدا کنند. همچنین ما باید به سمت استفاده از خودروهای دوگانه سوز  مثل سی ان جی و ال پی جی هم حرکت کنیم و به این وسیله از میزان مصرف بنزین در کشور بکاهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟