Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - «سوشما سواراج» (Sushma Swaraj) وزير امور خارجه هند با «شوکت ميرضيايف» (Shavkat Mirziyoyev) رييس جمهوري ازبکستان در تاشکند، در ديداري بر گسترش همکاري‌هاي في مابين در تمامي زمينه ها بويژه در امور اقتصادي و فرهنگي تاکيد کردند.
وزير خارجه هند در اين ديدار ضمن تاکيد بر گسترش روابط دوجانبه دهلي نو با تاشکند گفت، دولت هند از ابتکارات ازبکستان مبني بر تامين امنيت، ثبات و شکوفايي منطقه حمايت مي‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين ديدار، طرفين همچنين از سفر قريب الوقوع رئيس جمهوري ازبکستان به هند خبر دادند و تاکيد کردند که اين سفر به گشايش صفحه جديدي در روابط ازبکستان و هند مبني بر ريشه‌هاي تاريخي دوستي ملت هاي دوکشور و گسترش بيش از پيش همکاري‌هاي دوجانبه کمک خواهد کرد.
علاوه بر روابط اقتصادي و تجاري رو به رشد هند و ازبکستان طي نزديک به سه دهه گذشته، بايد گفت: دهلي نو تمايل زيادي به همکاري هاي نظامي با جمهوري هاي آسياي مرکزي و همکاري در زمينه معدن با اين کشورها تمايل زيادي دارد .
در واقع، استخراج معدن به ويژه اورانيوم، از آرزوهاي دهلي نو در آسياي مرکزي است و با توجه به اين که اکثر کشورهاي اين حوزه از ذخاير استراتژيک اورانيوم برخوردارند، دهلي نو روي اين کشورها حساب ويژه‌اي باز کرده است.
در هند نيروگاه‌هاي برق هسته‌اي متعددي فعالند و اين کشور در ماه ژانويه سال 2009 ميلادي به طور رسمي از جمهوري هاي آسياي مرکزي درخواست کرد که، اورانيوم خود را به هند صادر کنند.
بر اساس برآوردهاي متخصصان، نياز بخش هسته‌اي هند به اورانيوم هر سال افزايش مي يابد و اين کشور بين سال هاي 2012 تا 2017 ميلادي در مجموع، پنج هزار تن اورانيوم خريداري و مصرف کرده است. در عين حال ميان دهلي نو و روسيه و قزاقستان قراردادهاي بلندمدّت خريد اورانيوم برقرار است.
در هند بيست راکتور هسته‌اي فعاليت دارند و پيش‌بيني مي‌شود که در سال‌هاي آتي، دولت هند 34 راکتور جديد احداث کند.
در مجموع، هند در چارچوب برنامه «راه نو ابريشم در سياست خارجي»، اهداف خود در منطقه را دنبال مي‌کند.
مبادلات بازرگاني ازبکستان و هند در سال 2017 ميلادي به 323 ميليون و ششصد هزار دلار بالغ گرديده است. از اين مقدار، صادرات ازبکستان به هند 32 ميليون و پانصد هزار دلار و واردات از اين کشور معادل 291 ميليون و صدهزار دلار بوده است.
در حال حاضر، در ازبکستان بيش از صد شرکت با سرمايه گذاري سرمايه گذاران هند از جمله 15 شرکت با 100 درصد سرمايه سرمايه گذاران هندي فعاليت مي‌کنند.
در مقابل خواسته ها و مطامح هند، نگاه جمهوري هاي آسياي مرکزي از جمله ازبکستان به هند يک نگاه اقتصادي است. همه اين کشورها به روابط اقتصادي با هند نياز دارند و پيش از هرچيزي تمايل دارند تا از سرمايه ها و قدرت فاينانس شرکت هاي هندي در پروژه هاي اقتصادي خود بهره مند شوند.139/110

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۴۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی قطر و ازبکستان بر سر چگونگی اجرای پروژه کریدور ترانس افغان

تین نیوز

دو کشور قطر و ازبکستان بر سر واقعی سازی و چگونگی اجرای پروژه کریدور ترانس افغان با یکدیگر مذاکره و رایزنی کردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، دفتر ریاست جمهوری ازبکستان از مذاکره مستقیم شوکت میر ضیایف رئیس جمهوری این کشور با هیات بلند پایه اعزامی از سوی قطر خبر داده و تاکید کرد که دو طرف طی این دیدار رسمی، بر سر نحوه اجرای کریدور ترانس افغان با یکدیگر به گفتگو و رایزنی پرداخته اند.

گفته می شود نخست وزیر و وزیر خارجه قطر، بلند پایه ترین اعضای هیات اعزامی این کشور به ازبکستان بوده اند. دو طرف همچنین بر سر موضوعاتی چون سرمایه گذاری، روابط اقتصادی و حمل و نقل مشترک به گفتگو پرداخته و بر تنظیم مکانیزم سرمایه گذاری در سریعترین زمان ممکن تاکید کرده اند.

دفتر ریاست جمهوری ازبکستان همچنین از عزم راسخ قطر برای سرمایه گذاری و مشارکت در ساخت پروژه ترانس افغان به رهبری ازبکستان خبر داده است. این کریدور از مرز ترمز میان افغانستان و ازبکستان آغاز شده و پس از اتصال ریلی به مزارشریف، راهی کابل و نهایتا شهر پیشاور در پاکستان خواهد شد.

کریدور ترانس افغان در نهایت قرار است به بندر گوادار پاکستان به عنوان رقیب اصلی بندر چابهار متصل شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • حضور هیأت بلندپایه کوالالامپور در کابل
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • دیدار استاندار ایالت پنجاب پاکستان با رئیس جمهوری اسلامی ایران
  • اولین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت
  • نخستین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت
  • رایزنی قطر و ازبکستان بر سر چگونگی اجرای پروژه کریدور ترانس افغان
  • تعیین سفیر جدید طالبان در تاشکند
  • تعیین سفیر جدید طالبان در ازبکستان
  • قدردانی وزیر امور خارجه پاکستان از مواضع تهران در حمایت از فلسطین
  • وزیر امور خارجه پاکستان از مواضع تهران در حمایت از فلسطین قدردانی کرد