Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@05:50:58 GMT

چه کسانی هرروز آسپیرین مصرف کنند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۳۷۵۹۰

چه کسانی هرروز آسپیرین مصرف کنند؟

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ در Journal of the American College of Cardiology منتشر شد نشان داد تقریبا ۱۲ درصد بیمارانی که آسپیرین برای آن‌ها تجویز می‌شود نباید آسپیرین مصرف کنند. به گفته محققان مصرف نابجای آسپیرین در زنان حدود ۱۷ درصد بیشتر از مردان است. با توجه به این‌که بسیاری از افراد بدون نسخه، آسپیرین مصرف می‌کنند این درصد می‌تواند بیشتر از این نیز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آسپیرین به رقیق شدن خون و جلوگیری از تشکیل لخته کمک می‌کند، اما بسیاری از محققان معتقدند زیان‌های مصرف روزانه یک آسپیرین، بیشتر از فواید آن است.

تحقیقات نشان می‌دهد بیمارانی که ریسک حمله قلبی و سکته در آن‌ها پایین است احتمالا نیازی به مصرف آسپیرین ندارند. در مطالعه‌ای که در ژورنال قلب منتشر شد ۲۸ هزار زن سالم ۴۵ سال به بالا روزانه دارونما یا صد میلی‌گرم آسپیرین مصرف کردند. بعد از ۱۵ سال مصرف روزانه آسپیرین ریسک بیماری‌های قلبی را به میزان کمی کاهش داد، اما تعداد زیادی از این زنان از خونریزی‌های گوارشی طولانی‌مدت رنج می‌بردند.

وزن یک عامل کلیدی است

وزن یک فرد می‌تواند تعیین‌کننده میزان موثر بودن آسپیرین در جلوگیری از مشکلات قلبی باشد. مطالعه‌ای که بتازگی در نشریه The Lancet منتشر شد نشان می‌دهد اکثر افرادی که روزانه دوز پایینی از آسپیرین مصرف می‌کنند و بیشتر از ۷۰ کیلوگرم وزن دارند در مقایسه با کسانی که وزن کمتری دارند فایده کمتری از مصرف آسپیرین دریافت می‌کنند. محققان نتیجه‌گیری کردند که استفاده از رویکرد یکسان در مورد همه افراد راه خوبی برای پیشگیری از مشکلات قلبی مثل حمله قلبی و سکته نیست. در نهایت، برای کسانی که ریسک مشکلات قلبی در آن‌ها پایین است، مصرف روزانه آسپیرین می‌تواند ریسک عوارض جانبی را بشدت افزایش دهد؛ بنابراین بهتر است با پزشکتان در مورد لزوم مصرف آسپیرین صحبت کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آسپیرین حمله قلبی سکته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۷۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند

تردد بیش از ۱۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور که در روز بیش از ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند یکی از چالش‌های بزرگ حوزه انرژی است که در شرایط ناترازی بنزین، خسارات شدیدی به بدنه اقتصاد کشور وارد می‌کند.

به گزارش برنا، فرسودگی خودرو به تنهایی می‌تواند مصرف سوخت آن را بالا ببرد و البته که خودرو‌های تولید داخل در صورتی که فرسوده هم نباشند، ۲ برابر استاندارد جهانی سوخت مصرف می‌کنند.

در حال حاضر که مسأله ناترازی بنزین به یک معضل بزرگ تبدیل شده و ایران را در جایگاه کشور واردکننده بنزین قرار داده، بد نیست نگاهی به آمار و ارقام خودرو‌های فرسوده بیندازیم:

براساس تازه‌ترین آمار، ۹۰ درصد از موتورسیکلت‌ها، ۴۸ درصد تاکسی‌ها، ۸۶ درصد مینی‌بوس‌ها، ۸۲ درصد اتوبوس‌های درون شهری و بیش از ۵۲ درصد از خودرو‌های برون شهری کشور فرسوده هستند.

در حالی که کشور با چالش ناترازی بنزین دست و پنجه نرم می‌کند، همچنان شاهد تردد خودرو‌های فرسوده‌ای هستیم که عملاً بنزین را هدر و هوا را آلوده می‌کنند؛ بر اساس محاسبات سازمان نوسازی ناوگان حمل و نقل، خودرو‌های فرسوده اعم از سواری، تاکسی، کامیون و کامیونت به ترتیب روزانه، ۱۲.۵، ۲۱، ۱۵ لیتر بنزین و تجاری سنگین ۱۷۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند. همچنین موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر سایر موتورسیکلت‌ها بنزین مصرف می‌کنند.

همچنین مصرف سوخت در خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند سرسام آور است؛ تازه‌ترین آمار ستاد نوسازی حمل و نقل نشان می‌دهد که خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند در روز بیش از ۱۷۵ لیتر گازوییل مصرف می‌کنند و این در حالی است که خودرو‌های استاندارد ۹۰ لیتر در روز مصرف گازوییل دارند.

فرسودگی خودرو‌ها تنها به اقتصاد ضربه نمی‌زند بلکه نقشی اساسی در آلودگی هوا نیز ایفا می‌کنند به گونه‌ای که ۶۰ درصد آلودگی در تهران ناشی از ذرات معلق که حاصل سوخت غیراستاندارد و خودرو‌های فرسوده است. سهم خودرو‌ها در آلودگی هوا بین ۴۰ تا ۷۳ درصد است که در کنار آن، انتشار گاز‌های آلاینده را هم باید در نظر گرفت که سهمی ۸۲ تا ۸۳ درصدی در آلودگی هوا دارد.

از سوی دیگر نقش خودرو‌های فرسوده در تصادفات رانندگی را نیز نباید نادیده گرفت. همه این موضوعات نشان می‌دهد که اسقاط خودرو‌های فرسوده تا چه حد و از هر لحاظ می‌تواند به نفع کشور باشد.

خودرو‌های فرسوده به تنهایی ضربه سنگینی به اقتصاد کشور می‌زنند و این خسارت به اندازه‌ای بالاست که نمیتوان آن را نادیده گرفت؛ اگر هر لیتر بنزین و گازوییل را با مبلغ ۷۰ سنت حساب کنیم، می‌بینیم که خودرو‌های فرسوده، به طور سالیانه، ۹ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کنند و بیش از ۱۳ میلیارد لیتر بنزینی را هدر می‌دهند که میتواند در شرایط مطلوب، برای کشور ارزآوری داشته باشد.

با یک نگاه کلی به این آمار و ارقام و صدمات خودرو‌های فرسوده، هیچ گونه توجیه منطقی برای عدم اسقاط خودرو‌های فرسوده وجود ندارد و این مسأله نیازمند یک اقدام جدی و ضربتی است تا خودرو‌های فرسوده از رده خارج شوند که این اتفاق می‌تواند تا حد بسیار بالایی در رفع ناترازی بنزین موثر باشد.

دیگر خبرها

  • کلید اصلی کاهش وزن مشخص شد!
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟
  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • چرا سعدی شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • جایزه ویژه توانیر برای مشترکان کم مصرف
  • کلید کاهش وزن ؛ فقط کافی است این یک کار را انجام دهید
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟