Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی‌اصغر بیات (رییس کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی) با ابراز تاسف از اینکه بعد از گذشت ۵ ماه بار دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال استیضاح علی ربیعی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) افتاده‌اند، گفت: متاسفانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی با آرامشی که بر فضای کارگری و کارفرمایی حاکم است مخالف هستند و به همین دلیل سعی دارند با چوب گذاشتن لای چرخ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همه چیز را برهم بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ارتباط با نمایندگانی که به دنبال استیضاح وزیر کار هستند، اظهار داشت: نمایندگان مجلس حق دارند از وزرا سوال کرده و استیضاح کنند اما باید برای این رویکرد خود دلایل منطقی داشته باشند. بنابراین معتقدم دلیل این استیضاح نه به بهانه عملکرد ضعیف وی، بلکه سیاسی است.

بیات افزود: اگر نمایندگان مجلس واقعا مدعی برقراری آرامش و بهبود دادن شرایط جامعه کارگران و بازنشستگان هستند، پس چرا بند (ز) تبصره ۷ بودجه ۹۷ (هم‌اکنون بند (و) تبصره ۷ قانون بودجه ۹۷) را به تصویب رساندند و موجب شدند اموال بیمه‌شدگان تامین اجتماعی که حق‌الناس است، به خزانه‌داری کل کشور منتقل شود؟ این اموال اصلا چه ارتباطی به خزانه‌داری کل کشور داشت؟ چرا نمایندگان مجلس در هنگام تصویب یک‌چنین لوایحی از کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی مشورت نگرفتند؟ نمایندگان باید پاسخگوی یک‌چنین اقداماتی باشند.     

وی با اشاره به ثبات مدیریتی حاکم در وزارت کار تحت امر ربیعی، تصریح کرد: ابتدا باید دولت روحانی را با دولت‌های گذشته مقایسه کنیم. از روزی که ربیعی بر وزارت کار تکیه کرده، نوربخش را به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی منصوب کرده که مدیریت وی بر سازمان در عین مستمر بودن، مثبت هم بوده است. این درحالی‌ست که در دولت قبل به دفعات مدیرعامل سازمان تغییر کرد و هر بار که مدیر جدیدی می‌آمد، بازنشستگان با بی‌ثباتی و دست‌اندازی به تامین اجتماعی مواجه بودند. از همین روی، جامعه بازنشستگان با تکرار حاشیه‌های دولت نهم و دهم در حوزه تامین اجتماعی، به شدت مخالف بوده و هستند. آنها این دوران سخت را فراموش نکرده‌اند و دیگر هم نمی‌توانند آن دسته از تنش‌ها را تحمل کنند.

رییس کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی سپس با اشاره به جلسه‌ای که پیرامون استیضاح وزیر کار، روز گذشته به دعوت کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی برگزار شد، بیان داشت: در این جلسه اضطراری، تمام اعضای هیئت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته به همراه دیگر شرکای اجتماعی‌شان از قبیل نمایندگان انجمن‌های صنفی کارگری و کانون عالی شوراهای اسلامی کار حاضر شده و به‌اتفاق اعلام حمایت تمام قد از ربیعی کردند. اعضای هیئت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی نماینده ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بازنشسته در کشور و دارای ۳۳۰ کانون شهرستانی و استانی هستند.       

وی در توضیح مسائل و نظرات مطرح شده از سوی نمایندگان تشکلات کارگری و بازنشستگی در جلسه روز گذشته، گفت: ما با ربیعی زندگی کرده‌ایم. وی کارگر است و ما این را تصدیق می‌کنیم که وی از جنس کارگران و دردمند و دغدغه‌مند مسائل و مشکلات آنها و زحمت‌کشان بازنشسته است. در دوران مدیریت وی، آرامش بر مجموعه تامین اجتماعی حاکم شده است. از نمایندگان مجلس می‌خواهیم این آرامش را بر هم نزنند.

بیات با تاکید بر اینکه تاکنون هر بلایی به روزگار سازمان تامین اجتماعی آمده، به دلیل مدیریت‌های غلط گذشته بوده، تصریح کرد: بحران امروز تامین اجتماعی ناشی از مدیریت‌هایی بود که بیشتر از آنکه با نگاه تخصصی باشد، با نگاه سیاسی بود. بارها شاهد بودیم که مدیران سیاسی وارد تامین اجتماعی شدند. همین امر موجب ضربه زده شدن به سازمان تامین اجتماعی شد.

وی در توضیح شایستگی‌های وزیر کار اظهار داشت: ربیعی از بدنه جامعه کارگری است و معنای دستمزد پایین را درک می‌کند. به همین دلیل وقتی از مشکلات کارگران و بازنشستگان با وی سخن می‌گوییم، بی‌نیاز از ارائه توضیحات اضافه هستیم چراکه وی در گذشته بارها از منافع کارگران و بازنشستگان دفاع کرده است.

رییس کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی با انتقاد از برخی نمایندگان مجلس که علیه ربیعی جوسازی می‌کنند، تاکید کرد: متاسفانه بسیاری از نمایندگان، درد کارگران را درک نمی‌کنند و با مطالبات جامعه کارگری و بازنشستگان بیگانه هستند. باید پرسید چند درصد از آنها متوجه مشکلات جامعه کارگری و بازنشستگان می‌شوند که امروز به دنبال استیضاح وزیر کارگران و بازنشستگان هستند؟ این استیضاح بسیار شتاب‌زده و غیرمنتظره، مسیر قانونی خودش را طی نکرده است. در واقع، ابتدا می‌بایستی در کمیسیون مربوطه مطرح و بررسی، و سپس، به صحن علنی مجلس آورده می‌شد.

وی از مکاتبات فراوانی که از سوی کانون عالی با نمایندگان مجلس صورت گرفته، خبرداد و گفت: مجلس بارها علیه بازنشستگان و کارگران مصوبه داشته و هربار که خواستار شده‌ایم تا به عنوان نماینده کارگران و بازنشستگان تبعات تصمیمات غلط مجلس را تشریح کنیم، همین آقایانی که امروز به دنبال استیضاح هستند حتی حاضر نشدند به توضیحات ما گوش بدهند.

وی ضمن خواستار شدن فرصتی برای مناظره با نمایندگان طالب استیضاح ربیعی، تاکید کرد: استیضاح ربیعی را به این دلیل سیاسی می‌دانیم که افرادی با جهت‌گیری‌های سیاسی پای آن را امضا کرده‌اند. این افراد فقط کلی‌گویی می‌کنند و از جزییات و پیچیدگی‌های مسائل و امور مربوط به جامعه کارگری و بازنشستگان خبر ندارند.

بیات با اشاره به آن مصوبات غلط مجلس که به زیان سازمان تامین اجتماعی تمام شده، اظهار داشت: اکنون سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت حقوق ماهیانه بازنشستگان مشکل دارد که این امر ناشی از مصوبات غلط نمایندگان مجلس است که هنوز هم ادامه دارد. ما بارها اعلام کرده‌ایم زنگ خطر تامین اجتماعی به صدا درآمده است اما کدامیک از همین استیضاح‌کنندگان حاضر شده به نفع کارگران و بازنشستگان نطق کنند و رای بدهند؟

وی با تاکید بر این واقعیت که در تمامی دوره‌های مجلس، نمایندگان عموما با منافع کارگران و بازنشستگان بیگانه بوده‌اند، این پرسش را مطرح کرد: آیا آن دسته از نمایندگانی که از وضعیت صندوق‌ها انتقاد می‌کنند، یک‌بار حاضر شده‌اند قانونی برای بهبود شرایط همین صندوق‌ها تصویب کنند که امروز می‌خواهند برای مدیریت آن تصمیم بگیرند.

رییس کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی در پایان، با تاکید بر اینکه استیضاح‌کنندگان تیشه برداشته‌اند تا به ریشه بزنند، گفت: تاکنون دفاعیات ربیعی از کارگران، بازنشستگان و سازمان تامین اجتماعی باعث شده برنامه‌های مرتبط با رفاه بازنشستگان انجام شود. همچنین، در حوزه درمان، بهبود نسبی داشته‌ایم و مراکز درمانی ملکی سازمان حفظ شود. اما به نظر می‌رسد دست استیضاح‌کنندگان با کسانی که می‌خواهند بخش درمان سازمان را به وزارت بهداشت تقدیم کنند در یک کاسه است. اگر استیضاح ربیعی رای بیاورد، در حقیقت، اولین گام برای غارت اموال تامین اجتماعی برداشته شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی نمایندگان مجلس دولت روحانی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دولت احمدی نژاد علی ربیعی استیضاح بند و تبصره 7 قانون بودجه 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۷۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان

به گزارش تابناک، یدالله راشدی گفت: بازنشستگان واجد شرایط می‌توانند از روز اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت صندوق فولاد، به نشانی www.irsbf.ir برای دریافت وام به صورت الکترونیکی ثبت‌نام کنند.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های صورت گرفته تفاهم‌نامه‌ای با بانک ملی منعقد شد تا حدود ۲۹ هزار بازنشسته‌ای که حساب حقوقی آن‌ها در بانک ملی است وام ضروری ۲۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد و اقساط ۲۴ ماهه دریافت کنند.

 وی افزود: بازنشستگان واجد شرایط می‌توانند از روز اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت صندوق فولاد، به نشانی www.irsbf.ir برای دریافت وام به صورت الکترونیکی ثبت‌نام کنند.

به گزارش گسترش نیوز، همچنین چندی پیش جعفر امیرآبادی‌زاده، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری گفت: حقوق فروردین ماه بازنشستگان و وظیفه‌بگیران این صندوق طبق مصوبه هیات دولت همراه با ۲۰ درصد افزایش، دیروز پرداخت شد.

ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به صراحت «افزایش سالیانه مستمری بازنشستگان به اندازه هزینه‌های زندگی» را تکلیف کرده است و ماده ۱۱۱ این قانون تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری نباید از افزایش حداقل دستمزدِ مصوب شورایعالی کار کمتر باشد بنابراین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه هزینه‌های زندگی و بیشتر از افزایش دستمزد کارگران شاغل زیاد شود.

با این حال، اراده‌ی چندانی برای عمل به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی دیده نمی‌شود؛ بازنشستگان در هفته‌های اخیر با پیوستن به کارزارهایی در فضای مجازی و با برگزاری تجمعاتی مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش حقوق مطابق با سبد معیشت حداقلی شده‌اند اما آیا این مطالبه از سوی مدیران سازمان تامین اجتماعی جدی گرفته می‌شود؟

بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دارند در شرایط تورمی فعلی که نرخ سبد حداقلی هزینه‌های زندگی از ۳۰ میلیون تومان فراتر رفته است؛ افزایش حقوق‌شان به ۳۵ و ۲۲ درصد مصوب شورایعالی کار محدود نماند اما محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور)، از بی‌نتیجه ماندن نشستی خبر می‌دهد که در روزهای گذشته برای بررسی میزان افزایش حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی برگزار شده است.

هنوز تکلیف افزایش مستمری‌ها مشخص نیست
اسدی در این رابطه گفت: در روزهای گذشته، نشستی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان ایشان در مورد افزایش مستمری بازنشستگان و نرخ این افزایش داشتیم که به جمع‌بندی نرسیدیم؛ این نشست نتیجه‌ای نداشت و قرار شد هفته آینده مجدداً نشستی برگزار و در مورد میزان افزایش مستمری ۱۴۰۳ تصمیم‌گیری شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در مورد پیشنهادات این تشکل عالی و مطالبات فعالان صنفی بازنشستگان گفت: خواسته‌ی ما، اجرای دقیق مر قانون است؛ ما به صراحت خواستار اجرای قانون هستیم؛ به طور مشخص بایستی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده و مستمری بازنشستگان به اندازه‌ی میزان افزایش هزینه‌های زندگی افزایش یابد.

به گفته اسدی، انتظار می‌رود نرخ افزایش مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی در نشست هفته آینده با مدیرعامل و مدیران و کارشناسان سازمان تعیین تکلیف شود.

آیا مستمری بازنشستگان از اردیبهشت افزایش می‌یابد؟
اسدی در پاسخ به این سوالات گفت: ما طرفِ مطالبه‌گر قضیه هستیم و مسئله را با تمام توان پیگیری می‌کنیم اما همه چیز به همت و اراده‌ی طرف مقابل بستگی دارد. انتظار داریم که این اتفاق بیفتد یعنی تا اردیبهشت مراحل اداری کار به پایان برسد و افزایش مستمری برای بازنشستگان کارگری اجرایی شود.

او تاکید کرد: انتظار بازنشستگان و فعالان صنفی آن‌ها این است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در زمینه افزایش مستمری بازنشستگان و ابلاغ آن، همکاری لازم را داشته باشد و مستمری بازنشستگان در اردیبهشت افزایش یابد؛ ضمن اینکه مابه‌التفاوت فروردین نیز همراه با مستمری اردیبهشت به حساب مستمری‌بگیران واریز شود.

این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه «در هفته‌ها و ماه‌های اخیر هزینه‌های زندگی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و بازنشستگان با مستمری دریافتی نمی‌توانند از پس این هزینه‌ها بربیایند» تاکید کرد: هرچه زودتر تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان مشخص شود، بهتر است؛ بازنشستگان با مستمری دریافتی قادر به تامین هزینه‌های ماهانه نیستند و مشکلات معیشتی آن‌ها به مراتب بیشتر از گذشته است؛ بنابراین تعجیل در روند افزایش مستمری‌ها، یک ضرورت غیرقابل انکار است و امیدواریم مدیران تامین اجتماعی به این مهم توجه داشته باشند.

مبلغ وام بازنشستگان در سال جدید مشخص نیست
یک مسئله مهم دیگر برای بازنشستگان، خدمات رفاهی و مبلغ وام ضروری‌ست؛ مبلغ وام بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲، رقم ۲۰ میلیون تومان بود که بازنشستگان نسبت به ناچیز بودن این رقم اعتراض داشتند؛ ۲۰ میلیون تومان برای خرید ساده‌ترین مایحتاج زندگی هم کافی نیست؛ این در حالیست که در سال جاری هنوز سامانه ثبت نام وام برای بازنشستگان تامین اجتماعی باز نشده است و مشخص نیست مبلغ وام ضروری چقدر افزایش می‌یابد؛ آیا تامین اجتماعی به افزایش مناسبِ مبلغ وام رضایت می‌دهد؟

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در رابطه با وام و خدمات رفاهی بازنشستگان گفت: هنوز در ابتدای سال هستیم و جلسات مربوط به طرح کرامت و مبلغ وام برگزار نشده است؛ ما پیگیر افزایش سهمیه و مبلغ وام ضروری بازنشستگان هستیم و امیدواریم در سال جدید به اندازه کافی برای وام بازنشستگان سهمیه بدهند.

اسدی در ارتباط با مبلغ وام و افزایش آن در سال جدید گفت: هنوز مبلغ وام مشخص نیست؛ تا امروز هیچ جلسه‌ای در این خصوص نداشتیم اما امیدواریم مبلغ وام ضروری به میزان قابل توجهی افزایش یابد؛ وام ضروری باید به اندازه‌ای باشد که بازنشستگان بتوانند با آن مشکلات خود را برطرف کرده و در صورت نیاز، ضروریات زندگی را تامین کنند.

دیگر خبرها

  • تفاوت چشمگیر میزان دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی با پرداختی سایر بازنشستگان
  • مذاکرات برای افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
  • خبر جدید از افزایش منطقی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران / دریا بیگی تشریح کرد
  • ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
  • ادامه مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی؛ مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟
  • اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!
  • تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر انقلاب به مسئولان
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان
  • ماجرای «خبر خوش» برای مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد چیست؟