Web Analytics Made Easy - Statcounter

۸ کشته و دو اسیر و ۴ قبضه سلاح خسارات دشمن صهیونیستی از عملیاتی بود که تنها ۶ دقیقه به طول انجامید، اما توانست روند تحولات منطقه را تغییر دهد و پروژه خاورمیانه جدید آمریکا را با شکست مواجه کند. ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۳ بین الملل آسیای غربی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روزنامه الاخبار لبنان در دوازدهمین سالروز جنگ 33 روزه جزئیاتی جدید و ناگفته از عملیات وعده صادق حزب‌الله لبنان در به اسارت درآوردن « ایهود گولدفاسر» و «الداد ریگیف» 2 نظامی صهیونیست در روز 12 جولای سال 2006 منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش آمده است: شهید خالد بزی (حاج قاسم) طی چند ماه، محل عملیات اسارت‌گیری را قبل از اجرای آن به دقت زیر نظر داشت. او بارها به منطقه مرزی در نقطه صفر نزدیک شده بود تا مکان نفوذ را دقیقاً مشخص کند و نحوه عبور عناصر مقاومت بعد از انفجار را مشخص نماید.

همچنین طی چند ماه مانورهای آموزشی گسترده‌ای در محیطی کاملاً شبیه به مکان اجرای عملیات انجام شد. این مانورها زیر نظر حاج عماد مغنیه فرمانده نظامی حزب‌الله لبنان دنبال می‌شد. رزمندگان مقاومت چندین هفته را در مناطقی که عناصر فرماندهی عملیات در منطقه خله وردة تعیین کرده بودند، مستقر شده و انتظار عبور هدف‌هایی را می‌کشیدند که قرار بود به سمت نقطه کمین حرکت کنند.

دقایق به سختی سپری می‌شد. آنها منتظر گشتی‌های اسرائیلی بودند تا به نقطه کمین برسند. آنها چندین ماه برای رسیدن این لحظه صبر کرده بودند و نتیجه صبر آنها قرار بود در روز 12 جولای 2006 مشخص شود.

« صبح بخیر، این گشت‌زنی آخر است، امیدوارم روز خوبی داشته باشید» ساعت 8:45 دقیقه صبح بود. این اولین پیامی بود که ایهود گولد فاسر فرمانده تیم گشتی رژیم صهیونیستی ارسال کرد تا مطمئن شود ارتباطش با خودروی پشت سرش قطع نشده است. این دو خودرو وابسته به گشت مرزی ویژه بازبینی سیم‌های خاردار در نقطه صفر مرزی بودند.

گروه‌های مقاومت پیشروی نیروهای نظامی اسرائیلی را در مسیر داخلی مرتبط بین دو روستای زرعیت و شتولا رصد کردند. آنها داشتند به سمت منطقه مرزی شماره 105 حرکت می‌کردند.

در طرف مقابل در ساعت 8 و 55 دقیقه یگان مراقبت وابسته به ارتش رژیم اسرائیل در منطقه زرعیت یکی از عناصر مسلح حزب‌الله لبنان را مشاهده کرد که موشک ضد زره را حمل می‌کرد. او در منطقه‌ای بود که مسافت زیادی تا موقعیت یگان مذکور نداشت، به همین علت این موضوع جدی گرفته نشد و حتی به مسئولان بالاتر نیز ابلاغ نشد.

در ساعت 8 و 57 دقیقه ایهود گولدفاسر بار دیگر با خودروی پشت سرش تماس برقرار کرد. این آخرین تماس بین دو خودرو بود.

نظامیان رژیم اشغالگر قدس به آرامی در مسیر منتهی به خلة وردة حرکت می‌کردند. این منطقه یک منطقه‌ی کور بود، چرا که در منطقه‌ای دره مانند واقع شده بود، به همین علت تجهیزات نظارتی رژیم صهیونیستی بر آن تسلط نداشتند.

تمامی این اتفاقات زیر نظر اتاق عملیات محور مقاومت دنبال می‌شد که توسط اتاق مرکزی ویژه پیگیری این موضوع در حزب‌الله لبنان مامور این کار شده بود و اوضاع را گزارش می‌داد.

حاج قاسم به تمامی عناصر مقاومت اعلام کرد که آماده اجرای عملیات شوند. آنها مواد منفجره را برای عبور از سیم خاردار مهیا کردند. او دوربین خود را در دست گرفت تا سرعت خودروهای هامر اسرائیلی را بسنجد. در ادامه تفنگ خود را برداشت و به مقابل نقطه مرزی رفت، یعنی همان جایی که قرار بود عملیات ورود به مرز انجام شود.

رصد خودروها لحظه به لحظه دنبال می‌شد و آنها در انتظار رسیدن خودروها به مکان مورد نظر بودند. تمامی یگان ها در حالت آماده باش کامل قرار داشتند. از جمله این افراد شهید علی صالح (بلال عدشیت/شهادت در جنگ 33 روزه) بود که توپ بی 9 ضد زره را در اختیار داشت.

شهید علی صالح 

انتخاب این سلاح برای آن بود که گلوله آن سرعت بالایی برای رسیدن به هدف داشت ( 800 متر بر ثانیه). این موضوع عنصر غافلگیری را در نزد دشمن افزایش می‌داد. علاوه بر اینکه کلاهک انفجاری این سلاح نیز به گونه‌ای بود که احتمال کشته شدن نظامیان اسرائیلی را کاهش می‌داد. این بر خلاف سلاحی بود که در جریان عملیات اسارت گیری در مزارع شبعا در سال 2000 اتفاق افتاد.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان بعد از انجام عملیات تبادل اسرا در سال 2004 اعلام کرده بود که عملیات اسیر گیری آینده به گونه‌ای خواهد بود که نظامیان اسرائیلی به صورت زنده در دست نیروهای مقاومت قرار گیرند. انتخاب بلال عدشیت نیز به علت تجربه بالای وی در حزب‌الله لبنان بود. او از ماهر ترین شلیک کنندگان موشک‌های رهگیر بود. وی قبل از آزاد سازی لبنان در سال 2000 نیز عملیات متعددی را انجام داده بود.

عدشیت قرار بود به صورت نقطه زن و دقیق خودروی اول را هدف قرار دهد، به نحوی که نظامیان اسرائیلی کشته نشوند و خودرو بدون ایجاد انفجار متوقف شود. گشتی‌های اسرائیلی به مکان مورد نظر رسیدند. حاج قاسم گوشی تلفن را در دست گرفت. رزمندگان حزب الله در این عملیات از دستگاه بی‌سیم استفاده نکردند. بلکه یک شبکه داخلی تلفن را وصل کردند که تمامی مناطق استقرار گروه‌های نظامی مسلح در منطقه را به هم مرتبط می کرد. او با صدای قاطعی دستور آغاز عملیات را با رمز « یا رسول الله » صادر کرد.

بلال سلاح خود را با دقت به سمت منطقه‌ای نشانه رفت که قرار بود خودروی هامر رژیم صهیونیستی از آنجا عبور کند. در ساعت 9 و یک دقیقه گلوله توپ با فریاد یا رسول الله شلیک شد و عملیات وعده صادق آغاز شد. هامر بلافاصله هدف قرار گرفت. عناصر مقاومت طبق برنامه سه گلوله توپ بی7 دیگر شلیک کردند که خسارت‌های جزئی را در خودروی هامر ایجاد کرده و باعث توقف آن شد.

مسلسل‌های سنگین نیروهای مقاومت از سوی تیم تامین به فرماندهی شهید بلال خیر الدین (ابو جعفر/شهادت در منطقه القریتین در سوریه) شلیک گسترده خود را به سمت خودروی هامر پشت سر آغاز کردند. همچنین خمپاره‌های ضد تانک نیز این خودرو را هدف قرار داد. قرار نبود کسی زنده از این خودرو خارج شود. راننده خودرو بلافاصله کشته شد. 2 نظامی اسرائیلی از خودرو بیرون پریدند و تلاش کردند فرار کنند. اما گلوله‌های رزمندگان مقاومت باعث شد آنها نقش بر زمین شوند.

شهید بلال خیرالدین

حاج قاسم به تیم مهندسی دستور داد که سیم خاردار مستقر در نوار مرزی را منفجر کنند و شکافی ایجاد کنند که اجازه عبور آنها به سمت اراضی اشغالی را بدهد. در این میان نقشه تیم مهاجم آغاز می‌شد. شهید حمزه حیدر (ابو مصطفی/شهادت در سال 2014 در حمص سوریه) به همراه شش نفر از رفقای مجاهد خود پیشروی خود را آغاز کردند و زیر گلوله باران شدید خودروها به سمت خودروی اول حرکت کردند. آنها به سرعت به پیشروی خود ادامه می‌دادند.

دو نظامی اسرائیل نیز تلاش داشتند که به سمت درختچه هایی که در نزدیکی آنها قرار داشت حرکت کنند. شهید عباس کورانی (هشام/شهادت در یک مأموریت جهادی) مأموریت تک تیراندازی را در این عملیات بر عهده داشت. او نظامیان اسرائیلی را هدف قرار داد. نفر اول بلافاصله کشته شد و نفر دوم نیز زخمی شد، اما موفق شد خود را از محل عملیات دور کند.

شهید عباس کورانی

امانت در دست ماست

تیم مهاجم به خودروی هامر رسیدند که ایهود گولد فاسر و الداد ریگیف در آن قرار داشتند. رزمندگان حزب‌الله این دو نظامی را از خودرو بیرون کشیدند و آنها را بر روی دوش خود حمل کردند و به سمت دیوار مرزی بردند. یک رزمنده دیگر نیز یک بمب را در داخل خودرو قرار داد و با یک شوکر زمانی آن را منفجر کرد تا هیچ مدرکی در دست دشمن قرار نگیرد تا بتوانند نسبت به سرنوشت نظامیان اسیر خود اطلاع حاصل کنند.

عقب نشینی از منطقه عملیاتی بلافاصله آغاز شد. عناصر مقاومت به سمت دیوار مرزی حرکت کردند و سوار بر خودروهایی شدند که منتظر آنها بود. طی چند دقیقه آنها کاملاً از عرصه محو شدند. تمامی این اتفاقات در شرایطی دنبال می‌شد که نیروهای آتش پشتیبانی به فرماندهی شهید محمد عسیلی (ذوالفقار/شهادت در جنگ مارون الراس در سال 2006) نیز عملیات خود را انجام می‌دادند.

در ساعت 9 و 6 دقیقه حاج قاسم بار دیگر گوشی تلفن را برداشت. او این بار با اتاق عملیات ارتباط برقرار کرد و گفت: به دوستمان بگویید امانت رسید. بلافاصله به سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله ابلاغ شد که عملیات با موفقیت انجام شده و هیچ مجروح یا شهیدی در میان نیروهای مقاومت به جای نگذاشته است. نظامیان اسرائیلی بیهوش بودند آنها بلافاصله به اتاق عملیات مرکزی نیروهای مقاومت و اتاق پیگیری حوادث فوق العاده که قبلا مشخص شده بود منتقل شدند.

عوامل ذیربط در این رابطه احضار شدند. آنها سه دسته بودند. بخشی از آنها پیگیری عملیات را بر عهده داشتند. بخش دوم مسئول پیگیری واکنش‌های دشمن بودند و بخش سوم نیز آماده باش و آمادگی نیروها را دنبال می‌کردند. سید حسن نصرالله اعتقاد داشت که دلیلی برای آماده باش علنی تمامی یگان‌های نظامی وجود ندارد، بلکه تنها تیم‌های مرتبط باید تحولات را دنبال کنند.

در این هنگام حملات سنگین در منطقه خلة وردة و منطقه عملیاتی متوقف شده بود، اما عملیات ادامه داشت. تیم پشتیبانی نیروهای پیشرو، حملات خود را با گلوله‌های توپ و خمپاره ادامه می‌داد تا دشمن را به خود مشغول کند.

در اطراف منطقه رامیا که مشرف بر خلة بود، شهید ابراهیم الحاج ( ابو محمد سلمان/ شهادت در عراق) مأموریت تأمین عملیات اسارت‌گیری را از دور دنبال می‌کرد تا جلوی پیشروی نیروهای پشتیبانی دشمن را بگیرد و تلاش تیم‌های اسرائیلی برای دستیابی به نظامیان را از بین ببرد.

شهید ابراهیم الحاج

در طرف مقابل، مسئول یگان اسرائیلی گزارشی را به فرماندهی گردان ابلاغ کرد مبنی بر اینکه صدای نظامی فراری اسرائیلی را شنیده که گفته گشتی مورد حمله واقع شده است. او همچنین تلاش کرده با گشتی مذکور ارتباط بگیرد، اما موفق نشده است.

در ساعت 9 و 27 دقیقه یعنی 26 دقیقه بعد از آغاز عملیات، فرمانده گردان به فرمانده لشکر این موضوع را ابلاغ کرده و تیراندازی گسترده‌ای در محیط اطراف منطقه‌ای که احتمال می‌رفت عملیات حزب‌الله در آن صورت گرفته باشد، آغاز شد. صهیونیست‌ها تلاش داشتند مانع از مخفی کردن اسرا شوند. بلافاصله دستور رژیم صهیونیستی برای ورود به اراضی لبنان و جستجوی افراد ربوده شده در منطقه عیتا الشعب صادر شد.

در همین رابطه یک تانک به موقعیت قبة العلم اعزام شد. تانک از ترس اینکه گرفتار مین‌های جاده‌ای حزب‌الله لبنان شود، از دو طرف مسیر تردد می‌کرد. اسرائیلی‌ها جانب احتیاط را در این خصوص رعایت کرده بودند، اما فرماندهی مقاومت تمامی این اقدامات را پیش بینی کرده بودند. آنها در منطقه‌ای که احتمال می‌دادند تانک اسرائیلی از آن عبور کند و به تعقیب عناصر عملیات کننده بپردازد، مین بزرگی را کار گذاشته بودند. این مین زیر چشم دوربین‌های رژیم صهیونیستی کار گذاشته شده بود.

در ساعت 11 اتاق فرماندهی ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در تل‌آویو مملو از حضور ژنرال های نظامی و ایهود اولمرت نخست‌وزیر و عمیر پرتص وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بود تا تحولات اوضاع را از طریق پخش مستقیم صفحه‌ای که در برابر آنها قرار داشت، دنبال کنند.

تانک مرکاوا 4 وارد اراضی لبنان شد و مسیر خود را به سمت تپه‌ای مشرف به مسیر اصلی ادامه داد. بر اساس ارزیابی‌های رژیم صهیونیستی، رزمندگان حزب الله از این مسیر برای عقب‌نشینی استفاده کرده بودند. تانک حدود 5 متر پیشروی کرد، اما ناگهان یک مین منفجر شد.

تمام هیبت یگان‌های زرهی رژیم صهیونیستی در یک لحظه فرو ریخت. چرا که برج تانک در برابر دیدگان سران رژیم صهیونیستی به هوا بلند شد و بدنه آن در زمین فرو رفت.

در طرف مقابل، عناصر مقاومت اسرا را به موقعیت دیگری انتقال دادند. آنها در وضعیت ناامید کننده‌ای بودند و تلاش‌های صورت گرفته عناصر امداد جنگی حزب‌الله برای بازگرداندن حیات به آنها موفقیت‌آمیز نبود.

8 کشته و دو اسیر و 4 قبضه سلاح نتیجه‌ای بود که دشمن صهیونیستی از خسارت‌های خود در نتیجه عملیات وعده صادق به آن اذعان کرد. عملیاتی که تنها 6 دقیقه به طول انجامید، اما توانست روند تحولات منطقه را تغییر دهد و پروژه خاورمیانه جدید آمریکا را با شکست مواجه کند.

انتهای پیام/

R36346/P36442/S8,90/CT14

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۸۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه شامگاه دوشنبه سوم اردیبهشت ماه در سومین همایش خاطره گویی کارمندان ایثارگر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه که در مدرسه امام کاظم (ع) قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت حرکت شجاعانه و مدبرانه سپاهیان اسلام در عملیات «وعده صادق» این اقدام را عملیاتی بی نظیر و اخلاقی ترین اقدام نظام تمام دوران تاریخ نظامی جهان توصیف کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه من کوچک‌ترین و کمترین سرباز این نظام و انقلاب در قبل از انقلاب و حتی دوران جنگ تحمیلی هستم و بر حسب وظیفه خدمتتان حضور پیدا کرده ام، به سیر تاریخی انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: انقلاب اسلامی پدیده‌ای بی نظیر است که امام راحل بنیانگذار آن شد و در مسیر با شجاعت ایستادگی و رهبری کرد.

وی با بیان اینکه از سال ۴۲ تا به امروز این درخت تناور انقلاب اسلامی مراحل و تطوری را طی کرده است، ابراز کرد: این تقسیمات رسالت حوزه و شما حوزویان را سنگین‌تر می‌کند. لذا در همین راستا باید بگویم، ریشه‌های انقلاب در صدر اسلام و عاشورا و عصر امام صادقین و عصر غیبت صغری و عصر علما است اما طلوع خورشید امام در قم یک مرحله نو و بی نظیر در تاریخ اسلام و حوزه‌های اسلام به شمار می اید هرچند تاریخ‌های بی نظیری همچون حرکت خواجه نصیرالدین در عصر مغول را شاهد می‌باشیم اما تاریخ انقلاب اسلامی کاملاً متمایز از تواریخ نهضت‌های اسلامی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امام راحل تطور عظیم تاریخی به شمار می‌آید، ادامه داد: شوری که امام (ه) در میان مردم افکند و شاگردانی که در مسیر ایشان تربیت شدند و ادبیات و گفتمان دو سال اول در سال ۴۲ و ۴۳ یک دوره آغازین نهضت می‌باشد و در آن دوره افرادی که وارد میدان شدند بسیار ارزشمند هستند چرا که سینه تاریکی‌ها را شکافتند و پایه گذار نهضت اسلامی شدند و پس از آن چهارده سال دوران تبعید امام است که با زندان‌های طولانی و فشارهای غیرقابل وصف همراه شده است.

آیت الله اعرافی بیان کرد: اولین روزی که سال ۱۳۵۰ وارد فیضیه شدم شاهد برخورد نیروهای ساواک و پهلوی با حجره نشینان فیضیه بودم، طلاب جمع می‌شدند و شعار می‌دادند و هر هفته در فیضیه برخورد ساواک با طلاب جوان وجود داشت. سال ۵۴ سال بسیار مهمی بود که حرکت بزرگی در فیضیه رخ داد و به خیابان‌ها کشیده شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فیضیه به عنوان کانون و محور اعتراضات علیه شاه دو سال کامل تعطیل شد، تصریح کرد: در شب عید فطر سال ۵۴ دستگیر ابتدا به اداره ساواک در خیابان ایستگاه فعلی بردند و سپس به شهربانی قم واقع در خیابان باجک بردند و مورد شکنجه و بازجویی قرار دادند که پس از چند روز با وساطت آیت الله حائری مرا آزاد کردند.

آیت الله اعرافی اظهار کرد: هر روز احتمال دستگیری و شکنجه بود ولی همه نسل جوان آن روز حوزه عشق به امام (ره) داشتند و عشق توصیف ناچیزی در مقابل عشق و جانفشانی نسبت به امام بود و عشق به آقا سید روح الله حاکم بر قلب‌ها بود و جانشان را برای آرمان‌های امام در کف دست گرفته بودند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به جزوه جهاد اکبر امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: جزوه جهاد اکبر امام (ره) برای دستگاه شاهنشاهی سنگین بود، عزاداری‌های عاشورای قم در این مقطع بسیار فوق العاده، شورانگیز و اثرگذار بود و زمام کار از دست ساواک و شهربانی آن وقت خارج می‌شد و نوحه‌ها و عزاداری‌ها فوق العاده حماسی و جذاب بود و ای کاش از آن دوران فیلم‌هایی به یادگار مانده بود.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به جریان تبلیغ حوزه در عصر انقلاب تاکید کرد: جمع زیادی از طلاب در فرصت‌های تبلیغی اندیشه و افکار امام (ره) را در سراسر نقاط کشور انتشار می‌دادند و زمینه انقلاب و آگاهی و بصیرت را فراهم می‌کردند. در همین زمینه سخنرانی چهلم آقا مصطفی را بارها بشنوید جرقه انقلاب را در این سخنرانی‌ها می دانم که انسان ساز و اخلاقی است، همچنین سخنرانی امام (ه) در فیضیه که دنیا را تکان داد و همه چیز را زیر و رو کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه امام خمینی (ره) انقلاب را مردمی می‌دانستند، اظهار داشت: کسی فکر نمی‌کرد انقلاب به ثمر برسد اما امام (ره) با پشتوانه مردمی و توکل بر خدا دستگاه ظلم را فرو ریخت.

کد خبر 6086446

دیگر خبرها

  • تغییر معادله قدرت با عملیات موفقیت آمیز «وعده صادق»
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • سرنوشت رژیم اشغالگر صهیونیستی بعد از تنبیه در عملیات وعده صادق چه خواهد بود؟
  • عملیات وعده صادق، بدون دخالت متحدان منطقه‌ای بود
  • عملیات وعده صادق؛ بی‌سابقه، تحقیرکننده و تغییر‌دهنده محاسبات
  • عملیات وعده صادق ، بدون دخالت متحدان منطقه‌ای انجام شد
  • عملیات وعده صادق در جهان بی نظیر بود
  • عملیات وعده صادق تمام معادلات دنیا را تغییر داد
  • وعده صادق اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • «وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود