Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: اهمیت نظارت در جامعه اسلامی بیش از هر جامعه‌ای دیگر است و مردم از طریق رسانه نظارت خود را انجام می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، سید عزت‌الله ضرغامی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، صبح امروز (16 مرداد) در همایش فعالان رسانه‌ای استان ایلام به مناسبت روز خبرنگار و گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در محل هتل زاگرس این شهر، اظهار کرد: ایلام، شهر مقاومت و آینه‌ای از تاریخ تمدنی و هویت ایرانی ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی، بابیان اینکه ایلام، شهر مرزداران و ایثارگران مقاوم است، ابراز کرد: مردم استان ایلام در دوران 8 سال دفاع مقدس افتخارآفرینی کردند، بیش از 3 هزار شهید و ۱۱ هزار جانباز و ایثارگر دارد که این‌همه نشان از هویت، غیرت و مردانگی این مردمان دارد.

 

ضرغامی، در ادامه با اشاره به عظمت مراسم بزرگ اربعین حسینی در استان ایلام، گفت: مردم استان ایلام در ایام اربعین حسینی از زوار حسینی استقبال و پذیرایی می‌کنند و افتخار دارند که میزبان زوار عتبات عالیات و اصحاب کربلا هستند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به برگزاری جشنواره رسانه‌ای ابوذر در سطح کشور، یادآور شد: در این جشنواره که از طرف بسیج رسانه برگزار می‌شود به‌عنوان سخنران حضور داشتم و در آن از رسانه طراز انقلاب اسلامی صحبت شد که به شاخص‌های رسانه طراز اسلامی توجه شود.

وی، در ادامه بابیان اینکه یکی از مهم‌ترین کارهای رسانه مسئولیت نظارتی آن است، تصریح کرد: بحث نظارت در رسانه از یک محوریت و برجستگی شاخص برخوردار است و باید گفت که اگر هدف از قیام امام حسین (ع) امربه‌معروف و نهی از منکر بود است امروز این اصل فراموش‌شده در جامعه توسط خبرنگاران رسانه‌های گروهی بیان می‌شود.

 

ضرغامی، با تأکید بر اینکه مردم از طریق رسانه نظارت خود را انجام می‌دهند، افزود: برای اداره سازمان‌ها، نظارت و کنترل مهم‌ترین رئوس و شاخص هر سازمان به شمار می‌رود، به‌طوری‌که اگر همه امور درست باشد اما نظارت و کنترل در یک سازمان نباشد آن سازمان حتماً با شکست مواجه می‌شود، یا اصلاح‌پذیر نیست یا با مشکل مواجه خواهد شد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، بابیان اینکه اهمیت نظارت در جامعه اسلامی بیش از هر جامعه‌ای دیگر است، خاطرنشان کرد: جامعه اسلامی بیش از هر جامعه دیگری نظارت می‌خواهد، کشور با نظارت به اهداف خود و مردم نیز به مطالباتشان می‌رسند.

 

وی، بابیان اینکه در جامعه اسلامی اگر نظارت صحیح نباشد، فساد و مشکلات زیادی گریبان گیر جامعه می‌شود و نام اسلام خدشه‌دار می‌شود چون به نام اسلام است که در این صورت به اعتقادات مردم خدشه وارد می‌شود اگر مسئولی به نام اسلام به مسئولیتی رسیده باشد و دچار فساد شود، ارزش‌های اسلامی در جامعه دچار خدشه خواهد شد که باید برخورد جدی صورت گیرد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به اینکه رسانه‌ها در اعتقاد و باور مردم بسیار تأثیرگذار هستند، بیان کرد: کار رسانه‌ای باید صادقانه، بدون ترس و مشی کارمندی باشد، نظارت‌ها باید شجاعانه باشد و معتقدم هدف‌گذاری باید اصولاً باید در حد توانمندی باشد.

 

وی، با تأکید بر اینکه خبرنگاران ناظر بر نظارت عمومی هستند، گفت: امروز کار در رسانه، مسئولیتی بسیار سنگین است و افرادی که در این عرصه فعالیت می‌کنند باید اجتهاد رسانه‌ای داشته باشند.

 

پایان پیام/92

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس تحریم حج روز خبرنگار سبک زندگی منتظرانه علی لاریجانی حسن روحانی مهدویت ارز دولت رسانه ها نظارت خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۴۱۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد

آفتاب‌‌نیوز :

چهارم اردیبهشت ماه مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در اقدامی، جزییات نتایج یک نظرسنجی کشوری را درباره برنامه‌های تلویزیون منتشر کرد که می‌تواند به عنوان مرجعی مناسب برای تحلیل میزان اقبال از محصولات شبکه‌های سیما استفاده شود؛ آن هم در شرایطی که نتایج نظرسنجی‌های دوره‌ای مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما به ندرت به انتشار عمومی می‌رسد از تحلیل این نتایج، نکات قابل توجهی به دست می‌آید.

ایرانیان همچنان تلویزیون می‌بینند

مطابق نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات صداوسیما که پیش از این با نظم بیشتری منتشر می‌شد، معمولا حدود ۷۰ یا ۸۰ و گاه ۹۰ درصد مردم ایران، تماشاگر تلویزیون بودند؛ هرچند نتایج این نظرسنجی‌ها بعضا از سوی برخی با شائبه‌هایی هم همراه بود؛ چراکه معتقد بودند نهاد زیرمجموعه صداوسیما آمار را منتشر کرده است.

با این حال، آمار ۶۹.۲ درصدی مخاطبان تلویزیون که در نظرسنجی اخیر مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران به دست آمده، مؤید نتایج نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات رسانه ملی است و با توجه به استقلال ایسپا نسبت به سازمان صداوسیما و البته سابقه قابل توجه آن در امر افکارسنجی، می‌تواند اثبات‌کننده درستی نظرسنجی‌های اهالی تلویزیون باشد.

بر این اساس، روشن می‌شود که حدود ۷۰ درصد از مردم ایران حتی در شرایط کنونی که برخی برنامه‌های سیما مورد نقد قرار دارند، تماشاگر تلویزیون‌اند.

صدرنشینی شبکه سه و شرایط مبهم نسیم

در میان شبکه‌های تلویزیون، شبکه سه که سالیان طولانی است از نظر میزان بیننده در رتبه نخست قرار دارد، همچنان صدرنشینی‌اش را حفظ کرده و شرایط مناسبی دارد. این شبکه با پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده مثل «معرکه»، «پانتولیگ» و «شب خوش» که در میان پربیننده‌ترین محصولات سازمان صداوسیما، سهم چشمگیری دارد، توفیق خوبی در جذب مخاطب دارد.

با اختلاف کمی نسبت به شبکه سه، شبکه آی‌فیلم در رتبه دوم جدول پربیننده‌ترین شبکه‌های تلویزیون دیده می‌شود. بالانشینی این شبکه که هویت خود را از سریال‌های قدیمی تلویزیون می‌گیرد، از طرفی نشان‌دهنده اقبال محصولات نمایشی گذشته تلویزیون است و از سوی دیگر، هشداری به سازمان صداوسیما محسوب می‌شود.

در این میان اختلاف حدودا دو برابری شبکه‌های سه و آی‌فیلم با دیگر شبکه‌ها نیز قابل توجه است.

با توجه به آن که برنامه‌های سرگرمی‌محور به طور معمول مخاطب بیشتری از برنامه‌های فرهنگی جذب می‌کنند، در چنین نظرسنجی‌هایی، انتظار از شبکه نسیم که جایگاه تولید و پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده شناخته می‌شود، بالاست. با این حال غیبت شبکه نسیم که روزگاری با شبکه سه رقابت می‌کرد، قابل توجه است.

وایرال به معنای بیننده نیست

از نکات جالب فهرست پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون، آن است که برخی برنامه‌ها با بیشترین بخش‌های وایرال‌شده در فضای مجازی، در رتبه‌های پایین‌تر از برنامه‌هایی قرار می‌گیرند که محتوای وایرالی زیادی تولید نمی‌کنند. مثلا «برمودا» کمتر از نصف «معرکه» بیننده دارد و «پاورقی» نیز به اندازه نیمی از مخاطبان «شب خوش»، بیننده جذب نکرده است؛ بنابراین اگرچه این دست برنامه‌ها از نظر بازتاب رسانه‌ای از برنامه‌های پرمخاطب‌تر موفق‌ترند، ولی در واقع حجم مخاطبی کمتر دارند.

این آمار نشان می‌دهد که واکنش رسانه‌ای و وایرال اینستاگرامی، لزوما به علت حجم زیاد بیننده برنامه‌ها نیست.

جای خالی برند‌های قدیمی

در آمار منتشرشده از سوی ایسپا، همچنین ۳۶.۹ درصد مخاطب «مردان آهنین» به عنوان پربیننده‌ترین برنامه تلویزیون در هفته آخر فروردین را می‌توان به عنوان یک نکته مورد توجه مدیران قرار داد؛ چراکه در سنوات گذشته، بار‌ها عناوینی با بیش از ۴۰ یا ۵۰ درصد مخاطب در صدر فهرست پرمخاطب‌های سیما می‌نشستند.

این نظرسنجی همچنین جای خالی برند‌هایی مثل «عصر جدید»، «خندوانه» و «دورهمی» را که حتی در ایام غیر نوروز و رمضان هم معمولا بیش از ۴۰ درصد مخاطب داشتند، نشان می‌دهد؛ و اینکه جایگزینان آن‌ها، هنوز نتوانسته‌اند به اندازه این عناوین بیننده جذب کنند.

این در حالی است که طی یکی دو سال اخیر، پس از سال‌ها نوروز و رمضان همزمان شدند و تلویزیون فرصت مناسبی داشت.

شباهت‌ها و تفاوت‌های دو نظرسنجی

مقایسه نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران و نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی که مدتی پیش در نشست خبری گزارش برنامه‌های نوروز و رمضان اعلام شد، جالب توجه است. «مردان آهنین» که بین دو برنامه اول نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی نبود، در نظرسنجی ایسپا به عنوان پربیننده‌ترین برنامه نوروز ۱۴۰۳ سیما معرفی شده است.

جالب آن که در حالی که بیشتر اعداد و ارقام اعلامی دو نظرسنجی، در حد یکی دو درصد اختلاف دارند، میزان مخاطب سریال «زیرخاکی ۴» در نظرسنجی ایسپا (۴۵.۴ درصد) به شکل چشمگیری از نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی (۲۴.۹ درصد) بالاتر است. این در حالی است که آمار دو سریال دیگر («رستگاری» شبکه ۲ و «هفت سر اژدها» شبکه ۳) تقریبا تفاوت جدی ندارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ضرورت تقویت همدلی و همبستگی در امت اسلامی
  • فعالیت ۱۵۰۰ ناظر در برگزاری انتخابات شیراز و زرقان + فیلم
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده