Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق تعاون ایران سیاست‌های ارزی جدید دولت را مثبت برشمرد و در عین حال اظهار امیدواری کرد که حباب با قیمت مسکن که تابعی از نرخ ارز بود نیز با آرامش این بازار اصلاح شود.

بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران  با اشاره به بسته جدید ارزی دولت،‌اظهار داشت: قطعا سیاست‌های جدید دولت و ضوابط ارزی که در روزهای اخیر اتخاذ شده، بهتر از ضوابطی است که در ماه‌های گذشته از سوی دولت تعیین شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، وی یادآور شد:‌ ما در مناسبت‌های مختلف و جلساتی که مسئولین دولتی در آن شرکت می‌کردند بارها درباره سیاست‌های قبلی دولت تذکر دادیم و گوشزد کردیم که این سیاست‌ها قوی نیست و به نتیجه نمی‌رسد و خوشحالیم که دولت با ابلاغ سیاست‌های جدید این مسیر را اصلاح کرد.

رئیس اتاق تعاون ایران با ابراز رضایت از اینکه بحث ارز و مصارف ارزی در مسیر درستی قرار گرفته است، گفت: سیاست جدید باعث آرامش در بازار ارز خواهد شد و مهم‌تر از آن فعالان اقتصادی که مصرف کننده ارز هستند راحت‌تر می‌توانند فعالیت‌های خود را انجام دهند.

عبداللهی با انتقاد از ضوابط قبلی که دولت در فروردین ماه برای ارز تعیین کرده بود، گفت:‌ در آن زمان تمام مصارف کشور را به ارز 4200 تومانی ارجاع دادند که سیاست درستی نبود و ضرورتی نداشت که به تمام مصارف ارز 4200 تومانی داده شود و همین موضوع باعث سوءاستفاده‌های بسیاری از این نرخ ارز شد و عده‌ای با استفاده از رانت فرصت فساد و اخلال پیدا کردند.

وی با بیان اینکه قطعا با کسانی که در این مدت از رانت استفاده کردند باید برخورد قاطع و قانونی صورت گیرد، گفت: در شرایطی که دولت با کمبود منابع ارزی در آینده مواجه خواهد شد، مصرف هر یک دلار ما باید بر اساس اصول و درست باشد.

رئیس اتاق تعاون ایران یادآور شد:‌ در سیاست جدید ارزی صرفا کالاهای اساسی مدنظر قرار می‌گیرند و ما بارها این موضوع را در محافل مختلف و در شورای پول و اعتبار پیشنهاد داده بودیم که ارز 4200 تومانی فقط باید به مصرف کالاهای اساسی که جزء نیازهای اساسی مردم است، اختصاص یابد و سایر مصارف و نیازمندی‌ها می‌توانند از طریق بازار ثانویه تامین شوند.

عبداللهی معتقد است: مسیر پیش رو مسیر درستی است و به نتیجه خواهد رسید.

وی با اشاره به کاهش نرخ ارز و طلا در نخستین روز پس از اعلام سیاست‌های جدید ارزی، گفت: قطعا در روزهای آینده با ثبات بیشتری در بازار ارز و طلا مواجه خواهیم بود.

رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به راهکارهای پیشنهادی این اتاق برای خروج بازار مسکن از رکود و بحران نیز گفت: بازار مسکن از سال‌های قبل همیشه دچار یک رونق آنی و رکود چند ساله بوده است و با توجه به افزایش چند ماهه اخیر قیمت مسکن بر اثر التهابات ارزی طبیعی است که این افزایش‌ها نمی‌تواند پایدار بماند.

عبداللهی یادآور شد: با توجه به اینکه افزایش قیمت مسکن تابعی از نرخ ارز بوده است پیش‌بینی می‌شود که این بازار نیز آرامش پیدا کند اما اگر این روند ادامه پیدا کند دوباره وارد دوران رکود در بازار مسکن خواهیم بود. وی اظهار امیدواری کرد که پیش از ورود به دوران رکود با سیاست‌های ارزی اخیر افزایش حباب گونه بازار مسکن اصلاح شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت مسکن نرخ ارز بازار مسکن بازار ارز سیاست ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۴۷۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟

بررسی‌های به عمل آمده از بازار ارز غیر‌رسمی تهران در هفته‌ای که گذشت گویای آن است که نرخ دلار آزاد در هفته نخست اردیبهشت ۲.۸۳ درصد کاهش یافته است. از بین رفتن ریسک‌های سیاسی در اخبار سبب شده حجم تقاضای بازار آزاد کاهش یابد. از سوی دیگر مال‌دار‌ها نیز با ترس از تشدید روند کاهشی، اقدام به فروش دارایی‌های خود کرده‌اند.

به گزارش دنیای اقتصاد، بازار ارز و طلا در هفته‌ای که گذشت افت نرخ نسبتا قابل توجهی را تجربه کرد. در حالی که قیمت هر برگ دلار آزاد در بازار روز پنج‌شنبه ۳۰ فروردین ماه در کانال ۶۵ هزار تومانی معامله می‌شد، قیمت این ارز در روز‌های پایانی هفته نخست اردیبهشت در کانال ۶۳ هزار تومانی ثبت شد. این در حالی است که سکه طلا در روند کاهشی دلار را پشت سر خود قرار داده و در همین مدت زمان ۵.۵۶ درصد افت کرده است. تحلیلگران بازار تهران عامل این روند کاهشی بازار را در پارامتر‌های سیاسی دنبال می‌کنند.

به عقیده این افراد رشد قیمتی که بازار در هفته‌های اخیر تجربه کرده بود، پشتوانه معاملاتی نداشت و صرفا با تشدید هیجانات اتفاق افتاد. در نتیجه در زمان تخلیه این هیجانات، حمایت محکمی در بازار مشاهده نمی‌شود و افت نرخ به راحتی صورت می‌پذیرد. از سوی دیگر همراه شدن فروشندگان در بازار این روند را تشدید می‌کند. بسیاری از افرادی که در روز‌های هیجانی بازار اقدام به خرید ارز در نرخ‌های بالا کردند، اکنون با هدف ضرر کمتر اقدام به عرضه دارایی‌های خود کرده و افت سطح تقاضا در کنار افزایش سطح عرضه به تشدید روند کاهشی دامن می‌زند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در زمان انتشار نخستین ریسک‌های سیاسی قیمت شاخص ارزی در کانال ۶۱ هزار تومانی معامله می‌شد. در نتیجه برخی از فعالان بازار معتقدند که اگر کلیه هیجانات از بازار تخلیه شود امکان حضور مجدد نرخ اسکناس آمریکایی در کانال مذکور وجود دارد.

سکه جا زد، دلار ادامه داد

روند بازار‌های ارز و طلا در روز پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت متضاد بود. دلار آزاد که در راستای روند کاهشی جدید خود در بازار روز چهارشنبه به رقم ۶۴ هزار تومان رسیده بود، بازار پنج‌شنبه را نیز با افت نرخ پشت سر گذاشت و در این روز حدود ۵۵۰ تومان کاهش یافت تا در رقم ۶۳ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شود.

گفتنی است که آخرین روز حضور دلار در این نرخ ۲۱ فروردین بود. اما برخلاف روند کاهشی دلار، قیمت شاخص‌های طلایی بازار تهران در روز‌های پایانی هفته گذشته افزایشی بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در بازار پنج‌شنبه با رشد ۵۰۰ هزار تومانی به رقم ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. ربع سکه طلا نیز در این روز رشدی ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و در رقم ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.

به عقیده برخی از تحلیلگران بازدهی‌های هفتگی منفی ۵.۵۶ درصدی سکه و منفی ۲.۸۳ درصدی دلار، این اصلاح نرخ سکه را توجیه می‌کند. البته نوسانات طلای جهانی را نیز می‌توان دیگر عامل تغییر روند بازار سکه دانست.

دیگر خبرها

  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • اخبار بازار خودرو / ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار
  • ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان