Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@02:25:17 GMT

آقای روحانی، شفاف‌تر صحبت کنيد

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۴۸۳۶۰

گفـــت‌وگوي تلــويزيوني دوشنبه‌شب رئيس‌جمهوري، با واکنش چهره‌هاي سياسي مواجه شد. روحاني در اين صحبت‌ها به اصل 59 قانون اساسي يعني برگزاري رفراندوم در مسائل اختلافي اشاره کرده بود.

به گزارش شرق، حسام‌الدين آشنا، مشاور رئيس‌جمهوری، در توييتي نوشت: «سخن‌گفتن از مردم سخت‌تر از سخن‌گفتن با مردم نيست».

حميدرضا جلايي‌پور، فعال سياسي اصلاح‌طلب، هم در کانال تلگرامي خود نوشت: «به نظر من در مجموع سخنان روحاني خوب بود و در زمينه و زمانه التهابي فعلي به جامعه آرامش مي‌داد و به نظام بين‌الملل صلابت نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اجزاي صحبت روحاني نيز نکات خوبي بيان شد. برخلاف دفعه پيش بحث ارز و بحث نيازمندي‌هاي اساسي را به مردم خوب توضيح داد. راه را براي مذاکره با عزت با آمريکا باز گذاشت. راجع به سؤال از فروپاشي نظام خيلي مدني و مردمي صحبت کرد و بجا از اصل ۵۹ دفاع کرد و در مدت صحبت وعده بيخودي به مردم نداد. البته روحاني در تحليل اعتراضات دي‌ ۹۶ و مرداد ۹۷ مي‌توانست واژه اغتشاش را به کار نبرد و فقط کاربرد خشونت را محکوم کند».

دبيرکل حزب کارگزاران سازندگي هم درباره تأکيد رئيس‌جمهوري بر اجراي همه‌پرسي براي اعمال تغييرات مد‌نظر مردم به «ايرنا‌پلاس» گفت: «همه‌پرسي مي‌تواند مقابل جوسازي‌هاي رسانه‌اي و مجازي براي کشور مثبت باشد».

غلامحسين کرباسچي درباره اينکه آيا روحاني در مقايسه با سال گذشته و ايام انتخابات، چرخشي داشته است يا خير؟ عنوان کرد: «کسي در اينکه آقاي روحاني همان فرد هستند، شکي ندارد. ايشان تغييري نکرده‌اند، همان آقاي روحاني معروف هستند. هرچند ايشان در پاسخ به اين پرسش گفتند که در بيان، کلام و عملکرد تغييري نکرده‌اند؛ اما تصور من اين است که جامعه به شکل صددرصد با آن موافق نيست. به نظر من آقاي روحاني مي‌تواند به گونه‌اي عمل کند که مردم و کساني که به ايشان رأي دادند، حس کنند با جديت بيشتر بر وعده‌هاي خود و مطالبات مردم ايستاده است».

او درباره سؤال مجلس از رئيس‌جمهوري گفت: «روحاني اثبات کرده است مي‌تواند سخنران اثرگذاري براي افزايش همفکري در جامعه باشد. صحبت‌هاي ايشان مي‌تواند در جذب نمايندگان اثرگذار باشد. علاوه‌بر‌اين تأکيد کردند هرگاه نمايندگان بخواهند، با آنها گفت‌وگو خواهند کرد. البته يکي از اصلي‌ترين گلايه‌هاي اعضاي فراکسيون اميد که در ديدار اخير با ايشان مطرح کردند، تأخير در پاسخ به اين درخواست بوده است که مي‌توان آن را به پاي مشغله‌هاي رئيس‌جمهوري گذاشت. هرچه ايشان بيشتر با نمايندگان و ساير مسئولان در ارتباط باشند و مسائل را با جديت بيشتري پيگيري کنند، اثرگذارتر خواهند بود».

آقاي رئيس‌جمهور، شفاف‌تر با مردم صحبت کنيد
رسول منتجب‌نيا، فعال سياسي اصلاح‌طلب، هم به «ايسنا»، گفت: «رئيس‌جمهوری بايد شفاف‌تر با مردم سخن بگويد؛ ‌چرا همه هزينه‌ها را رئيس‌جمهوری و دولت بايد پرداخت کند؟ چرا بخشي از هزينه‌ها را برعهده کساني که خودشان به مردم هزينه تحميل مي‌کنند، نمي‌گذاريد؟».

او افزود: «مسئولان فراموش نکنند که براي پيشبرد اهداف‌شان بايد ارتباط تنگاتنگي با مردم داشته باشند؛ به اين معنا که چون مسئولان نماينده مردم هستند و مردم اختياراتي به آنها تفويض کردند، لازم است هر گامي که بر‌مي‌دارند، مردم را در جريان آن قضايا بگذارند. اعلام برنامه‌ها و اعلام گزارش‌ها هم شامل قدم‌هاي مثبت مي‌شود و هم اگر احيانا ناتواني‌ها و کم و کاستي‌هايي وجود دارد، براي مردم گفته شود».

منتجب‌نيا عنوان کرد: «شخص رئيس‌جمهور به‌عنوان منتخب مردم بايد مرتبا مردم را در جريان برنامه‌هايش قرار دهد. اينکه دو ماهي يک بار با مردم صحبت کنند، کافي نيست. رئيس‌جمهور بايد مرتبا با مردم در ارتباط باشد و براي‌شان شفاف‌سازي کند».
او افزود: «من از همين تريبون مي‌خواهم استفاده کنم تا به رئيس‌جمهور بگويم که کساني مثل ما مي‌دانيم که شما اختيارات‌تان محدود است و تحت فشارهاي فراوان هستيد که براي‌تان محدوديت‌هايي ايجاد بکند. از شما انتظار دارند که مشکلات‌شان را برطرف کنيد و به مطالبات‌شان پاسخ دهيد. اگر چنانچه محدوديت‌هايي بر سر راهتان است، چه قانوني و چه غيرقانوني بايد براي مردم بيان کنيد».

منتجب‌نيا گفت: «من صريحا از رئيس‌جمهور مي‌خواهم که پيش از آنکه قضاوت مردم درباره دولت و رئيس‌جمهور تغيير کند، شفاف با مردم صحبت کند. رئيس‌جمهور بايد بگويد من تا اين حد اختيارات قانوني دارم و عده‌اي جلوي من مي‌ايستند. افکار عمومي اگر با مشکلات آشنا شوند، قطعا با دولت همراهي مي‌کنند».

نبايد فقط از دولت انتظار پاسخ‌گويي داشته باشيم
محمدصادق جوادي‌حصار، عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي، با اشاره به اينکه اگر دولت در شرايط کنوني بخواهد ريشه مشکلات را واگويه کند، مي‌تواند منجر به پاره‌اي از تنش‌ها و زمينه‌ساز برخي از بحران‌ها شود، به «ايسنا» گفت: «اگر دولت بخواهد بر مشکلات کشور سرپوش بگذارد و بيان کند که گرفتاري و مشکلي وجود ندارد، در چنين شرايطي بيشتر از گذشته محبوبيت خود را از دست مي‌دهد و با عدم اقبال مردم روبه‌رو خواهد شد، بنابراين شرايط عمومي براي شنيدن حرف دولت شرايط خوبي نيست و بسياري از حرف‌هايي که دولت مي‌تواند عنوان کند، در اين شرايط با گوش شنوايي مواجه نمي‌شوند و شنيده نخواهند شد».

او افزود: «البته مردم بايد اميدوار باشند تا نوع اعتراضات يا مراجعاتشان به مسائل اجتماعي و سياسي، شرايط را از اين وضعيتي که هست بدتر نکند، اما حقيقت اين است که بحران‌هاي اقتصادي، مردم را بسيار عصباني کرده است. دولت شرايط کشور را به اين روز نرسانده که فقط از دولت انتظار پاسخ‌گويي داشته باشيم. فقط دولت نبايد خطاب قرار بگيرد. مجلس يکي از مهم‌ترين نهادهايي است که بايد از طرف مردم مورد سؤال واقع شود که چند وظيفه مهم داشته و شايد به آن وظايفش درست عمل نکرده باشد».

چرا از همه‌پرسي براي پايان‌دادن به مشاجرات استفاده نکنيم
معاون سابق حقوقي رئيس‌جمهوري نيز درباره صحبت‌هاي رئيس‌جمهوري درباره رفراندوم، به «ايرنا‌پلاس» گفت: «مي‌توانيم از راهکار همه‌پرسي که در قانون اساسي پيش‌بيني شده، در مواردي که منجر به اختلاف نظر جدي سياسي يا اقتصادي است، بهره بگيريم. وقتي اين راهکار وجود دارد و مي‌تواند به مشاجرات پايان دهد، چرا از اين ظرفيت استفاده نکنيم».

حجت‌الاسلام مجيد انصاري افزود: «نمي‌دانم آقاي روحاني دقيقا چه موضوعي را به‌عنوان همه‌پرسي يا رجوع به آراي عمومي مدنظر دارند، چون نه در 22 بهمن و نه دوشنبه‌شب براي آن مصداق تعيين نکردند، اما خواستند بر اين نکته تأکيد کنند که ما براي برون‌رفت از مشکلات و بحران‌ها و ايجاد انسجام در قانون اساسي راهکار داريم و هيچ بن‌بستي وجود ندارد و اگر موضوعات منشأ اختلافات جدي باشند، لاينحل نيستند».

انصاري عنوان کرد: «آقاي روحاني خواستند در صحبت‌هاي خود بگويند اين راهکار در قانون اساسي وجود دارد، اما وقتي صحبت از رفراندوم به ميان مي‌آيد، برخي جريانات سياسي يا اشخاص از روي آگاهي يا ناآگاهي اين مسئله را مساوي با نوعي تجديدنظرخواهي در برخي خطوط نظام يا ساختار نظام تلقي مي‌کنند و به‌همين‌دليل عليه آن موضع مي‌گيرند. درحالي‌که تغيير ساختار اساسي نظام راهکار ديگري دارد و آن به بازنگري در قانون اساسي مربوط مي‌شود».

سخنان شفاف روحاني اعتماد عمومي را تقويت مي‌کند
محمود صادقي، عضو فراکسيون اميد مجلس نيز به «ايرنا‌پلاس» گفت: «آقاي روحاني مسئله همه‌پرسي را ذيل تقويت دموکراسي و مردم‌سالاري مطرح کردند و گفتند يکي از راه‌هاي رسيدن به آن، مراجعه مستقيم به آراي مردم است، اما ايشان درباره مصداق اين موضوع صحبتي نکردند».

او افزود: «ايشان در بحث رابطه با اروپا، برجام، روابط با آسيا، مسائل اقتصادي، التهابات ارزي و برنامه‌هاي دولت براي کاهش اين التهابات اميدوارکننده صحبت کردند و با روحيه خوب، اقتدار و تسلط دولت به اوضاع را نشان دادند».

صادقي در واکنش به اينکه رئيس‌جمهوري اظهار کرده که چرخشي در سياست داخلي خود نداشته است، گفت: «با توجه به اينکه اين تصور وجود دارد که آقاي روحاني در سياست داخلي خود نسبت به سال 96 و زمان انتخابات چرخش داشتند، پاسخ شفافي نداشتند. هرچند اين موضوع کاملا حس مي‌شود که مواضع ايشان نسبت به زمان انتخابات متفاوت شده است، اما ايشان اين موضوع را نپذيرفتند و گفتند در سياست داخلي و خارجي چرخشي نداشته‌اند».

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیاست حسن روحانی تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۴۸۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد

رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تاکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به‌صورت ویژه در دستورکار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در جلسه عصر امروز یکشنبه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی بویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و تصریح کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر استوی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن تقدیر از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری در مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه امروز هیئت دولت با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیرمجموعه خود،‌ تصریح کرد‌:‌ آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تاکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به‌صورت ویژه در دستورکار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

رئیس جمهور در ادامه ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیسی همچنین برنامه بازدید خود از مناطق 17 و 18 شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد،‌ از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آنها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

وی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه‌خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد‌: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.    

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس جمهور و تعدادی از وزرا در مناطق 17 و 18 تهران ، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبر داد.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات  به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در  دو سال و نیم گذشته  است.

وی در ادامه تصریح کرد‌: مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز  با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال 99 وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تایید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت، نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور،‌ مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از 8 هزار 400 واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی  2 میلیون و 540 هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله 264 هزار واحد در بافت فرسوده و 500 هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و  همچنین 128 هزار و 500 مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 725 نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و  امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم  به 20 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود:‌ در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده‌ پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران باید در دستورکار وزرا باشد
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • رئیسی : گشت ارشاد مدیران در دستور کار وزرا باشد
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • حاجی‌بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟