Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز خبرنگار از راه رسید؛ روزی برای جهادگران عرصه خبر که دغدغه دردهای مردم را دارند و صدایشان را به گوش مسئولان می‌رسانند، اما خود دردهایی دیرینه دارند که مرهمی برایش نیست. ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۷ استانها همدان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، خبرنگاران چشم بیدار نظام و زبان گویای جامعه‌اند که همواره سعی دارند با اطلاع‌رسانی درست از اقدامات و کارهای دولت و در کنار آن، بیان واقعیت‌های جامعه و مشکلات مردم برای خدمت به کشور گم بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر روز ساعت‌ها به دنبال کسب خبر و در جستجوی اطلاعات موردنظر تلاش می‌کنند و قلم‌های نافذشان با کسی تعارف ندارد و سینه‌چاک دردهای مردم هستند و گاه آن‌چنان غرق در کار می‌شوند که رنج‌های خود را از یاد می‌برند.

اما تلاشگران این عرصه با وجود نفوذ کلام و بهره‌مندی از ابزارهای اطلاع‌رسانی و تماس رویارو با مسئولان بلندپایه استان یا کشور، خود دارای مشکلات متعددی هستند که شاید کمتر کسی باور کند و نداشتن امنیت شغلی، درآمد مناسب و بیمه تنها بخشی از مشکلات این قشر است که سال‌هاست وجود دارد.

همدان با برخورداری از پشتوانه فرهنگی و تاریخی ممتاز و بیش از 3 هزار سال سابقه شهرنشینی، یکی از استان‌های قوی غرب کشور در حوزه رسانه و مطبوعات به شمار می‌رود به طوری که بنا بر خانه مطبوعات استان 120 رسانه با بیش از 500 نیرو در همدان وجود دارد.

فرا رسیدن 17 مرداد سالروز شهادت محمود صارمی که به عنوان "روز خبرنگار" در تقویم نام‌گذاری شده، بهانه‌ای شد تا با برخی از خبرنگاران استان به گفتگو نشسته و از مشکلاتشان با خبر شویم:

 

حقوق‌های کم در برابر فیش‌های نجومی

"فاطمه .ج" خبرنگار نمایندگی یکی از خبرگزاری‌ها در همدان و دارای 8 سال سابقه کار است. وی با اندکی تأمل و آهی بر لب می‌گوید: مشکلات خبرنگاران! این کلمه هر سال در آستانه روز خبرنگار تکرار می‌شود، اما هیچ دردی از ما دوا نشده و مشکلات به جای خود باقی است.

جانی می‌افزاید: نداشتن امنیت شغلی و آرامش خاطر از داشتن کار دائم زیرا ممکن است به دلیل مسائل مختلف چون کمبود منابع مالی، تغییر سرپرست، نگاه‌های سلیقه‌ای یا حتی انتشار یک مطلب اشتباه به راحتی از شغل خود برکنار شویم.

وی با لبخند بیان می‌کند: همچنین اگر حقوق‌ پایین خبرنگاران را در کنار فیش‌های نجومی برخی دیران قرار دهیم از خجالت آب می‌شوند زیرا تعداد صفرهای بسیار بسیار کمتری دارند.

نداشتن بیمه از مهم‌ترین مشکلات خبرنگاران

مرضیه کیهانی فرد نیز خبرنگار یک خبرگزاری با 2 سال سابقه کار است که از نداشتن بیمه گلایه دارد. وی می‌گوید: درست است که ما در بخش خصوصی کار می‌کنیم، اما کارکنان سایر شغل‌ها با همین مقدار ساعت و زمانی که ما می‌گذاریم؛ حقوق بهتری دریافت کرده و بیمه نیز می‌شوند، اما خبرنگاران از این موضوع محروم‌اند.

کیهانی بیان می‌کند: بدون بیمه سابقه کار رسمی و قانونی برای ما وجود ندارد و اگر بعدها بخواهیم در جایی مشغول به کار شویم، سابقه برای ما لحاظ نمی‌شود.

خبرنگاری کفاف زندگی را نمی‌دهد

محمد. م نیز با 3 سال سابقه کار می‌گوید: متأسفانه این شغل اصلاً به درد آقایان نمی‌خورد زیرا درآمد دائمی و مناسب ندارد و نمی‌توان روی آن حساب باز کرد.

وی که با علاقه وارد این کار شده، ادامه می‌دهد: علاقه‌مندان به این کار ناچارند شغل دیگری برای امرار معاش داشته باشند که آن هم متأسفانه به دلیل زمان‌بر بودن کار خبر و نداشتن ساعت و زمان مشخص امکان‌پذیر نیست.

محمد تصریح می‌کند: البته بیشتر سرپرست‌ها و مدیران مسئول در مشاغل دیگر و عمدتاً اداری مشغول به کار بوده و کار خبر و اطلاع‌رسانی برای آن‌ها شغل دوم یا سوم محسوب می‌شود، بنابراین شاید نتوانند به درستی مشکلات ما را درک کنند.

خبرنگاران امنیت شغلی ندارند

"زهرا.م" با 10 سال سابقه کار نیز می‌گوید: همکاران ما عموماً حق‌الزحمه‌ای بوده و درآمد ثابت ندارند و اگر یک یا چند روز کار نکنند به همان مقدار از درآمدشان کم می‌شود؛ بنابراین ناچارند در هر شرایطی سر کار بیایند.

وی ادامه می‌دهد: حتی برخی افراد ناچارند مدتی را به صورت افتخاری در یک رسانه کار کنند تا تأیید شده و پس از آن نیز با حقوق‌ کم ادامه دهند.

زهرا می‌افزاید: گاه نیز عذر یک خبرنگار با سابقه و خوب به دلایل سلیقه‌ای مثل درگیری با مسئول رسانه به‌آسانی خواسته‌شده و نهادی که بتواند از حقوقشان دفاع کرده و پادرمیانی کند وجود نداشته و از خانه مطبوعات نیز کاری ساخته نیست.

حفظ حرمت خبرنگاران لازم است

مریم شهابی، سرپرست خبرگزاری فارس در همدان هم می‌گوید: در کنار مسائل مالی و حقوقی، مواردی چون حفظ حرمت خبرنگار از نکاتی است که باید موردتوجه قرار گیرد.

وی اضافه می‌کند: متأسفانه در همدان به جایگاه خبرنگار یا رسانه توجهی نشده و در صورت انتشار مطلب انتقادی از یک دستگاه اداری یا مدیر، آماج انواع تهمت‌ها شده و برچسب تخریب کردن به ما زده می‌شود.

مریم ادامه می‌دهد: بسیار پیش‌آمده که مدیران دستگاه‌ها در جلسات رسمی به یک خبرنگار یا مجموع خبرنگاران استان اهانت کرده و صدایی از کسی بلند نشده یا درنهایت با یک عذرخواهی ساده پایان‌یافته است.

لزوم حمایت دستگاه‌های دولتی از رسانه‌ها

مسلم مخفی، سرپرست خبرگزاری تسنیم در همدان با بیان اینکه رسانه‌های همدان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، بیان می‌کند: این موضوع در خبرگزاری‌ها که برخلاف نشریات از منابع کمکی مانند گزارش آگهی محرومند، بیشتر احساس می‌شود.

وی می‌افزاید: خبرگزاری‌ها روزنه اخبار دستگاه‌های اداری را بدون دریافت هزینه انتشار می‌دهند و بهتر است اداره‌ها مانند نشریات مکتوب به آن‌ها هم کمک مالی دهند تا سرپا مانده و بتوانند اطلاع‌رسانی از عملکرد دولت به مردم را انجام دهند.

به گزارش تسنیم، این موضوعات تنها بخشی از مشکلات خبرنگاران استان همدان است که به آن پرداخته شد، باشد که تلنگری باشد برای مسئولان تا به دردهای این قشر بپردازند.

گزارش از سمیه مظاهری

انتهای پیام/ش

R41405/P1377/S6,75/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۵۳۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»

آیدین تمبرچی کارگردان نمایش «آن برد» نوشته مشترک تمبرچی و مهدی زندیه که این روزها با استقبال قابل توجه مخاطبان در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر در حال اجرا است، درباره روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: از سال ۹۵ به همراه مهدی زندیه درگیر نوشتن این متن شدیم اما زمانی طولانی آن را کنار گذاشتیم. در آن مقطع زمانی دست‌نویسی از متن تهیه شد تا با ۲ بازیگر در سالن کوچک مولوی روی صحنه برود ولی اثر به اجرا نرسید. بعد از چندین سال رجعت به متن «آن برد»، دست‌نویس جدیدی تهیه شد. از مهر سال ۱۴۰۲ بازنویسی متن را انجام دادیم و از اوایل دی سال گذشته نیز تمرین‌ها را شروع کردیم.

وی درباره اینکه آیا نمایش «آن برد» به شیوه کارگاهی تولید شده است یا خیر، توضیح داد: متن از پیش تهیه شده بود و تمامی ایده‌های کارگردانی در آن مدنظر قرار گرفته بود اما اسلوب‌هایی که منصوب به کار کارگاهی می‌شوند به شکل موقعیت نمایشی در اثر وجود دارند. در شیوه‌ای که «آن برد» را تولید و اجرا کردیم، مکان مدام تغییر می‌کند و زمان سیال است و اسلوب‌ها منصوب به کار کارگاهی است اما ما پیش‌تر به این ایده‌ها و موضوعات فکر کرده بودیم.

تمبرچی درباره دغدغه پرداختن به ایده مهاجرت در نمایش «آن برد»، یادآور شد: ایده مهاجرت دست‌کم برای قشر و نسل ما همیشه به عنوان یک امکان مورد توجه قرار می‌گیرد. در دست‌نویس اول «آن برد» نگاه به مهاجرت مثبت بود اما متن نهایی بر علیه مهاجرت شکل گرفت. در واقع در متن نهایی به شناخت عواقبتی که مهاجرت در پی دارد، پرداختیم. آنقدر موضوع مهاجرت زیرساختی و پیچیده است که فکر نکنم به این زودی‌های دغدغه آن برای نسل ما و طبقه متوسط جامعه برطرف شود.

کارگردان نمایش «آن برد» درباره استقبال قابل توجهی که مخاطبان از اجرای این اثر نمایشی دارند، بیان کرد: می شود ادعا کرد که قالب بازخوردهای مخاطب نسبت به نمایش خیلی مثبت و برای ما ارزشمند بوده است. تولید و اجرای نمایش سختی‌ها و پیچیدگی‌های فراوانی دارد که بازخورد غالبا مثبت مخاطبان از اجرا تنها نکته دلگرم‌کننده برای گروه ما است.

وی درباره اینکه چه ویژگی‌هایی در نمایش «آن برد» باعث جذب مخاطبان و همراهی آن‌ها شده است، تاکید کرد: با اینکه بازخورد مخاطبان غالبا مثبت است اما ما را غافلگیر کرد. مخاطب با موضوع «آن برد» به راحتی ارتباط می‌گیرد زیرا در زندگی خود و اطرافیانش با موضوع مهاجرت مواجه شده است. هر گروهی بیش‌تر دوست دارد که شیوه اجرایی‌اش مورد توجه مخاطب قرار بگیرد ولی صادقانه بخواهیم صحبت کنیم، موضوع «آن برد» مخاطب را جذب می‌کند. البته شاید فرم اجرای نمایش هم درست درآمده که مخاطب می‌تواند با موضوع ارتباط برقرار کند.

تمبرچی ادامه داد: بعد از پایان هر اجرا، غالب مخاطبان تحت تاثیر قرار گرفته و برخی نیز اشک می‌ریزند. بسیاری از مخاطبان بعد از پایان نمایش آنقدر منقلب هستند که نمی‌توانند صحبت کنند. فکر می‌کنم موضوع و فرم اجرایی کار توانسته با مخاطب ارتباط درستی را برقرار کند.

این کارگردان تئاتر درباره چالش‌های تولید و اجرای «آن برد» به لحاظ اقتصادی، تصریح کرد: چالش اقتصادی همیشه برای تئاتر وجود دارد و تنها با همراهی و حمایت همه اعضای گروه می‌توان این چالش‌ها را پشت سر گذاشت که خوشبختانه من از این همراهی و حمایت برخوردار بودم. ما تلاش کردیم به‌ویژه در طراحی صحنه به سمت ایده‌هایی برویم که کم‌ترین فشار مالی را روی گروه داشته باشد.

وی متذکر شد: مشکل اساسی این است که اکثر سالن‌های تئاتری در آن واحد میزبان ۲ یا ۳ گروه نمایشی هستند و این امر دپوی دکور را با مشکل همراه می‌کند. حتی اگر گروهی توان مالی ساخت دکور ایده‌آل خود را داشته باشد، سالن به عنوان میزبان چند گروه امکان دپوی دکور را ندارد.

تمبرچی اظهار کرد: امیدوارم شرایط برای تئاتر بهتر شود. البته احساس می‌کنم که شرایط در حال بهتر شدن است و اقبال مخاطبان هم نوید روزهای بهتری برای تئاتر ایران را می‌دهد.

وی در پایان سخنان خود درباره اینکه آیا اجرای نمایش «آن برد» تمدید یا در سالنی دیگر ادامه پیدا می‌کند یا خیر، گفت: ما تا ۲۱ اردیبهشت به اجرای «آن برد» ادامه می‌دهیم. صحبت‌هایی در گروه برای ادامه اجراها انجام شده و در حال مذاکره با تئاتر شهر هستیم که امیدوارم این اتفاق بیافتد.

نمایش «آن برد» با حضور مهدی زندیه و نیکو بستانی، ساعت ۱۸ در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6097371 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • مشکلات و دغدغه های تولیدکنندگان ملارد پیگیری و حل شود
  • داوید دخیا و سیوهایی که هیچوقت فراموش نمی‌کنیم / فیلم
  • خانم ژیلا صادقی، این صحبت‌هایت را فراموش کردی؟!
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • ویدیو/ از طرح دغدغه‌های کارگران تا دوری از باندهای قدرت و ثروت
  • مارینوس و گل‌گهر بردن را فراموش کردند!
  • ببینید | بدرقه صدای فراموش‌نشدنی ورزش
  • صنعت و دانشگاه دغدغه فرماندهان دفاع مقدس را رفع کردند
  • ژاوی: بارسا نباید این فصل را فراموش کند
  • توخل: بازی رئال مهم است، این بازی را فراموش کردیم